Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
@mopypopy to je pravda, práve z Kramárov odišla aj naša dr. a teraz riešime ku komu ďalej. Na Kusina nespomínam dobre, hneď na prvom vyšetrení nám zle napísal diagnózu a primár po ňom potom opravoval, ale mohla to byť nešťastná náhoda. Neviem ti dať naňho presnejšie referencie, niektorí si ho pochvaľujú. On ordinuje aj na Kramároch. Koho by som ti odporučila na Kramároch presne neviem, možno dr. Gajdoša, o ňom som počula dobré referencie. My ho tiež zvažujeme ale skôr aj primára Huraja, keďže bol pri malom keď mu naša dr. sadrovala kĺbiky.
@vevet aha dakujem pekne, potom dam vediet, ako som bola spokojna. a ta sukromna ortopedia na tematinskej v petrzke, nepoznas? http://www.medissimo.sk/sk/
dakujem za tipy!
aha a ta sa ako vola, ak sa mozem spytat?
@mopypopy ahoj,my sme si vsetkym presli tiez....jednoznacne odporucam prim.Huraja,je v tomto top...nam bol aj takto odpiruceny a vdaka nemu nasa mala chodi....predtym sme chodili k dr.kusinovi,boli sme s nim velmi spokojni,je velmi mily a prijemny clovek....v medissime robi dr.samekova,u nas bola len ako asistentka primara pri sadrovani...ale mne nebola nejak extra sympaticka......ale to je uz vec nazoru.....ale co ti urcite doporucujem,chod cim skor.....a drzim palce.
@mopypopy nechcela som ju najprv spomínať (po mene), ale zasa nemám proti nej nič zlé, len ma prekvapilo, že odišla. Je to dr. Sameková. Tá ktorú spomínala i @sasaa22, ale ako i ina sama píše, záleží od názoru ("sto ľudí, sto chutí), nám po odbornej stránke vyhovovala, jej prístup bol však rôzny, ale nejako sme to predýchali.
Hehe vygooglim si ju, ale ja by som uvitala, keby som nic nemusela uz predychavat a stretla sa s vludnym pristupom. Uz sme si vytrpeli dost, a fakt pevne verim, ze ci uz zadarmo alebo za peniaze, zozeniem starostlivost, aku si mala zasluzi! Dakujem za rady 🙂
@mopypopy ono zasa vľúdna je, dá sa s ňou normálne rozprávať, možno ak je to ešte malé bábätko a je vyšetriteľné, tak je to v pohode. Ale náš mal obdobie kedy hneď ako vošiel do ordinácie začal neskutočne plakať a to jej vadilo, nedal sa poriadne vyšetriť. A bola vtedy chladná a skôr nám tým pridávala a dávala pocítiť že niečo nezvládame.
@mopypopy ahoj, nás liecil na Kramároch Dr. Liščák, malá má teraz rok a začína sama behať, mala zle vyvinutý bedrovy kĺb, vyskakoval z jamky. 2x bola presadrovana a potom mala Lorrach ortezu. Podľa mna jediná s ľudský prístupom je tam taká mladá doktorka Frištáková, ostatní su ťažkí profesionáli ;0), ale zase pomohli a liecebny postup bol správny i ked podľa mna trochu konzervatívny, hlavne ku koncu liecby. Najzlatsie su sestricky, veľmi mi pomohli a boli veľmi milé a ochotne. Ešte nás čaká dúfam posledný rontgen v roku a pol. Dr. Samekova bola tiež v pohode,
Celkovo môžem odporučiť ortopedicku kliniku na Kramároch i ked potom to čakanie na kontroly v ambulancii je strašné
@mzz @vevet Dakujem baby, mala dostala vcera sadru na Kramaroch, prof. Kokanec, zatial som naozaj spokojna, bol ustretovy a mily, vsetko vysvetlil, vypocul, nenaparoval sa. Fakt som rada, ze som sem prisla. Znasa to zatial dost zle chudinka, dost ju tam rozhecovali. Ako dosiahnut, aby sa zase usmievala? Pride mi hrozne vydesena, nemozeme sa jej moc ani dotknut. Ale tak snazim sa no, len jej budem vymyslat asi volnejsi program a vela oddychu. Ako zabranujete zatekaniu hovienka do sadry?
@mopypopy prednosta kokavec, aj ten je super, a hlavne tiež odborník. ja som to tam vystlala vatou celé dokola (okolo otvoru) a sadru som tam oblepila papierovým leukoplastom.
Aj malý bol nervózny, aj z narkózy, je to zásah do vnimania dieťatka, ale upraví sa. Bude lepšie sa malej venovať, nosiť na rukách a tak. Ja som malého celý mesiac skoro prenosila na rukách🙂. Tak mu bolo najlepšie.
ahojte dievcence,vtrhnem vam sem. Nemam take dietatko ale ja som jedno z nich. Ako citam vase prispevky, len sa mi rozum zastavuje. Chcem vas trosku povzbudit, vsetko bude dobre, len si to fakt treba vybehat. Len ma trosku zaskocilo, ze este aj v dnesnej dobe. Moja mama si tym vsetkym tiez presla. Bolo to pred 36timi rokmi. Som jej velmi vdacna, ze sa nedala odbit, vlacila ma po vsetkych moznych doktoroch. Ale dosiahla svoje. Bola som uplne normalne dievcatko, behala o sto sest, chodila som roky na balet a teraz dokonca beham maratony 😕 Nikdy potom a az doteraz som s klbami nemala problemy. Ja si ale myslim, ze za toto mozem dakovat ani nie tak doktorom ale mojim rodicom. Tym to bolo vsetkym jedno. Co je to par vyklbenych noziciek 😠 Keby mama nesla na drzovku, asi by som nikdy nechodila a keby aj, tak asi len velmi zle.
Baby, drzim vam palceka, nedajte sa odbit, hladajte, behajte, aj v inych mestach, popripade ak mate moznost aj v zahranici.
@yanni presne 🙂 ja mam pocit, ze ak neurobim scenu v nejakej nemocnici, tak sa so mnou ani nebavia. V Prahe som to uz vzadala, malej sa to este zhorsilo tam, je to az na zalobu, snad to bude teraz lepsie. Treba verit, no je to tazke jak SVINA!!! 🙂 co nas nezabije, to nas posilni...cakam na usmev malej :S
@mopypopy ja ti verim. Keto neme "velku hubu" a guraz, tak aasi nic nedosiahne. Aspon viem po kom mam tu "velku hubu" 😀 😀 😀 😀 Je to o drzku, ale treba narobit bordel. Pohrozit zalobou atd. Inak nik nic robit nebude. Na SK cakaju este vsetci na obalku. Take gulove (sorry za vyraz). Pohrozit fakt zalobou vrchnosti, pravnikom, sudom atd. Popripade konzultovat doc v zahranici a na drzovku na poistovni poveda, ked to na Sk nefunguje, tak nech cvakaju zahranicnych doktorov.
@vevet Ano, dakujem za opytanie. Malu ma na starosti Kokavec, a nemozem sa sa stazovat zatial, ani na personal ani na nho. Je ludsky a ustretovy. Mala by to mat v sadre uz posl. 2 tyzdne, Pred 2 tyzdnami sme boli na presadrovani.... tak sa modlim, aby jej to mala v poriiadku uz. A vy chodite kam na rehabilitaciu? Ako ste na tom vy? Ja neviem, co teraz bude, Kokavec sa vyjadril, ze by jej nedal aj nic, ale to sa mi moc nepaci....nech sa to nepototo...
@mopypopy Prednosta Kokavec je tiež výborný odborník. Tak hádam to už budete mať naozaj dobre. Ak by malej nedal nič, možno by som ju ešte balila naširoko a postupne menej často baliť.
My sme chodili na rehabilitáciu tiež na Kramáre, pretože sa mu nechcelo po tom všetkom v 6.mesiacoch ani pretáčať ani sa zdvíhať do sedu a tak sme sa chvíľu potrápili s Vojtovkou a rýchlo dobehol čo zameškal a aj napriek tomu, že stále nosil tú ortézku tak štvorkal v 10m a chodil od 14m v nej.
Je, no riadim sa porekadla doveruj ale preveruj, kazdy ma svoje muchy. Ja dufam, ze som urobila dobre, uz som opatrna a hlavne teraz, ked jej to daju dole mi zalezi na dobrom vyvoji....uvidime, ale urcite jej musia nieco dat, nemoze to mat len tak. Ja som Kali trapila s Vojtovkou kazdy den na trakcii v Prahe, Kokavec sa mi dost smial :( bolo to zbytocne samozrejme...
Ale mas sikovnika, mne hovorili sestry, ze dokonca sa im dieta v roku v sadre naucilo chodit po spickach. Zlate su, kazdy skusa s tym co ma, Kali uz tiez panvou zdviha celu sadru, bojim sa, aby mi nespadla 🙂
@leyla24 presne ako aj u nas

Ahojte vsetky, prajem vela trpezlivosti a hlavne prijemnych chvil. Mam 2mesacne dceru s vyklbenim na lavej strane, v juni sme si v Prahe presli trakciou, sice 4 tyzdne, navrhli mi pauzu, zatial ma mala perinku. Totalne zanedbana starostlivost, otrasny a neludsky pristup, nikto ju tam v podstate nekontroloval za cely ten cas. Doktori nekomunikuju navzajom, ani s rehabilitacnymi sestrami, v podstate sme si to tam oddreli sami.
Ked povolili svaly, malej klb zacal preskakovat von a dnu do jamky, sak to je logicke, vyvija sa to tam. Doktor prisiel kazdych par dni s inym postupom, hladiac na svoju bliziacu sa dovolenku, kedy nas absolutne nechal v stichu a odisiel. tak som si fakt povedala, ze toto nie je starostlivost pre moju dceru. Kedze sme na to v Prahe uplne sami, povedala som si, ze ju zoberieme do BA. Neviete mi poradit, koho kontaktovat, kto by mi vedel pomoct? Velmi mi na tom zalezi, este mame moznost aj v Holandsku, ale tam sa klby ani neriesia do 4.mesiaca.....