icon

Koľko investujete do stravy a starostlivosti o mačku?

Dnes o 08:28

ahojte,vzala som si mačku a pýtala som sa susedy oproti s čím ju kŕmiť,poradila mi a myslela som že si robí srandu, ja nedám za mačku mesačne 60 eur veď to je nonsens.....povedala som že som kúpila Felix a skoro ma zozrala že je to nekvalitné a neviem čo,ved je to mačka zozrala by aj myš....to je v dnešnej dobe bežné dávať také peniaze za zvieratá?minule vravela že okolo 400 eur ich stoja všetky zvery, no a dozvedel sa to manžel a pohádali sme sa že načo som si ju brala že bude chorá keď jej budeme dávať blbosti z Kauflandu... aký na to máte názor? chcela by som mu ukázať že veľa ľudí takto mačky kŕmi, ďakujem

Strana
z2
hederamonstera
Dnes o 08:34

tak ano, ludia krmia hocicim, kludne jej davaj Felixa, myslim ze su aj horsie vyrobky a nie nemusi byt macka z toho automaticky chora, bude asi stale vonku a tak sa bude zivit aj lovenim. Ja nasim davam aj zbytky z kuchyne (nezjedene maso, odrezky zo suroveho a tak)
Ja mam 4 macky na dvore, na jedlo dam tak 150eur mesacne, idem ich dat vsetky vykastrovat a zakladne ockovania tiez nieco stoja, ale tak ja nechcem od nich nic chytit a chcem aby sa mali dobre, tak aj investujem do kvalitnejsieho krmiva, mne to proste neda kupovat mackam obiloviny (co je hlavna sucast lacnych zradiel v klasickych obchodoch)

anonym_c251be
Dnes o 08:35

Ak si zadovážim zviera, počítam s tým, že mu budem poskytovať maximálnu starostlivosť. Teda, že bude mať kvalitnú stravu, vhodné podmienky na pohyb a prípadnú lekársku starostlivosť. Jasné, že nemusíš kupovať najdrahšie krmivo, len preto, že to je značka. Ale treba si odsledovať či mu dávaš aj nejaké živiny alebo pomletý "odpad", z ktorého nemá nič iné než hmotu v žalúdku. A teda pred obstaraním zvieraťa si treba dopredu vyhodnotiť či som schopná a ochotná dať mu všetko čo potrebuje. Žrádlo, vitamíny, doplnky, veterinára a podobne. Veľa ľudí si toto dopredu neuvedomuje a potom keď zistí čo takáto starostlivosť obnáša, vyhodia zviera nezodpovedne na ulicu alebo ho dajú do útulku.

autor
Dnes o 08:35
@hederamonstera

tak ano, ludia krmia hocicim, kludne jej davaj Felixa, myslim ze su aj horsie vyrobky a nie nemusi byt macka z toho automaticky chora, bude asi stale vonku a tak sa bude zivit aj lovenim. Ja nasim davam aj zbytky z kuchyne (nezjedene maso, odrezky zo suroveho a tak)
Ja mam 4 macky na dvore, na jedlo dam tak 150eur mesacne, idem ich dat vsetky vykastrovat a zakladne ockovania tiez nieco stoja, ale tak ja nechcem od nich nic chytit a chcem aby sa mali dobre, tak aj investujem do kvalitnejsieho krmiva, mne to proste neda kupovat mackam obiloviny (co je hlavna sucast lacnych zradiel v klasickych obchodoch)

@hederamonstera nie to bol príklad my bývame v byte

hederamonstera
Dnes o 08:36
@anonym_autor

@hederamonstera nie to bol príklad my bývame v byte

@anonym_autor fuh, tak do bytu by som si ju nebrala pokial ju nechces celkovo veterinarne osetrovat...

autor
Dnes o 08:36
@anonym_c251be

Ak si zadovážim zviera, počítam s tým, že mu budem poskytovať maximálnu starostlivosť. Teda, že bude mať kvalitnú stravu, vhodné podmienky na pohyb a prípadnú lekársku starostlivosť. Jasné, že nemusíš kupovať najdrahšie krmivo, len preto, že to je značka. Ale treba si odsledovať či mu dávaš aj nejaké živiny alebo pomletý "odpad", z ktorého nemá nič iné než hmotu v žalúdku. A teda pred obstaraním zvieraťa si treba dopredu vyhodnotiť či som schopná a ochotná dať mu všetko čo potrebuje. Žrádlo, vitamíny, doplnky, veterinára a podobne. Veľa ľudí si toto dopredu neuvedomuje a potom keď zistí čo takáto starostlivosť obnáša, vyhodia zviera nezodpovedne na ulicu alebo ho dajú do útulku.

@anonym_c251be z útulku sme ju vzali,a veď keď sa niečo stane pôjdeme na veterinu ale nebudem dávať z jedlo pre ňu skoro viac ako pre nás

hederamonstera
Dnes o 08:37

chudak macka, tak ju daruj dalej

anonym_c251be
Dnes o 08:37
@anonym_autor

@anonym_c251be z útulku sme ju vzali,a veď keď sa niečo stane pôjdeme na veterinu ale nebudem dávať z jedlo pre ňu skoro viac ako pre nás

@anonym_autor A koľko si predstavuješ, že ťa bude zviera stáť?

autor
Dnes o 08:38
@hederamonstera

@anonym_autor fuh, tak do bytu by som si ju nebrala pokial ju nechces celkovo veterinarne osetrovat...

@hederamonstera ked bude chorá pôjde k veterinárovi to je jasné ,mna len zarazilo že toľko peňazí dáva proste do zvierat,k tomu bývajú nq dedine oni oproti rodičom a mačky žijú len vo vnútri žiadny pohyb...

anonym_c9cbba

Krmime ½kapsicky na den od Carnilove a granule Platinum ma 24/7 v miske. Tak si najdi na internete a rozpocitaj, kolko ta to vyjde na vahu tvojej macky.

autor
@hederamonstera

chudak macka, tak ju daruj dalej

@hederamonstera aký chudák veď dostane lekársku starostlivosť ak niečo a očkovania odcervena je

anonym_c251be
Dnes o 08:39
@anonym_autor

@hederamonstera ked bude chorá pôjde k veterinárovi to je jasné ,mna len zarazilo že toľko peňazí dáva proste do zvierat,k tomu bývajú nq dedine oni oproti rodičom a mačky žijú len vo vnútri žiadny pohyb...

@anonym_autor Nevyzeráš ako milovník zvierat, prečo si si mačku zobrala?

autor
Dnes o 08:40
@anonym_c251be

@anonym_autor Nevyzeráš ako milovník zvierat, prečo si si mačku zobrala?

@anonym_c251be chceli sme spoločníka

anonym_c251be
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@anonym_c251be chceli sme spoločníka

@anonym_autor Väčšinou ľudia, ktorí sa pre zviera rozhodnú a berú ho ako svojho spoločníka, si dopredu zisťujú čo také zviera potrebuje. A domáce zviera toho potrebuje viac než nasypať najlacnejšie krmivo do misky.

autor
Dnes o 08:43
@anonym_c251be

@anonym_autor Väčšinou ľudia, ktorí sa pre zviera rozhodnú a berú ho ako svojho spoločníka, si dopredu zisťujú čo také zviera potrebuje. A domáce zviera toho potrebuje viac než nasypať najlacnejšie krmivo do misky.

@anonym_c251be ale veď dobre však veterinu dostane keď niečo bude mať a o hlade a smäde ju tiež nenechám

anonym_c251be
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@anonym_c251be ale veď dobre však veterinu dostane keď niečo bude mať a o hlade a smäde ju tiež nenechám

@anonym_autor A koľko si "ochotná" dať za mačku za mesiac?

anonym_c9cbba
Dnes o 08:46

Na porovnanie Platinum cim my krmime Čerstvé kuracie mäso 83 %, Flor de Maíz (kukuričná múka najlepšej kvality), čerstvý losos, zmes zemiakov*, hrachu* a ryže, pivovarské kvasnice*, rastlinná vláknina*, vajcia*, soľ, lososový olej, koreň čakanky* (FOS). A druhe Čerstvé rybie mäso 82% (losos a treska), Flor de Maíz* (kukurica), kokosový olej** (zo 60 % kyseliny laurovej), repkový olej**, hrach*, pivovarské kvasnice*, rastlinná vláknina*. (*sušené, **lisované za studena, panenské) krmime tieto granule v pomere 50:50
Carnilove kapiscka (skopirujem na ukazku len jeden druh nakolko je ich vela) Mäso a vnútornosti vo filetoch (90 %; morka 80 %, morčacie pečene 10 %), voda (4,5 %), uhličitan vápenatý (1,5 %), sušený koreň valeriány lekárskej (1 %), ľanový olej (1 %), lignocelulóza (1 %), hrachová múka (1 %).
A tvoje (nepises presne ake mas ale vsetky su na rovnakej urovni) Obilniny*, Mäso a výrobky živočíšneho pôvodu, Bielkovinové extrakty rastlinného pôvodu, Oleje a tuky, Ryby a vedľajšie výrobky z rýb (z toho losos 2 % a morské ryby 2 % v granuliach tvaru ryby*), Vedľajšie výrobky rastlinného pôvodu, Zeleniny (0,3 % sušenej červenej repy* a 0,1 % sušeného hrášku*, zodpovedá 16 % rehydratovanej červenej repy a 4,6 % rehydratovaného hrášku v granuliach tvaru kvetu**), Minerálne látky, Kvasnice

*Prírodné suroviny.
*Celkový obsah vo výrobku: 1,7 % lososa a 1,7 % morských rýb.
**Celkový obsah vo výrobku: 1,7 % rehydratovanej červenej repy a 0,5 % rehydratovaného hrášku, Typické zloženie výrobku: 85 % granúl tvaru ryby; 15% granúl v tvare kvetu.

Naozaj si myslis, ze Felix je dobra volba? Susede sa necudujem, ze tak zareagovala nikto pri zmysloch by nepovedal, jasne vyborne krmivo si vybrala. Takymto sposobom sa na veterine nedoplatis o par mesiacov alebo rokov.

anonym_69f955
Dnes o 08:47

Čo nedáš za stravu dáš neskôr za zdravotné problémy - rovnako ako u človeka. Kvalitné krmivo alebo teda aspoň "kvalitnejšie" nestojí majland, dokopy za mačku mesačne nedám ani 50€ se vším všudy. Za mňa zvláštny prístup zaobstarať si zviera a nič si o tom nenaštudovať a nemať záujem urobiť preňho to najlepšie...ale niektorí ľudia si tak robia aj deti tak čo ja viem

autor
Dnes o 08:48
@anonym_c251be

@anonym_autor A koľko si "ochotná" dať za mačku za mesiac?

@anonym_c251be 20-30? bez veteriny samozrejme to píšem

anonym_b873b2
Dnes o 08:50

@anonym_autor Kupuj cez Zoohit, najlepšie granuly sú N&D a konzervy Gourmet. Kupuj väčšie balenia a jedna mačka ťa vyjde tak na cca 30 eur mesačne, navyše takto bude zdravá a na veterinára dáš 5 eur ročne - to je cena tabletky na odcervenie, dávaš na polovicu raz za pol roka. Platila som len kastráciu.
Mačky chovam celý svoj dospelý život a dokonca mám aj jednu čistokrvnú.

autor
Dnes o 08:50
@anonym_69f955

Čo nedáš za stravu dáš neskôr za zdravotné problémy - rovnako ako u človeka. Kvalitné krmivo alebo teda aspoň "kvalitnejšie" nestojí majland, dokopy za mačku mesačne nedám ani 50€ se vším všudy. Za mňa zvláštny prístup zaobstarať si zviera a nič si o tom nenaštudovať a nemať záujem urobiť preňho to najlepšie...ale niektorí ľudia si tak robia aj deti tak čo ja viem

@anonym_69f955 a tie mačky na dedine? pred pár rokmi žili vonku jedli zbytky a žili 20 rokov a teraz toto

anonym_c251be
Dnes o 08:53
@anonym_autor

@anonym_69f955 a tie mačky na dedine? pred pár rokmi žili vonku jedli zbytky a žili 20 rokov a teraz toto

@anonym_autor Ale ony žili vonku, lovným spôsobom života. Aj tá myš či vták, ktorého takto vonku ulovia, má viac živín ako najlacnejšie krmivo pre mačky. Ak nie si ochotná investovať do jej zdravia, mačku si neber. Ono sa ti to časom aj vypomstí. Ak nebude žrať kvalitné jedlo, odrazí sa to na jej zdraví a potom budete chodiť veterinárovi.

maca1984
Dnes o 09:00

Vieš koľko dokáže stáť veterinár ? Niekedy sú to stovky € len za vyšetrenie, plus si narátaj potom liečbu. Na zviera treba mať peniaze a byť ochotný ich investovať do toho zvieraťa.

anonym_36efdb
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@anonym_autor Ale spoločnosť už postúpila, teda aspoň väčšina dúfam. Daj jej radšej surové mäso aspoň obcas namiesto kapsiciek a lacných granúl, ktoré majú zloženie ako krmivo pre sliepky.

anonym_aed168
Dnes o 09:14
@anonym_autor

@anonym_c251be 20-30? bez veteriny samozrejme to píšem

@anonym_autor domáce zvieratko je ďalší člen rodiny potrebuje lásku, starostlivosť, výživné jedlo, svojho lekára... s tým treba počítať.

anonym_c251be
Dnes o 09:39
@maca1984

Vieš koľko dokáže stáť veterinár ? Niekedy sú to stovky € len za vyšetrenie, plus si narátaj potom liečbu. Na zviera treba mať peniaze a byť ochotný ich investovať do toho zvieraťa.

@maca1984 Tiež mám pocit, že si to nejako ľahko predstavuje a nemá ani predstavu čo to všetko obnáša. Teraz sme dali za veterinára 800 Eur ako nič. Operácia, vyšetrenia, preventívky, odbery, soná, výživa, lieky, doplnky, tablety na kĺby, tablety proti kliešťom. Aj veci na pravidelnej mesačnej báze niečo stoja a teda viac ako 20 Eur mesačne.

elenka.k
Dnes o 10:10

@anonym_autor tak do podstielky treba trochu investovať, - my máme splachovateľnu, 2 - 3 x do tt. meniť, , náš kocúr chce iba granule s hovädzím mäskom, pamlsky nechce vôbec, skôr polievky cream, 😝 sem tam mu dám surové kuracie mäsko ale to fakt raz za časssss a iba tri kocky, samozrejme vykastrovaný, pravidelne ošetrovaný respektíve očkovaný, pipetky sem tam mu dám z tých drahších a tabletku - ale dr. povedal, že ak nechodí von, / čo ani krok nebol / stačí 1 x do polroka
V januári som dala za prehliadku okolo 75 eček a to mal vynechané jedno očkovanie, ktoré sa robí každý 2 raz v roku.

elenka.k
Dnes o 10:14
@elenka.k

@anonym_autor tak do podstielky treba trochu investovať, - my máme splachovateľnu, 2 - 3 x do tt. meniť, , náš kocúr chce iba granule s hovädzím mäskom, pamlsky nechce vôbec, skôr polievky cream, 😝 sem tam mu dám surové kuracie mäsko ale to fakt raz za časssss a iba tri kocky, samozrejme vykastrovaný, pravidelne ošetrovaný respektíve očkovaný, pipetky sem tam mu dám z tých drahších a tabletku - ale dr. povedal, že ak nechodí von, / čo ani krok nebol / stačí 1 x do polroka
V januári som dala za prehliadku okolo 75 eček a to mal vynechané jedno očkovanie, ktoré sa robí každý 2 raz v roku.

@elenka.k Oprava - do mesiaca malo byť s tou podstielkou

jankar1995
Dnes o 10:32

Mám 6-ročného kocúra, stojí ma dosť peňazí, určite aj viac ako 60 EUR mesačne. Nedávno mal zápal močových ciest, účet u zverolekára 170 EUR. Má tendenciu priberať, takže musí jesť špeciálne diétne drahé granule. Plus očkovanie, odčervenie, podstielka do WC...

muchotrafka298
Dnes o 10:43

Kazde zviera stoji peniaze, to si treba uvedomit, ked si ho ides obstarat. U macky to nie je len krmivo (dospela macka ma 2-3 kapsicky na den, podla hmotnosti), tam su naklady na veterinu, hygienu do wc, aby to nesmrdelo a pod. Nemusis kupovat nejake super drahe jedlo, proste kupis na co mas financie. Napriklad vela maciek vobec nechce suche krmivo, macky u kamaratov co chodim, tak oni chcu len kapsicky a to len tie drahsie, na Tesco krmivo sa vyprdnu, ci je to kapsicka, konzerva, suche. Suche nechcu ani Whiskas alebo Purinu, co su drahsie veci. Raz som im doniesla konzervy od Loui, taka nejake ceska firma a nechceli to, pritom to ma vyborne zlozenie.

abbey1
Dnes o 10:43

@anonym_autor Máme kocúra, psa, hada, degu. Nechci vedieť, koľko nás mesačne stoja. Len kocúr určite minimálne 70-89 eur len strava a to pamlsky dostáva minimálne.
Čo chceš svojej dávať jesť?

Strana
z2