Zlá 22 mesačná dcéra

alexandra1104
5. feb 2015

Baby je som na konci nervou s malej...rano len vstaneme revy nervy zachvaty hadzanie o zem potom prebalenie prezlecenie zachvaty..nedycha...ked jej cosi nedovolim...normalne mi pride slahnut nervaci az ju trase cela cervena ..dam ju vyrevat.tak slaha do vsetkeho...potom ideme spat...zaspi ok ale poobede sa opakuje to co rano...ale trva to niekedy aj 45 min aj hodinu kym sa ukludni a to sme skuseli vsetko ked cosi chces nechces jej to dat tak je zle ked jej to das este horsie...staci ze by sa jej kedysi zlomil keksik na polku uz podskakuje...dala som jej pyridoxin vitamin B6 ale mam pocit ze ani to nepomohlo uz nevladzem =( Vopred dakujem

ichbinich
5. feb 2015

@alexandra1104
Asi ta nepotesim, ale je to dost normalne - obdobie vzdoru. Je tu niekolko tem, najdi si ich. AJ ked su starsie, na akutalite sa nic nemeni 😉
Tam su kadejake finty, ktore treba vyskusat a zistit, co na nu zaberie. Niektore deti sa daju "oblbnut" a odputat pozornost, niektore treba ignorovat, niektore treba stisnut, pritulit, niektore treba ukludnit hlasom... kazde dieta je ine a kazda situacia je ina...
Ten B komlex si daj aj ty 😉 Aj ja beriem. Prebalovanie, prezliekanie nejde hladko, niekedy chyti hysak. Dnes si nedala obliect nohavice, az ked som jej nedala vybrat. Tak nech sa paci, ci ma nohavice zelene, modre, alebo cervene je suma fuk. Hlavne, ze je oblecena primerane pocasiu...
A rozrkojeny chleba je u nej tiez niekedy dovod na dramu... Ale pri stole sa mi dost dobre dari odviest pozornost, ze jej ponuknem pit, syr a podobne, ze zabudne na ten chcleba, a potom si ho zoberie a zje.
Je to o nervy, ale je to iba faza, to je iba faazaa, faaazaaa, ooohhhmmm 😉 😀

timea7
5. feb 2015

@alexandra1104 žiadne dieťa nie je zlé, iba sa správa inak, ako očakávame. Tvoja dcérka je v období, keď má na takéto správanie plné právo, je to normálna fáza, ktorou deti v jej veku prechádzajú, len niektoré viac, iné menej búrlivo. Prečítaj si tu témy - obdobie vzdoru, nájdeš tam kopu návodov, ako s dieťaťom zaobchádzať. Ono zúfalo potrebuje, aby si mu stanovila hranice a neustúpila, teraz, keď jej niečo nechce dať a plače, hnevá a a ty jej to potom dáš, tak je zmätená a nevie, čo je správne a čo nie. Zistila, že svojím správaním strháva tvoju pozornosť na seba a že krikom a cirkusom sa dá niečo získať. Žiadny pyridoxín a podobné somariny, kľudný a láskavý prístup (aj keď nervy ako špagáty) a jasne stanovené pravidlá.

sosanna88
5. feb 2015

ano..aj moje dieta ma tzv. obdobie vzdoru...a tiez si obcas trham vlasy. ale poznaju vase matky, babky, prababky nejake obdobie vzdoru? moje teda vobec. pre nich je taketo dieta skratka nevychovane, neposlusne, rozmaznane a podobne. volakedy nemali tolko casu venovat sa tym deckam, nebolo tolko dvd, tolko hraciek. decka posluchali primerane veku. ak nie, dostali po riti a bolo vybavene. rodic, stary rodic bol autorita. vyplazit jazyk starsiemu?slahnut starsiemu?neexistovalo...
pod laska, nerob to laska, nesmies to, to sa nepatri..aj to je v mojom slovniku. doprosovanie sa, dohovaranie, nekonecne vysvetlovanie..aj tak mam niekedy pocit, ze to nikam nevedie.
dnes je tresne ak decko dostane vychovnu...nie som zastancom bitky, nesnazim sa toto tu prezentovat, ale len sa zamyslam..preco je dnes plne forum mamiciek, ktore sa stazuju na svoje nespratne decka?
tiez som v klube...ale preco?
podla mna je ,,ina doba,, a sme mäksie..a este ten tlak zvonka a rady psychologov..hmmm..ak sa sem tam zariadim podla starych babskych rad, hned to u nas inak vypada..skoda len, ze nemam pevnu volu a dlho mi to nevydrzi. takze kde je chyba?netusim...🙂

margieamatusko
5. feb 2015

No myslim, ze uz nadpis je dost zly. Dievcatko nie je zle, ma svoje obdobie a ty to zjavne nezvladas. Aj moj ma dva roky, mame lepise dni, mame horsie dni, tiez som niekedy na nervy. Na margo @sosanna88 bitka po zadku nepomaha, mozem ho aj zdrat, tvari sa akoby nic. V minulosti to fungovalo trocha inac, Vychovavali aj babky, susedy, niekedy cela ulica. Vela veci sa robilo inac, neznamena vsak, ze aj lepsie.
Mne fakt pomaha laskavy pristup a aj to dohovaranie. Ak nieco chce a v tej chvili to nemoze, samozrejme rev ale hovorim ano ano dam ti to, ale teraz spapame este chlebik a dostanes to. Kedze dieta poculo ano, ukludni sa, spravi co od neho chcem a ono dostane co chce a sme obidvaja spokojni. Nehovorim nie, nesmies, nedostast. Skus aj takto pozitivne. Ked sa ukludni, skus sa s nou porozpravat, ci je to pekne, ze takto reve, ze robi zle a zhadzuje veci. Ved je pekne dievcatko a taketo dievcatka sa spravaju pekne a nerobia skarede veci. Skus ju pochvalit, ked sa pekne hra, alebo sa oblecie bez revu. Jednoducho vyzdvihnut to pozitivne. A ked pride k placu, ako spominala @ichbinich musis odsledovat ci pomoze odputat pozornost alebo pritulit. U mna dnes zafungovala veta chod do izby a ked sa ukludnis pridi. Ani tam nedosiel a uz bol ticho, lebo zbadal na zemi auto a prisiel vysmiaty.
A skus sa aj ty vnutorne ukludnit, zmier sa s tym, ze ma take obdobie a nenechaj sa vytocit kazdym revom. Je to dieta, nie pes, aby ta posluchala na slovo. Ma svoj rozum, naladu a chce to komunikaciu.

zuzkag2
5. feb 2015

moj maly ma 2r3m, mame doma to iste. az sa niekedy desim, kde sa to vnom berie. s kazdym by sa len bil, do vsetkeho kopal, je to na maslu. aj ja mam momentalne obdobie, kedy som na konci s nervami. hocikedy sa rozhodne, ze pride a hodi po mne nieco, kopne ma. a nedajboze, ze mame spravit nieco co on nechce, hned mi leti po papuli, ak ho drzim na rukach. a to sa stava casto, lebo dobrovolne nasilu ho nikam nedostanem. a vysvetlujem, vysvetlujem, vysveltujem, a prd z toho. pritom myslim, ze sa mu venujem dostatocne, hrame sa, vymyslam mu aktivity, chodime von, medzi deti. celeeeeeeeeeeeee zle ☹ a to dodam, ze este k tomuto vsetkemu nechce vobec jest, a v noci velmi zle spava. takze, som ako zombie.

susi123
5. feb 2015

@alexandra1104 Ahoj! No, asi dcerka zapocala obdobie vzdoru... Ja mam doma dvojrocaka a doteraz uplne pokojne dieta sa mi hocikedy plesti o zem za- z mojho pohladu- banalitu. Na kazde dieta aj maminku sice plati ine, ale mne/ nam pomaha:
1. uvedomit si, ze je to len faza, ako tu uz jedna maminka napisala. Dietatu sa formuje osobnost, skusa hranice. Uz nebude suhlasit so vsetkym automaticky, bude prejavovat svoj nazor. A kym sa nauci ovladat svoje emocie a zisti, ze nie vzdy bude vsetko podla neho/ nej, treba len zatat zuby.
2. pevne stanovit hranice. Su veci, ktore platili vcera, platia dnes a budu platit aj zajtra, aj keby sa maly na hlavu postavil. Niekedy som ako verkel opakujuci donemoty to iste, ale inak to nejde.
3. u nas zvysovanie hlasu ci plesknutie po zadku situaciu este zhorsi (hoci nepopieram, stane sa aj take! Ja som tiez len clovek a parkrat mi nervy rupli.) Skor pomaha hovorit na neho pokojnym hlasom a privinut si ho, objat, ukludnit. Hlavne nenechat situaciu vyspickovat do ultima, ale riesit hned v zarodku.
4. nenutit, ale prehovarat, argumentovat, hladat rychle a efektivne vychodisko zo situacie.
5. pravidlo 1-2-3. Ked s nim neviem pohnut, upozornim ho, ze pocitam do troch a ked nepojde dobrovolne, bude to nasilu. Vacsinou pri cisle 2 sa pohneme dalej, lebo prisiel na to, ze sa naozaj neoplati spickovat mamu 🙂
Drzim palce!