Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
@patkarebeka Ahojte tak máme dole sádru po 9 týždňoch. Teraz nám dali Loorach ortézu na 2 mesiace nemôžme ho skladať. V decembri zase kontrola urobia nám artrografiu v celkovej anestéze a sa potom uvidí ako ďalej dúfam že už všetko bude ok. Bez sádry je oveľa ľahšie ni je to ťažké a vie sa aspoň ako tak hýbať z nožkamy.
@anita0303 Ahoj, posielam vela trpezlivosti a pevneho zdravia. Raz, ked budem silnejsia, zalozim blog a vypisem sa 🙂 Je to hrozne, padnut do takych zlozitych stavov hned po porode, nepoznat problematiku a odovzdat sa do ruk doktorov. Treba bojovat, vsak ide ovela. Ja zijem momentalne v Prahe, ale tiez chodim na kontroly do BA. Nedam tam na starostlivost dopustit, i ked si ju zasadne preverujem, lebo neverim uplne nikomu. Dr Kokavec je fakt dobry a ludsky na Kramaroch. Najvhodnejsie je sklbit nazor doktora, fyzioterapeuta a zapojit vlastny materinsky instikt.
Prajem vela zdravia, som rada, ze tieto diskusie existuju.
@anita0303 ahoj , tak my už druha sadra vo Wien a po uspešnej operaciii , ani nejdem pisat ako bolo v nemocnici .. my ok ,len priležiaci katastrofa. 11.1. ideme dat sadru dole ,potom dostane nejaku konštrukciu a fertig 🙂 velmi sa tešime a mala by už najradšej behala 😅
@mopypopy ahoj, cchcela som sa ta spytat ako si sa dostala k dr. kokavcovi. Pozerala som na nete ze on je prednosta ale v ambulancii nefigure ako lekar. da sa k nemu osobne nejako objednat, nevies ? dakujem
@hermiona368 Ak nenajdes jednoduchsie riesenie, tak prof. Kokavec ordinuje aj na poliklinke v Ba- Raci v zdravotnim stredisku na Tbiliskej, vzdy v pondelok poobede, dalsie info vratane tel.cisla najdes na inete.. 🙂
@hermiona368 neviem, aky mas problem, ale mna by to nezastavilo 🙂 Hlavne ked viem, ze nie je doktor ako doktor. V Raci neviem, co robi, ale na Kramaroch som nasla hned Ortopedická klinika LF UK a DFNsP (ORK) Prof. MUDr. Milan Kokavec, PhD., prednosta, tel.: +421(0)2 59371451, email: kokavec@dfnsp.sk
urcite by som mu napisala, zavolala, dohodla sa, uvidis. Drzim palce, ak by si potrebovala pomoc, ozvi sa, nieco vymyslime...
@janickadr Aha no vidis, to ja vobec neviem, zase ja k nemu tak casto nechodim, ale chodim teda v prvom rada k nemu a len k nemu 🙂
Vsetko dobre do 2016 vsetkych prajem, tim, ktori mali dobry rok, aspon taky aj ten buduci. A ti, ktori ho mali horsi, tak nech sa polepsi. Vela zdravicka a lasky prednostne!
Ahojte, nas caka 13.1.2016 operacia bedr.klbu osteotomia zo vsetkymi ďalšími úkonmi...ze 4 operačné vykony v jednom.Mala ma 5,5 roka...chodí. Chcem sa opýtať ak to niekto absolvoval aku sadru ste mali, ako dlho a ako dlho ste boli v nemocnici. Nas udu operovať v BA na Kramároch. Dakujem moc za akúkoľvek reakciu
Ahoj, aku ma mala diagnozu? Nas to podl vsetkeho caka tiez, vo februari nam ma doktorka navrhnut operacne moznosti, tak tiez hladam vsetky mozne info, aby sme boli aspon trochu pripraveni...:(, dcerka ma 5 rokov, zacali sme klasicky vyklbenymbedrovym klbom, spika, orteza do roka a potom kontroly.... Chodili sme k Hurajovi...a potom zistili ze noha rastie pomalsie a sposobuje to zly uhol v klbe.. Teraz je kratsia o 2 cm, tak mala chodi ako kacka aj ked jej zvysujeme topanku. Na poslednej kontrole nam dr povedalA, ze to vyriesi len operacia ... A natrafila som na vas... Ku komu chodite na kramare? Co vsetko budu malej robit?
@xpeza Ahoj...tak my tp mame komplikované uz vzhladom k nasej diagnóze...mame meningomyolokelu...nam problemy začali az v 6 mesiacoch, nosili sme frejkovu perinku-nepomohla, nasledovali Pavlikove remence mali sme ich rok a tri mesiace, pomohli...teda az doteraz...malej zacala noha puchnut a az ked prestavala chodiť ich napadlo, ze to moze byt bedrom a to je cele v ri..takze teraz nas caka osteotomia, nejaky Salter...ze jej budu odpilovat zo stehennej kosti, rotovat stehennu kost,vytvarat novú hlavicu, rotovat celú panvu a vsetko to srobovat. My sme chodili do ZA...odtial nas po Pavlikovych remencoch vyradili, ked zacali problemy dostali sme sa do MT a oddtial nam vybavili Kokavca. Ten nas bude aj operovat. No a chcem ta dopredu informovať na takyto typ operacie sa caka aj 3 mesiace...☹ dnes som sa dozvedela ze tam idem zit úplne v ľudských podmienkach na rozkladacom lôžku ☹ a stale zhanam niekoho kto to uz absolvoval, aby mi vedel povedat ako dlho budeme v sadre, aký typ sadry to bude atd...
@kucmaca ahoj, drzim palce, aby vsetko dopadlo dobre a hlavne to pooperacne zota ovanie a rehabilitacia. Ono je take zvlastne ze lekari nas nepripravia na to co mame cakat a niekedy aj ked sa priamo pytame aj tak nepovedia, ked malu davali do spiky, tiez som nevedela co a ako, vdaka za internet, aspon tam su nejake info. Nam tiez minule vraveli ze budu rezat panvu ale na dalsom vysetreni zas povedali, ze lepsie to bude asi robit s hlavicou stehenej kosti a asi to budu tiez nejako natacat... Inak pobyt na kramaroch sme absolvovali 3x a mala som luxusnu postel🙂) lebo som este kojila. Ten pobyt sa celkom dal, najhorsie ked nevies pomoct malej ked ma bolest a je po narkoze...ale deti su silne🙂 ze len my rodicia to znasame zle ( povedal jeden lekar:(()
@xpeza ahoj...no ved to, ze vobec neviem co nas caka po operacii...proste neviem nic o dĺžke hospitalizácie ( mam este 2 rocneho syna) a neviem si predstaviť, ze budem 3-4 tyzdne v nemocnici...neviem dlzku nosenia sadry, ci vôbec bude sadrovana no proste nic...a som z toho na nervy... ☹ a jasne, ze to rodičia znasame zle, vsak su to nase deti...keby islo o uch deti tak neviem ako by sa oni tvarili a ako by to prezivali...
@kucmaca ahoj Uz sa vam to blizi, drzim palce nech vsetko dobre dopadne a co najskor vas pustia z nemocnice a potom mozno nejake kupele a rehabilitacie (dedukujem z toho co sa mi podarilo najst na nete) . Plne ta chapem... Najhorsie je nevediet do coho clovek ide... Keby aspon povedali co mozere ocakavat, tak sa da na to aspon trochu pripravit... Ja mam tiez doma este 2,5 rocnu dcerku a do blavy 200 km, tak sa toho tiez bojim ako to zvladneme... Hlavne nech to malej pomoze🙂 a vela sily a optimizmu🙂 pekny vecer.
Ahoj...no tak aby si vedela...v utorok nas vrátili spar, lebo doktor ochorel...no si virs predstavir ake som mala nervy...340km cestovať ako idiot a hovno z toho...vswtko opäť absolvovať? Chapem, zw ochorel, ale ze vy mi v pondelok zavolali nechoďte...bo nie....no mam nervy este twraz...v pondelok budem vedieť novy termin...
@mopypopy Ahoj artrografia dopadla našťastie dobre. Máme ešte stále loorach ortézu ale už iba na noc. O 2 mesiace zase kontrola a keď bude všetko ok už nebude treba nosiť ortézu. Malá je už taká rada že môže kopať nožičkami ako len ona chce. Som veľmi šťastná že takto to celé dopadlo dúfam že už všetko bude v poriadku.
@anitagyorgyova Tak to sa velmi tesim, a prajem vela zdravia hlavne!!! Tiez si pamatam ten moment, nemyslim si, ze tymi pomockami nejako deti trpia, ale ked sa daju dole 🙂 to je podivana! uzivajte 🙂
Ja sa tiez uz trasiem, ideme na kontrolu v utorok, vzdy zostarnem o kusok...pekny tyzden prajem!
ahoj idem sa opýtat mate niekto subluxaciu bedra ? čo to obnasa a taak nejake info o tom ?
chcela som sa opýtat ci ma nejaka mamicka skusenosti so subluxaciou bedra nas malý to ma dostal remence ao 2 týž.mame ist na kontrolu ci pomohly tie remienký či ako ?bo mame aj tu perinku co je lepsie a ako dlho ste to liečili ?
@iwet9 aké remence máte a kde Vás liečia?
no mali sme perinku pomohla ale dali nam este remienký a kolko ste nosili remene ? MOPYpoPy
@anitagyorgyova no klasika pavlikove remence v martine dr žisko mate skusenost
@iwet9 Mala subluxaciu, po trakcii aj luxaciu laveho bedr. klbu, po uspesnom zaklbeni bola v sadre 10 tyzdnov (cca 3-5 mesacna), pak remene do 9. mesiaca. Ano, nosila ich stale, aj na spanie, jej to vobec nevadilo. Tusim ku koncu ich mohla na 2 hodky dat dole, nejako som to neprehanala. Ked som ju kupala, dole. Dokonca aj pri cviceni ich tusim mala so mnou.

@matamisi
To som rada ,malá šikuľka dúfam že aj nám všetko dobre dopadne nech je to už za nami.