Zlé 11 mesačné dieťa
Mamicky pomoooc. Mam 11 mesacneho je neskutocne zle dieta, cely den place, krici nezastavi sa ani na minutu, spi 2x 25 minut ale to je uz max. Co mam robit, uz nevladzem😞😞😞
@ivett311 dala som maleho do jaslí a išla si oddýchnuť do práce😃. No mne maly od narodenia nespaval, mal koliky, reflux, od 6 mes.mu nonstop isli zuby až do 24 mes. V 9 mes.zacal chodiť - utekať. Potom nám začalo obdobie vzdoru a trvalo cca 3 roky....uz je to lepšie ( klop klop) ale stále som z neho" na nervy". A tie zavraty mám v podstate od pôrodu až doteraz. Takze jedine čo môžem poradiť: venuj sa malemu. Nje nonstop aby nebol na teba moc naviazaný ale skrátka on ťa potrebuje. Keď som kaslala na varenie, domacnost, hrala som sa s nim , aj som si k nemu ľahla, poslal si aj 2 hodinky. On bol vyspaty, ja síce nie lebo mne spánok cez deň uškodí...ale najviac čo pomôže je REZIM. Dodržiavať bezpodmienečne! Aj ked sa nejaví unavený, daj ho v ten istý čas každý deň jesť, kúpať, späť, hrať, všetko. Toto nám pomohlo.
Prechadza na jeden spanok, podrz ho rano dlhsie hore a daj spat okolo obeda. Pravdepodobne mu idu zuby, ja mam dobre pokojne dieta, ale cot en robil dva mesiace v lete, ked mu isli stolicky a zaroven sa menil rezim....konec, som plakala muzovi v kupelni, ze ja neze nechcem dalsie dieta, ale ani to co mame. Dodnes sa s muzom smejeme, ze od toho, aby sme ho odniesli do dojcenaku ( lebo do babyboxu, uz nevojde) ho zachranilo len to, ze ten decak je do kopca a my sme pohodlni. Kazdopadne s poslednou stolickou sa vratilo moje dieta. Plati,ze vsetko v materstve je docastne. 😉
Skusila by som najprv lekara. Moze to byt aj zubami a zmenou potreby spanku. Nemal nejaku zmenu co sa tyka travenia casu?nenudi sa? Mozno by som skusila doobeda nejaku pre.neho zaujimavu aktivitu..centrum pre deti aby bol v kolektive..plavanie alebo nieco take a skusila ho dat spat raz..mozno staci o hodinu neskor ako je zvyknuty..a mozno zrazu prespi viac..
Ak ti spi dieta v noci bkuse 11hod tak cez den zrejmd uz tolko nepotrebuje skus prejst na jedem spanok...a ak si unavena chod si cez den lahnut s nim hoc aj na 25minut a vecer skor spat....moja 11hod vkuse este nespala a to ma 3.5 roka. Od roka mame len 1 spanok
Mne mala prve tri mesiace plakala takmer 15hod vkuse a do osmeho mesiaca bola v noci kazdych 45min hore....
tebe spi dieta celu noc?moj do roka prereval 20h z 24....doslovne.........co aj by somd ala za prespatu noc....teraz ma 2a stale nespi v noci, uz sice tolko nereve, ako azcal chodit, tak prestal,a le stale je narocny a srdi s a ci mrnci........nikomu neprajem azzit taketo dieta...a to je druhe dieta, ma rezim...proste su aj take deti....takze ako vidis, moze to byt ovela oveela horsie, nez to, co mas ty.......
Jaj baby mam oboch nespacov syn prvych 6tyzdnov spaval po 20minut ptom asi do 3 mesiacov sa budil kazdu hodinu prvu prespatu noc sme este nemali, kedze mam 3 rocnu dceru ktora nespavala ako syn. Doteraz sa v noci budi 4-5x. Zaspavaju o 21:00vstavaju o 5:40 najneskor syn, ked nieje v skolke nespava doma dcera spi raz denne maximalne 15 minut som na ne vkuse sama. Manzel ked pride domov tak sa hraju a upratuju detsku max. Hodinu. Potom sa idu najest okupat a idu do postele, z ktorej vylezu naj.enej 10x lebo sh hladní, smadní, treba im curat, hcu sa pomojkat, vidia pavuka, vela svetla, malo svetla....
@sense
@sorciera24 juj zienky, ako som tada, ze nie som sama.. ako place, revy zvladate? Psychicky....
Môj má tiež 11 mes a prvých 6 skoro nespal. Sme sa smiali, že je upír. Ukladal sa v noci o 23.00-24.00 a bol hore každú hodinu a spal do siedmej a potom celý deň na rukách. Upratovala som keď s ním muž šiel vonku a varila som na tri dni dopredu a niekedy som počas dňa ani nejedla, nie to niečo urobila. Teraz spí lepšie. Ukladam ho o 21.00 a spí do cca 8.00 a vstane 2-3 krát v noci. Cez deň spi 2x po cca 40-50 mín. V kuse ho mám cez deň za pätami, ani na záchod neidem bez neho, ak nestihnem uvariť, kým spi, tak nevarim a upratujem, keď večer zaspí. A to hovorím každému, že nieje zlý, len náročný. Sestrin reval v kuse do roka a pol a bol zdravý ako repa. Dakujem každý deň bohu, že nieje ako jej prvorodený. Každé dieťa je iné. Švagriná má decko ako med a keď sa mi sťažuje, že napríklad včera jej spala len 2 x po hodine a večer sa uložila až po siedmej a do obeda mrncala, chce sa mi vracať. Ja by som za taký deň bola vďačná. Nejako som si zvykla na to, že som v kuse unavená a niekedy fakt padam na hubu, no potom ma to malé čudo pobozká, pohladka, alebo mi v dobrom rozmare podaruje svojho macka a zabudnem na únavu. Je pravda, že mi moja mama sem tam, keď vidí že mám dosť, príde pomôcť. Niesi v tom sama. Ja využívam to, že rád pozerá na deti, tak chodíme ku škole v čase, keď deti idú zo školy a on sa na ne pozerá a ja vtedy prečítam casopis, vybavim telefóny, pohľadam niečo na nete... Rád pozerá niektoré reklamy, vtedy chodím na záchod, alebo si urobím čaj... vyzerá to trocha komický, ale takto fungujem a sprchujem sa o pol noci, keď príde manžel z práce, lebo sa bojím ísť do sprchy, aby sa vtedy nezobudil.
@tweetinka.co
@tweetinka.co no nie vzdy mi bolo vsetko jedno ale co ma nezabije to ma posilni...mne pomohok navrat do prace na ciastocny uvazok i ked prestavky v praci som riesila power nappingom...
@tweetinka.co a velmi vela casu sme stravili vonku,kolkokrat mi oci aj na lavicke privreli....ale to bila chvila kedy bola ticho aj neskor spavala leb v kociku za kazdeho pocasia ale to sme uz mali velju terasu tam som ju nechala a zdriemka som si aj ja
@tweetinka.co no dost krizovo, niekedy fakt zle, budi sa aj teraz v noci kazdych 40min-hodinu.......v kociku spaval tiez amx. 40 min. ...potom aspon anobed, ekd uz mal 1 spanok spava 2 hodky...ale inak noc brutus a dnes uz sme hore 5.30...klasika, ja som ho tiez teraz v 2 rokoch dala do skolky a ja som sla do rpace.....ovela lepsie....pre neho aj pre mna....
ja som taku mala zlu prvu od babetka len to vrestalo a becalo nervacilo myslim ze len vydrzat teraz ma uz skoro 4 a uz je celkom klud az na obcasne zle dni...tak len pevne nervy.....

@mirkaaa80 uz ti je lepsie? Co si robila aby ti bolo dobre?