Vianočné trhy v Budapešti

lenkami3891
28. dec 2022

Ahojte, chcela by som ísť pozrieť trhy v Budapešti na Vörösmarty namestí. Šla by som vlakom. Viete mi nejako povedať, ako sa dostanem zo stanice čo najbližšie k námestiu? Jazyk neovladam, tak by to bola pre mna velka výzva a dobrodružstvo 🙂

dadis
28. dec 2022

@lenkami3891 Maj datovy roaming a pouzivaj google maps...ziadny lepsi sposob ti neporadim, ja to vyuzivam na 100 % v zahranici

pinkgirl
28. dec 2022

Ono najprv musíš vedieť na ktorej stanici v Pešti vystúpiš - majú ich totiž 3 Nyugati, Keleti a Déli. A potom odtiaľ použi tú apku ako radí dadis. Naviguje ťa.

vahcaac
28. dec 2022

Dokedy sú tam vianočné trhy ?

borabalazova
28. dec 2022

@dadis Hej, len appka v tomto prípade na figu: na Vorosmarty ter je z Nyugati peši bližšie ako na Oktogon. Aj modrá z Nyugati M3, aj červená linka metra M2 z Keleti idú na Deák ter, odtiaľ je to na Vianočné trhy pár minút.

borabalazova
28. dec 2022

@lenkami3891 Väčšina info o doprave je aj v angličtine, M3 rekonštruujú, tak stanice sú všelijako pozatvárane: z Nyugati na Vorosmarty ter je to pešo úplne ok.

dadis
28. dec 2022

@borabalazova Tak ale stratit som sa nikdy nestratila 😀😀

borabalazova
28. dec 2022

@dadis Jasne, len pestianska strana je uplne ok aj napešo, vselico sa da obdivovat a Budapest je na spoznavanie velmi prijemna aj bez appiek.

borabalazova
28. dec 2022

@lenkami3891 A uz len mala poznamka: vianocne trhy na Vorosmarty ter su taka turist trap, predrazene a vyhladavane najma cudzincami, nie domacimi. Autentickejsia atmosfera je pri Szt. Istvan bazilike alebo na mensich/lokalnych namestiach.

dadis
28. dec 2022

@borabalazova To ano, ale ja mam aspon taku "istotu" v cudzom svete, i ked po anglicky sa da dohovorit vsade. Mam taku veselu prihodu. Cestovala som z Budapesti vlakom a v kupe este na stanici sme sa dali do reci s takym sympatakom..rozpravali sme anglicky hadam aj 5 minut..uz sa aj vlak pohol, zacala som si citat a potom pristupil dalsi chlap, ktory tohoto poznal...pozdravili sa SIA a potom uz len po slovensky spolu rozpravali 🤦‍♀️...tak ja som si dala sluchatka a zatvorila oci a ked vystupovali, tak ja ze, BYE 😂😂 ale to som isla zo sluzobky, inak turisticky som nikdy este necestovala sama