icon

Dali by ste dieťa do jaslí?

30. jan 2025

Ahojte, syn ma 21m. Nevie rozprávať este poriadne a nechodí sam na toaletu. S jedením mu treba pomáhať.
Ide o to, že sa nám narodilo ďalšie babatko, a ja nemám čas sa synovi venovať na 100% a puká mi srdce keď niečo chce a ja práve nemôžem lebo robím niečo s bábätkom.

Rozmýšľala som nad jasliami. Na jednej strane by to bolo super, naučil by sa veľa veci, bol by pri rovesníkoch atd. Len neviem či by tam vydržal a neplakal by za nami.

Manžel je proti. Čo by ste robili vy ?

Strana
z2
simca06022011
31. jan 2025

V jasliach tiez bude musiet vydrzat ked bude nieco chciet, a nebude mu hned niekto utaket robit co potrebuje, cize tvoj dovod na jasle je slaby. JA som za kolektivy, moja dcera v jasliach bola.. lenze rataj s tym, ze ti zacne domov nosti choroby a je dost mozne ze skoncite doma chori nakoniec vsetci od babatka az po rodicov. Nestoji to za to.
Treba dieta zvykat na to , ze treba pockat, prisposobit sa, zobrat ho von, babo do kocika, maly na ihrisko, prejst, vyvencit..
Ano, je to super na rozptylenie, vela deti sa tam nauci kopu veci, ale tie choroby su velky minus. A ver, nebude to ze na chvilku 2-3dni, to ti nik ani dieta takto ako "do cirkusu" do jasli nevezme, mne to v sukromnych jasliach, pani odmietla, nechala nas mesiac chodit doobeda, ale potom hajde cele dni :D jednak = zvyknu si, ale aj miesto im zabera dieta, pre ineho, co tam bude cele dni a tiez platit plnu cenu.

oblecenie99
31. jan 2025

Naozaj som to nemyslela v zlom, len ja som si tým prešla, tak viem poradiť.. tie sestričky v jasličkách boli super a zlaté a malý s atam mal iste dobre, ale... bol malý. Keby to nebolo nevyhnutné, určite by tam nešiel. Ak veľmi chceš, môžeš skúsiť na pár hodín, týždenne pár krát. Sú aj také jasle, ktoré to umožňujú. Najmä ak ste v zahraničí. Len si dávaj pozor na tie choroby, najmä ak máte druhé maličké... môj bol na tom po čase už tak, že, ako som písala vyššie, nechali sme ho doma celú zimu a striedali sme sa na dovolenkách, home officeoch a látali plátali s mužom a so starými rodičmi, ktorí tiež ešte pracujú. ALE bývame len do 100 km od nich, čiže tá pomoc bola poruke a relatívne nablízku, tak sa dalo.

Jasné, boli tam deti s lepšou imunitou ako moje, čiže nemusí aj vaše ochorieť hneď, ale počítaj s tým. Zostať sama doma s tak malým chorým, plus do toho malé bábo, nebodaj ešte aj ty s mužom chorí (my sme všetko pochytali a najhrošie bolo, že furt postupne, keď ja som končila, začal muž a potom malý a takto dookola) ozaj nie je nič príjemné.

petko81
31. jan 2025

Koľko ma bábätko.
Naša mala rok a pol,ked sa nám narodila sandra.nechavala som ju sama vsetko robila obliekala sa,jedla,hrala sa, odniesla mi plienku,np prosté mi pomáhala, terás chodí od sektembra do škôlky a he úplne samostatná,len si musíš nastaviť ten čas bábätku a staršiemu, dobre bude

leadark
31. jan 2025

@anjelicek26 tiez nad tym zasnem, to je pesnicka slovenskych matiek, ze dieta musi byt 3 roky doma a len tak je to dobre

babydesire
31. jan 2025

V takomto pripade do jasli urcite nie.Teda, za mna nie. Ak by to bolo kvoli praci a z finan.dovodov ok, ale kvoli mladsiemu? A on si bude teraz viac vyzadovat tvoju pozornost,,lebo doteraz bol jedinacik, mal ta len pre seba a teraz ine babatko mu berie mamu...bude skusat hranice,,nauci sa viac samostatnosti a teba nauci byt mamou dvom detom. Toto nieje dovod na jasle.

jamidea
1. feb 2025

Jasne, odstrc ho od seba do jasli a srdce budes mat potom na mieste.
To rozum nepochopi, co tu niektore pisete za temy.

Strana
z2