Problém s cikaním do plienky u 2-ročného.

tess33
30. jún 2019

Dobrý deň,
neviem, či mal niekto rovnaký problém a bude mi vedieť poradiť ako ďalej. Mám dvojročného synčeka a pred dvoma týždňami som skúsila odplienkovať, ale neúspešne. Nechcel behať ani po vonku bez plienky. Tak som mu plienku vrátila, že to skúsime zase o nejaký týždeň. Problém je ale ten, že on teraz nechce vôbec cikať ani do plienky a zadržiava moč celý deň. Keď mu treba mrnčí a prešľapuje nožičkami, ale nepustí to. Nakoniec ho dám do vane a púšťam sprchu pokiaľ sa nevycika, ale strašne pri tom plače. Ako dosiahnuť aby zase sám cikal pravidelne. Moč má v poriadku, žiadny zápal, ale bojím sa aby ho z toho nedostal.

pininka1
30. jún 2019

Aj nám sa to stalo. Dcérku som išla na rok a pol odplienkovat, prvé dni to išlo všade a potom zrazu nič, ani kvapka, celý deň sa nevycurala. Veľmi som sa zľakla a ona nechcela už plienku ani obliecť. Našťastie sa to na druhý deň upravilo a plienku som jej nechala ešte pol roka. Teraz je už odplienkovana, za týždeň bol pokoj. Viac nezdržiavala.

tess33
autor
30. jún 2019

@pininka1 Len u nás to už trvá vyše týždňa a neciká ani keď plienku má. Som z toho strašne nervózna.

julianadrx
30. jún 2019

A skúsili ste ju nejak motivovať? Nech si sama v obchode vyberie podsedák na WC s motívom, alebo kúpiť nálepky čo by si mohla lepiť na toaletu, prípadne jej povedať, že po vycikaní dostane niečo čo ľúbi a bežne jej to nedávate, lízatko trebárs či cukrík. Je to nepríjemné keď plačú a každá mamička sa bojí ale raz to vypustiť zo seba bude musieť resp pôjde to samo :-/

tess33
autor
30. jún 2019

@julianadrx Sľubujem mu za vycikanie čokoládu, ale ani to nezaberá.

prihlassa
30. jún 2019

Možno ma totálne odsudite ale u nás zaberá mobil serblik malý nechcel ani vidieť momentálne sme tretí deň bez nehody s tým že mobil je poruke keď sa malému chce cikať a .... vezme si mobil a pekne si sám sadne vycika sa a mobil vracia na stôl a vracia sa späť k hre

tess33
autor
30. jún 2019

@prihlassa Mobil som ešte neskúšala, lebo on je potvora a keď sa mu mobil dostane do rúk, tak už ho nechce položiť. Ale skúsim to aj za tú cenu ak to pomôže a bude pravidelne cikať.

diewcatqoo
30. jún 2019

To su ale problemy u malych deti, co? Mne by nikdy predtym nenapadlo, ze dieta dokaze tak dlho zadrziavat aj stolicu, aj moc. Nas zadrziava stolicu uz vyse 3 mesiace, kamoskina mala zas moc...
My sme skusali vsetko mozne. Aj uplacat sladkostami, aj mobil, hracky, vyhrazky a sluby - nic. Nezabralo nic, az mu muselo samemu docvaknut, ze ak bude drzat, bude ho boliet brusko a budeme musiet nasilu davat cipok. Teraz uz tyzden kaka kazdy den, hoci do plienky a s placom, ale uz aspon nezadrziava.. klop, klop. Dufam, ze mu to vydrzi a do konca leta dame prec aj tu plienku.
Tipy, co sme skusali my: Kupili sme krasne slipky s paw patrol, ukazovali knizky, ze kazdy musi cikat a kakat, vysvetlovali, ze ak sa nieco dostalo dnu do bruska, musi z neho aj vyjst, motivovali sme na 3 rozne druhy nocnikov, na wc - ze bude moct splachnut, ze moze s kefkou po sebe vycistit, nastriekat vonu... ze zachod papa hovienka a pije cikanice a ked nedostane, bude hladny... jeden cas sme si tento problem aj prestali vsimat, ze mozno pomoze, ked o tom nikto nebude rozpravat a bude mat svoje sukromie.
Drzim palce, viem, ake je to narocne na psychiku. Snad sa to aj u vas coskoro zlomi.

lilitela
30. jún 2019

@tess33 Z toho co pises by som pokracovala v cikani do vane/sprchy, aj s placom, sam pochopi, ze je to v poriadku. Inak davat dalej plienku, medzi vanami, kym nezabudne na strach z cikania, a nezacne zase do plienky. Co najmenej okolo toho kecat, ze ide sa cikat a podobne. Dajte do vane ibaze okupat, zahrat sa s hrackami a tak, nie ze idete cikat.

prihlassa
2. júl 2019

Dievčatá a my sme už úspešne bez plienky aj bez telefónu len no malý musí mať svoj serblik všade cika iba do neho tak pekne serblik do batozka na miesto plienok máme ale aj to dotiahneme do úspešného konca