Vplyv rodičov na inteligenciu dieťaťa
Ahojte. Riešila som zmenu praktickej lekárky k inej. Dala mi celú kartu i keď viem že teda nemusela, lenže nová lekárka mala ten deň dovolenku,tak som mala jeden deň kartu doma. Ako som v nej listovala,som našla rôzne lekárske správy. Z detskej neurológie,môj vek cca 6 rokov, že dieťa žmurká,pomrkáva, grimasy, zasklby tváre, nervozita nepokoj, očný kontakt nenadviazany,na hračky nereaguje až potom neskôr.
Správa od psychológa. Cmulanie palca v 7 rokoch, že dieťa sa tým upokojuje, na matku tam bolo, že štýl výchovy skôr liberálny, ktorý prináša dieťaťu neistotu. Matka nervózna a hranice nestanovené. IQ dieťaťa slabý podpriemer.
Asi som bola nejaká problémová.
Takto. Mám jedného syna, ktorý je nadpriemer a odporučili nás do cppap skrz výberovú triedu. Robili iq testy a vyšiel nadpriemer. Nuž nedalo mi to kvôli tomu, že mne ako decku vyšiel slabý podpriemer, porozprávala som to psychologičke,navrhla mi, že mi spraví aktuálny rozumový test len s tým, že si ho zaplatím.
Teraz mi nevyšiel žiadny podpriemer ani priemer,ale ďaleko vyššia hranica.
Človek s podpriemerom asi nebude nikdy študovaný. Ja mám 2 stredné školy, jednu vš. To som chcela sama, nikto mi to nenavrhol. Ako je to možné, že sa iq dvihne,keď rodič nerobí edukáciu, nejak extra sa mu nevenuje a sám rodič má jednoduché vzdelanie a názory?
@marsmykkok aký typ testovania IQ si absolvovala? Máš to potvrdené aj cez Mensu?
Podla vsetkeho to mohlo byt tak, ze tvoja mama zanedbala vychovu, ale ty si sa zvladla rozvinut aj bez toho.
@midka testy u psychologičky, prvý kde vyšiel nadpriemer bol v 14tich rokoch, 2 ďalšie v dospelosti. Prečo sa pýtaš?
Myslím si, ze veľa detí z minulej doby mali veľa pohybu a aj vďaka tomu sa im rozvíjali a spájali hemisfery. Správny pohyb vplýva na vývoj mozgu. Plus na mozog ma veľký vplyv aj samostatne uvažovanie a hľadanie vlastných riešení. Preto podľa mňa veľa detí v minulých dobách bolo inteligentných aj keď sa im rodicia nevenovali. Takže ta taka liberálna výchova akú k tebe mala tvoja mama (podľa psychologicky) bola asi dobra vec. Možno práve za tu jej povahu a to, ze si nevedela poradiť, prinútila teba viac uvažovať, takže možno práve vďaka tomu si dokázala co si dokázala.

Autorka ja mám nadpriemerné IQ čo mi vyšlo v troch testoch a aj tak v 6tich rokoch mi dali odklad, lebo som na testoch u psychologičky pohorela. A pohorela som preto, že som nejako prežívala mesto, nové prostredie, bola taká rozrušená-nesústredená a sekla som sa pri prvej odpovedi a potom jednoducho som si neverila a nechcela odpovedať zle, tak som psychologičke odpovedala že neviem, hoci ak psychologička povedala odpoved tak som si v hlave pomyslela že som vedela a mala pravdu. Ale proste ak som sa raz sekla a na ostatné povedala že neviem. Rovnako je problém ak je IQ test súčasť komplexného psychologického vyšetrenia, že napríklad 2 hodiny robí dieťa/človek iné testy a úlohy a potom mu dajú toto, je už vyčerpaný, nesústredený a označí zlé možnosti.