icon

Večerné vystrájanie 11 mesačnej dcérky

iwulka23
16. apr 2011

Dievčata :( potrebujem pomoc..
Zrejme s tým mate problém viaceré,ale ja už nevdládzem niekedy.Moja malá ma 11 týždňov.Všetko bolo v uplnom poriadku ked sme fungovali tak ze sme spinkali,papali,spinkali a papali..ale teraz je uz vecsia a potrebuje viacej pozornosti a uz ani tolko cez den nespinka..a v tom je ten problem..neskutocne mi po vceroch vystraja..ako nahle odbije 5 hodin a ze nespinka tak koniec sveta!!!!vresk,krik..pritom napapana,prebalena,brusko ju neboli a len krik a plac..ked ju polozim len tak lezat tak ani za svet..to cele mesto vie ze Timejka ma svoju chvilu..spokojna je len na rukach aj to len na par minut..musim jej menit polohy..raz cez plece,raz na ,,tigrika" potom zase tak ze vsetko vidi..a stale dookola ..mala ma uz 5,5 kila..vydrzim ju tak nosit max.20 minut ..potom mi uz idu ruky odpadnut..a okrem toho sme malu nikdy neucili na ruky...vecer zaspava sama v postielke.ziadne ,,čičikanie"..cez den dokaze bez problemov aj hodinu len tak vylezat na postely a pozera sa na luster..ale vecer to uz nefunguje...mate niektora podobne problemy??Ako to riesite..??kazda rada pomoze..dakujem 🙂)

akramgad
17. apr 2011

@iwulka23 ahoj no my sme si našu malú dali na postel a tam sme sa s ňou hrali prevalovali alebo položili si sebe na bruško a hrali sa na koníka stále sme špekulovali 🙂 naša je výmyselník a nič čo trvá dlhšie ako 5 min. nevydrží takže stále niečo nové alebo ju skús v tom čase okupkať niekedy sme aj to skúsili 🙂 ale myslím že netreba radiť máš v to v sebe čo robiť len si už s toho trošku unavená tak šup princeznú tatinovy alebo starkým a ty na kávičku načerpať sily a nápady 🙂

kiwinka
17. apr 2011

@sante81 absolutne suhlasim so sante81a monuska 342 !!!
iwulka23, kazda matka sem tam asi 🙂 citi aj beznadej a podobne,,su to prirodzene pocity, ktore vsetky prejdu a zas pride to krasne. Nesmies to prehanat 🙂 pridu o mnoho tazsie a narocnejsie chvile s dietatom , tak sa drž ! ved ty mas dvojmesacne babo ktore naozaj len spi, papa a kaká, konec koncou to tak aj pises vo vasom rezime vyssie.Vies co bude ked vyjdu prve zubky, horucka, nebodaj choroba, sopliky a nehovoriac o iných....To si este len "uzijes" ! ako kazda mama!pripadne otec 😀 !
takze hlavu hore,,, 😉 😉 😉

divoska
17. apr 2011

takisto schvalujem ze dieta ma vediet fungovat samo. ale len ked to vie a chce a je v pohode. jasne ze ho tu obcas "hodim" na zem a nech sa objavuje v priestore, robi co chce a co potrebuje. ale len ked je fakt v pohode a vyhovuje mu to. niekedy casto, inokedy vidim ze ee a beriem si ho hned naspat. inak spolu lezime, mam ho v klbku v lone, pozerame nejake znakovanie, pocuvame a spievame si, preliezame sa alebo robime somariny. uz ti to tu vyssie vcera nieco pisal, treba skusat hocico. mavat rukami, spievat, tancovat 😀 mojmu drahemu to tancovanie napriklad dobre zabera 😀 jasne ze nosenie na rukach nie je jediny sposob ako upokojit alebo zaujat dieta aby nebolo podrazdene. s tym prestimulovanim tiez pravda. my mame cely den v podstate pohodu, ale vsimla som si ze ak tu bol niekto kto donho neustale nieco hustil, hrkotal a buchotal pred nim hrackami tak bol velmi rychlo nervny. takze niekedy pridat inokedy ubrat, dat na intuiciu. odporucam knihu koncept kontinua napriklad. na satkovanie ja som sa inak napriklad tesila moc, a nie je tam spokojny, a mozno to neviem viazat. ergonomicke nosice su ovela lepsie, len zakliknes. ale to tiez nie je na cely den.

sareenah
17. apr 2011

Ahoj iwulka...vies co, citala som si tu viac odpovedi a v jednej sa mi pacilo to, ze ano, ked ma svoj cas o piatej, skuste ist o piatej von...mozno ten plac zmizne...ale urpimne, urcite by som dieta necickala stale na rukach, pretoze ked Ti priberie 5 kil, tak prides o chrbat...mozno to vyznie, ze som tvrda, ale mne dala v porodnici sestricka jednu radu, ked tato maleho cickal na rukach...ze nerobte malemu to, co Vas manzelka doma nebude vladat a stihat...proste ak dieta trasiete, bude to vyzadovat, ak budes malu stale nosit na rukach, bude to vyzadovat...proste my sme doma mali rezim, ked bol v poriadku, teda vykakany, napapany, odgrgnuty, brucko makka, isiel do posielky, ved si pozri tabulky, kolko ma male dieta spat...proste dali sme do posielky a ano, zo zaciatku maly reval...kolko reval...10 minut? A zaspal, pekne napapany, zobudil sa spokojny a takto sme fungovali...ano, zo zaciatku to bolo tazke pocut svoje dieta plakat, ale po par dnoch to uz bolo v poriadku, maly mal krasny rezim, proste nanapat, prebalit, pusinku, spinkat...a spinkal, rastol, priberal...proste ziadne cickanie na rukach...male dieta potrebuje vela spat, proste u nas sme nakrmili a malemu klipkali oci a hned siel spat...Teraz ma dva a pol roka a mame krasny rezim spanku, poobede spi 3 hodky, prekne zaspi a vecer o osmej, zubky, pusinka a spi...ziadny plac...nic...dieta je spokojne...Proste jasne, skus sa poradit, ako to robia ine baby...ale ja som toho nazoru, ze dieta ma spat a nie byt cickane pol dna na rukach...samozrejme sa bude rezim menit, ale to sme riesili vsetko postupne...bol hore viac, pohrali sme sa v hraznidke, napapali a sup spinkat. Drzim palce, aby ste tu piatu hodinu nejako prezili...fakt mozno v kociku je to vyborny napad...bude na vzduchu, bude teplucko, prijemne...ale neverim, ze nosenie na rukach v roznych polohach je riesenie...ver mi, ze prides o chrbat...drzim palce a nech ma odsudzuje kto chce...

kaja73
17. apr 2011

@iwulka23 Mne to pride,že tvoja mala je už večer uplne grogy,je už strašne unavena.Mala by si ju už predtym ako vieš, že bude vystrajat uložit na noc.Vyzera to byt skoro,ale ty sa musiš prisposobit jej potrebam,nie ona nasim hodinkam.
Prečitaj si toto http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2011/04/1... Ak ti mala vystraja od 17h,tak ju už o 16,45 ulož okupanu a napapanu spat.Moj ma 15m a ,ked vidim že ma spankovy dlh,tak nema problem ho na noc uložit -napr.tak ako včera už o 17,40 na noc.Spal dorana 6,30 v kuse 😉 Obcas zamrnkal,ale nemusela som tam ist.Neriad sa hodinkami,ale fakt malu sleduj a prisposob sa jej.Poznam vela mamičiek čo to takto robi-daju na noc spat už tesne po 17 a funguje to-to maju už 10 a viac mesačne deti.Takže ty daj kludne aj skor malu spat.Neboj sa toho.Aspon tyžden to vyskusaj a uvidiš, čo sa bude diat.Vratit sa k povodnemu režimu možes predsa hocikedy.Ale niečo v nom mas určite zle,ked už nema koliky,alebo možno ani nemala a napriek tomu ma taketo stavy večer- je to znamka obrovskej unavy a pretaženia.

masinka
17. apr 2011

@iwulka23
ahoj, tak ja sa ti pokusim dat aj nejaku odpoved na tvoju otazku ako dieta zabavit, nie len ta kritizovat 😉
moja Nelka mavala tiez taku divoku "chvilku" od cca 18:00 do 19:00 kedy sme kupali a isli spat. Tiez som ju nevladala cely cas nosit, tak sme mali po byte urobene "stanovistia" a presuvali sme sa od jedneho k druhemu v cca 5 minutovych intervaloch, dlhsie ju nic nebavilo - na posteli sme mali polozenu hrazdicku s hrackami, v obyvacke sme chvilu pozerali z okna, na deke pasla konicky,poobzerali sme somarinky na polickach + na kluckach som mala povesane kadejake motyliky a ine blbosti co mohla aj chytat, v lehatku som pred nou poskakovala s hrkalkami, na lampe bol zaveseny papierovy kolotoc do ktoreho sme fukali, trosku sme spolu tancovali.... a tu hodinu sme nejako prezili. Niektore deti vraj pocituju uzkost z prichodu tmy a prejavuje sa to placom ...
Narodila sa zaciatkom decembra, takze vo februari behat o siestej po vonku s kocikom nebolo riesenie, navyse mi poobede spala od jednej do piatej a v noci spala od 20:00 do 10 -11:00 doobeda (samozrejme s nejakymi prestavkami na kojenie), takze unavou to nebolo.
Mali sme klokanku, ale vobec sme ju nepouzili. O tomto vecernom case ma to pravdu povediac nikdy nenapadlo a inac sa rada vozila v kociku.
Bolo to moje prve dieta, z toho placu som bola hotova a este som nevedela ocenit aky mam doma poklad co krasne spinka... to som pochopila az pri Dianke. Ta spala v noci tak, ze od 21:00 do 24:00, potom rev az do stvrtej (bez ohladu na polohu), spanok do rana s niekolkymi prebudeniami na kojenie a cez den 2-3x 20 minut na rukach alebo neskor v babyvaku. Potom som kupila Manducu - najlepsie investovanych 100 EUR 🙂 a nosila som ju az do 15 mesiacov (cca 11 kil). zrazu z nej bolo ovela spokojnejsie dieta, vonku na mne spala aj 3 hodiny v kuse....
Takze nepocuvaj rady starych materi o rozmaznavani deti o ne/uceni na ruky.... proste kazde dieta vyzaduje nieco ine a proste ked sa potrebuje nosit, tak ho nos. Mimochodom, Nelka zacala sama skusat chodit v 13 mesiacoch, Dia v 11 behala ako raketa a celkovo je ovela motoricky zdatnejsia ako bola Nelka v jej veku. Takze paradoxne cim viac nosis 5 kilove dieta, tym menej budes nosit 10 kilove 😉
Vzdy sa dobre bavim na prispevkoch mamiciek co pisu ako dobre si svoje dieta vychovali ze im krasne spinka.... tiez som si pri prvej namyslala ze ako dobre som ju to naucila.... blbost, mala som stastie na spave dieta.... alebo ze by sa moja vychova obratila o 180 stupnov, ked som to druhu naucit nedokazala ? (az od roka mi konecne po obede spala 3/4 hodinu v kuse, od 18 mesiacov hodinu a pol, teraz ma dva a uz po obede nespi vobec , ale v noci potiahne v kuse 13 hodin) Ono samozrejme su aj rozne metody typu 3-6-9 minut nechat vyplakat..... ale dieta na ktore toto funguje by si naucila zaspavat aj bez toho revu.

Inac skus si popozerat aj nejake clanky o vztahovej vychove (zalozena na principe: kojit na poziadanie, spat s dietatom a nosit 🙂, pripadne si precitaj Koncept kontinua - tam mas krasne vysvetlene, preco sa deti chcu a potrebuju nosit 🙂

miskap
17. apr 2011

@iwulka23 Teší ma, že si si uvedomila, že dieťatko ťa potrebuje, že ho treba nosiť, že chce byť v tvojej prítomnosti stále. Tvoje dieťatko je ukážkové, až na ten večer. Ako ti radia dievčatá, skús ísť s ňou v tom čase von. Už bude pekne a dlho svetlo, tak sa to bude dať. Alebo posuň večerné kúpanie na skôr. Môže byť už unavená, nevie sa sama uvoĺniť, len plače. My sme mali čosi podobné, až som sa obávala večera. Ale prešlo to, treba skúšať, čo zaberie. Držím palce.

iwulka23
autor
17. apr 2011

@carodejnica ďakujem ti ..ze sa ma apson snazis pochopit..veeelmi dakujem..no pojdem precitat vsetko..mne pomoze asi kazdy nazor lebo mam vazne problem sa nejako rozhodnut a to nejako riestit...uz niekedy uz fakt neviem..ale dnes ma mala dorazila na plnej ciare :D.. bola cely vecer s babkou..a ani necekla..vobec jej nic ku stastiu nechybalo..bola spokojna,neplakala..troska si podriemkala..a v pohode bolo vsetko tak teraz som uz fakt na vážkach ci nieje chyba vo mne..ci ja nerobim nieco zleeee :(

iwulka23
autor
17. apr 2011

@akramgad no ano veruze to ma mamicka v sebe..pomaly na to prichadzam..uvidime ako budeme pokracovat..dakujem za dobre tipy 🙂) budem sa snazit ju co najviac zaujat..uvidime ako dlho ju to bude bavit 🙂)

iwulka23
autor
17. apr 2011

@kiwinka mas pravdu a pomaly na to prichadzame aj s tatinkom..a veruze vieme a cakame ze rpide aj to tazsie obdobie..zubky atd..ved vsetci rodicia cez to prechadzaju..uvidime ako to prejde cez nas 🙂) musime sa popasovat s tymto obdobim..ved to prejde a bude zase kraaaaaaaaaaaaaasne...ale velmi ma tesi ze sa tu stretavam s takymi veeeeeelmi dobrymi radami 🙂) dakujem 🙂

iwulka23
autor
17. apr 2011

@sareenah veelmi dobry nazor..ja si myslim to iste..lenze u nas to inak od tej 17:00 nejde..len ruky..cez den to mala vobec neportrebuje..ked sa napapa..a idem ju obliekat ze ideme vonku tak zacne ricat..ale ako ju dam do kociara tak hned zaspinka..a nieje problem...ale vecer nepomaha nic..ked zacne plakat tak ani ten kociar nezabera..neviem cim to je..
..ale napr.dnes.. mala bola s babkou a bola ukazkove dieta..neplakala nevystrajala nic..neveim si to vysvetlit..aj jej troska pospinakala..co pri mne nedokaze ani za svet..neviem potom ci chyba nieje v ..och :(

iwulka23
autor
17. apr 2011

..dievcata..POCHOPITE TOOOOO??
Timejka bola dnes vecer s babkou..my sme s mojim drahym urobili romaticky vecer...1 výročie svadby 🙂) od 17:00 do 19:00 dokym sme sa vratili tak mala ani necekla...nerozumiem tomu..aj si podriemkala pri babke aj sa pohrali..,,podebatili" a pohoda..neviem cim to je..uvdime skosim zajtra byt snou od tej pol 5 do tej pol 7 vonku..zeby si pospoinkala v kociariku..mozno to je vsetko fakt tou unavou ..uvidme..budem potom informovat..a veeeeeeeeeeeeelmi dakujem za super nazory a rady a proste za vsetko.. 🙂)

iwulka23
autor
17. apr 2011

@kaja73
@masinka dakujem za rady 🙂) ste veeeeeeeeelmi zlatee 🙂

xlucia
17. apr 2011

@iwulka23 rozdiel je v tvojej nervozite a napati. mala to citi. ak mozes, zavolaj k vam babku alebo niekoho castejsie. nech sa s nou pohraju, "pokecaju" mala sa odreaguje

divoska
17. apr 2011

@iwulka23 kedysi mi kamoska povedala ze niekedy dietatu proste stacia ine ruky 😉 cize moze byt ze zmena bola zrazu nieco ine co ju zaujalo.

sareenah
17. apr 2011

@iwulka23 ze chyba nie je v ...och? v com? nejako som nepochopila 😅
A jasne, ved precitaj si vsetky nazory a poskusaj...vies, ked som citala co pisali baby, este jedna vec sa mi tam stavala...ze ked bol maly este maly a boli sme hore, tak ked zacal rycat a plakat, tak to bol znak toho, ze je unaveny a spal by...a vies, ja viem, ze tam zaznela taka kritika a ze co ine mas robit ak nie byt stale s malou...vies moj maly mal reflux...musela som mlieko odsavat a zahustovat ho...a odsavala som 5krat denne asi po 45 minut...ja proste neviem, ako by som fungovala, keby maly nespal...mozno som mala fakt stastie na spave dieta...no kazdopadne Ti drzim palce, ved poskusajte, co zaberie...vies...a nemoze mat mala nejaku koliku? Ta vraj je taka, ze dieta place stale v jeden cas...proste mozno ju boli brusko...drzim palce 🙂

maji4
17. apr 2011

@iwulka23 ahoj nečítala som vás celé ale podla toho čo píšeš...my sme mali taký istý problém a tak som skočila k lekárke a Lilianka mala reflux možno Timka má ten skrytý a na večer ju už ten hrtan velmi dráždi a páli a preto je nepokojná... každopádne držím palce. 😉

akramgad
17. apr 2011

@iwulka23 moja rado sa stalo ale nezabúdaj aj na seba treba aj tebe vypnúť a hlavne načerpať nápady takže raz za týždeň alebo za dva povinne z kámoškami bez dieťatka naberieš veľa síl a neboj ono časom bude lepšie lebo už sa bude viac dať robiť 🙂 prajem zdravé a živé dieťatko aj my také máme a sme šťastný 🙂

katrinka8
17. apr 2011

Ahoj @iwulka23 - neboj sa, casom urcite prides na to, co na malicku zabera a aj ona urcite zmeni svoje "rytmy". Hovori sa, ze malicke babatka nepotrebuju privela podnetov, pretoze ich nedokazu este spracovat a preto placu. Mozno prave to moze Timejke vadit - ze toho cez den privela zazila a nedokaze si to v hlavicke spracovat este. Je fakt, ze pri takychto malickych detoch to treba len "testovat", co im moze vadit. Podla mna sa nemusis urcite vobec bat, ze by sa naucila "na ruky". Kym je babatko malicke, ono proste niekedy place prave preto, ze chce citit Tvoju blizkost. Nerobi to "naschval", proste Ta potrebuje. Udajne nosene deti su pokojnejsie. Neviem, ci je to naozaj pravda, nasa mala je tiez v podstate nosena a musim uznat, ze je naozaj v tomto smere velmi kludna. Jedine, co mi na jej noseni vadilo je, ze som ju hned od malinkata nenaucila na satku alebo manducu - velmi uzitocna vec podla mna 😉 Kym som si uvedomila, ze mi to moze pomoct, mala takmer polroka (vtedy sa mi zdalo, ze je akasi tazsia 😀 ) a to sa jej v manduce uz nepacilo. Takze sme ju nastridacku viac-menej nosili. Vzdy tuzila byt v "spolocnosti" a vidiet. Ked lezala, "nemala prehlad" a to sa jej nepacilo. Ako zacala sediet, aj jej potreba byt na rukach sa zmensila. Teraz ma 10 mesiacov a nosit sa uz velmi nechce - len trochu. Lozi si, kade sa jej paci. Takze ziadne "naucenie sa na ruky" sa naozaj nekonalo a dcerka je spokojne babatko 😉 Odmalicka zaspava sama, tam nosenie vobec nepotrebuje. Ona to nosenie brala ako sposob byt pri nas.
Takze ja by som skusila mozno trochu odstranit nejake podnety, ktore by jej mohli vadit. Mozno by som skusila cez den ju nechavat menej "samu", odstarnit privela "vzruchov", ak su, a vecer ju tak striedavo ponosit- ak Ta ma kto vystriedat, bolo by fajn. Ale ako tu baby radili, nejaky "nosic" - satka alebo manduca a pod. by Ti mohli velmu ulahcit situaciu. Tvoja Timejka je malicka, urcite by som zvazovala aj tuto cestu. Aj by bola pri Tebe, aj Ty by si mala volne ruky aj nezatazeny chrbat. Ja pri druhom babe urcite zavediem co najskor. A teraz bude dlho vidno, mas vyhodu, mozes skusit chodit von na dlhsie, ako vraveli baby. Mozno ju to ukludni. Je to take skusanie, prajem Ti vela trpezlivosti, pretoze ziadna rada nie je zarucena 🙂 Neboj sa, urcite prides na to, ako malicku utisit. Drzim Ti paste, aby si na to prisla co najskor.

iwulka23
autor
19. apr 2011

@divoska tak je to mozne🙂) bude musiet babicka castejsie chodit 🙂) heh

iwulka23
autor
19. apr 2011

@xlucia je to pravda..je to tak..snazim sa byt co najpokojnejsia ibaze niekedy sa to vsetko nakopi a ..koniec..noo ved to poznate viacere z vas asi..

iwulka23
autor
19. apr 2011

@sareenah tak som sa zamyslela nad tym ci chyba nieje vo mne..a je to mozno mojou nervozitou..tak to ti s tym odsavanim nezavidim..ja som s tym nemala problem..malu cez den kojim,vecer dosatne flasu UM(150ml) spinka potom ako zarezana 🙂) a vecer ked sa poberam ja spinkat tak odsajem na noc pre malu..lebo ju v noci nemozem kojit pretoze by sme uz do rana oko nezazmurili..a za 10 minut odsajem aj 200 ml..nieje problem..teda nebol..ale nejako zrejme zacina..
a k tej kolike..ee nema..to som si ista..ten jej plac uz rozoznam..bolelo ju par krat brusko..ale to bol PLAC-KVICANIE
A teraz ona place tak skor s nervami..to sa k nej clovek nemoze ani ozvat..lebo hned spusti vresk..takze kolika to nieje..dnes som snou bola napr,vonku do pol 7🙂 spinkala ..pokojne..o 7 kupkanie.. o pol 8 papanie..a o 8 uz zase bubkala..uvidime do kedy🙂))

iwulka23
autor
19. apr 2011

@maji4 och ..tak dufam ze to nebude..skusam to ,aby mi spinkala v tom case ked tak vystrajala..a zatial to funguje 🙂)

iwulka23
autor
19. apr 2011

@akramgad ďakujem 🙂) aj ja prajem veeela zdravicka 🙂

sareenah
19. apr 2011

@iwulka23 no vyborne 🙂 🙂 🙂 takze dnes den bol super 🙂 🙂 Vies, no ktovie, preco placka...ci je unavena? mozno fakt ako nejaka baba pisala, mozno uz ma vela podnetov..no ktovie...ale ak TI takto pekne presla prechadzka, tak si bola na dobrom cerstvom vzduchu aj Ty a teraz pekne spinka 🙂
ALe to s tou flaskou vecer je dobry napad, proste akurat som citala clanok, kde sa nejake dieta budi kazde dve hodiny a nechce pit, chce iba prso...a trva to uz dlho a presne som si povedala, ze ja sa budem snazit robit takto ako Ty, ze cez den prso a vecer flasku...teda teraz cakame dalsie a tolko som toho tu citala, ze sa normalne bojim, ze sa mi narodi urevane a narocne dieta...uz teraz som rada, ze maly ide do skolky, uz s nim niekedy nevladzem, tiez ma svoje chvilky, ale globalne je to dobre dieta...fakt ako maly bol perfektny, spinkal, proste nemali sme fakt ziaden problem, ked neratam ten relux, ale to uz potom slo tak same...zvykla som si na odsavanie...zo zaciatku, po zapaloch to neslo...ale proste potom som to tak rozbehala, ze rano som v pohode odsala 500 ml...to bolo ked mal asi pol roka 😀 To raz otec zhykol, ze Ty si odsala pol litra??? 😀 😀
ale tym, ze mal maly flasku, pekne sa napapal a spinkal...a v pohode aj v noci..
Tak drzim palce, aby zajtrajsok prebehol rovnako hladko ako dnesok 🙂
papa zatial 🙂

xlucia
19. apr 2011

@iwulka23 hej viem, moj starsi syn je doteraz moj spolahlivy barometer. je taky odmalicka. staci moja, aj skryta nervozita a citi to. teraz ked ma styri, sa uz vie aj opytat narovinu ze co som taka nervozna. minule mi povedal, ze ked som ja kludna, tak je v dome klud, aj on je kludny a take sa mu paci. no co mu na to povedat?? len tolko ze ma pravdu... prestala som nervacit ze je doma bordel a isli sme si modelovat z plasteliny. trvalo nam to hodinu a pol, bol pri nas aj mladsi, a starsi este tri basnil aku ma sikovnu maminu co vie z plasteliny robit ruze 😎 , tak sa vytesoval. mozem ti povedat ze ten neumyty riad mi za toto stal

iwulka23
autor
19. apr 2011

@katrinka8 dakujem za velmi mile povzbudenie 🙂) pomozu mi najviac mile slova...ani nie tak rady,ako mam co robit..ale to ze ma niekto chape a sa mi snazi nejako pomoct🙂)) DAKUJEM.. 🙂) tak uz som zacala testvoat jej skratit ten vecerny rezim..od tej 16:00 mi dnes spinkala..aj ked nie stale,ale v kociarku bola vonku aspon tichucko🙂) spinkala mi do pol 7..potom kupkanie..troska sa pohnevala..lebo uz ju hlad zmohol..takze sa to nezaobislo bez placu..ale ked o tej pol 8 dostala do pusky flasu tak raz dva bolo ticho..a o 8 uz spinkala..takze nemala ani problem zaspaat aj ked spinkala do pol 7..ono to asi fakt bolo vsetko unavou..🙂)takze skusam testovat dalej..🙂)

iwulka23
autor
19. apr 2011

@sareenah noo naozaj to bolo vsetko dnes super..som velmi spokojna s dnesnym dnikom.. 🙂) noo a k tej flasy.. tak som sa zo zaciatku bala ci si mala nezvykne na flasu..ale podla mna ked sa to spravne strieda,ze v rovnakom pomere aj flasa aj prsnik tak by si nemala zvyknut..fungujeme uz tak takmer tri mesiace a je to v pohode..az na to ze mam taky zly pocit ze asi mi mliecko odchadza..no ked ano tak ma asi trafi..ale nic stym nenarobim..to matka priroda tak zariadila..a fakt zo zaciatku som malu v noci kojila a bola to katastrofa ..pri kojeni sa mi hrozne prebrala zo spanku a zaspala po nejakych 2-3 hodinach..a to bolo hrozne..lebo aj mala sa nervoznila aj my s muzom sme sa prd vyspali a potom som cez den z nôch padala..a ked som jej zacala flasu v noci davat tak to prebiehalo tak ze ked sa ,,zobudila" (ani oci neotvorila,len si pomurcala) a neotvorila ich ani ked papala,lebo jej lahko slo a odgrgla so zavretymi a spinkala dalej 🙂)
ciiiiiiiiiiiii pana ze 500 ml??tak ja tu struham frajerku ze som 200 odsala..waw..tak prajem zeby aj pri druhom bobu bolo tooolko mliecka 🙂)

iwulka23
autor
19. apr 2011

@xlucia krááááááááááásnee 🙂) ja to uz robim tiez tak..kaslat na poriadok..ved aj muz ma ruky 🙂)

katrinka8
19. apr 2011

@iwulka23 - nemas za co, ono ta psychika tiez robi vela. Mnohokrat sa nam od unavy vsetko zda horsie, nez v skutocnosti je. Ale to je normalne, kedze tato "praca" je velmi narocna 🙂 Vidis, ono je to s tymi detmi raz hore, raz dole 😉 Musime byt pri nich velmi trpezlivi, hoci to je niekedy veeeeelmi tazke 😀 Ale aj my sme len ludia, obcas uletime 🙂 Jeden den su mrzute, v iny zas spokojne - presne ako my. Ale tak to ma byt. Obcas si tu citam temu o tom, ako mamickam umreli deticky. Mozno to znie morbidne, ale niekedy mi to velmi pomaha si uvedomit to, ze sa nemam zbytocne stazovat a byt vdacna aj za to, ze mozem pocuvat plac, ze ju "len" boli rastuci zubok a pod. boliestky . Napr. teraz skoro vobec nechce jest (ma 10 mesiacov) a donedavna mala obdobie, ze vsetko vypluvala. Minuly tyzden sa to zlepsilo a zdalo sa, ze sa pekne "rozjedla". No tento tyzden zase vsetko pluje a navyse sa mi zda, ze ma z toho este aj zabavu. No a samozrejme, po par minutach ma to vie riadne vytocit. Ale potom si uvedomim, ze musim byt rada, vdacna za to, ze tu s nami je, lebo su mamicky, ktore take stastie nemaju. A tak si poviem, ze to proste prejde, ze je to len docasne. A tak je to so vsetkym, aj ten vecerny plac je len docasny, babatko z toho vyrastie, vsetko sa nauci. Prejde par tyzdnov, mesiacov, rokov - a uz aj pomaly zabudneme, ake to bolo s tymi drobcami zo zaciatku "tazke" 😉