icon

Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady

vevet
14. okt 2010

Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .

iwet9
1. feb 2016

@mopypopy fuuhaaa no mi mame tu subluxaciu praweho klbika mali sme frejkovu pomohla už lepsie a este nam dal pavlikove ale mi ho nemaame výklbený ...aha tak stale nosit a už je vsetko oki ?

mopypopy
2. feb 2016

@iwet9 Hehe, ako hovori ortoped, klby sa vyvijaju do 16 rokov, tak sa ma potom spytaj. Je to dobre, ma dobre prognozy a vyvija sa to spravne. Ale treba mat kontrolky a nepolavit. Nemusi cvicit, ale bude, podla mna uz cely zivot, aspon rehabilitacne. Ale pekne chodi a nema ziadne problemy...

iwet9
2. feb 2016

okii tak držim palceký nech už je vsetko oki uwidime oko mi dufam že dobre 🙂

mopypopy
3. feb 2016

@iwet9 daj vediet, a drzim tiez palce!

iwet9
3. feb 2016

diký dam istoo 🙂

xpeza
9. feb 2016

Ahoj kucmaca ako ste pokrocili v liecbe? Uz mate novy termin operacie?

anitagyorgyova
9. feb 2016

@iwet9 nie mi sme boli v BA

kucmaca
14. feb 2016

@xpeza ahoj...my sme uz po operácii...a poviem ti bola to fusks...opetovali ju od pol 8 do 14:00... Uz sme tyzden doma...nafasovala aj barle...tak sa učíme.. Kazdy den cisi lepšie...no rozrezana je na stehne a brusku...sadra 6 tyzdnov...

iwet9
15. feb 2016

@kucmaca to kolkon mate ?rokov ? fuuhaaa

xpeza
15. feb 2016

Ahoj kucmaca super ze to uz mate za sebou🙂 budete aj nejako rehabilitovat, ci len snazit sa chodit...? My ideme v marci na vysetrenie a mali by nam dat aj termin na operaciu. Ako dlho ste boli v nemocnici? Ked je dcerka zasadrovana, moze sa nejako hybat alebo ako fungujete? Pytam sa, lebo nemam ziadnu predstavu co nas caka... A v maji by som mala nastupit do prace, ak teda budem moct... Uz by som to tiez najradsej mala za sebou... Prajem skore uzdravenie🙂

kucmaca
16. feb 2016

@xpeza ahoj...no boli sme v nemocnici od utorka do pondelka...ze pustaju uz na druhy den po operacii, len nas nechali dlhšie, ze tazsia operacia...no ked jej zlozia sadru, tak sa bude ucit chodiť postupne a opäť rehabilitácie...po roku vyberat sroby a platnicky co hej dali tam ostanu...no uz sa fajn aj pohybuje...tie barle kedze jej nezasadrovali chodilo co som si vyprodsikala...plazi sa, vie sa aj skoro pi stvornozky, hoci je to trojnozky presuvat...na wc chodi na podloznu misu...kludne sa opytaj co ti napadne...

kucmaca
16. feb 2016

@iwet9 mala má 5 rokov

iwet9
16. feb 2016

@kucmaca a to vam kedý zistili až v 5 rokoch že mate problemi z klbikami?

kucmaca
16. feb 2016

@iwet9 no my sme mali problemy od narodenia, mali sme perinku, potpm 14mesiacov remence...potom sa to upravilo az postupne od 4,5 roka sa to zhorsilo a az sme myseli ist na operaciu, lebo to bolo vsetko na hov..

iwet9
16. feb 2016

@kucmaca a vý ste mali co vyklbene ? cii iba subluxaciu bedra?

kucmaca
16. feb 2016

@iwet9 subluxaciu bedra...

iwet9
16. feb 2016

aha tak ste nemali výklbene a howorite že perinka,remence a nakoniec sa vam to zhorsilo ?? a to co ?

iwet9
16. feb 2016

@iwet9 boli ste na prawidel.kontrolach ci ako ?

kucmaca
16. feb 2016

@iwet9 jasne, ze sme chodili na pravidelne kontroly...proste sa to rak niekomu stane a nic s tym nespravis...

kucmaca
16. feb 2016

@iwet9 jasne, ze sme chodili na pravidelne kontroly...proste sa to rak niekomu stane a nic s tym nespravis...
@iwet9 a poctivo sme aj cvicili a proste vsetko sme robili preto, aby bolo dobre a skrátka to nevyšlo...a zo subluxacie a stala luxacia

iwet9
16. feb 2016

ahaaaa tak sa vam to výklbilo mojaaaa dufam že bude už dobre som zwedawa ako mi zajtra pochodime drž palce 🙂

kucmaca
18. feb 2016

@iwet9 tak ako ste dopadli?

zornicka026
18. feb 2016

Ahojte.Nam uz sadrovu spiku dali dole po 6 tyzdnoch sadra nam pomohla vôbec sme nemali ziadne tazkosti zvladala to super ako by ju ani namala a teraz nam dali tu ortezu chcela by som o tej orteze vediet trosku viac ak mate niekto skusenosti mame ju len 3 dni ale to obliekanie tej ortezy aj puncosiek nam robi trosku problem mala mi trosku zaplace tak sa bojim ci sa jej to nemoze naspät nevyklbit ked tak zaplace no a este sa chcem opytat ze som si vsimla ze ta tycka ktoru nam lekar nastavil sa jej stale potoci ked jej davam ortezu dole alebo hore a bojim sa aby ta orteza plnila svoj vyznam

iwet9
19. feb 2016

@kucmaca no mame to lepsie zase tak pokračujeme dalej v remienkoch aj frejkovej perinek 🙂 vam sa newitahovali tie nožký z tých remencow ? nam stale

kucmaca
19. feb 2016

@iwet9 no veru nevytahovali...len co di ja pamatam tak nam to upravovali tak, aby to neslo von...tak sa tesim s tebou, ze sa vam lepší 😉

kucmaca
19. feb 2016

@zornicka026 mozem sa opýtať? Vy ste po operacii? Ci spiku vam dali hned koli klbikom? Nas orteza asi caka za 4 týždne, len my sme po operacii

anitagyorgyova
19. feb 2016

@zornicka026 Akú ortézu máte loorach? Mi sme to mali tiež asi 4 mesiace na začiatku sme to nemohli dávať dole a po ďalšej kontrole sme už mohli dať dole na chvíľku pri kúpaní alebo prebalovaní nosíme to ešte aj teraz ale už iba na noc. Neboj sa prídeš nato ako s tým ja som na začiatku tiež bála a nevedela som aku ju obliecť ale som prišla do toho. Vi ste mali ktorú nohu vykĺbenú? Čo sa týka toho tyče medzi nôžkami to sa bude uvoľňovať pretože ak sa hýbe tak sa to uvoľňuje len treba to zatiahnuť nám sa to aj zopárkrát rozpadlo ale to nič len si všimnite na ako široko to je nastavené a keď sa rozpadne budete vedieť ako široko to našrobovať naspäť. Koľko mesiacov máte?

zornicka026
22. feb 2016

@anitagyorgyova ano mame tuLorrach ortezu dali nam ju na 3mesiace s tzm ze mozme len pri prebalovani a kupani dole ux si zaciname zvykat len ta tycka no ja s nou tocim ak sa uvolni ale nevidim vobec ci sa nieco nastavuje akekeby sa s nou bobec nic nenastavovalo lebo aj ked je uvolnena ze pomali rozpadava aj ked je zatiahnuta stale to vyzera rovnako zda sa mi ze je to tak ako nastavil lekar ale nebola som si ista a este sa mi zda cudne ze az po tych 3mesiacoch mame ist na kontrolu a mne sa zda ze je to tak natesno ci to nebude treba nastabovat podla potreby ako rastie neverim ze za 3mesiace bude rovnaka velka neviem no teraz mame 5 mesiacov

zornicka026
22. feb 2016

@kucmaca nie nas neoperovali mali sme spiku jedna nozka nam az vychadzala z klbiku tak preto ale uz sa to zlepsilo tie striesky sa nam zacinaju zaoblovat

zornicka026
22. feb 2016

@anitagyorgyova a nozka bola lava ta co vyskakovala