Manželova rodina tlačí dcéru do škôlky. Je to potrebné?
Ahojte, malá mala na jar 2 roky a nič iné nepočúvam len ako už potrebuje škôlku a iné deti. Popravde mne sa nezdá že by bola na škôlku pripravená, nevie sa sama obuť, vyzliecť, este ani dobre nerozpráva, učiteľky by jej nerozumeli…do štátnej by ju nikto ani nevzal jedine tak do súkromnej ale ja na to nevidím dôvod, podľa mňa jej je dobre doma s mamou a 2 krúžkami do týždňa, čo si o tom myslite? O čo im ide? Ja plánujem škôlku až takto v septembri o rok 😀
1. Je spoločenská a ma rada deti = potrebuje škôlku aby bola medzi deťmi
2. Je placha, rada sa hrá sama = boji sa, potrebuje ísť medzi deti a do škôlky aby nebola samotarka
Takto rozmýšľa mnohí starých rodičov, vidia to veľmi čiernobielo. Dôležité je to, aby ste boli s mužom jednotní a starým rodičom nastaviť hranice.
Asi to myslia tak, ze prave skolka by jej prospela a posunula ju vpred. Mojmu synovi pomohla velmi . Kazdopadne ked ju tam dat nechces tak je uplne jedno co rozpravaju, je to len Vasa vec. Jednym uchom dnu, druhym von
Nesťažoval sa muž rodine že vám to finančne nevychádza? Možno chceli iba naznačiť...
Odhliadnuc od faktu že je to vaša vec nie mužovej rodiny, moje a veľa ďalších detí ako do ms vo veku cca 2,5r šlo do riadnej štátnej mš, inú v obci ani nemáme. Dcéra napr ani ako 3,5 nerozprávala.
Prv komentár to zhrnul. Je to tvoja a manzelova vec. 🙂
Nesťažoval sa muž rodine že vám to finančne nevychádza? Možno chceli iba naznačiť...
Odhliadnuc od faktu že je to vaša vec nie mužovej rodiny, moje a veľa ďalších detí ako do ms vo veku cca 2,5r šlo do riadnej štátnej mš, inú v obci ani nemáme. Dcéra napr ani ako 3,5 nerozprávala.
@anonym_010db6 Nie vsade take malé deti vezmú. V Bratislave nedostanes do skolky ani 3,5rocne dieta a platíš súkromnú za 600€.
@anonym_autor tak osadenstvo koňa nemá odkiaľ vedieť či si v BA či z Dolnej Hornej. U nás j v obci je e dosť nosia z okolia aj z okresného mesta
@anonym_autor je jedno co si o tom myslime my, dokonca je jedno aj co si myslia svokrovci. Dolezite je ako sa rozhodnety vy dvaja. A tiez nevidim problem v tom, ze svokrovcom oznamite, ze ste sa dohodli tak a tak a za svojim rozhodnutim si stojite, nie je to ich starost. Okrem toho mas dve usi, tak kludne tie reci pustaj jednym dnu, druhym von a neries.
@anonym_autor asi si chcú, aby si konečne začala zarábať aj ty... U nás sa začalo sklonovat slovo jasle, keď mala malá 1rok. Vraj aj mama robila od roku... veľmi rýchlo som ich upratala, že som nemala dieťa v 30r. , aby som ho od roku do jaslý vodila...
Ešte aj tak by ju nezobrali, takže zbytočne riešiť
Nie, skolka nie je potrebna. Kedy sa uz toto vymaze z hlav. Potrebna je komunita ale nie umelo vytvorena ako v skolke. A rozdiely medzi detmi sa vymazu v trosku vyssom veku, su na to studie.
Je to vase dieta, nikto nema pravo vam do toho kecat
@anonym_autor začni tlačiť manželovu rodinu do domova dôchodcov a myslím, že máte vybavené 😀
za mňa škôlka je super, ale v pohode o rok.
Tak male deti sa hraju vedla seba a nie spolu. Akokolvek spolocenske dieta to je. Ja tomu raz nerozumiem. Akoze o co pride? Akurat tak o mamu....
Na jeseň bude mať malá 3,5 roka, ty máš rodičák do troch rokov, v práci ťa asi čakajú na jar, kde bude toho polroka malá?
Tieto temy …. 😂 esteze ja som neni taka posahana aby som sa na konovi rozculovala ze niekto toto povedal hento … a vyjadril len svoj nazor .tu sa fakt rozobera kazdy prd …
Inak mama dcerinho spoluziaka ma problem s mojou dcerou,vcera som ju stretla a bola velmi mila co si o tom myslite ?😂😂😂😂🤦♀️🤦♀️
Je to vaša vec nie svokrovcov. Inak reč nevadí skôr samostatnosť.
@anonym_autor tvoje dieťa, tvoje starosti, manžela máš kde? Ze píšeš manželova rodina, ale manžela nespominas.
Svokru posli do domova dôchodcov, povedz, že už by sa mala pripraviť, už je dlho doma...co by na to povedala.
Moje dieta milovalo deti, no neviem si predstavit že by v dvoch rokoch isiel do skolky... Aj psychologovia odporucaju postupne odlucenie od matky až v troch rokoch. Ty najlepsie citis, ako to je. Podla mna tvojej svokre vadi, že si doma a jej chudačik pracuje...
@anonym_autor a co na to hovori manzel? Preco sa neporadis s nim? Tak ako opisujes, ja by som ju este nedala
Nie je potrebna. Dokonca je dokazane ze do cca troch rokov je preferovana vacsinova starostlivost primarneho opatrovatela
je to tvoja a manželova vec, nie vec svokrovcov.....ty vieš ako budete na tom s príjmom ked malá bude mať 3 roky a ty ostaneš rodičovského príspevku.....
Pozri, ty vies najlepsie, co tvoja dcerka potrebuje. Ja som neskolkar, teda moje deti su, isli/idu len do povinnej predskolskej, aj to len na 4 hodiny. Tiez som sa napocuvala - a presne, svokra, svagor, svagrina - potrebuju socializaciu, pani ucitelky sa im venuju lepsie ako ty, naucia sa, ze nie su pupok sveta, oddychnes si....
Vzdy som sa len usmiala a povedala, nam to takto teraz uplne vyhovuje. napisala som si pre a proti skolky, vychadzalo mi viac proti... najma mi.nechybaju tie skolkarske choroby.
Aj ked ma moj muz lamal, som povedala, ze prihlasku podpisujem aj ja a ze bremeno dna- starostlivosti o viac deti - nesiem ja.
Pravidlo asertivity je: nemusite nikomu vysvetlovat svoje rozhodnutia.
@anonym_autor manžela si si sama vybrala, alebo ti bol pridelený? Nech si svoju čas rodiny usmerní sám.
Načo 2 ročnú do škôlky či jaslí, ak to nepotrebujete z nedostatku financií napr. Skôr ma zaujíma, čo si myslí otecko, nie svokrovci. Jedine, že by vás živili.
Ako pisu baby, je to cisto vasa vec. Druha strana mince je samotna institucia. Kazda skolka ma svoje pravidla, nasa vyzaduje aby dieta bolo odplienkovane, odduduskovane, vedelo si obut papucky, obliect gatky ( s trickom este pomahaju). moja by to ako 2,5 rocna urcite nezvladla, a mame velke stastie ze nam ju zobrali ako 3 rocnu ( vela deti, malo miesta) takze si treba aj pozistovat vasu skolku, ci ju povazuju za pripravenu. A navyse, prihlasky su uz uzavrete, deti su uz prijate.
@anonym_autor
práve dnes som počúvala pekny polčase na túto temu. Skolku vymysleli Nemci, ked bolo nutné aby zeny išli pracovať. Tam vymysleli aj jasle. Bolo to nutné a dnes aj uz roky rokuje sa to zmenilo vo svete. Prerobili to na - skolka a jasle su pre deti potrebné lebo kolektív, lebo zručnosti lebo lebo...
Ste spokojní a šťastní s dcérkou doma? Uorac si rodinu rázne a zreteľne bez servitkov! Živia vas? Asi nie.
Každému ako pasuje = zi a nechaj žiť.
Na jeseň bude mať malá 3,5 roka, ty máš rodičák do troch rokov, v práci ťa asi čakajú na jar, kde bude toho polroka malá?
@marsmykkok toto je veľmi jednoduché, buď sa v práci dohodne že nastúpi neskôr alebo si bude hľadať novú od septembra alebo neskôr. Ak im to finančne vychádza, sú spokojní a chce byť ešte doma k dispozícii pre dcéru, prečo nie
@anonym_autor autorka, ved nám vysvetli normálne po lopate prečo mužov a rodina tlači nato, aby dieťa išlo do škôlky. Aký majú dôvod? Určite je tu ešte niečo čo si zabudla dopísať.

Myslim si ze je to Tvoja a manzelova vec a nie Tvojich svokrovcov ani MK. Vobec by ma nezaujal nazor svokry ani cudzich zien na MK. O skolkach, pripravenosti atd sa dohadujeme s manzelom doma my dvaja a hotovo 🙂