Ako zabrániť mačkám chodiť na dvor?
Viete poradiť nejaký spôsob (nie, čokla si fakt nekúpime), ako zabrániť susedovým, ale aj random túlavým mačkám, aby nám vkuse chodili po dvore a všade srali?
Objednám si 4 tony piesku na betón, dám za to dvesto evra a za dva dni je tam viac hoven jak piesku. Ideš miešať beton, ta miešaš hovna s cementom ci pana.
Urobiť dlažbu, na druhy deň je osrata. Prideš do maštalni a leži tam dovlečeny giganticky patkaň.
Ja som do prdele tu nekupoval 1200 štvorcovy pozemok aby si tam cudzie mačky robili z toho hajzel.
Nejakým násilným spôsobom sa chcem vyhnúť, niektorí ľudia by to mohli ťažšie niesť :D
Aj keď oplotím, tak tie marhy vyskočia aj dva metre do luftu zo zeme. A zas čo mám robiť 5 metrov vysoké pletivo jak okolo tenisových kurtov?
Pes
sú ultrazvukové plašiče…
@biba_18 Máš ja osobnú skúsenosť? Ultrazvuk viem, že funguje na niektoré druhy hmyzu, aj psy s nim majú problém, ale zaujímalo by ma, ako to funguje na mačky
jedine pes a vraj existuje nejaká rastlina, čo ich odpudí, ale či to funguje neviem
Mačky sa proste rozhodli že tvoj pozemok je ich spoločná toaleta a že ty budeš ich hajzelbaba 😂😂 s tým sa nedá už nič robiť. 😀
Mačky ak maju moznost za sebou stolicu zahrabat, tak idu tam kadit - je to pre nich prirodzene. Cize kym mas piesok, tak tam budu chodit. Ale zas neviem si predstavit kolko maciek ti tam realne chodi. My sme mali istu dobu na dvore svoje 3 vlastne macky a nebol piesok plny hovien, ako ty uvadzas. Na dlazbu sa mi nechce verit ze by kadili, to jedine ze macku prehana a nestihne si najst vhodne miesto, inak ak moze, vzdy ide do piesku/ hliny/ kory, skratka kdekolvek, kde to moze potom zakryt. Co sa tyka potkana, tam sa len spytam - radsej by si ho mal v tej mastali (nebodaj v dome) ziveho?
@thirstymonk A vies, kade k vam chodia? Neda sa tam urobit nejaka zabrana? Inac su myslim take plasice, co striekaju vodu, macky sa vody boja. A so susedmi si hovoril? Nasa jedna to tiez robila jednej susede, ale akonahle nam to suseda povedala, spravili sme z nasej strany zabranu, aby sa k nej nedostala.
Tak normálny človek vie, že sa toto deje už dopredu ako kúpi akýkoľvek pozemok, či 120m2 alebo "1200 STVORCOVY" 🤦🏼♀️ Odstahuj sa na Mars ty čokel, tam ti bude lepšie (aj nám tu bez teba)
@biba_18 Máš ja osobnú skúsenosť? Ultrazvuk viem, že funguje na niektoré druhy hmyzu, aj psy s nim majú problém, ale zaujímalo by ma, ako to funguje na mačky
@thirstymonk osobnú skúsenosť má kamoška. ona to kombinovala s nejakými rastlinami a kávu kdesi sypala…
Ale to ze ti ochránili pozemok pred potkanmi už nevadí ze? ;) piesok si kazdy normálnu zakrýva.. Existuje sprej proti mackam a plasicky
My máme osobnú skúsenosť a ultrazvukový plašič naozaj funguje. Nonstop sme mali hovná v tráve a zelenine. Teraz je konečne pokoj a to k nám chodili mačky na záchod od troch susedov 🙈. Máme Deramax Trap, ten vraj lepšie funguje na mačky ako ten určený na mačky.

sú ultrazvukové plašiče…