icon

Je moje dieťa skutočne zaostalé?

17. júl 2024

Ahojte.Mam 41 rokov,muz ma 40.On ma syna z prvého manželstva,uz je dospelý.Mame spoločnú dcérku,v októbri bude mať 2 roky.Mala som komplikované tehotenstvo ,veľa liekov a id 6 mesiaca som lezala v nemocnici.Dcerka sa narodila akútnym cisárskym v 35 týždni.Po narodení bola ešte dva týždne v inkubátore.
Bohužiaľ s muzom sa vzťahy zhoršili,je to uz na rozpad.Vela času trávi v práci a voľný čas venuje rybárčeniu a s tym nie vždy,ale casto ruka v ruke ide aj alkohol.On sa vraj potrebuje zrelaxovať.
Ja sa venujem domácnosti,som s malou 24 hodín.Varim,upratujem atd atd..... Nechcem tu kydať na manžela,ale je to typ muža, ktorý maslo nenájde v chladničke,ani keby ho mal rovno pred očami.( Tak asi chápete) V poslednej dobe po nas kričí za všetko.Je unavený, tvrdí ze mi pomáhať nevládze,ze sa potrebuje vyspať.Pritom po práci je schopný odísť na ryby a prísť az na druhý den.Vtedy prespi skoro celý den.Neustale ma poucuje čo naša dcerka nevie a uz by mala vedieť.Jeho syn vraj v 2 rokoch uz vedel rozprávať,zdravil sa dobrý den.Bol odplienkovany, krásne kreslil,spieval,poznal zvieratká, značky áut.
A o co tu vlastne ide?Podla neho je nasa dcérka zaostala.Co sa tyka obratnosti,je veľmi šikovná.Lezie, skáče, beží,velmi rada tancuje🙂Ma rada pesničky od Jaroša, Lili lentilka,rada chodí na ihrisko,ma rada hojdačky, stavia si lego,kocikuje babiku..teraz som jej kupila taký bicyklik trojkolku s rúčkou.Vie sama papať, piť z pohárika.Plienky ešte má.Ked je na niečo zaujatá,tak nereaguje na meno ked ju volá.Nerozprava,iba také svoje detské hatlaniny.Vela plače,jeho to rozčuľuje

autor
17. júl 2024

@diewcatqoo dnes pred zalozenim tejto témy som mu to povedala...hej?No ak je retardovaná,tak ma byť po kom,po tebe.Tak kyvol rukou ze sa so mnou neda normálne baviť.A šiel spať.

autor
17. júl 2024

@crazy_cat_lady zobrali sme sa,manzel je.

darina77
17. júl 2024

Podľa mňa sa ani o syna veľmi nestaral, a nepamätá si presne čo vedel ako 2 ročný. Určite bol chlapec už starší

abbey1
17. júl 2024

@deti95060810 Minimálne kufre by mal pred dverami aj jeho nehnuteľnosti
I nás je nehnuteľnosť moja. 🙂

autor
17. júl 2024

@jakubrianka ja som o tom presvedčena,ze on si to na nás vybíja.Branim sa, poviem mu svoje.Aj to budem riešiť.Len som chcela fakt nejak si urobiť trošku obraz od skusenejsuch mamičiek.Jemu napríklad strašne prekáža,ked ona nereaguje na svoje meno.Uz viackrát som mu vysvetlika že deti to tak niekedy majú,ak sú zaujaté...nie, podľa neho ona nerozumie ničomu.Je zaostala.

autor
17. júl 2024

@darina77 tiez si to myslím.

daja07
17. júl 2024

Ja mam deti 8 a 6 rocne, nikto nam s nimi nepomahal, vacsinu casu som s nimi travila ja a teda nepamatam co robili ked mali 2 roky. On urcite vobec nevie co robil jeho syn. Mam rada take reci aj od mojich rodicov ako sme co kedy robili. Spomienkovy optimizmus. Maju len par zableskov z nasho detstva, zvysok si domyslaju.
Tvoj manzel bol rovnaky aj predtym, len ste nemali deti a robili ste si kazdy co chcel, tak ste nemali take konflikty. Dieta preveri kazdy vztah. On svoje prve davno odchoval, teraz je starsi a zvyknuty na nejaky standard a to dieta mu ho vyrazne narusa. Netravi s nim cas a cuduje sa ze dieta ho nevita. Smiesny je.
Ty mas prve a jednine dieta v dost vysokom veku a myslim ze reagujes trosku precitlivelo. Ako ti uz radili chod s nim k pediatricke a nech si manzela vychutna. Ak mas normalneho pediatra, tak vysvetli tvojmu muzovi kde je sever. A mala by si mu to vysvetlit aj ty.
A teda zeby on si riesil pracu a svoje konicky, kaslal na rodinu, nevenoval sa dietatu a pytal teple jedlo, tak nech si ho navari. Ak by tento stav dalej pretevaval sla by som od neho prec na tvojom mieste. Dieta ma zly vzor rodiny, nefunkcnej rodiny, ty si nespokojna, muz nespokojny a dieta to cele nasava. Radsej sama a v pohode ty aj dieta ako s takym clovekom len preto ze je otcom dietata

vevesh
17. júl 2024

Toto je problem pokrocily vek+ male dieta a asi to dieta nebolo velmi planovane. Ja mam momentalnw stvrte v 40tke+ a poviem ti, aj ked sme mali predtym deti, muz ma menej nervov teraz. Malu lubi ako kon ludovo povedane, ale tie nervy (co mal pri predchadzajucich detoch) uz nema- rychlejsie sa vynervi, lahsie mu ide na nervy a tato najmensia sa naucila kvicat a piskat (ostatne deti taketo daco v takej vyske nemali vo vybave😁)- tak z toho je hotovy a dava tak maximalne 5 minut a zdrha🫣🫣🫣
Ak s vami netravi cas, nepomaha a si na vsetko sama a este aj dceru a teba zhadzuje- vybodla by som sa na neho a zariadila sa sama s dietatom. Lebo aj keby bolo dieta nejak postihnute, v pare a vo vztahu sa to inac komunikuje. A ako sa hovori, kvoli "kvoli jednej klobase krmit celu svinu a znasat vrtochy...."🫣🫣🫣🫣🫣

autor
17. júl 2024

Podla neho citujem: mne je len ľúto malej.Ked sa ma niekto pyta ze co vie,tak mu nemam čo povedať.Furt len blbe detské pesničky pozerá a rozprávky.Ona ma asi aj rozumu dosť,len nema z čoho pochytit slova.Uz mala rozprávať,vsak v októbri bude mať 2 roky a ona len piští, kričí, hučí, plače.
🤦🤦🤦🤦 Ženy...co mu na toto povedať????

jakubrianka
17. júl 2024

Dcérka môže byt z neho v strese. Keď je dieťa v strese, vypína sa rozumová oblasť mozgu (najvyššie vrstvy) a zapína sa emočná oblasť. Preto ak chceš mať zdravé dieťa, ktoré napreduje a má podmienky sa učiť, odíď od neho. V strese sa dieťa nevie učiť nič, práve kvôli popísanému. Zároveň ako isto vieš, vek do 6 rokov je rozhodujúci, aké vzory jej dáte a čo prežíva v rannom detstve to všetko formuje jej nervovú sústavu.

ella1234
17. júl 2024

Že je otec a nemá nič co by povedal pekné o svojej dcére? Spytala by som sa či ju má vobec rád keď sa o nej takto vyjadruje?

sun_shine_2020
17. júl 2024

Ahoj, noooo ja so sestrou sme boli zevraj v roku odplienkovane. - tvrdi moja mama. 🤔 ja si o tomto myslim svoje 😂😂😂 kazde dieta je ine, niekoho bavi tancovat na pesnicky, niekoho odrazadlo a nasu malu bavili v 2 rokoch knihy.
Mas uplne normalne 2 rocne dieta 😊 manzela posli do kelu...

vevesh
17. júl 2024

Ze NKS (nervovo-kognitivna sustava) sa vyvija minimalne do 4 rokov- dovtedy ma cas sa naucit rozpravat. A ked sa nenauci, urobime termin u logopeda...🙃🙃🙃

jakubrianka
17. júl 2024

Počkaj ona ešte nemá ani 2 roky ?

autor
17. júl 2024

@ella1234 jasné vraj ju ľúbi...a to ho hnevá,ze JA sa jej nevenujem 🤷🤷🤷🤦

autor
17. júl 2024

@jakubrianka nie nemá.V októbri bude mať 2 rocky.

subartic
17. júl 2024

prečo sa prvýkrát rozviedol ?

autor
17. júl 2024

@subartic pre neveru svojej manželky.

autor
17. júl 2024

@sun_shine_2020 díky,si ma potešila 🙂🙂🙂

jakubrianka
17. júl 2024

Veď to je obrovský rozdiel Bože veď ona má len rok a deväť mesiacov! To čo od nej on chce? Ale zas poviem ti, že nie som zástanca tv do 2 rokov úplne minimálne max 5 minút ak nechceli jesť u nás.

ptvw
17. júl 2024

Jasne aj derivovat vedel nie? No máš doma kus ccta 🤦‍♀️ a tvoje dieťatko je úplne v pohode šikovné

sun_shine_2020
17. júl 2024

Ja iba tak, ze fakt kazde dieta je ine. Nasa mala ma vyse 2,5 roka a odrazadlo je u nas doma cudzi pojem a iba mi to zavadza doma 😁 suseda ma chalanov a ti na tom ficia ako blazni 😁

subartic
17. júl 2024

a to jej jeho verzia alebo je to naozaj skutočnosť ? Ak je to naozaj skutočnosť tak nevera ženy vzniká hlavne vtedy keď je dlhodobo frustrovaná a ničená partnerom ( hovoríme nie o patologických ľuďoch ). Sama vidíš že tvoj partner nie je ideálny , skôr je katastrofálny a neverím že taký nebol aj v prvom manželstve, že tam bol značka ideál a ˇžena hups ho len tak podviedla .

autor
17. júl 2024

@jakubrianka ja to nikomu neberiem,nejdem to tu zapierat ze nie je u nas telka zapnutá,ved aj v príspevku som to napísala.U nas je telka ked varím.Ale su to pesničky väčšinou.🙂

autor
17. júl 2024

Ešte som zabudla napísať,ze mi rada pomáha v kuchyni.Mam aj uciacu vežu,do toho ju dám a keď napríklad pečiem bublaninu,tak ona tam hádže ovocie,alebo naberá do ručičiek cukor 🙈,alebo vyleje z poharika mlieko do misky.Potom napríklad aj rada vyberá taniere z mycky...to tak spoločne.V kúpeľni z práčky vyberáme pradlo dávame ho do koša....🙂Ona rozumie, respektíve ja jej rozumiem...len podla otca ona nevie nič.🙄

autor
17. júl 2024

@subartic je to skutočnosť.Ale to bolo medzi nimi.Mna do toho nic nie je.

autor
17. júl 2024

@ptvw moc ďakujem 🙂

breznica
17. júl 2024

Máš veľmi šikovné dievčatko, mám neterku o 2 mesiace mladšiu od tvojej, tiež nerozpráva ešte nič, ale rozumie všetko, hrubá aj jemná motorika super. Bohužiaľ máš manžela kkta.ryby (alebo ktovie čo) sú preňho dôležitejšie než vlastné dieťa. Ak je podľa neho pozadu,prečo sa jej teda nevenuje on,keďže ty si tá najhoršia??

subartic
17. júl 2024

len ti chcem napísať na akom základe často tá skutočnosť vzniká , on nebol podľa mňa ani zďaleka ideálny ani v prvom manželstve a nie je ani v druhom manželstve. Vek môže nahrávať troška tomu že nemá takú trpezlivosť , ale určité povahové rysy časom vždy prerazia či je to v prvom alebo druhom , trtom alebo štvrtom vzťahu .Aký má vzťah so synom ? Stýka sa s ním ? Trávi s ním voľný čas ?

autor
17. júl 2024

@breznica pretože podla neho: ja chodim do roboty,ty si doma na materskej,ty sa mas o ňu starať,ty dostavas od štátu peniaze,ze si s ňou doma,ze sa jej mas venovať.