icon

V akom počasí ísť alebo neísť von s deťmi v kočíku?

mirip
28. jan 2010

Ahojte zakladám túto tému lebo nech som hladala na nete info tak všade sa píše inak a iné ale len čo sa týka vačších detí ale čo sa týka tých v kočíku tak nie a dúfam že mi tému adminky nezrušia. 😉
Chcem sa vás mamičky spýtať kedy za akého počasia sa von s deťmi ísť može a za akého nie. Samozrejme v daždi alebo za hustého sneženia mi je jasné že nie ale čo sa týka hlavne teplot pod nulou, teda do kolko stupnov pod nulou sa može ísť s dieťatom von

vodnarky
29. jan 2010

my chodime von,ked neprsi a nefuka silny vietor..mame radi,ked sneh,alebo slniecko.. 😀 ..

murinka-my davame cumlik vonku,hlavne ked fuka vietor..predca,ked si dudka,tak dycha cez nostek,co je podla mna lepsie,ako ustamy..hlavne na jesen a zimu..lebo sa moze stat,ze ked sa nadycha moc a naraz studeneho ovzdusia,ze ju bude boliet hrdieko.. ☹ ..aspon tak je to u nas.. 😉 ..

bibione
30. jan 2010

lul: som myslela,ze to je automatika,ze to tu nemusim pisat 😉 jasne,ze ho hned odkryvam,sak by sa chuda spotilo raz dva...ale zas ja niekedy sa nezvyknem vyzliekat,hlavne ked je takto vonku,ja sa skor zohrievam este v bunde...to uz by muselo byt nieco,aby mne bolo velmi teplo 😀 ja som vecne zamrznuta

ivkaivka
30. jan 2010

no ja chodim von za kazdeho pocasia,ked je mala zdrava, inac by mi nic nespala. Takze ked snezi,prsi, mrzne...no kym mala nezaspi, tak sme von aj v necase.

lubikaf
30. jan 2010

Moj maly ked nema v ustach dudlik, tak ma vzdy otvorene usta, cize cez ne dycha ten studeny vzduch. Takze mu vzdy cumel pichnem spat, aj ked ho v spanku vypluva.

mata1976
31. jan 2010

ahojte, my tiez skoro za kazdeho pocasia, akurat dnes sme neboli koli kalamite, nemohli sme vybrat kociar z auta 🙂 🙂 🙂 . ved sme toho ani vela nenaspali - 20min doobedu a 10 min poobede. myslim ze cerstvy vzduch babatkam len prospieva...

zuzabluza
1. feb 2010

Ahojte,so synom chodim von kazdy den s vynimkou dni, ked silno snezi alebo prsi. Doma zatial cez den nespi a tak ked potrebujem navarit, upratat, obleciem ho ako von a dam do kocika k otvorenemu oknu /resp. ho v tom kociku "udrncam".

danu
9. mar 2010

bobaska • Dnes o 19:31
Ahojte maminky, do akej mínusovej teploty može byť dieťatko vonku??? Náš polročný synček bol dnes na prechádzke so starkým a strašne fúkalo bolo asi cca. -3 stupne a malý prišiel s fialovým noštekom a veľmi plakal, skoro som umrela ved si viete predstaviť. Bol naobliekaný, telíčko mal teplé, len tá tvárička... už je v šporťáku. Máte skúsenosti ??? bože, dúfam že som mu neublížila

nikollette • 1d • Dnes o 19:36
Ja som čítala že do -5.
No každé dieťatko je iné, môže mu byť zima ked inému zima nie je a naopak.

nikollette • 1d • Dnes o 19:36
A keď na neho vyslovene fúka studený vietor, tak to tiež nie je bohvie čo 😒

zuzanakarolinka • 1d • Dnes o 19:45
ja chodím s malou normálne von, zakutám ju, že ju tam ani vidieť nie je. a tiež už fungujeme v šporťáku

nikollette • 1d • Dnes o 19:47
Záleží ako sedí v kočíku.
Ak tebe je tam tak zababušená, že ju ani vidieť nie je, tak asi sa k nej ani vietor nedostane,a teda ju neofúkne 😉
Len keď bobaska píše že mal úplne fialový noštek jej malý ☹

hanka274 • 2d • Dnes o 19:48
klasicky stary fusak z ovcej vlny a ide sa. Co tak svedske deti? Tam maju minus 5 ako prvy jarny den,xixi

hanka274 • 2d • Dnes o 19:54
fialovy nostek,hm to som nevidela este,to neviem.

bobaska
9. mar 2010

nikollete: zabubušený bol, len tá tvárička mu omrzla ☹

hanka274: mal aj fusak, síce nie z ovčej vlny plus 2 deky. A fialový asi tak, ako ked aj my dospelý poriadne vymrzneme.

hanka274
9. mar 2010

jj,ja som nemyslela,ze si nemala,skor som myslela na vyrobcov fusakov,dnes,otras...chuda malinke,neporadim,fakt neviem cim to mohlo byt.

manika77
9. mar 2010

bobaska a cim kremujes? ja pouzivam proti vetru a chladu...teraz nedavaj v ziadnom pripade hydratacny...

janetty
9. mar 2010

Aj ja som bola dnes s malým von a asi mi dostal prievan do očí, aj keď som ho otáčala proti vetru. Stale si ich šucha a má ich červené. Mam doma len očný framikoín, ale neviem, či mu môžem očka ním natrieť, keďže nemám nič iné doma.

bobaska
10. mar 2010

manika77: aaký krém používaš? Mne by sa zišiel, taký proti chladu a vetru, tu u nás dosť stále fúka

pimpa
10. mar 2010

nam sa odporucil Nivea proti chladu a vetru.
My slim si, ze chodit von s igelitom na kociku v domnienke, ze dieta otuzujeme je haluz, igelit je predsa nepriedusny a dieta si nadycha, takze to ma tak isto akoby bol vnutri v izbe. Ked je fakt hnusne, tak radsej spanok pri otvorenom okne je ucinnejsi. My inak chodime von skoro vzdy, ked prsi tak nie a ked fuka tak idem, ved kocik to zachyti 😉

manika77
10. mar 2010

bobaska je aj nivea, johnoson, ale ja mam babylove...mne nivea nevonia dobre, johnson sa vyhadzal..a toto mu sadlo...ponatieraj ho takym kremikom...

nikollette
10. mar 2010

Bobaska veru nivea proti chladu je dobrá 😉
ale určite aj iný, treba vyskúšať...

melpomene
10. mar 2010

tak to pocujem prvy krat ze za urcitych podmienok by sa nemalo ist von...my sme vonku 2 x do dna a je jedno ake je pocasie...iba ked boli ranne hmly tak sme boli doma

cerkris
10. mar 2010

baby mne sa už stalo, že som bola aj 3 krát konkrétne aj dnes , s malým ráno berieme staršieho do škôlky, na obed sme dlhšie vonka a teraz idem zas po staršieho do škôlky tak ideme do kočíka, ked veľmi fúka vtedy sa snažim obmedziť pobyt vonku, ale sme aj tak len ak na chvíľú a tiež sme boli zatiaľ len raz chorý 🙂

bambulkabambulkova
18. jan 2011

hojte mala som prechladnuteho synceka ma skoro dva mesiace chodime aj na prechadzky uz ale v takom to pocasi mam ist von ked je hmla????Svokra vravela ze nie ze nie je dobr epoardte mi dakujeeeeeeem
Dnes o 07:40 • Odpovedz • Pošli IP

beaska
18. jan 2011

@bambulkabambulkova aj ja mam taky problem ze neviem ci mam alebo nemam ist ale, asi pojdem tak na chvilku , myslim ze hmla neublizi, skor mne sa nechce 🙄 .

mamkaivka
18. jan 2011

@bambulkabambulkova
@beaska ja som chodila von za každého počasia so všetkými deťmi,aj v daždi aj v mraze. Aj túto zimu mi malý prespal vonku na dvore a keď som ho zobrala dnu vôbec nebol studený ani tvárička. Urobila som mu z obyčajnej deky larisy striešku v ktorej si udržiaval teplý vzduch a nedýchal studený, no to balenie treba vidieť nie každý ho vie, a tie moderné deky stoja za prd, respektíve u mňa v skrini. Podobne ako dievčatá aj malý nebol chorí zatiaľ čo deti, ktoré nechodia vždy von boli už túto zimu choré. Domy a byty sú pretopené aj keď si to niekedy nepriznáme, a keď po dlhšej dobe vyjde dieťa von ofúkne ho vietor a choroba je na svete. Imunitu treba budovať pomaly od mala hlavne prirodzenou cestou a nie podporou farmaceutických prostriedkov - ale to je už iná téma. 🙂

sorciera24
18. jan 2011

@bambulkabambulkova do hmly male abbo moze, lebo lezka je kryte, tak hmla nan nepada.....uz deticky, ktore v kociku sedia by mali obmedzit pobyt vonku, lebo ta hmla na ne pada, oni tu vlhkost dychaju a rychlo sa nachladia...

bambulkabambulkova
18. jan 2011

@sorciera24 ale moj bol chory

sorciera24
18. jan 2011

@bambulkabambulkova dobre, ale ak uz je zdravy, tak podla mna moze...

bambulkabambulkova
18. jan 2011

@sorciera24 volala som doktorke ze racej nie nemame riskovat bol chory velmi 2bol v nemocnici

sorciera24
18. jan 2011

@bambulkabambulkova tak potom naco sa pytas a napisala si, ze bol prechladnuty v prvom prispevku, nie, ze bol velmi chory a v nemocnici..... 😠 ako nic v zlom....

bambulkabambulkova
18. jan 2011

@sorciera24 nebud drza ok teraz som volala doktorke a po druheee prechladnuty bol dost a potom aj priedusky ale dobr euz nemam rada take vybusne zenske maj sa

janica81
18. jan 2011

My chodime von každý každý deň od prvého týždňa po narodení...aj v daždi, aj mraze....malička je zatial zdravučká a vozíme sa niekedy aj 3-4 hod...a aj keď bolo -12 sme boli.... 🙂 😉 a proste okolo obeda si to už vyžaduje 🙂

jaruska6
18. jan 2011

Ahojte kočky,aj my chodievame s malým von za každého počasia a to doobedu aj poobede.Keď je nepríjemné počasie tak len na pol hodinku.Aj v poradni mi to pediatrička odobrila,vraj keď sa diaťatko dobre oblečie,pol hodinka mu neublíži a je to najlepší spôsob ako podporiť imunitu dieťatka.Zrejme na tom niečo bude ,do dnešného dňa malý nebol chorý,ani neužíval žiadne antibiotiká.

kalifa28
18. jan 2011

@mamkaivka uplne s tebou suhlasim.. radšej zdravo a prirodzene, u nas to iste, aj teraz spi vonku 😀 😀 a ked sa zobudi, má ružové líčka jak bambulka, chorá ešte nikdy, ani soplíky, papá všetko ovocie a von chodíme každulinký den, prospieva to aj dcerke aj maminke..

luciana157
18. jan 2011

nasa doktorka vravela, ze pod -10 stupnov uz nemame chodit von, ani aj fuka silny vietor. ale aj ked prsi a snezi, tak sa ma chodit von