Ako odnaučiť syna, aby nebol taký priateľský?
Caute,
dajte mi, prosim, nejake tipy, aby syn nebol taky priatelsky, lebo v dnesnej dobe je to podla mna uz nebezpecne.....
Jemu nerobi problem, ze ideme na ihrisku, zbada niekoho a ide k nemu. Neznamy, znamy, to je jedno. A kraca vedla neho. Hovorim mu, aby sa vratil, nie. On sa musi rozpravat....
Dookola meliem, ze nesmie, treba ma drzat za ruku, k neznamym nejdeme, atd. Nic. 😥
Nehovorim, ze stale a ku kazdemu, ale casto. Aj minule, ze ide otvorit branu na ihrisku vacsiemu chalanovi a ze on teda ide s nim na prechadzku. Smaozrejme stale som mu bola v zadku, ale aj tak....
Alebo dalsie, rozpravala som sa s jendou maminou, prvykrat sme ju videli, a on uvidel, ze sa s niekym bavim, tak jej dal pusu na lica (cupli sme si). 😒
Preco to robi? Preco sa neboji od cudzich?
Ma iba 2,5r.
Mala som taku malu susedku. Sedela u mna v salone, chvilu som ju varovala a dosla mi zakaznicka a Lucka hned. Ahoj. Ako sa volas, mozem ist s tebou?
Vonku jablko na zemi, aha mami mnam, zoberem si ho.
No vyrastla s toho...
Určite 2,5 ročné dieťa takýmto veciam nechápe. Treba len dať naňho pozor a keď bude starší tak pochopí. Ja mám zase 4 ročnú dcéru a na ňu keď prehovorí niekto cudzí tak "ani obraz ani zvuk" 🙂
A moji sa zase odo mna v takom veku nepohli a chcela som, aby sa hrali aj s inymi detmi.
Coho sa bojis? Ved nechodi vonku sam, si s nim, das na neho pozor. Je proste spolocensky typ.
Ked trochu podrastie, tak sa nauci co a ako.
@monika185243 moj je taky 7r.
budte rada ze je presne taky. v dnesnom svete sa nestrati. Aj moja bola prese taka ista, a nestresovala som ze je je kontaktna. Nezakazujte to synovi a nepretvarajte jeho osobnost, aby nakoniec z neho nebol zakriknity jedinec.
@thoughtfulweirdo presne! Moj ma 7 a este furt dokaze cudzie decko zdrapit za ruku a niekam ho tahat, objimat ho pri rozlucke. Ako maly mi stale utekal, do cudzieho auta, do cudzieho vchodu, z domu do vytahu, tam som ziapala na chodbe a nahanala ho horedolu. Vsetko behom alebo aj na odrazadle, ja vzdy sprint za nim, vysvetlovanie nikdy nepomohlo, ma proste extremne spolocensku povahu (nikoho takeho nepoznam, my rodicia sme skor introverti). Dokonca mi vbehol za neznamymi ludmi s detmi do ich bytu, prosim pekne, alebo k susede, ked mala otvorene dvere na chodbu (prisla z nakupu akurat) a moje besne decko sa uz spacirovalo u nich, ja hanba, smiech cez slzy pomaly, pretoze pre moju povahu to bolo obtazujuce (asi aj pre tych ludi) a dookola vysvetlovat🤦... pomalicky sa to zlepsuje, ale veru to nezmizlo ani nahodou a hlupy nie je. Len zvedavost je vacsia, povaha silnejsia... podla mna za sprosty cukrik by odisiel aj s unoscom, darmo mu vysvetlujem. Mne to ako dietatu stacilo povedat len parkrat, vysvetlit a nasledne sme sa uz navzajom pred barakom strazili, dokonca som raz zabranila takemuto unosu, ked susedku lakal do auta neznamy chlap, nech mu ukaze, kde je ta a ta ulica a tvaril sa, ze nechape, co mu hovorime a ukazujeme. Ale vdaka mne to vzdal a odosiel vymyslat inde... a to som mala tiez mozno 7-8 vtedy. A ten moj furt vola cudzych ludi ku nam na navstevu, pcha sa k druhym domov, vykecia vsetko zo sukromia, aj co ho upozornim, ze netreba, proste dovi😂 tak uvidime teda casom... 😉
Ahoj, moja staršia dcérka bola taka istá v tomto veku, ona je veľký extrovert a ako sama vždy hovorí - má rada ľudí. Ale čím je staršia, tým je viac opatrnejšia, teraz má 5,5 roka. S vekom to bude iné, tiež veľa vysvetľujeme, že nech nikam nikdy nejde bez opýtania rodiča a nikdy s cudzím človekom. Vekom si to bude čoraz viac uvedomovať.
@srnka79 Bože, presne doslova, aj to vchádzanie do cudzích bytov a najnovšie sa každého po 5 minútach pýta, či k nim môže ísť na prázdniny a ak nie, tak aspoň na návštevu 🤣 pre mňa hanblivého introverta je to skutočne raj 🤭
@thoughtfulweirdo ja som zo zaciatku bola nestastna, ze co to s nim je a skadial to ma, ved dieta sa predsa uci od rodicov a nie, ze na matku sa vykaslem a idem chytit cudziu zenu za ruku, ze idem s nou a cau, mami, nezajem😂 , ale uz to zvladam lepsie a zvlast, ked viem, ze nie je taky jediny (akoze sibnuty), ale vcera po prvom dni v skole uplne novy kamos nas tahal domov do bytu a nas jasne, ideme a my obidve mamy, nieeeeeee! Dajte nam sviatok po celom dni a nie takto zhurta! 😂 Ked vidim tie poslusne tiche deticky pri rodicoch, tak ciastocne zavidim ten klud a moznost vypnut "jastrabie oci", ale na druhej strane si poviem, ze strasna nuda a malo pribehov na rozpravanie a neskor na spominanie s usmevom🙂 sice ma mrzi, ze som to akceptovala az tak neskoro a nie hned, ale tak ja nie som rodena matka, ako niektore zeny, iba sa nou stale ucim byt🙂 pekny den, dievcata...
Ja mám tri dcéry. Najstaršia a najmenšia sú super jedaci, zjedia všetko. Prostredná v jedle od malička vyberava. Človek by myslel , že je rozmaznáva, ale jediná z troch detí takto slabo je. Vekom ale veľa vecí jesť začala, z čoho sa teším. Nemusí veľmi polievky a omáčky. Teraz už je tretiačka a pani kuchárky sú také zlaté, že keď povie, že si neprosí omáčku, tak jej ju nedajú. Len mäso a prílohu. Ale v škôlke to bolo horšie. Chodila domov hladná ako Čenkovej deti
Vypichla by som toto “ Alebo dalsie, rozpravala som sa s jendou maminou, prvykrat sme ju videli, a on uvidel, ze sa s niekym bavim, tak jej dal pusu na lica (cupli sme si). 😒”
Preco si sa s nou bavila ked ste sa videli prvy krat? Je to scasti hypoteticka otazka, aj ked len zo slusnosti, ale nasim detom ukazujeme priklad my. To ze este nevie ze kolko je akurat je adekvatne jeho veku. Ja mam doma vekovo rovnakeho, sice dospelych nebozkava, ale deti hned chyti za ruku a chce sa s nimi hrat. Nezamyslala som sa nad tym, ze je to zle, pretoze ja nemam problem komunikovat s hocikym. Urcite ich to vekom prejde a bude sa to menit
To prejde .. môj bol tiež taký v tom veku
@thoughtfulweirdo
Toto iste moja dcérka robila, otvorila si dvere do záhrady a cudzie dieťa im po záhrade behalo a za ním jeho matka (ja).😅 Ale zas vdaka nej som tak spoznala všetkých susedov, lebo sme boli novo nasťahovaní😂
Je to veru nebezpecne, hlavne v tejto dobe. Moja je priatelska, ale velmi hanbliva...tak to ju brzdi. Ale neustale omielam, ze zle sa stane v sekunde, ze musi byt na ociach, ked ju volam musi sa ozvat, nie kazdy je kamarat a dobry clovek. Zijem v USA kde je to este horsie, nebezpecnejsie a ja ju z oci nepustim.
Pozerame Sheriff Labrador, je to ale v anglictine. Naucne, upozornuje na rozne nebezpecenstva

Ahoj mamička, v tom čo opisuješ je veľmi dobre vychované a čisté dieťa, áno niektoré sú hanblivejšie tak nejdú tak za ľuďmi ale tvoj nieje. Ale takto malé deti nerozlišujú veľmi ľudí podľa vzhľadu veku a pod.Deti do 5-6 r rozdávajú lásku, často sa usmievajú a sú priateľské a myslím ze to vôbec ešte nemusíš riešiť. Pride čas keď bude mať v hlave vzorce a ono sa to samo zastaví..škôlka, skola a pod
Zatiaľ si užívaj, ze ma malý rad ľudí a ze ich robí možno šťastnými už len tým ,ze sa na nich usmial. v dnešnom svete je úsmevu malo a ľudí, ktorí by sa inych opýtali ako sa majú a on ma len 2,5 roka a aha aký úžasný clovek z neho rastie 😊🙏🏻moja dcéra je taká istá ma rada ľudí pomôže komu môže a je veľmi priateľská, je už na 2 stupni a bola som dokonca už na 1.stupni upozornená od pani učiteľky, ze je príliš dobrá na túto dobu. A?! Nech je ak len jeden clovek bude šíriť to dobro medzi ľudí stále lepšie ako ten, ktorý bude ubližovať a spôsobovať iným bolesť.😉je malý zlatý vytvára okolo seba radost tak len nech je takých ludi stále viac 😉a na nebezpečenstvo si tam ty, kým pôjde do škôlky a potom sa uz naučí ako rozlišovať ludi…