icon

Ako pomôcť dieťaťu s adaptáciou v jasliach?

18. mar 2025

Ahojte, poraďte mi prosím, ako pomoct dcére ktorá ma 13 mesiacov s adaptáciou v jasliach. Dcéra tam strasne place, pani učiteľky ju zatial nevedeli utíšiť. Do práce fakt potrebujem ist.

freepalestine
18. mar 2025

Ako dlho to uz je? Chodi kazdy den? Zacala postupne? Najprv na hodinku-dve a potom na dlhsie?

autor
18. mar 2025

@freepalestine vieš čo je to zatial len tretí krát. Ale ani jeden pokus nebol úspešný, dcéra nevydržala ani 10 minút

hederamonstera
18. mar 2025

😢toto je hrozne aj citat. Neviem ti poradit, len ma to mrzi a posielam ti silu. Ona nechape, ze niekam musis ist, neviem ako sa da na toto pripravit, ked este nema na to rozum. Ale mozno si casom zvykne. Drzim palce

autor
18. mar 2025

@hederamonstera je to aj pre mna hrozne. Možno by prestala plakať ale nedala som to

hederamonstera
18. mar 2025

Uplne rozumiem, ja som plakala tyzden (len on vtedy chodil rad)

kitycat
18. mar 2025

Ak do prace fakt potrebujes ist, tak sa musis aj ty sama nastavit. A nie ze ju za 10 minut vezmes prec...je to tazke

jaass
18. mar 2025

Určite skus nejakú opatrovateľku k malej, nič v zlom a ozaj ti chcem poradiť v dobrom. Nedávaj do jaslí dieťa lebo z toho môže mať neskôr traumy. 13 mesiacov je fakt strašne malo na to aby si ju zrazu od seba odsekla. Jej mozog to vníma tak, že ups, mama odišla.

lilli110
18. mar 2025

My riešime niečo podobné. Maly ma 11 mes.a bol teraz prvykrat v jasliach. Po 3 dňoch chory. Je uz vyše týždňa doma. Cize adaptácia v keli. Ale ja vraj keď som odisla, tak sa hral a bol v pohode. Len málo spal. A odvtedy doma cely cas na mne. Je to veľmi ťažké, ja ta uplne chápem.

kris_tin257
18. mar 2025

Dieťa si časom zvykne, to že ju po 10 minút vezmeš robíš zle, naučí sa že keď bude plakať mama ju zoberie preč. Skôr by som sa dohodla s učiteľkou že budeš nablízku necháš ju tam odídeš a uvidíte, väčšina detí sa po chvíle ukľudní.

rorino
18. mar 2025

Desať minút?veď to je nič,ty si sa mala na to psychicky pripraviť,jej týmto iba väčší chaos robis

freepalestine
18. mar 2025

3x je moc skoro. Daj tomu aspon tyzden, dva.. je normalne, ze jej chybas

simona92101
18. mar 2025

U nas dcera chodila na adaptaciu prve dni na 2h,mala som byt na blizku na telefone.potom uz s nimi isla na prechadzku,a kazdy den predlzovali az na k9nci tyzdna jej dali vybrat postielku na spanie a isla sama sa obliect do pyzamka a spinkat.kolko x ani domov nechcela ist...
Cize skuste touto cestou,nesmies vsak po 10 minutach hned nabehnut,oni si poradia

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lavender94
18. mar 2025

Po 10 minútach si ju vzala preč? To skôr ty sa musíš psychicky obrniť. Skús ju tam nechať na dve hodinky, potom na 4. Prvých par minút plaču aj deti v škôlke a potom sa začnú hrať. Ak tam prereve dve hodiny vkuse, potom sa môžeme baviť o nezvládani. Ale 10 minút je fakt malo, to jej urobíš len väčšie stresy. Ak pracovať fakt musíš, aj tak ti nezostáva nič iné len ju ak proste dať.

simona92101
19. mar 2025

@monsterablue adaptaciu zacala uz v lete,ked chodilo menej deti,vtedy mala 21 mesiacov.keby viem,ze to takto dobre zvladne dam ju aj skor.chodia tam aj 1r deti,niektore to zvladaju super,niektore horsie.skor mam pocit ze tie 3r to zvladaju najhorsie

fairyy
19. mar 2025

opatrovatelka? alebo pani najst co sa stara o maly pocet deticiek 3-4 ..ja som do klasickych jasli tiez nedokazala dat prvu dceru ...bola u takejto pani v mini jaslickach

jaslickykremienok
23. mar 2025

Z našich skúseností vieme, že väčšina detičiek si po pár dňoch zvykne a plač postupne nahradia úsmevy. Dôležité je vydržať, byť trpezlivý a dôverovať personálu jasličiek. Po tak kratkej dobe netreba čakať zázraky a plač je normálny. Každý malý „jasličkár“ si prechádza adaptáciou inak, ale s láskou, pochopením a jemným vedením sa všetko poddá.