icon

V koľkých rokoch by malo dieťa vedieť napísať svoje meno?

9. dec 2023

V koľkých by malo dieťa vedieť napísať svoje meno?

Strana
z2
jesenzima
9. dec 2023

Moja vedela v cca 4,5 🤷 ale iba meno, nič iné
..

januska12323
9. dec 2023

Pokiaľ viem učia sa to v predškolskej. Ale zvládnu aj skôr.

mogaa
9. dec 2023

v škôlkach začínajú už v prostrednej triede, predškoláci si výkresy podpisujú sami🙂

pribinak
9. dec 2023

Podľa toho aké meno, je rozdiel ak sa dieťa vola Ema, Sara či Laura alebo Hanna a sakra rozdiel ak sa vola wivienne, alebo charlotte Ester, či alyah stella

sasenka5
9. dec 2023

U nás 4, aj deti v okolí v takých 4-5 už vedeli, veď v 5r. to sú už predškoláci 🙂

miadi
9. dec 2023

U nas v 4+

patka06
9. dec 2023

cca 4 ročné deti už vedia veľkým tlačeným

lubina
9. dec 2023

ak je meno komplikovane tak je to pre dieta tazsie, ak ma napisat napr. Jan, tak to moze vediet uz aj 4-rocne

michaela329
9. dec 2023

Obvykle sa to ucia v skolke okolo 4-5 rokov. Ale uz som mala deti, ktore to nevedeli a naucili sa to v 1. rocniku ‐ dokonca aj nakoniec jedno velmi sikovne dievcatko.

uhnakova
9. dec 2023

syna sa naučil štvorročný a dcérka trojročná

annm81
9. dec 2023

Medzi spolužiakmi mojich detí sa na výkresy všetky podpisujú naneskôr od 4. rokov bez ohľadu na to, aké zložité meno majú- spravidla vedia krstné meno veľkými tlačenými písmenami. Pri zápise do školy to bola ako jedna z úloh, ktoré mali deti splniť.

uhnakova
9. dec 2023

@annm81 presne, v škôlke sa postupne naučili svoje meno veľkými tlačenými písmenami napísať na výkres.

babulkomale
9. dec 2023

Hned ako sa zbavi plienok, cize v troch mesiacoch 😃

lucia13022023
9. dec 2023

Neter to vedela a ešte do škôlky nechodila. Vola sa Linda, vedela len Lili. A potom také ľahké, mama, oco, luky, lili. Celé meno vedela až okolo 4-5 rokov keď mala

ariannazara
9. dec 2023

Môj ma 4.5 a nemá záujem 😅

domak2
9. dec 2023

@babulkomale trochu neskoro na koníkove pomery 😅

annm81
9. dec 2023

@babulkomale Zbytočne ironizuješ. Očakáva sa, že dieťa pred nástupom do školy bude poznať aspoň niekoľko písmen- ideálne sa teda začína písmenami vlastného mena a že ostatné písmená už tiež niekedy videlo. Nemusí ich úplne všetky vedieť priradiť k správnemu zvuku, ani ich správne napísať, ale malo by mať vizuálnu skúsenosť s písmom. Pri učení písania a čítania sú neskôr menej zmätené, keď sa s písmenami bežne stretávali, vedia že záleží na pravo-ľavej orientácii, na tom, či je čiarka zvislo alebo vodorovne, či je niečo rovná čiara, alebo oblúčik. Pri učení v škole sa potom môžu viac sústrediť na to, čo čítajú, ako analyzovať jednotlivé písmená. A schopnosť vnímať čítaný text namiesto mechanickej analýzy písmen je základ pre ďalšie štúdium.

babulkomale
9. dec 2023

@annm81 ďakujem za prednasku, narazala som na extremy, co tu obcas citam 😃

annm81
9. dec 2023

@babulkomale Všetky príspevky tu boli o škôlkarskom veku, teda žiadny extrém. Ale áno, súhlasím, že sa na fóre vyskytujú občas úplne absurdnosti, ale v tejto diskusii našťastie nie.

ibatanecnica
9. dec 2023

@jesenzima moja tiez 4. Ale tiez nic ine

ibatanecnica
9. dec 2023

@babulkomale tvoje aj plienky mali? Moje od porodu bez. Ale teraz vazne. Na co ta ironia. Deti bezne poznaju pismenka ked idu do skoly a mnohe vedia napisat svoje meno. Nevidim na tom nic hrozneho

babulkomale
9. dec 2023

@ibatanecnica ani ja. Normalna vec.

dusankomoj
9. dec 2023

Dcéra vedela 4+ kompletne čítať a písať(mimoriadna inteligencia) a syn predškolák napíše všetky písmená,ale iba keď mu diktujem,čísla aj sám . Ľúbim ich obe🥰

slavomira236
9. dec 2023

Moja pred 3narodeninami si uz podpisovala vykresy v skolke. Ona poznala velke pismena abecedy velmi skoro. V predskolskej si uz podpisovala pisanym pismom meno a priezvisko sa naucilA pisat sama.

slavomira236
9. dec 2023

@dusankomoj moj syn tiez cital skoro
V predskolskej cital detom knihy pred spanim.

amelia89
9. dec 2023

@dusankomoj to lubim ich obe si preco dodala ?🤣to je snad jasne ze ich lubis bez ohladu na to kedy sa naucili citat a pisat ci to trebalo zdoraznit ?😅😅😅

dusankomoj
9. dec 2023

@amelia89 na koníku si treba dať pozor na každé slovíčko,takže som to myslela tak,že deti sú rôzdne a už len samotná diskusia: kedy vedeli iné deti písať je divná a pokiaľ nerobí autorka štatistický výskum,aj zbytočná. A chcela som napísať,že ich ľúbom obe rovnako(ušlo mi slovíčko) v to zmysle,že je jedno kedy čo vedeli.

1mina
9. dec 2023

Moja vedela okolo 4 rokov, teraz v predskolskej to ucia myslim povine. Aj na nastenke mali uz take veci vustavene ze maju prepisat velky.i tlacenymi pismenami slovo nad tom co vidia a pod. Viem ze je to jedna z uloh pri tich testoch skolskej zrelosti, niektore deti to bavi, moju nastastie hej, ale aj to co nie by sa mali okolo 5 rokov to meno naucit napisat.

bubuzu
9. dec 2023

Môj má 4 a pol a už vie čítať a písať a z hlavy počíta také jednoduché príklady. Baví ho to. Ale v skutočnosti je to jedno. Lebo mozog každého dieťaťa dozrieva určitým tempom a pokiaľ mu nedozreje daná časť, tak sa môžeš aj poskladať a jednoducho určité veci nepôjdu a len sú potom rodičia frustrovaní a zbytočne tlačia na deti. Tiež to mám tak, lebo môj je nadaný v určitých veciach ale s inými má zas problémy a tiež mám tendenciu na neho tlačiť. Takže ak to tvoje dieťa nevie a naozaj mu to nejde do hlavy, tak skúšať áno, stresovať kvôli tomu, určite nie.

sazumak
10. dec 2023

Naša v 3 rokoch, ale volá sa Lili 🙂

Strana
z2