Vzdelávanie detí do 2 rokov
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu.
Som otec na materskej "dovolenke" s 1,5 ročnými dvojičkami (áno pôjdem za to do neba), chlapec dievča, a chcel by som ich učiť aj niečo viac ako len hav hav mňau mňau.
Len v tom trochu tápem, na čo už je čas a ako to robiť správne, nie sú nejaké vzdelávacie materiály, "skriptá", knihy, učebnice pre najmenšie deti, ktoré by mi pomohli pri "výučbe"?
Lebo zatiaľ robím všetko viacmenej intuitívne a som v tom občas stratený ako druhá ponožka v práčke. Ďakujem
toto aj mna zaujima, ak budem mat deti, tiez by som chcela zacat so vzdelavanim cim skor
Ved kazdy den ich mozes nieco naucit... Idete na prechadzku, najdi si cas na to, aby si skusili obut topanocky same, nech skusia zapnut zips, navliect si ciapocku.. Chce to len trpezlivost. Ides von, vysvetluj im chrobaciky, slniecko, rastlinky. Vonku im daj do ruky kriedu, nech sa snazia nakreslit. Pecies kolac, daj im kusok z cesta, nech sa zahraju, spoznaju nove tvary, chute a vonu. Najdi si cas, robit veci spolu s nimi... Ak nieco robis, popri tom im vysvetluj, co robis. Tak sa naucia najviac.
@13majky skús podľa tohto, je to montessori
ešte mi príde ako dobrý tip aj spraviť podomácky dosku s rôznym materiálom na rozvoj senzomotoriky (ryža v sáčku, vlna, flitre, papier, drievko...) alebo také tie interaktívne dosky. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/5...
@13majky mam dvojrocneho syna a kedze nam vobec berozprava, chodime na rozne terapie, kde ho ucia. Neviem, na akej urovni su tvoje deti, ale tak z takej prace za stolom mozes cvicit napr. skladanie dvojdielnych puzzle, rozne vkladacky, priradovacky, triedenie veci do misiek, pomenovanie veci, priradovanie k obrazkom, triedenie a vkladanie podla farieb, tvarov, navliekanie velkych goralikov, modelovanie plasteliny, kreslenie kriedou, ceruzkami, vodovkami, otlacanie ruk, kotulanie si lopty nastriedacku raz ty, raz ja, tancovat na rozne ukazovacky, ucit sa casti tela, nejaka funkcna hra.... su dnes uz rozne hracky a vela toho sa da aj vyrobit doma. Je toho naozaj dost.

@13majky možno niečo ako montessori o tom skús prečítať