icon

Hľadám kamarátky zo Stupavy

mily7
24. jan 2012

Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.

kvetinqa
9. feb 2012

@krpcek ach jaj, oki, vdaka za info

krpcek
9. feb 2012

@kvetinqa nie jeto az take hrozne s tymi dvoma - som si myslela, ze to bude horsie.

kvetinqa
9. feb 2012

@krpcek a ako mate zosuladeny rezim? spinkaju rovnako? Tobi je este malinky, tak asi spinka casto a je mu jedno kde a ako, nie? 🙂

krpcek
9. feb 2012

@kvetinqa ano, Tobi este vacsinu dna prespi, ale uz par dni sa mi dari na obed uspat oboch. tak mam potom cas na konikovanie 😀

jana0706
9. feb 2012

@krpcek no tak to my budeme musiet nejako "poriesit" aby nam ho v septembri zobrali - maly sa narodil na zaciatku oktobra, nemozme predsa cakat kym bude mat az ten dalsi september uz skoro styri roky...ale pocula som ze su tu v skolkach bezne aj deti co maju len dva roky aj kusok - zrejme pri spravnych znamostiach to nie je problem 😒

krpcek
9. feb 2012

@jana0706 o tom som nepocula, ale pride mi to dost nefer, ked je kopec deti vyse trojrocnych doma. 😠

kvetinqa
9. feb 2012

@krpcek tak aspon ze ta nechaju vydychnut 🙂
@jana0706 smutne je,ze musis mat znamosti aby ti deti zobrali do skolky

krpcek
9. feb 2012

@kvetinqa hej, aspon na chvilu mam klud. ale tobi je celkom pokojne dieta. . . sabi bola strasne uplakana, to bol horor. 🙄

majovka8
9. feb 2012

@jana0706 no kukam kukam 😕 no ved budem tri roky brazdit Stupavu ano vidis bicyklovat sme sa boli to tu je lepsie ako v PK.Kupime sadacku na bicykel a tadaaaaa pojdeme na tie bociany.Inak my sme sa snazili o babo dost dlho jedneho dna pozeram z balkona a bocian kruzi okolo.A este ten mesiac som bola tehu.A vidis bolo to v auguste.
😀

jana0706
9. feb 2012

@majovka8 tak drzim palce aby ste si tu cela rodinka dobre zvykli 😉 ono je to vsetko len o zvyku a okruhu znamych - mam kamosku co sa privydala zo severu Slovenska do Pezinka, uz tam byva par rokov, ale nema tam velmi kamosky a nie je tam veru trikrat spokojna - tu nas je viac kamosiek pokope, oni tu maju aj dalsich znamych tak hovori ze keby predali dobre dom tak sa sem hned prestahuju...cize kolko ludi tolko chuti 😀

kvetinqa
10. feb 2012

Kocky, tak ja som sa skontaktovala s MS J. Krala a pani riaditelka - inak velmi mila, mi povedala, ze zapisuju az deticky od 2 rokov, ze urcite mi nezapisu dietatko "co najskor" a ze sa planuje pristavba, tak ta ak sa zrealizuje, mohlo by to pozitivne ovplyvnit situaciu. A ze zapisovat deti hned po narodeni alebo skor ako maju dva roky je v rozpore s legislativou... Tak ja neviem, kazdopadne sa nikam nezeniem 🙂
@krpcek @fixka @jana0706 @stelca

stelca
10. feb 2012

@kvetinqa tu pristavbu riešia už 3 roky,mesto nema peniaze a ked to pojde takto dalej tak pode do nutenej spravy 😖

kvetinqa
10. feb 2012

@stelca to mi je jasne, ze take lahke to nie je a o pristavbe som citala uz min. rok v moja stupava, ale kazdopadne ona mi povedala, ze ich skolka skor ako od 2 rokov nezapisuje, takze my mame este rok cas...

mily7
autor
10. feb 2012

fixka Moja rob bordel. Ty keby si vedela a videla aky ja urobila. A to som slusna kludna osoba. Ale nahnevali ma.Ten chlapik sa podla mna bal. Mna tehotnej xixi. Ak reklamujes, vyhadas sa budu ti krasne udrziavat teplo tie dvere a nebudu buchat. aj to sme mali tak viem. 😵

mily7
autor
10. feb 2012

babenky inak ako sa dostanem zo stupavy busom do devinskej??? To kvoli tomu lekarovi. Mna ste teda uplne presvedcili ze nie. Viem ako to je ked stretnete blbeho cloveka, to staci vidiet raz za cas a nie to este riesit s nim svoje pigi milovane dieta. A beru autobusy kociky? My sme dosli z Blavy kde su tie autobusy siroke a teraz co cestujem do BA vidim ze slovak lines ma len tie zajazdove. Mate s tym niektora skusenost? Na muzika sa spoliehat nemozem, ten robi ranne, poobedne a ja vodicak nemam. Takze ak k lekarovi tak sami s kocikom a na bus.

fixka
10. feb 2012

@kvetinqa Ahoj, ďakujem za info, takže máme čas 🙂

fixka
10. feb 2012

@mily7 🙂 Veru asi urobím, nejak sa na to musím pripraviť. Je pravda, že cez ne trochu ťahá a práve preto sme ich menili.

krpcek
10. feb 2012

@mily7 fuu do devinskej busom to bude o drzku - priamy spoj nejde. budes musiet ist na patronku a potom 21-tkou do devinskej. inak neviem.
kocik ti vezme cez zadne dvere. u vodica si nahlasis kocik, zaplatis a potom ta pusti. teda takto to fungovala, ked som chodila do skoly busom, co je uz daaavno. 😀 odkedy mam vodicak, tak som busom nesla.

krpcek
10. feb 2012

viete nieco o tom, ze dr. mozte zmenit az pol roka po podpisani zmluvy?

evulikm
10. feb 2012

@kvetinqa herňa je otvorená utorok, streda, štvrtok a na piatok hľadáme ďalšiu kočku, lebo tá čo ju viedla šla od 1.2. do práce... časy a info o herni nájdeš na stránke www.fifidlo.sk 😉 máme teraz novú stránku a už nám konečne funguje aj kalendár podujatí 😀

evulikm
10. feb 2012

@krpcek mne sa tiež niečo také marí, že ak podpíšeš zmluvu u lekára, tak ho môžeš meniť až po polroku...

jana0706
10. feb 2012

@kvetinqa super, diky za info, pokial by si sa v niektorej z tych ostatnych skoliek dozvedela nieco ine tak daj prosim vediet...

kvetinqa
10. feb 2012

@jana0706 urcite sa ozvem.
@evulikm oki, vdak aza info 🙂
@krpcek ano, lekara mozes menit len raz za pol roka

@mily7 netusim, ja chodim autom, ale do devinskej to bude fakt o hubu

krpcek
10. feb 2012

@evulikm @kvetinqa no super. 😠 malej by som ju mohla zmenit, ale malemu som tam teraz podpisala zmluvu. 😠 no este to prezistim.

majovka8
11. feb 2012

@stelca hej hej je to tak mesto ma krizu sa cudujem ze svieti verejne osvetlenie.My cakame na cestu kedy nam urobia aby sme sa dostali k pozemku.Uz ju robia ze vraj 5 rokov.

oskorusa
13. feb 2012

mamičky, viete mi poradiť dobrú kozmetičku a pedikérku v Stupave?

krpcek
13. feb 2012

@oskorusa pedikerka neviem, ale kozmeticka je velmi sikovna na mlynskej - oproti VUB banke - Maria Slezakova.

mily7
autor
13. feb 2012

Ahojte babenky. Tak mame za sebou uspesne krasne blaznivy ultrazvuk alebo pohodoby ultrazvuk v blaznivej nemocniky v Petrzke. Asi tak. Chrustik ma miery presne podla planov, (mama pozitivnym myslenim ovplyvnuje, aby nemal pat kil po tatkovi. Nikto mi neveri, ale vravim vam funguje to. P.s. preco by sme si mali robit zle, ze ano) takze 1550 gramov a este vsetko samozrejme v norme, vdaka Bohu a vyrobený bol skoro na chlp presne, sekli sme sa len o jeden deň: 🙂) to aby som sa pochválila, lebo som neskutočne hrdá 🙂 na syna 🙂) ozaj, som šťastná, že je ako je, chystám sa prať a žehliť, mám akurát strach z nemocnice, lebo to bolo hrozné, úzkosť, no ale stále zostávame pozitívne naladení, že vyfľusneme na prvý krát bez problémov, no čo iné by sme mali čakať nie?🙂) treba byť pozivítny, inak to ide tiež, ale neprináša to nič dobrého, takže asi tak. P.S. ak máte niekto skúsenosť s nastupovaním s kočíkom do autobusu v Stupave prosím dajte vedieť. Som jediná šikovná mamička, ktorá ovláda skoro všetko okrem auta. Akosi k tomu nebol nikdy vzťah a tak sme odkázaní na busík, takže stále riešim pôrodnicu a detskú lekárku kde a ako to zvládnuť, lebo klasika, vačšinou to zostáva na žene. Hoci tatko je zlatúšik, ale keď bude pracovať tak máme smolu.

stelca
13. feb 2012

@oskorusa pedikerka je velmi dobra na devinskej ceste Zuzka Hricova,ja k nej chodim na gelove nechtíky,som spokojna.

boba82
13. feb 2012

@mily7 ahoj, tiez byvam v stupave, mam 6 mesacneho krpca a obcas s nim cestujem autobusom. Isla som s nim zatial 2x z BA do Stupavy. Zatial sa mi nestalo, zeby ma sofer nezobral, horsie je to s tymi autobusmi, lebo takmer v maloktorom je miesto na kocik, ja som s nim stala pri zadnych dverach v ulicke. Inde sa ani nedalo 😅 ...Nastastie, vzdy som stretla ochotnych ludi, ktori mi s kocikom pomohli...snad som troska pomohla. Inak neviem, ci uz mas pediatricku, pokial by si mala zaujem, my mame v lamaci, je velmi dobra, uz je starsia, ale nemozem na nu ani jedno zle slovo povedat, a to nas krpcek beha po lekaroch troska castejsie 😔 Ak budes mat zaujem poslem kontakt do IP 😉