Je normálne, aby dvojročné dieťa ešte nosilo plienky?
Synček má o 2 týždne 2 roky. Prečo som ja úplne okej s tým že ešte má plienky (chystám sa ho odplienkovat na jar) a okolie nie? Dnes som stretla známu po dlhej dobe a miesto toho aby sa spýtala ako sa máme si ho zobrala na ruky a zacítila že má plienku a začala hromžiť a prevalovat oči nad tým že prečo neni ešte odplienkovany. Ostala som zarazená a zmohla som sa len na to, že na jar sa na to chystáme. Ako by ste reagovali vy? Vytočilo ma to.
Ozaj nie je v poriadku aby malo 2 ročne dieťa plienku? Ja neviem už …
Kedysi sa plienky vyvarali, tak to chápem že sa im nechcelo a radšej na ročné dieta nakricali, dávali po zadku a podobne praktiky, aby sa naučilo. Dnes už vieme že take malé deti ešte ani len neovládajú močový zvierač. Takze ta mna zbytočne trápiť take deti. Ja som odplienkovala na jar keď mala 2r a 2mes, aj to som si najprv pozrela či vie ovládať zvierač. Keď som videla že už áno, skúsili sme, normálne son vysvetlila že už je velka, že plienočky sme už nekupili. Za dva dni sme plienky nemali! Pretože už bola mentálne aj fyzicky pripravená. Bez akejkoľvek traumy. Bez prania.
Moj uz 11 rocny nebol plne odplienkovany ani ako 3 rocny a teraz ide na 8 rocny gymel a na prijimackach sa ho to nikto nepyta...🤣. Daco v tomto zmysle treba povedat.
Sestra ma o mesiac mladsiu ako ja, maju 2 roky, sestrina mala je odplienkovana od 1,5 roka, nasa ma plienky. Neriesim. Oni od narodenia nacvicuju s nocnikom, kukaju na nu jak na svaty obrazok, sleduju, co asi naznacuje, ci jej treba kakat, cikat...strava len bio, eco, zeleninky, nedaj Boh trocha cukru, oni este aj bez masa, mlieka a lepku...ja na toto pri 4 detoch naozaj nemam cas. A netankuje ma to. Ako vravim, na prijimackach na strednu sa to nikto pytat nebude. A ak bude, tak na VS sa to uz urcite pytat nebudu 🤣. S kludom Anglicana by som jej daco v tomto zmysle odpovedala. A neboj, ked bude dieta pripravene, odplienkujes za par dni...👌
@lujza123 vies co, s tpu teoriou o "citeni mokra" 🤣. Sesterkin maly sa v lete ppcikal do gati a este utekal, ked ho chcela prezliect, jemu to absolutne nevadilo 🙈. To bol iny pripad. A vsetci hucali do nej, ze ved ho nechaj, bude mu to vadit a ona ze prd, iba mi prechladne. Odplienkovala ho o rok, ked mal 3 roky.
@selena_luna toto ale nemusi platit vzdy, s tou suchou plienkou. Nas treti, ked som dala plienku na spanok, tak vzdy do nej nacikal, ale ked som mu skusila plienku na spanok nedat, a povedala som mu, ze nech necika, lebo nema plienocku, ze pojde na zachod, tak sa neppcikal, ak neratam par nehod. Ked zvladol denny spanok, skusili sme aj nocny a super. Do tyzdna bol kompletne odplienkovany, ale az okolo 3 rokov.
@veronikaszabova ludom nevyhovies 🤣🤣🤣
@belllinka no,mne jedna povedala,ze sa za nas bude modlit,aby sa odplienkoval cim skor 🙆
@nevenka presne to som povedala aj ja. Keby mala plienky, zle je... Nema plienky, zasa zle 🤣🤣
Moja mala nedávno 2 roky a o odplienkovanie nejaví záujem. Stojí pri vani holá (pred kupanim), o pár metrov ďalej je záchod a aj tak sa pocika na zem. A čo teraz? Proste v niektorých veciach je extrémne šikovná, no s odplirnkovanim si neláme hlavu..
no je zima, nas treti je januarovy a oplienkovala som ho az ked bolo skoro leto na 2,5r. Prvy bol sept.,tak na 2r bol uz cez den bez plienky.
Tiez by som v zime toto neriesila a len gulala ocami nad takymi nazormi.
A ty si nazory nejakej znamej vobec beries k srdcu???Preco si jej rovno nepovedala,ze dieta bude v plienkach kym dostatocne nedozrie na nocnik?!Jasne ze je ti normalne.
@nevenka jasne, kazde dieta je ine. Ale plati to ako vseobecny ukazovatel, ze dieta je ready. Samozrejme moze, nemusi to sediet v konkretnom pripade. Ja napriklad nechapem co s tym ma chodenie po schodoch, ale aj skakanie z murika oboma nohami. Ale funguje to :D
Tvoj syn je uplne v pohode, bezne maju deti v tomto veku plienky... znama iste ma 5 deti :DDD Bezne sa deti odpienkovavaju na rychlo pred nastupom do skoly a aj tam to nie je stale 100%
Ja celkom nerozumiem, preco je treba okolo kazdej poznamky okolo vsetkeho robit dramatizacie a temy :D ludia su rozni...

Odkedy sa začali používať jednorazovky tak je to normálne.
V časoch ked boli látkové sa deti naučili cikat skôr, ale to preto ze cítili mokro a spojili si to s tým
Divoké domorodé kmene nepoužívajú ziadne plienky, davaju deti vycikat od narodenia
Tvoje dieťa nemôže za to kde v akej dobe sa narodilo, ma to tak ako to je. Jasne ze tam je aj ekologicky aspekt, lebo plienky sú nerozlozitelny odpad, ale za to tak isto tie deti nemôžu