Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
@zdenkakarolina v akh vo viedni priamo 😉
@zdenkakarolina ahoj Zdenka........a ake Vam dal ortoped hodnotenie, ze ste museli davat az do sadry. My mame tiez problemy s klbikmi, ale zatial len balenie na siroko nam dal. Nase hodnotenie od ortopeda 2a a na druhej nozicke 1b.
@alyca No v PB nam až do poslednej vravili,že je všetko ok,tak sme sa tešili,že už nebudeme musieť ísť,ale ako píšem na poslednej vraví pan doktor,že sa mu niečo nezdá,že nás pošle do ZA a tam sa ma pýtajú,či som zbalená.Skoro som odpadla.Vravím,však sme prišli len na kontrolu.Tak o deň sme prišli už zbalené.Neviem,ake hodnotenie to je,by som sa musela pokutrať.Najsôr nám vyviazali nôžky na 8 dní a potom ju zasadrovali a koncom juna nam daju p.remene.
@zdenkakarolina a aku ste mali diagnozu, ze muselo babatko do sadry?
@alyca jadro klbu sa rozpadalo
@zdenkakarolina drzim palce, aby to dobre dopadlo. My na jednej nozicke mame zly uhol a na druhej jadierko nevyvinute.
Baby nahodou neviete ktory den ordinuje mudr. fristakova? Potrebovala by som zbehnut na kontrolu. Ja uz mamm velku bambulju nie ohladne klbikov (inac pridavam sa k maminam co nosili tubingen ortezu a vsetkk ok 🙂)
A plus neviete od kolkej rozdavaju tie cisla dole pri vstupe?
@alyca ej drobce nase
@vvia ahoj, o tej tubingen orteze pocujem 1x, pozrela som si ako to vyzera a celkom sa mi to paci. Mne dr. predpisal siroke balenie 2-3 plienky. ale mala ked je hore, tak tie nozky si natahuje a efekt asi nie je taky aky by mal byt. Tu ortezu predpisuje dr., ci len sa da kupit? ako Ti pomohla? teda dietatku a aku ste mali chybu v klbikoch?
@alyca ahoj ak ti smiem poradit zacinali sme rovnako a rovnaky problem. Mala siroke balenie vykopavala a kontrola dopadla tak ze sme dostali tubingen aby sa nevykopavala z oerinky. Na oredpis som si ju vybrala (inac mam ju doma a je mi uz na nic ak by si chcela), ale ja som si potom na odporucanie kamosky kupila sendy nohavicky a natajnasa som pouzivala tie 🙂 a parada!!!! Kontrola dopadla super. Od vtedy uz sme nemuseli pouzivat nic 🙂 aj tie mam doma este 🙂
@zdenkakarolina Zdenka mne sa moja narodila presne na den, zdrave donosene dieta. Ale nebol este jeden jediny den, kedy som nieco neriesila. Raz hnisajuce ocka, raz skrabance po tvaricke, kadejake ekzemy a teraz toto ☹ . Dufam, ze z toho vyrastu a budu zdravucke 🙂
@alyca za 3 roky 2 deti
@alyca podla mna zabezpecia tak ako ma byt. Teda aspon nam.pomohli. da sa tam vlozit pekne plienocka do takej akoby kapsy a tym padom ju dieta nevykope,ked je vacsie tak zas pliebju vybrat. A hlavne drzia tvar. Pripadne ich vam viem aj poslat, len mam ich od kamosky tak by som sa informovala co by za ne chcela
@alyca tie sendy nohavicky som si ja kupila cez net aj s takou gumennou vyplnou - a to drzi velmi pekne nozky v spravnej polohe, nam pomohli, po kontrole uz sme ich nepotrebovali. A teda na rozdiel
Od balenia 2-3 ks plienok to nie je take mohutne, ze by zadocek malo babo vyssie.,, nie su vobec objemne a najma v lete su super, jledy je teplejsie, ja som ich davala na vrch pyzamka...
@alyca
Tu mas babulka info k nim
http://www.bambiroxy.com/page/ortopedicke-nohav...
A tu ich mozes objednat:
http://www.bambiroxy.com/category/ortopedicke-n...
Tie co stoja cez 10€ su uz aj s tou vlozkou, tie za 4,6€ su len tie vrchne gatuse 🙂 cize objednaj tie za 10€ a ak chces aj rezervne gatky, tak 1x aj to za 4,6€. Ale ja som vzala len tu kombinaciu nohavicky + vlozka za 10 € a stacilo na to obdobie 6 tyzdnov..

@matamisi Prosím Ta kde Vám davali tieto remene,my mame ešte sádru do 02.06.ty