Čo robiť, keď dieťa neustále vyzúva papučky?
Čo vám pomohlo?
@a_andrejka4 a keby si videla tie nôžky deti v škôlke, každé jedno dokrutene nožičky, spadnuté klenby, vytáčanie noh . Nevravím že z toho konkrétne, ale podľa mna súvis môže mat. Mne deti nosili vždy s klenbou.
@jana35798 ja nie som odbornik ale chodit naboso po rovnej podlahe robi vacsie problemy ako mala detska papucka. Papucky minimalne tie clenky drzia ci s klenbou alebo bez uz len ta vrsta medzi nohou a podlahou tu nohu ochrani od priamych otrasov. Ja ako prvorodicka som si tiez myslela ake je chodenie naboso zdrave a uzasne ale treba si o tom aj nieco precitat a nie hned zavrhnut papuce 🙂 moje deti behaju naboso ale iba vonku. Inak aj dospeli maju problem z chodenia naboso, robia sa im napr. ostrohy na pate.
@mooonika1975 áno po rovnej podlahe, predstavte si priemerné dieťa čo robí za priemerné dopoludnie.. neviem ako vaše, ale moje medzitým 30x vylezie na gauč, z gauča, na vežu, z veže, na stoličku, zo stoličky, do tunela, do guličiek, na piklerovej triangel, apod.. rozhodne sa nedá hovoriť o súvislej chôdzi po tvrdej rovnej podlahe 🙂
@mooonika1975 ja si to tiez vsimam a hlavne čim dalej tym viac deti ma tieto problemy lebo vsetci su za trend barefoot, chodia čaptavo, nožky do X, topanky schodene z padajucich clenkov atd. Ja ako prvorodicka som tiez isla barefoot ale nastastie som pouzila aj sedliacky rozum a vsimala si dieta ked v cca 2 rokoch sa jej zhorsili tie nozky hned som zaviedla aj papuce a buchala si hlavu o stenu ze tie rady starsich generacii nie su vzdy na 2 veci.😅
@kaca222 tak áno, keď sedka a hra sa, tak ok
Nic len respektovat ze ich na nohach proste nechce, rovnako je to s ponozkami.
Moje dieťa chodilo nie len bez papúč, ale ešte aj holé. Nezabudnem ako na návšteve odišiel na chvíľu preč a vrátil sa v Adamovom rúchu, mal dva roky....dnes má 9 rokov a nebude spať v pyžame, doma len tepláky a nič viac. Kúpe a sprchuje sa v chladnej vode, takej, kde ja by som ani prst nedala.
A je zdravý, ťukťuk, nepamätám si, kedy bral lieky. Čiže niektorí ľudia sa takí rodia....
Na margo hrá hokej....to dieťa chlad miluje
Dôvod aby ich nosil? Studená podlaha nieje dôvod 😅 papučka bráni vývoju chodidla, k správnemu používaniu svalov, keď tak capačky sú za mňa ešte prijateľné a dajú sa ušiť aj pre väčšie deti na zakázku, moji ani ponožky nemajú, prioritne starší, alebo chodí len s jednou 🙈 ak navštevujete ortopédiu a predpísal papučky napr. kvôli vpadnutým členkom, papuče niesu riešenie ale doplnok, vtedy dieťa potrebuje cvičiť. Obúvať dieťaťu papuče, ktoré si ich vyzuje je ako keby ty chceš ísť cvičiť, ale mama ťa oblečie do róby na ples 🙂
Ani my doma nenosíme papuče. V škôlke s tým nemá problém ,tam musia mať všetky detičky. Musí ich nosiť?
Kupila som na zimu extra hrube protismykove ponozky s Tchiba. Dam tenke a na to tie hrube "papuckove" 😄 Pripadne su aj take latkove papucky, v tvare balerin.
Nic nepomohlo...moj ma 2a pol roka...kupili sme ine papuce ze Labkova patrola lebo ich ma rad nenosi ich...davam mu ponozky naviac alebo protismykove aby mal nohy v teple...nebojujem s nim uz
@a_andrejka4 nohy su prepojene s jadrom, vela deti ma dnes problemy prave kvoli tomu, ze nemaju pevne bruska a chrbaty. Je to dosledok toho, ze sa ovela menej hybu, nezapajaju rovnomerne svaly.
Nenosia papuče,ale protismykove termoponozky. To ich málokedy napadne vyzliekat
Moja dcérka od malička bosá a nôžky má v poriadku, klenbu ukážkovú.
Kamošky nútili deti do papúč a majú problémy s nohami.
Vôbec už neviem od čoho to závisí.
Aj z okolia bosinôžky nemajú problémy s nohami a tie detičky čo nosili papučky, topánočky s klembou majú problémy.Sama som prekvapená.
@a_andrejka4 Bezna papucka nie je nic ine ako chodit naboso. Nie je tam klenba, nie je tam tlmenie. Nie je tam nic.
Ortopedicke papuce su potrebne ak ma clovek problemy. Ortopedicke topanky neriesia problemy s nohami. Oni iba zmiernuju nepohodu a bolest. Ta plocha noha ostane plochou, aj keby clovek nosil neviem ake ortopedicke topanky. Ortopedicke topanky netreba nosit aj ked ma clovek (napriklad) ploche nohy ale nema koli tomu ziadne problemy.
A davat ortopedicke topanky na zdravu nohu je praveze skodlive. Lebo miesto toho aby klenbu drzali slachy a svali, tak tu klenbu drzi topanka a svaly a slachy leniveju a slabnu.
Načo dieťa nútiť obúvať papuče keď nechce?
@senta_sofia nehovoriac o tom ze pohybom sa rozvíja aj mozog.
@veronikakos aj moje tak velmi podobne.

A aké má papuče? Možno mu len nie sú pohodlné a omíňajú ho. Daj mu protišmykové ponožky.