icon

Ako odohnať cudziu mačku z dvora?

16. aug 2026

Mám mačku, ktorá je sterelizovaná (aspoň mi to povedala jej bývalá majiteľka). Do dvora mi chodí cudzí kocúr. Moja mačka je na neho agresívna. Asi pred včerom ho naháňala. Dnes v noci som ju počula sypieť. Vonku som videla ako 2 metre od nej leží a ona na neho syčí. Ten kocúr chodí na môj dvor pravidelne a moja mačka ho vyháňa. Bojím sa, že sa pobijú a dôjde k úrazu... Vonku nenechávam jedlo ani nič čo by ho lákalo. Vie niekto poradiť ako odohnať nechceného návštevníka?

anonym_cdbc18
16. aug 2026

Jedine že budeš kocúra vyháňať, popr. ak stihneš tak oliať troškou vody.

anonym_44122a
17. aug 2026

A tu tvoju macku mas von, ci v dome?

anonym_e90661
17. aug 2026

@anonym_autor pre toto ja macky nenechavam v noci vonku, bojim sa, ze ich budu bit cudzie macky.
Tvoja macka si chrani svoje teritorium, tak jej s tym pomoz.

bloger
17. aug 2026

@anonym_autor Ostriekať ho vodou môžeš skúsiť. Bývajú aj tie zavlažovače do záhrady alebo hadicu a postriekať ho môžeš. Bude to pre neho nepríjemné. Pravdepodobne ti tam prestane chodiť.

mk1111111111
17. aug 2026

Chod jej v noci pomoct. Staci, ak otvoris dvere, mozes aj vodu pouzit, zvacsa netreba, tvoja sa Ta nezlakne a cudzia zisti, ze nie je vitana. Samozrejme vodu len ak sa uz nebiju. Ja mam kocura, vykastrovaneho dobraka, chodili ho "otravovat" v caae ruje. Vzdy mam po ruke vankuss, alebo metlu, ak by sa bili, nie je vhodne do boja vstupovat rucne, treba medzi nich jemne vhodit vankus, alebo vlozit metlu, inak mozu ublizit v zapale boja aj cloveku. Staci jemne, aby sa im neublizilo, len, aby suboj skoncil.

anonym_d7c616
17. aug 2026

Máme sterilizovanú mačku, chodí k nám susedova mačka. Naša je bojazlivá, tá druhá odvážna, nemá problém u nás spať na terase. Občas sa pobijú, ale nič vážne, sú to teritoriálne bitky. Susedovu vyháňame, aj sme ju vodou obliali, pár dní nechodí a potom opäť. Naša mačka je vnútri, chodí len na záhradu, takže v noci a keď nie sme doma je vo vnútri, takže konflikty nie sú. V minulosti chodil pravidelne aj kocúr, ale ten bol celkom mierumilovný, neútočili na seba, ale ten mi išiel na nervy, lebo značkoval všetko, čokoľvek sme nechali von, tak to bolo označené. Už je asi po ňom, lebo rok sa neukázal, ale tiež nebolo možné ho vyhnať, aj vodou z hadice sme ho ostriekali niekoľkokrát, aj tak sa vracal.

anonym_82ac6b
17. aug 2026

No čo, ten kocúr chodí asi za tvojou mačkou a nedá si vysvetliť, že tvoja macka mu nedá 😂 ona si správne bráni svoje územie. A tiež by som sa priklonila k troške vody, keď ho uvidíš.

anonym_03e455
17. aug 2026

@anonym_autor Nám chodí cudzí kocúr vyberať ryby z jazera.Už ma ide z toho poraziť.Cez deň nepríde,ale v noci.Uz nám zobral asi 7ryb.Ale teraz som ho už asi týždeň nevidela.Máme tam fotopascu.Tak preto viem že chodí v noci.

autor
17. aug 2026
@anonym_e90661

@anonym_autor pre toto ja macky nenechavam v noci vonku, bojim sa, ze ich budu bit cudzie macky.
Tvoja macka si chrani svoje teritorium, tak jej s tym pomoz.

@anonym_e90661 no to ani ja. Len ona často ujde. Keď idem von a otvorím dvere tak sa prešmykne. Budem musieť dávať väčší pozor. Len ona je veľmi šikovná a stačí chvíľa nepozornosti a je von....

autor
17. aug 2026
@anonym_44122a

A tu tvoju macku mas von, ci v dome?

@anonym_44122a cez deň vonku. Večer sa snažím dnu aj kvôli nechcenému návštevníkovi.

anonym_253bb3
17. aug 2026

@anonym_autor
My sme mali takého domáceho miláčika, siamsku mačku. Mala asi 2 kilá, ale vonku bola poriadne agresívna. Potom sa cez ulicu prisťahovali noví susedia s veľkým kocúrom. K nám prišiel iba raz a stálo ich to 200 € u veterinára. Odvtedy som ho vždy videla sedieť len pred domom na druhej strane ulice.