icon

Je mačka v byte dobrý nápad?

Včera o 10:08

Ahojte

Bývame v 2i byte s balkónom, cca 90m2. Obaja pracujeme 8 hodín denne, po práci sme zvyčajne len doma. Cez víkend chodíme na výlety, prípadne k rodičom/svokrovcom. Myslíte si, že je dobrý nápad zaobstarať si mačiatko?
- Nebude sa trápiť, že je cez týždeň dlho samé doma?
- Myslíte, že bude mať dostatok priestoru v byte?
- Nezničí nábytok?

Ďakujem za odpovede a rady 🙂

Strana
z2
anonym_b2704c
Včera o 10:10

Ak tam bude od malicka, tak to nebude problem. Len treba aby malo podnety, preliezky, kde sa schovat a treba sa s nim hrat kazdy den vela.

anonym_f1756d
Včera o 10:11

Macicka moze byt pre vas uplne fajn. Ak po nej tuzite. Ale vrelo odporucam dospelu macku. Uz vyhranenu povahu, ktora vam bude pasovat. A ta bude za samotu pocas vasej pracovnrj doby este aj vdacna. Maciatko samotou viac trpi a kazde nici nabytok.

anonym_094c87
Včera o 10:12

Ak bude mat tam nieco na zabavu - skrabadlo, vezu idealne s nejakou aspon jednou vysiacou hrackou... neznici nabytok, ak nebude mat nic tak nudu bude travit s nabytkom.

anonym_bb01ec
Včera o 10:17

@anonym_autor ahoj, pisem moj pohlad.. kazda macka reflektuje na zivot a dynamiku danej rodiny.... ta, kde su stale vsetci doma je zvyknuta na to, ta , kde sa pracuje na to atd... ja som kazdy vikend prec, dcera u otca... nas kocur bude mat rok a je zvyknuty od malicka na tento rezim... robim aj z domu aj chodim do prace... mame doma skrabadlo, na ktorom v zivote neskrabal, koberec skrabaci na ktorom v zivote neskrabal a kadejake hracky... mam britsku modru... vela spi a nas je taky pohodak... v zivote nic nedoskriabal a je nauceny na byt... my ho volame bytovy... ma skvelu povahu, ked chce pride sa vymojkat, poskrabat, vymaznat, spi kde uzna za vhodne. vo svojom pelechu, vedla mna na posteli, u dcery, na zachode na dlazbe... ako sa mu zraci...ma volny pohyb... lezie vsade kam dokaze... ma hracky, venujeme sa mu aktivnou hrou, ma taky ten tunel , ale najradsej ma fyzicky kontakt- vylucne ked jemu vyhovuje... von nechodi, nechty striham doma a zije si tu s nami zivotik... prakticky to, ze nie som cez vikend doma je mu jedno , lebo som prec jednu noc, jedlo a pitie mu da suseda, zachod vycistim na druhy den a nepocituje to urcite ako krivdu... boli sme aj tyzden na dovolenke, chodila suseda krmit, mama mu robit spolocnost...

autor
Včera o 10:24

.

autor
Včera o 10:26

Ďakujem. Ako to riešit, ked pôjdeme napr. v sobotu preč a v nedeľu sa vrátime? Vydrží takto sama mačka? Samozrejme, granulky aj vodu by sme jej prichystali.

anonym_eeee8c
Včera o 10:31
@anonym_autor

Ďakujem. Ako to riešit, ked pôjdeme napr. v sobotu preč a v nedeľu sa vrátime? Vydrží takto sama mačka? Samozrejme, granulky aj vodu by sme jej prichystali.

@anonym_autor skoda, ze sa nedaju zaobstarat 2 macky naraz, idealne z jedneho vrhu. To by ti odpadli vsetky starosti s macacou nudou.

lujza10
Včera o 10:32
@anonym_autor

@anonym_autor jasne z vydrži. Ja mam doma 2 mačky, cele dni spia. este aj ked som doma tak spia 🙂 a ešte aj protestuju - mňaukaju - ze som im narušila režim. Veľa do škrabadiel neinvestuj, lebo ich to omrzí, radsej lacnejšie a často .... aj tak si najdu na spanie svoje vlastné miesto.

lujza10
Včera o 10:34
@anonym_eeee8c

@anonym_autor skoda, ze sa nedaju zaobstarat 2 macky naraz, idealne z jedneho vrhu. To by ti odpadli vsetky starosti s macacou nudou.

@anonym_eeee8c a najlepšia je aj tak prázdna krabica so starým tričkom. tam ti bude spať aj týždeň :D :D

anonym_ef5f7c
Včera o 10:43

@anonym_autor mačka v byte ako taká nerobí problémy keď má škrabadlo, preliezky. Vtedy nepoškodzuje nábytok. Či jej bude vadiť samota to je od konkrétnej mačky. Určite si nekupujte mačku ragdol tá chce stále spoločnosť. Niekto by ti povedal, že 2 lepšie zvládajú samotu ako 1. Ale 2 mať v byte? To je na zamyslenie. S tou samotou si to premyslite. Niektoré to zvládnu v pohode, ale niektoré nie. To záleží len na šťastí na akú povahu natrafíte. Vo všeobecnosti kocúr by mal lepšie zvládnuť byť sám, ale ani to nie je 100%. Je to dosť individuálne. Ja mám mačku a tá by samotu nezvládla veľmi dobre. A je to európska krátkodrstá. O tých sa píše že sú dosť samostatné.

wiwi28
Včera o 10:46

My sme svojho času mali 2 mačky v byte bez balkóna na 31m2 (plus ja a priateľ/ manžel). Oboch sme adoptovali a boli v byte od malička. Keď sme sa presťahovali tak ani na balkón veľmi nechodili. Oveľa radšej spávali na stoličkách alebo na gauči. Najprv sme mali kocúra ale mali sme pocit, že je mu smutno tak sme mu po 3 mesiacoch priviedli sestru. Žili spolu v harmonii (relatívnej) 6r. Potom sme mačičku posunuli do novej rodiny (po narodení syna sa nevedela zrovnať s novou situáciu, mala mačací autizmus) a kocúr sa dožil nádherných 15r a tento rok v marci odišiel v pokoji za dúhový most.

anonym_9a01fa
Včera o 10:49

@anonym_autor zničí nábytok, kvety, záclony, žalúzie...to, že by ste neboli dlho doma, jej asi neublíži, ale treba sa venovať aj mačke.

123lucinda
Včera o 10:56

My sme si zaobstarali starsie maciatko uz skoro dospelu macku, je to poulicna macka, neviem ci sme mali stastie na povahu ale nasa je kludna nic nepotrhala, a vydrzi aj tyzden sama ked sme na dovolenke.

anonym_eeee8c
Včera o 10:59
@lujza10

@anonym_eeee8c a najlepšia je aj tak prázdna krabica so starým tričkom. tam ti bude spať aj týždeň :D :D

@lujza10 naše nie sú krabicové, naše spia so mnou v posteli a nepohnú sa odo mňa celú noc. Pekne počkajú, kým sa zobudím a už aj cupitajú za mnou.

zuzka55555
Včera o 11:03

Bude jej smutno keď ste väčšinu dňa preč a ešte aj víkendy. Nášmu bolo, budil nás, robil zle, zobrali sme k nemu ďalšiu a je to super, zahraju sa. Keď sme na celý vikend preč máme kamosov ktorí ich chodia kŕmiť a vyhadzovat záchody.

lujza10
Včera o 11:17
@anonym_eeee8c

@lujza10 naše nie sú krabicové, naše spia so mnou v posteli a nepohnú sa odo mňa celú noc. Pekne počkajú, kým sa zobudím a už aj cupitajú za mnou.

@anonym_eeee8c v noci aj moje a Sivka ked už chce isť spať tak si aj sama lahne do postele - volá ma 😍

anonym_bb01ec
Včera o 11:18
@anonym_autor

@anonym_autor tak isto nebudete chodit kazdy vikend stale prec a ak ano, najdite si niekoho kto jej vyciti zachodit, trochu sa s nou pohra a da jej najest... ale to naozaj zalezi od konkretnej macky... ja mozem len za svojho povedat, ze mu to je uplne u prdele... ale jeho brat napriklad je velky huncut, tym ze aj von aj dnu, tak to je iny level...

anonym_eeee8c
Včera o 11:21
@lujza10

@anonym_eeee8c v noci aj moje a Sivka ked už chce isť spať tak si aj sama lahne do postele - volá ma 😍

@lujza10 no presne, aj naša jedna je taká, keď vidí, že sa chystám do postele, rýchlo ma predbehne hore schodmi, ja si ešte len vyzúvam papuče a ona už od dverí skáče do postele, aby tam bola prvá. Roztiahne sa doprostriedka a ja nemám kam. Druhá si príde len večer priľahnúť ani neviem kedy, ale ráno su prítomné obe.

anonym_35b369
Včera o 11:30

Ano, macka s vysokou pravdepodobnostou znici urcite zariadenie bytu, to je proste fakt, napriek uplne divnym komentarom tu. Znici aj ked bude odmalicka, aj ked bude mat svoje skrabadla a hracky, znici aj keby boli dve (a kludne aj dvojnasobne znicia 😉 ). Ak idete do macky, tak len s touto vedomostou.

bielasovicka
Včera o 11:50
@anonym_autor

@anonym_autor vydržať by vydržala, len musí mať stále čistý záchod. Mačky majú rady keď je čistý, lebo inak môžu ísť svoju potrebu urobiť inde 🫣

pudinka
Včera o 11:57

@anonym_autor ako bolo spomenute, vsetky maciatka skacu vsade, robia neplechu. Dospela macka je vyhra. Macky su vacsinou samotarskejsie a samostatne, takze cely den same uplne v pohode zvladnu a ovela lepsie, ako psi. Mate balkon, ten by bolo super nejak zabezpecit, aby mohla chodit na cerstvy vzduch.

pudinka
Včera o 11:58
@anonym_35b369

Ano, macka s vysokou pravdepodobnostou znici urcite zariadenie bytu, to je proste fakt, napriek uplne divnym komentarom tu. Znici aj ked bude odmalicka, aj ked bude mat svoje skrabadla a hracky, znici aj keby boli dve (a kludne aj dvojnasobne znicia 😉 ). Ak idete do macky, tak len s touto vedomostou.

@anonym_35b369 prosim? My mame tri macky s troma diametralne odlisnymi povahami, nic nam neznicili. Ani jeden kus nabytku

anonym_6d15e2
Včera o 12:05

Mačka môže kľudne cestovať s vami ak ju na to naučíte od mala 🙂

anonym_7b5191
Včera o 13:07
@anonym_094c87

Ak bude mat tam nieco na zabavu - skrabadlo, vezu idealne s nejakou aspon jednou vysiacou hrackou... neznici nabytok, ak nebude mat nic tak nudu bude travit s nabytkom.

@anonym_094c87 niektoré mačky totálne ignorujú všetky doplnky a hračky. Sedačka a linka najlepšia na pazúre 😀

anonym_7b5191
Včera o 13:08

@anonym_autor mačku v byte plus milión k tomu, nikdy. Smrdí to, chlpy, zničený nábytok, lozia všade, fuj iný humus. Aj keď čakám mačaciu úderky, ktorá napíše že nie 🙃

anonym_d60a7d
Včera o 13:30
@anonym_7b5191

@anonym_autor mačku v byte plus milión k tomu, nikdy. Smrdí to, chlpy, zničený nábytok, lozia všade, fuj iný humus. Aj keď čakám mačaciu úderky, ktorá napíše že nie 🙃

@anonym_7b5191 úderku? Koľko máš rokov? 60+? 🤣🤣🤣

anonym_d60a7d
Včera o 13:31

@anonym_autor ak by si brala dve mačky, neber z 1 vrhu, môžu mať rovnaké choroby.

123lucinda
Včera o 13:53
@anonym_7b5191

@anonym_7b5191 macka sama o sebe nesmrdi, psy smrdia.

anonym_7b5191
Včera o 13:55
@123lucinda

@anonym_7b5191 macka sama o sebe nesmrdi, psy smrdia.

@123lucinda každé zviera smrdí v byte. Ten čo tvrdí, že nie, klame

2691
Včera o 16:33

@anonym_autor je to guľa na nohe.... stále budeš riešiť čo s mačkou , keď pôjdeš na dovolenku, na výlet, všade samé chlpy, vynášanie hovienok, čistenie, venčenie.
Za mňa do bytu nie - veľa starostí

Strana
z2