2,5-ročný odplienkovaný syn sa pocikáva

12. feb 2024

Ahojte,
Prosím o Vaše skúsenosti s nasledovnou situáciou. Syn bol bezproblémov odplienkovaný keď mal 2 roky. Sám sa pýtal na nočník.
Posledný cca mesiac sa ale začal pocikávať- iba cez deň. Noc a denný spánok je bez “nehody”. Keď mu cez deň poviem, ideme sa vycikať, povie nie, za 5-10 min mu buď cvrkne alebo sa pociká úplne. Nasilu sa to nedá. Neviem, či v tom môže byť zdravotný problém alebo len proste obdobie? Neviem ako ho mám motivovať, aby sa vypýtal. Celý deň ho len prezliekam ☹ už som z toho zúfalá, je veľmi rozumný, všetko chápe, komunikuje, ale teda toto neviem ako mám riešiť a odkomunikovať mu to tak, aby sa situácia zlepšila.
Nejaké rady? Prešli ste si niečím podobným?
Ďakujem za každú radu, skúsenosť.
Ďakujem

beatrixx1525
12. feb 2024

Skúsila by som s ním ísť do obchodu nech si vyberie spodné prádlo aké sa mu páči, niečo s obrázkami najskôr. A vysvetliť mu že si na nich musí dávať pozor lebo ocikané sa mu zničia raz dva.

januska12323
12. feb 2024

Keď sa pocika nech si to sám dá dole a preperie v umývadle. On už dobre vie čo robí.

cookie29
12. feb 2024

no tak asi odplienkovany nie je.... ja som mala dieta odplienkovane v 2 rokoch, nocnu plienku malo suchu od narodenia. A potom bum a najblizsi skoro rok zase plienku cez den nosilo. Z nicoho nic. Treba vediet ze z fyzio hladiska, je normalne mat plienku cez den do tych cca 4 rokov a v noci do 6rokov. Moznoze sa medzitym naucil nieco ine a deti niekedy maju regresiu... urcite by som neskusala nejake "tvrde" metody, ma len 2.5 roka. Nech si ludia hovoria co chcu. Ja sa mojho dietata pytam ci chce plienku alebo nohavicky. A proste je zima, malo svetla, slnka, vyssia unava a tazsie sa to kontroluje. Ak mu budes davat pocit ze "zlyhal" tak to proste bude horsie a dlhsie.

andreatytler
12. feb 2024

Preco sa nechce ist vycikat? Zaujaty hrou? Potrebuje vzdorovat?
Vadi mu ked ma mokre nohavice?

zuzanaete
12. feb 2024

A vidis, ze mu treba ist cikat. U nas tak syn zacal zadrziavat, lebo hra bola prednejsia, ked si uz cikanim bol uplne isty. Ze ved vydrzi a potom mu niekedy uslo. Ked som sa ho spytala, ci potrebuje ist cikat, tak odpoved bola nie. Kamoska psychologicka mi poradila, ze ked vidim, ze mu uz treba, tak mu mam len povedat “vies, kde mame zachod”. Rychlo zacal behat na zachod a hovoril si “viem, kde mame zachod”. Problem sa rychlo vyriesil. Ale moze to byt aj kvoli nejakemu zdravotnemu problemu.

mabenn
12. feb 2024

vymyslas problem, kde nie je...5,5rocny syn sa obcas zo spanku este zobudi pocikany

sandra49
12. feb 2024

Ja som kdesi čítala ze deti ktoré sú odplienkovanim moc skoro tak môžu byť len mechanicky naučené ale ešte mentálne nedozreli do toho odplienkovania.. lebo keď dozrie už sa mu nehody nestavaju. A tak isto sa stáva ze sa teraz vyvyja v inej oblasti a chodiť cikat je pre neho zbytočnosť pretože ako píšem nebol zrelý na to, aby sa odplienkoval. Uvidíš čo napíšu maminky ktoré majú skúsenosť.. moja dcéra sa odpliekovala v 2,5 roku za pár dní a v noci na ďalší týždeň. Skúšala som to pritom už oveľa skôr ale napriek tomu ze vola rozumná, že chápala , tak to nefungovalo. Musela dozrieť a chcieť to sama.

majlo1234
12. feb 2024

Aj moj sa nechce niekedy ist vycurat a zapnem ho do autosedacky nastartujem a on, ze mama pisam😂 a milion krat si cvrkne do gati, ked jw zaujaty, pusti aj uplne. Neriesim, stale mame so sebou nahradne slipy a nohavice

zuzanaete
12. feb 2024

@mabenn Je rozdiel pocikavat sa cez den a v spanku.

nevenka
12. feb 2024

@sandra49 uplny suhlas, mali sme to rovnako a s 3 detmi. Ako cez kopir. 3 rocny sa obcas pocika, ked aa velmi zaberie do hry, alebo nestihne. V noci nie uz.

sandra49
12. feb 2024

@nevenka hej aj moja keď mala 3 a ešte tak do 3,5 sa jej stalo asi 3x ze proste zabrata do hry a nestihla, aj chcela ale už keď sa postavila od hry ze ide tak už pustila..to je niečo celkom iné ako ked dieta povie nie ako u autorky.