Je normálne, aby dvojročné dieťa ešte nosilo plienky?
Synček má o 2 týždne 2 roky. Prečo som ja úplne okej s tým že ešte má plienky (chystám sa ho odplienkovat na jar) a okolie nie? Dnes som stretla známu po dlhej dobe a miesto toho aby sa spýtala ako sa máme si ho zobrala na ruky a zacítila že má plienku a začala hromžiť a prevalovat oči nad tým že prečo neni ešte odplienkovany. Ostala som zarazená a zmohla som sa len na to, že na jar sa na to chystáme. Ako by ste reagovali vy? Vytočilo ma to.
Ozaj nie je v poriadku aby malo 2 ročne dieťa plienku? Ja neviem už …
Môj syn mal plienky takmer do 3 rokov. Mať plienku v 2 rokoch je úplne v poriadku. Sú deti, čo sa odplienkujú skôr, lebo sú už na to zrelé a potom sú deti, ktorým to trvá dlhšie. Mňa by to tiež vytočilo, známa nech sa stará o svoje vlastné deti.
Je v poriadku ak má dieťa v 2r plienku.
Taketo majsterky sveta sa nauc odbit trefnou poznamkou.... Jasne ze je to uplne normalne.
Nevšímaj si okolie, ja som sa týmto tiež trápila úplne zbytočne. Môj syn mal o dosť dlhšie, ešte aj v škôlke, odplienkovaný bol tesne po 3 rokoch veku, zo dňa na deň to zahodil.
Tiež ma každý riešil kvôli plienkam a normálne som z toho bola "chorá" . Nakoniec ma upokojila lekárka, že každé dieťa dozrieva v tomto smere inak, jedno skôr, druhé neskôr a musí byť na to pripravené. V zahraničí je normálne mať plienku o dosť dlhšie a nikto sa nad tým nepozastavuje.
mne to pride normalne. Ja som mala taku viziu odplienkovat dceru v roku... ten cirkus si mala vidiet. Nakoniec sa odplienkovala v 2 rokoch a 8 mesiacoch. Syn bol oplienkovany v 2 rokoch ale na noc mal plienku az do 4 rokov. Myslim ze kazde dieta je v niecom inom sikovne.... jedno ti bude liezt uz v 6 mesiacoch, dalsie chodi uz v 10 mesiacoch, nasledujuce bude chodit az v 1,5 roku ale bude v tom case uz aj rozpravat.... Cize vobec sa nezaoberaj recami, daj tomu cas. Ak sa neponahlas do prace a dieta do skolky (vacsinou skolka tlaci na odplienkovanie), tak si uzivaj ten vek, nebude to tak dlho...
Len ti poviem, ze napriek tomu ze moji sa odplienkovali velmi neskoro, obaja hovoria od 1,5 roka veku velmi cisto (syn mal par logopedickych problemov ktore sa do 4 rokov uplne odstranili), su sikovny, dokonca stvornozkovat sa ucili ovela neskor ako zacali chodit (bratrancova zena mi odporucila aby sme napriek chodi este stvornozkovali, pretoze je to dobre na matematicku logiku)
Môj má tiež 2, nosí plienku, aj keď sa už pýta minimálne na veľkú, plánujem na jar, lebo som lenivá ho toľko vyzliekať teraz v zime.
Známej by som len povedala, nech neprevaľuje oči, o chvíľu možno aj jej bude treba plienky, príde to s vekom 😑
Na debilov len debilne.
Rozmýšľam ako to bolo u nás, ale dvojročný mal ešte určite plienku. Myslím, že sa odplienkoval pekne prirodzene, sám od seba asi ako 2 a 3-4 mesačný. Úplne som to nechávala na ňom, žiadne zbytočné a dlhé sedenie na nočníku. Dávala som mu času koľko potrebuje. S poznámkami okolia som sa nestretla, ale ani by ma nezaujímali. Každé dieťa je iné. Tak isto to mal aj s dudlíkom, zahodil ho krátko po druhých narodeninách, keď bol pripravený. Aj hovoriť dokonca začal až po troch narodeninách. Každé dieťa je iné a má svoje tempo.
Hromzila? Prevalovala oci? Istee… neprehanaj. 😀 Kazdy ma cudzie deti u prdele, skor to asi tebe vadi, ak to tu riesis.
Okolie si nevsimaj, oni predsa Tvoje dieta neprebaluju. Moja dcera mala takmer do troch rokov plienky a teraz je z nej mimoriadne sikovna mlada dama.
@vkatush 💪🤣
to čo bolo za tetku? Ja už v mojom veku ani neviem odhadnúť, či má dieťa 2, 3 či 4 roky a nejaká cudzia plienka by ma vôbec netankovala.
Kašli na tetku, kedysi sa odplienkovávali deti veľmi skoro, keď boli látkové plienky, lebo sa to už nikomu nechcelo prať toľké roky. Mala si jej povedať, že nevieš o žiadnych pretekoch, kto bude na vašej ulici skôr odplienkovaný
V niektorých krajinách je bežné, že to riešia najskôr v 3 rokoch a nikto preto neodpadáva.
Moj ma 2 roky a mesiac a nad odplienkovanim som este ani neuvazovala. Jeho bratia na to prisli sami, zvladne to aj on.
Že sa vôbec necháš vytočiť pre takú vec, hm?! Nie si o nič menej matka či dojčíš alebo dávaš UM a tvoje dieťa nemá inú "spoločenskú hodnotu" či má plienky v 2rokoch alebo až do 4roch. Proste ona len potrebovala urobiť nejakú poznámku a toto sa jej hodilo. Ty buď spokojná ako doteraz, nerieš jej "rady".
Aj u nas chcela svokra odplienkovavat ked dieta este nesedelo, ze ju bude " drzat za rucky " to je taky komunisticky navyk, co najskor odplienkovat a potom dokola riesit vsetko precikane a ocikane... treba na to dorast fyzicky, dieta zacne zvierace ovladat az po roku a pol... uplne este neskor. Po 2 rokoch ma mocovy mechur dostatocne velky, aby vydrzal viac tekutiny. A musi na to aj psychicky dorast. Odplienkovavat mozes az ked ma dieta suchu plienku po poobednom spanku ( teda uz necika nevedome), ked si vie samo stiahnut gatky, ked napriklad vie samo chodit po schodoch. A potom pride taky moment ze mu to zapadne v hlavicke na spravne miesto. Malu som nenahanala a odplienkovala sa pomerne rychlo. Este mame plienocku na noc. Ma 2 a pol roka. Uplne v norme si myslim.
@h2 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Ďakujem všetkým, odľahlo mi
obe deti boli odplienkovane do roka a pol avsak nesudim rodicov (mamy) ktore odplienkuju neskor. nech si kazdy robi ako chce. asi spravne je polozit si otazku, zvladne si uz dvojrocne dieta uvedomovat, ze potrebuje curat, ze cura a kaka? ano, vie sa vypytat len ho to treba naucit. s neskorsim odplienkovanim moze, ale nemusi nastat problem, ze deti chcu kakat len do plienky a zadrziavaju….
Ja nepochopim, co kazdy riesi kazdu picovinu co mu povie okolie. Nabuduce ju posli vies kam a nenariekaj kvoli tomu
Pretoze sa radi pretekame v absolutnych chobotinach. Nepoznam zdrave dieta, ktore ma plienku navzdy
Ja ti poviem takto... Dcera ma rok a tristvrte - odplienkovana cca 2 mesiace. Avsak!....ide mi to na nervy. Noc prespala uz celu - teraz ma zobudi cca 3x, ze chce curat... Na velke wcko, ci redukciu ani Boha. Rev ako tur. Dat plienku na noc nehroziiiiiii. Tak vsade teraz nosime nocnik. No co ti poviem. Pri chalanoch som toto nezazila.
A neboj, ja zase pocuvam, ze "a to ju nutis byt uz bez plienky?" 🤣🤦
@veronikaszabova a ako ste postupovali pri odplienkovani? V noci sa sama vypýta cikať? Veľmi šikovná na to že ma rok a trištvrte 🙂))
Ja som nepostupovala nijako 🤣 ona si jedneho dna zmyslela, ze plienky nechce. Rucala ako tur, ked som jej ich davala. Tak som to vzdala. Mala asi 2 nehody na zaciatku, odvtedy nic. A ano, v noci sa sama vypyta
Si precitaj nieco o psychomotorickom vyvoji dietata. Nielen 2-rocne, aj 3-rocne dieta moze pokojne este nosit plienky. Je sice dolezite a spravne detom ponukat nocnik, ci WC, to ale neznamena, ze musi byt v dvoch rokoch odplienkovane!!!
Kľudne ešte rok je ok
Neviem akými čudnými ľuďmi si obklopená, ale dieťa v 2 rokoch má ešte plienku, ved úplne normálna vec, takže bud v pohode.
Je to úplne v poriadku, moja má 2 roky a 4m a teraz som odplienkovala. Chcela som tiež až na jar ale dcéra sa rozhodla.
Jasneeee

Ako si to tí cudzí ľudia vôbec môžu dovoliť hodnotiť? Kedy je správny čas na to a to?