Je vhodné dať dieťa do škôlky s takýmto správaním?
Ahojte idem si k vám po radu . V máji by som chcela prihlásiť syna do škôlky keďže v septembri bude mať 3 roky. Dôvod prečo ho hlavne chcem prihlásiť je ze ma nepočúva a nerozpráva a zároveň sa doma nudí. Niektorý mi povedali ze to nieje dobrý nápad keďže je mamickar a stále zamnou plače keď ma nevidí. Ze tam môže deti biť keď sa mu niečo nebude páčiť, bude im všetko brat co bude on chcieť lebo je hravý, že nepočúva. A ze je ešte malý na škôlku. A preto sa pýtam vás máte podobnú skúsenosť ze ste dali dieťa do škôlky keď sa takto spravalo ? Alebo viete mi poradiť za všetky odpovede ďakujem ❤
preto v škôlke existuje "adaptačný pobyt" ak to zvládne tak nie je problém, tam posúdia či je zrelý na škôlku alebo až o rok neskôr.
Presne tak , určite to vyskúšaj.
V škôlke sú iné autority a bude sa aj inak správať ako doma.
Prinajhoršom po troch mesiacoch, keď uvidíš že to nie je dobré nechaj ho doma.
Ja s nedala syna min rok lebo .... Nevedel sám jesť a ani nechcel , nebol samostatný,nič nehovoril,nedokázal sú nič obliecť, vbehaval pod auta,žiadna seba kontrola, návaly hnevu atď vieš čo ? Chýba môjho života,môžeš ho dať na 4h alebo aj na celý deň a vždy ho môžeš zobrať keď to nebude ok a máš ho kde dať, ja som ho mohla na tie 4h, vyskasala by som ako to zvládne a syna som riešila aj u psycho a logo a obaja mi povedali že škôlka by bola super ukazovateľom ako to zvládne, že ho to mohlo posunúť ,teraz už idem v sept do práce a ci chce nechce musí ísť na celý deň , dávam ho ale do súkromnej,možno by zvládol aj štátnek ale .... Potom ho nemám kde dať keby nie a v súkromnej by miesto nebolo už počas roka
Neboj sa, nebude mlátiť deti, učiteľky to nedovolia. A aj začne rozprávať lebo keď niečo bude chcieť, alebo potrebovať pomôcť, musí to povedať 😉 prihlás ho, vyskúšate. Možno si prácu ešte nehladaj pre prípad že to nezvládnete
@didi2102 môj syn je presne takýto istý on ešte sam nepapa, ani sa neoblieka a tiež nemá samokontrolu preto stále nad tým premýšľam
Sup s nim do skolky. Kto dava take rady? Ze bude bit ine deti? Na zaklade coho takto niekto uvazuje a hodnoti dieta. Kolektiv mu pomoze, potiahne ho. Moj zacal velmi skoro jest sam a teraz ked ma 3 tak chce, aby ho niekto krmil. Chyba mu to obdobie.
A vezmu ti ho do skolky, ak je takyto nesamostatny? Viem, ze niektore statne skolky maju podmienky, ze dieta sa musi vediet samostatne najest, prezliect, ist na zachod a podobne, aby ho prijali.
No ok a ak sa neda do skolky tak ako sa to naučí? Správať sa v kolektíve, nebyt mamickar atd? 😉 Jasne ze ho tam daj. Ak place za tebou mozno uz treba skusat trochu ho nechávať bez "teba". A deto treba prestat vsetko za neho robit (myslim cinnosti primerane veku, 3r uz co to na vediet) .
Daj,uvidis,moj doma tiez nic nevedel sam a zacal chodir do skolky a len som cumela aky bol zrazu sikovny a samostatny😉 vek uz na to,kludne ho daj, deti ho potiahnu,kolektiv potrebuje
Prečo sa neoblieka a neje? Lebo zo robíš za neho
,lebo on vie že nemusí... V škôlke to nikto nebude za neho robiť, nechytí lyžicu? Bude hladny🤷♀️takže nechaj ho nech je sám strč mu lyžicu do ruky, nezje bude hladny
myslim si ze do septembra mas este kopu casu to s nim dotrenovat, nevzdavaj to ako baby pisu...proste skus ho menej obskakovat a on pochopi ze musi...hoc by sa na zaciatku aj hodil o zem 🙂
Ja som napr bola ešte s mladšou na RD a bola chýba že som ho ozaj nedala, chyba chyba daj ho urcite aspoň na tie 4h , tam sa ukážu rozdiely,učiteľka ti povie čo zdokonaľovať , s rečou mu to veľmi pomôže a aj kolektív deti,keď to proste bude zle vezmeš ho a ako sa píše , do septvra.je veľa času aj keď sa ti nezdá, syn sa potom v lete naučil na kraťasoch a krivkách aj obliekať,obúvať si napr sandále , reč prišla v septembri ale škôlka by ho posunula viac
Nielen ze ho v skolke budu nutit do samostatnosti, ale on tiez uvidi aj ine detiako robia vsetko same a s velkou pravdepodobnostou ich bude chciet napodobnovat.
Ale ja by som tiez isla na vysetrenie, ci nema nejaku diagnozu. Reaguje aspon na meno? Pocuje?
A malý na skolku? Ine deti tiez idu 3r.. A hravy? V skolke su všetky deti hravé. To nie je škola. V skolke sa hrajú, naučia sa rezim, fungovať v kolektíve a bez mamy ☺️
treba ho na škôlku pripraviť, veď keby učiteľka mala 25 nehovoriacich nesamostatných detí tak sa zblázni, trénovať reč, porozumenie aj samostatnosť
A ako ho rozvíjas, aby sa nenudil?🙂
Prečo ešte nejedava sám, nevyzlieka sa?na mame sú skoro všetky deti nalipnute, chlapci začínajú rozprávať neskôr môj sused tesne pred 3 r a rovno celé vety behom pár týždňov.
Vyskúšaj uvidíš...v škôlke bude úplne úplne iný chlapec z neho, autorita nové prostredie nedovolí si vystrkovať rožky.
no škôlka je pre deti od 3rokov😉takže malý nie je, môže byť nepripravený ....ale to nezistíš, pokiaľ ho tam nedáš....lebo rovnako sa mu nemusí páčiť, že aj iné deti mu budú brať hračky a biť ho....deti sa v škôlke správajú inak ako doma....
akoze to fakt jednym dovodov preco davas dieta do skolky je ze neposlúcha?? a akoze tam ho maju ucitelky zvladnut pri dalsich 20tich detoch?? asi by som ho najprv vychvala az potom poslala do skolky
@zuzanockamt Praveze rec sa da velmi dobre trenovat. Presli sme si tym. Je vela sposobov ktore mozu nakopnut dieta k reci. Velakrat rodic robi chyby a dieta prave preto zaostava v reci. Ja sama som robila chyby. Ked som zmenila pristup syn sa rozospraval v priebehu 2 tyzdnov.
Ani môj nerozprával, dokonca mal plienky. A v škôlke sa postupne krásne adaptoval. Máme perfektne pani učiteľky, a veľmi ľudskú pani riaditeľku. Za mňa je škôlka určite dobrá voľba.
Autorka: A skusa jest sam? Sam sa obliect? Co znamena, ze nerozprava? Ziadne slova, gesta?
@andreatytler 😄😄😄😄😄😄 áno dieťa sa rozpráva do 2tyzdnov ? Chodíme cez rok ku klinickej logoedovi, predtým poradenstvo u iného a áno zmeny sú , ale hovorí slabo veľmi, nezrozumiteľne, dieťaťu sa venujem od narodenia , v práci robím so špeciálnymi pedagógmi kt mi radili,potom logoped a aj tak to ako keby nepomohlo , raz keď nieje mozog dozrety,pripravený,ide o oneskorený vývin reči tak tam treba aj roky nato, pri poruchách reči je to aj na celý život ale áno treba s deťmi pracovať no nie mudrovat , vás syn teda nemal nič keď sa rozprával za 2tyzdne takže o tom neviete nič
@makova333 Co sem pleties poruchu reci? Pise autorka niekde ze jej syn ma poruchu reci? Ak by napisala ze syn ma diagnozu a poruchu reci, urcite jej moju radu nedam.
@didi2102 Ano nas syn nemal nic. Ved som to tam aj napisala ze problem bol vo mne, ze ja som robila chyby. Nechapem o com rozpravas. Asi si si zle precitala moj prispevok.

sup s nim do skolky. Nevyskúsas - nevies. A to že za tebou place je normálne, ale on si casom zvykne. A možno ani nie a bude ti plakať každý jeden den počas celej doby chodenia do skolky 😀 (aj taky pripad poznám) a potom z toho vyrastie.