Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
Ahojte. Pisala som tu prednedavnom. Tak sme zmenili lekara a dal nam Lorrach ortezu. Mate stym skusenosti? Nejake rady, tipy... Citala som ze moze dojst k dekubitom pod kolienkami, aj tie popruhy na remenach su velmi napevno bojim sa ze ju to bude tlacit. Mame to nosit 22-23hod. denne. Dufam ze sa to uz bude zlepsovat.
@jana993 ahoj, my sme boli dva mesiace v orteze tak ze sme vobec nedavali dole, cize ani sme sa nekupali. Popruhy netlacili vobec a ani zaparene sme nemali pod kolienkami dokonca ani v horúčavách, ale museli sme mat pancusky na nohach.
@karolin741 Dakujem, ja jej to tiez nedavam na holo tak dufam ze to bude ok. A ako ste riesili cestu autom? Nam dala doktorka papier pre policajtov ze nemoze byt v sedacke ale zda sa mi to nebezpecne ju drzat na rukach. Ona este nesedi ale do vajicka stym nevojde.
@vevet To by bolo super, ale asi to mali z nemocnice. Nam nasa ortopedka taku moznost neponukla kedze chodime ambulantne, tak nam len dala tu spravu pre policajtov ze nemoze byt v sedacke... My v Presove nemame v nemocnici detsku ortopediu tak tam asi nic take nebudu mat. Skusime to s tym vankusom do sedacky.
@zizi79 ahoj chcem sa opytat na prebalovanie moja dcerka ma taku podobnu ortezku po operaci a mam problem ju prebalit.Za kazdym ju musim z tej ortezky vytahovat alebo sa to da aj nejak inac poriesit s plienkou?Bojim sa len aby som jej pri tom vyvliekani a navliekani nejak neposkodila ten klb.Dakujem
@jana993 to ma mrzí, i keď ja by som moc neriskovala, alebo potom teda obmedzila jazdy s malou autom (max. tak lekarovi). Alebo potom kúpiť lacne vajickp z bazaru a manzel nech by vyrezal take otvory a potom by si to pripadne posunula dalsim mamickam s podobnym problemom. Hoc aj tu v diskusii alebo skupine

@karolin741 ahoj, my sme pri synovi cvičili vojtovku (asi od 7,5 mesiaca do roku a 2 mesiacov, čo už nechcel aj spolupracovať). Tým že bol v sadre od 2,5 do 4,5 mesiaca, ss ani moc v pohybovom vyvine moc necvičil a potom mal ortezu nonstop ten mesiac a pol a potom zistila ortopedka, ze vo vyvine teda nenapreduje, tak odporucila takto. Ale musim povedat ze to rychlo dobehol a v 10mes. stvorkal aj v orteze a v 14 mes v nej aj chodil.