icon

Život s ľavákom

sanny2993
20. sep 2023

Ahojte. Možno je táto téma už klišé ale vyzerá to tak že náš synček bude lavačik (podľa predbežných preferencii v škôlke) V rodine žiadneho ľaváka nemáme (aj keď mám podozrenie že ja som preučeny lavak ale to je zas ina téma). A teda chcela by som sa opýtať, aký je život s ľavačikom. Čo vás prekvapilo a čo zarazilo 🙂 či to majú v škole ťažšie čo sa týka výbavy a celkovo v živote, že načo je dobre pripraviť sa už od mala 🙂

Strana
z4
alana1
24. sep 2023

Ja som lavacka a áno su činnosti , pri ktorých mozog trosku nechape 🤣 nožnice, škrabka na zemiaky, myska ale tu som sa naučila ovládať pravou....tiež ľutujem, ze moje deti nie sú lavoruki.lebo tým ze nás je malo je to obdivovane 😍

mmazalka
24. sep 2023

@sanny2993 Ja mam lavakov doma dvoch:
podavaju kazdemu lavu ruku (ako chlapi)
NOZNICE PRE LAVAKOV - neuveris, pravoruckami dńedokazu strihat, a ked ty pravacka vyskusas lavackymi, budu sa ti zdat "pokazene"
Pero nie atramentove, rovno si ho rozmaze. Ucitelky to vedia a dieta zacina rovno "Tornadom" (to je znacka pera), alebo zmazavacim Pilotom. Zosit/papier si pri pisani naklanaju presne naopak ako my.
SNURKY ked sa dieta uci viazat, budes musiet ukazovat lavackym stylom (pre dospelaka zvladnutelne).
Inak fakt ziadne obmedzenia. PS: Pribor (aj podla etikedy) sa u lavakov na stol prestiera zrkadlovo oproti pravakom, je to korektne.
NICE. vela zdaru 🙂

lucopeda
24. sep 2023

@minimilan odkazujem panu manzelovi,ze lavaci su velmi sikovny, hlavne v umeni. Netreba hned ponizovat, aj ked chapem ze to moze byt naucena fraza. V minulosti sa deti preucovali, lebo sa verilo ze lava ruka patri diablovi, tak si ludia povymyslali rozne ospravedlnenia. A ako sama spominas zrkadlove pisanie, lavakom ide samozrejme, nauci sa to aj pravak, ale ma vacsi problem. 😀

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
rous777
24. sep 2023

@evkamotka no to áno 😁👌

Strana
z4