V akom počasí ísť alebo neísť von s deťmi v kočíku?
Ahojte zakladám túto tému lebo nech som hladala na nete info tak všade sa píše inak a iné ale len čo sa týka vačších detí ale čo sa týka tých v kočíku tak nie a dúfam že mi tému adminky nezrušia. 😉
Chcem sa vás mamičky spýtať kedy za akého počasia sa von s deťmi ísť može a za akého nie. Samozrejme v daždi alebo za hustého sneženia mi je jasné že nie ale čo sa týka hlavne teplot pod nulou, teda do kolko stupnov pod nulou sa može ísť s dieťatom von
lul: som myslela,ze to je automatika,ze to tu nemusim pisat 😉 jasne,ze ho hned odkryvam,sak by sa chuda spotilo raz dva...ale zas ja niekedy sa nezvyknem vyzliekat,hlavne ked je takto vonku,ja sa skor zohrievam este v bunde...to uz by muselo byt nieco,aby mne bolo velmi teplo 😀 ja som vecne zamrznuta
no ja chodim von za kazdeho pocasia,ked je mala zdrava, inac by mi nic nespala. Takze ked snezi,prsi, mrzne...no kym mala nezaspi, tak sme von aj v necase.
Moj maly ked nema v ustach dudlik, tak ma vzdy otvorene usta, cize cez ne dycha ten studeny vzduch. Takze mu vzdy cumel pichnem spat, aj ked ho v spanku vypluva.
ahojte, my tiez skoro za kazdeho pocasia, akurat dnes sme neboli koli kalamite, nemohli sme vybrat kociar z auta 🙂 🙂 🙂 . ved sme toho ani vela nenaspali - 20min doobedu a 10 min poobede. myslim ze cerstvy vzduch babatkam len prospieva...
Ahojte,so synom chodim von kazdy den s vynimkou dni, ked silno snezi alebo prsi. Doma zatial cez den nespi a tak ked potrebujem navarit, upratat, obleciem ho ako von a dam do kocika k otvorenemu oknu /resp. ho v tom kociku "udrncam".
bobaska • Dnes o 19:31
Ahojte maminky, do akej mínusovej teploty može byť dieťatko vonku??? Náš polročný synček bol dnes na prechádzke so starkým a strašne fúkalo bolo asi cca. -3 stupne a malý prišiel s fialovým noštekom a veľmi plakal, skoro som umrela ved si viete predstaviť. Bol naobliekaný, telíčko mal teplé, len tá tvárička... už je v šporťáku. Máte skúsenosti ??? bože, dúfam že som mu neublížila
nikollette • 1d • Dnes o 19:36
Ja som čítala že do -5.
No každé dieťatko je iné, môže mu byť zima ked inému zima nie je a naopak.
nikollette • 1d • Dnes o 19:36
A keď na neho vyslovene fúka studený vietor, tak to tiež nie je bohvie čo 😒
zuzanakarolinka • 1d • Dnes o 19:45
ja chodím s malou normálne von, zakutám ju, že ju tam ani vidieť nie je. a tiež už fungujeme v šporťáku
nikollette • 1d • Dnes o 19:47
Záleží ako sedí v kočíku.
Ak tebe je tam tak zababušená, že ju ani vidieť nie je, tak asi sa k nej ani vietor nedostane,a teda ju neofúkne 😉
Len keď bobaska píše že mal úplne fialový noštek jej malý ☹
hanka274 • 2d • Dnes o 19:48
klasicky stary fusak z ovcej vlny a ide sa. Co tak svedske deti? Tam maju minus 5 ako prvy jarny den,xixi
hanka274 • 2d • Dnes o 19:54
fialovy nostek,hm to som nevidela este,to neviem.
nikollete: zabubušený bol, len tá tvárička mu omrzla ☹
hanka274: mal aj fusak, síce nie z ovčej vlny plus 2 deky. A fialový asi tak, ako ked aj my dospelý poriadne vymrzneme.
jj,ja som nemyslela,ze si nemala,skor som myslela na vyrobcov fusakov,dnes,otras...chuda malinke,neporadim,fakt neviem cim to mohlo byt.
bobaska a cim kremujes? ja pouzivam proti vetru a chladu...teraz nedavaj v ziadnom pripade hydratacny...
Aj ja som bola dnes s malým von a asi mi dostal prievan do očí, aj keď som ho otáčala proti vetru. Stale si ich šucha a má ich červené. Mam doma len očný framikoín, ale neviem, či mu môžem očka ním natrieť, keďže nemám nič iné doma.
manika77: aaký krém používaš? Mne by sa zišiel, taký proti chladu a vetru, tu u nás dosť stále fúka
nam sa odporucil Nivea proti chladu a vetru.
My slim si, ze chodit von s igelitom na kociku v domnienke, ze dieta otuzujeme je haluz, igelit je predsa nepriedusny a dieta si nadycha, takze to ma tak isto akoby bol vnutri v izbe. Ked je fakt hnusne, tak radsej spanok pri otvorenom okne je ucinnejsi. My inak chodime von skoro vzdy, ked prsi tak nie a ked fuka tak idem, ved kocik to zachyti 😉
bobaska je aj nivea, johnoson, ale ja mam babylove...mne nivea nevonia dobre, johnson sa vyhadzal..a toto mu sadlo...ponatieraj ho takym kremikom...
Bobaska veru nivea proti chladu je dobrá 😉
ale určite aj iný, treba vyskúšať...
tak to pocujem prvy krat ze za urcitych podmienok by sa nemalo ist von...my sme vonku 2 x do dna a je jedno ake je pocasie...iba ked boli ranne hmly tak sme boli doma
baby mne sa už stalo, že som bola aj 3 krát konkrétne aj dnes , s malým ráno berieme staršieho do škôlky, na obed sme dlhšie vonka a teraz idem zas po staršieho do škôlky tak ideme do kočíka, ked veľmi fúka vtedy sa snažim obmedziť pobyt vonku, ale sme aj tak len ak na chvíľú a tiež sme boli zatiaľ len raz chorý 🙂
hojte mala som prechladnuteho synceka ma skoro dva mesiace chodime aj na prechadzky uz ale v takom to pocasi mam ist von ked je hmla????Svokra vravela ze nie ze nie je dobr epoardte mi dakujeeeeeeem
Dnes o 07:40 • Odpovedz • Pošli IP
@bambulkabambulkova aj ja mam taky problem ze neviem ci mam alebo nemam ist ale, asi pojdem tak na chvilku , myslim ze hmla neublizi, skor mne sa nechce 🙄 .
@bambulkabambulkova
@beaska ja som chodila von za každého počasia so všetkými deťmi,aj v daždi aj v mraze. Aj túto zimu mi malý prespal vonku na dvore a keď som ho zobrala dnu vôbec nebol studený ani tvárička. Urobila som mu z obyčajnej deky larisy striešku v ktorej si udržiaval teplý vzduch a nedýchal studený, no to balenie treba vidieť nie každý ho vie, a tie moderné deky stoja za prd, respektíve u mňa v skrini. Podobne ako dievčatá aj malý nebol chorí zatiaľ čo deti, ktoré nechodia vždy von boli už túto zimu choré. Domy a byty sú pretopené aj keď si to niekedy nepriznáme, a keď po dlhšej dobe vyjde dieťa von ofúkne ho vietor a choroba je na svete. Imunitu treba budovať pomaly od mala hlavne prirodzenou cestou a nie podporou farmaceutických prostriedkov - ale to je už iná téma. 🙂
@bambulkabambulkova do hmly male abbo moze, lebo lezka je kryte, tak hmla nan nepada.....uz deticky, ktore v kociku sedia by mali obmedzit pobyt vonku, lebo ta hmla na ne pada, oni tu vlhkost dychaju a rychlo sa nachladia...
@sorciera24 ale moj bol chory
@bambulkabambulkova dobre, ale ak uz je zdravy, tak podla mna moze...
@sorciera24 volala som doktorke ze racej nie nemame riskovat bol chory velmi 2bol v nemocnici
@bambulkabambulkova tak potom naco sa pytas a napisala si, ze bol prechladnuty v prvom prispevku, nie, ze bol velmi chory a v nemocnici..... 😠 ako nic v zlom....
@sorciera24 nebud drza ok teraz som volala doktorke a po druheee prechladnuty bol dost a potom aj priedusky ale dobr euz nemam rada take vybusne zenske maj sa
My chodime von každý každý deň od prvého týždňa po narodení...aj v daždi, aj mraze....malička je zatial zdravučká a vozíme sa niekedy aj 3-4 hod...a aj keď bolo -12 sme boli.... 🙂 😉 a proste okolo obeda si to už vyžaduje 🙂
Ahojte kočky,aj my chodievame s malým von za každého počasia a to doobedu aj poobede.Keď je nepríjemné počasie tak len na pol hodinku.Aj v poradni mi to pediatrička odobrila,vraj keď sa diaťatko dobre oblečie,pol hodinka mu neublíži a je to najlepší spôsob ako podporiť imunitu dieťatka.Zrejme na tom niečo bude ,do dnešného dňa malý nebol chorý,ani neužíval žiadne antibiotiká.
nasa doktorka vravela, ze pod -10 stupnov uz nemame chodit von, ani aj fuka silny vietor. ale aj ked prsi a snezi, tak sa ma chodit von

my chodime von,ked neprsi a nefuka silny vietor..mame radi,ked sneh,alebo slniecko.. 😀 ..
murinka-my davame cumlik vonku,hlavne ked fuka vietor..predca,ked si dudka,tak dycha cez nostek,co je podla mna lepsie,ako ustamy..hlavne na jesen a zimu..lebo sa moze stat,ze ked sa nadycha moc a naraz studeneho ovzdusia,ze ju bude boliet hrdieko.. ☹ ..aspon tak je to u nas.. 😉 ..