Stráženie kocúrov počas dovolenky: Kto je spoľahlivý?
Vedeli by ste mi poradiť alebo poznáte niekoho overeného kto by sa vedel postarat o našich kocúrov počas dovolenky? Niečo mimo hotela mačiek prosím a niekoho komu nemusíme zato platit viac ako za našu dovolenku :D bohužiaľ kamarát ktorí nám ich zvykne strážiť nemôže a nemáme nikoho kto by sa onich postaral za ten čas. Ďakujem
A koľko ich máte?
A koľko ich máte?
@anonym_5ed827 dvoch kocúrov…. Britský a ragdol
@verculiq92 určite sa nájde nejaký študent/študentka, ktorá by si rada privyrobila a chodila k vám. Moja dcéra minule strážila synovi mačku, týždeň u neho bývala, aby mačke nebolo smutno.
@verculiq92 To sú vonkajšie mačky, alebo ich máte len vnútri? Lebo pri varovaní mačiek je riziko, že keď sa vypustia na dvor, tak zdrhnú.
@verculiq92 To sú vonkajšie mačky, alebo ich máte len vnútri? Lebo pri varovaní mačiek je riziko, že keď sa vypustia na dvor, tak zdrhnú.
@chrobak7 nie niesu vonkajšie sú len vo vnútri a predpokladám že keď niekto stráži mačky tak ich vonku nepúšťa alebo poprípade to majú nejako zabezpečené aby neutiekli :D
neviem, či bývate v paneláku alebo v rodinnom dome, ale teda skúste ak máte naokolí fajn susedov a majú deti vo veku 15 a viac a žeby si privyrobili takto poprípade nechať kľúče od bytu, ak bývate v byte a žeby ich chodili kŕmiť a pozerať cez deň..alebo teda neviem, či tie mačky chcete presťahovať na ten čas k tomu, čo ich bude strážiť..napíš viac info, ak to bude niekto náhodou čítať, tak sa možno chytí..
neviem, či bývate v paneláku alebo v rodinnom dome, ale teda skúste ak máte naokolí fajn susedov a majú deti vo veku 15 a viac a žeby si privyrobili takto poprípade nechať kľúče od bytu, ak bývate v byte a žeby ich chodili kŕmiť a pozerať cez deň..alebo teda neviem, či tie mačky chcete presťahovať na ten čas k tomu, čo ich bude strážiť..napíš viac info, ak to bude niekto náhodou čítať, tak sa možno chytí..
@zuzacka16 mame suseda ktorí sa nám doteraz vždy postaral o kocúrov keď sme niekde išli ale bohužiaľ teraz to vyšlo tak že budú preč tiež vtom čase ako my. Iného nemáme nikoho už keďže všetci známy idu tiež na dovolenky alebo sú od nás ďaleko. Popravde cudzím ľudom kľúče dávať od nášho bytu neplánujem, skôr by som chcela aby ich mali u seba a niekto kto s tým už má nejaké skúsenosti pretože hoci komu zase by som ich tiež nedala strážiť. Mačacie hotely som pozerala ale tie ceny sú premna prestrelene trosku aby som na jeden deň niekde dala 40€ za jedného kocúra a na 12 dni ktoré potrebujeme dať pomaly toľko čo za dovolenku tak to nie :D
@zuzacka16 mame suseda ktorí sa nám doteraz vždy postaral o kocúrov keď sme niekde išli ale bohužiaľ teraz to vyšlo tak že budú preč tiež vtom čase ako my. Iného nemáme nikoho už keďže všetci známy idu tiež na dovolenky alebo sú od nás ďaleko. Popravde cudzím ľudom kľúče dávať od nášho bytu neplánujem, skôr by som chcela aby ich mali u seba a niekto kto s tým už má nejaké skúsenosti pretože hoci komu zase by som ich tiež nedala strážiť. Mačacie hotely som pozerala ale tie ceny sú premna prestrelene trosku aby som na jeden deň niekde dala 40€ za jedného kocúra a na 12 dni ktoré potrebujeme dať pomaly toľko čo za dovolenku tak to nie :D
@verculiq92 Mačky by som určite nesťahovala a určite nie k človeku, ktorého ani nepoznajú.
Rieš stráženie u vás doma.
Ak bude stráženie u teba v byte tak na ten čas mať aspoň kameru nech ich vieš skontrolovať, niečo takéto
https://ip-kamery.heureka.sk/reolink-e-series-e...
https://www.alza.sk/reolink-e-series-e331-d1332...
@verculiq92 Mačky by som určite nesťahovala a určite nie k človeku, ktorého ani nepoznajú.
@verculiq92 súhlasím s @abbey1 , mačky budú v cudzom prostredí u cudzích ľudí trpieť, radšej nech majú istotu aspoň domáceho prostredia a niekto nech chodí k vám, nejaká zodpovedná spolužiačka tvojich detí pod dozorom jej rodiča by sa nenašla?
Aha, čítam, že s tým máte skúsenosti, tak ok, beriem späť
@abbey1 my už sme takto dva krát dávali na stráženie pár rokov dozadu ale bohužiaľ už tá pani skončila a nebol žiaden problém a kocure boli s tým v pohode.
@verculiq92 súhlasím s @abbey1 , mačky budú v cudzom prostredí u cudzích ľudí trpieť, radšej nech majú istotu aspoň domáceho prostredia a niekto nech chodí k vám, nejaká zodpovedná spolužiačka tvojich detí pod dozorom jej rodiča by sa nenašla?
Aha, čítam, že s tým máte skúsenosti, tak ok, beriem späť
@0silvia0 to je dobrý napad skúsim sa opýtať dcéry či nejaká spolužiačka by nevedela prísť oni sú už staršie takze to by možno šlo.
@0silvia0 to je dobrý napad skúsim sa opýtať dcéry či nejaká spolužiačka by nevedela prísť oni sú už staršie takze to by možno šlo.
@verculiq92 deti, ktoré nedovolenkujú majú čas, aj by sa s mačiakmi pohrala, aj s by s nimi mohla u vás telku pozrieť a tak, nech nie sú chlapci sami.
Neviete kto by bol ochotný počas našej dovolenky strážiť našich kohútov? Sú prítulní, kikirikajú cca. od 4.00hod. prosím súrne!
Neviete kto by bol ochotný počas našej dovolenky strážiť našich kohútov? Sú prítulní, kikirikajú cca. od 4.00hod. prosím súrne!
@anonym_e87141 zaplať si ich výcvik aby zvládli fungovať samostatne bez stráženia a príkazy im môžeš dávať na diaľku cez kameru
@verculiq92 pani z Pb odruky ale skvela osoba bolo o nase postarane ako o deti
u nás v PO sme komunita milovníkov mačiek a strážime si ich navzájom. vždy si napíšeme kto a kedy je preč a kto by postrážil- a na oplátku potom my im. len nachystám žrádlo, wc a pamlsky- a denne prídu ráno a večer. v domácom prostredí, bez stresu a hlavne bez prevlákania milióna drobností.
na starej adrese strážil susedov syn- normálne som dala do vchodu inzerát. dohodli sme sa na 10€ za deň pri 2 návštevách. všetko som tiež nachystala a poslal vždy na messenger fotky.
viem že v TN , KE, BB či aj v PO sú platené opatrovateľky ale často majú plné termíny dlho dopredu. skús kľudne známych či ich deti poprosiť- aj minibrigadka sa počíta
Ved im kup davkovac vody a granul,ine im netreba akurat stav bytu po prichode bude ako rajska vona,uhm

Skús https://www.hlidacky.sk/strazenie-psov-a-domaci...