icon

Nenávidím svoje 2-ročné hyperaktívne dieťa

14. aug 2025

2 ročne dieťa, veľmi hyperaktívne, ja už nevládzem, už to s ním nedávam, moja energia sa minie a to ešte len vstane z postele. Desím sa každého dňa s ním, skúšala som unaviť, ísť na výlet, ale to miesto toho, aby kráčal, tak naschvál išiel na inú stranu, utekal preč. Vonku sa hrať nechce, ja musím sedieť vedľa neho na pieskovisku, inak sa hrať nevie. Máme dvor, ale ako náhle ja odídem dovnútra, tak za 3 sekundy je v obývačke v topánkach, pritom som mu už viackrát kázala, že nemá ísť v topánkach, že ich treba vyzuť. A takých situácii je veľa, že som dospela do bodu, kedy ho začínam neznášať. Mme sa už prostivi tá hyperaktivita, neskrotnost

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak brali sme ho so svokrovcami do zoo, asi 100x sa tam.hodil o zem, nikto už nevládal, váži už toľko, že ja ho na rukách nedokážem nosiť, pretože už mi zobral pol zdravia týmto, že sa stále nechá vynášať, mám zničené šľachy na krku z toho nosenia, možno aj preto mám naňho nervy, lebo to už fyzicky nedávam

@anonym_autor Ale dvojrocne deti sa uplne bezne hadzu o zem, na tom nie je nic nezvycajne. Treba to vsak prejst v klude.

pribinak
14. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak brali sme ho so svokrovcami do zoo, asi 100x sa tam.hodil o zem, nikto už nevládal, váži už toľko, že ja ho na rukách nedokážem nosiť, pretože už mi zobral pol zdravia týmto, že sa stále nechá vynášať, mám zničené šľachy na krku z toho nosenia, možno aj preto mám naňho nervy, lebo to už fyzicky nedávam

@anonym_autor aj moje dieťa sa hadzalo o zem, proste malé deti to robia….z nervozity, z únavy, z nudy, z frustrácie

V to to veku - často aj obdobie vzdoru treba proste leb svätú trpezlivosť

timea301196
14. aug 2025
@pribinak

Ty máš úplne nereálne očakávania …si hlúpa
Miesto toho aby si si niečo prečítala tak nenavidis svoje dieťa
Tvoje dieťa sa sparava úplne primerane veku

Sám sa hrať na dvore? V tomto veku? Tak to asi sotva
Že v topánkach ….vazne? Dvojročný toto nepochopí ani keby bol génius
Je to malé dieťa, rozmysla ako malé diera, ale ty si dospela a hlúpa
Chudá dieťa

@pribinak súhlasím s tebou

diewcatqoo
14. aug 2025

Ale no.. nie su to trochu silne slova, ze ho nenavidis? Vazne ho nenavidis? Ja si to viem predstavit, to musi byt o drzku mat deti s takym malym vekovym rozdielom. Mala som to podobne so starsim - ten ma dokazal tak psychicky vycerpat za tu hodinu, co bol rano hore, ze som sa len modlila, aby uz bol vecer a aby uz zase isiel spat. Keby som mala do toho este male babatko, asi by som uz niekde visela. Si unavena, frustrovana a hladna... mas niekoho, kto by ti na chvilu pomohol s detmi a ty by si si trochu vyvetrala hlavu? Ani nemusis nikam chodit, staci len dve hodku vkuse pozerat v tichu do steny a uzivat si chvilu ticho.. mas niekoho? Mamu, kamosku, hocikoho?
A chapem, ze popri tom mensom chces, aby starsie bol samostatnejsie, ale nezabudaj, ze to dieta ma len dva roky. Je to malicke dieta, ono nedokaze este tak uplne pochopit, co od neho chces.

oceanahory
14. aug 2025

Budem hnusna, ale neda mi to nespytat sa...na co ti bolo treba druhe dieta, ked neznasas uz to prve a muza mas na misii a ocividne je viacej prec, ako by bol pritomny? 🥴

cyberk
14. aug 2025

I ked si vycerpana, je smutne taketo nieco pisat.. poziadat o pomoc nie je hanba.. mamu.. svokru.. hocikoho, kludne aj tu opatrovatelku si zaplat. Stracas samu seba a prenasas nervozitu aj na deti

autor
14. aug 2025
@oceanahory

Budem hnusna, ale neda mi to nespytat sa...na co ti bolo treba druhe dieta, ked neznasas uz to prve a muza mas na misii a ocividne je viacej prec, ako by bol pritomny? 🥴

@oceanahory lebo už som písala , kým bol sám tak mal celú moju energiu, teraz mu polovica nestačí

loliki
14. aug 2025
@oceanahory

@oceanahory Máš pravdu, si hnusná.

aurora33
14. aug 2025
@anonym_autor

@gejb tak kým bol sám som to dieťa zvládala, teraz tú energiu musím deliť a to jemu nestačí

@anonym_autor otec detí nič? On je len pri výrobe deti? ináč sa neangažuje vo výchove?

reela
14. aug 2025

@anonym_autor skus napisat adminovi a zmazat diskusiu. Tie zeny tu nechapu, co je toto za udel a ta tu akurat rozrusia tie hejty. Keby toho na teba bolo vela, tak este skus sa objednat ku lekarovi-psychiatrovi, postpartum depresia nie je sranda.

doriiis
14. aug 2025
@aurora33

@anonym_autor otec detí nič? On je len pri výrobe deti? ináč sa neangažuje vo výchove?

@aurora33 ....však písala,že otec je na misii.Je dlhodobo prec

lucia13022023
14. aug 2025

Nemáš ppd? Lebo znie to tak. Každopádne treba sa dat dokopy žena, nicis seba aj svoje deti. A to ti píšem v dobrom. Terrible twos - skúšajú hranice, baví ich to, provokujú, pistia, hádžu sa o zem.. To je "bežné" správanie dvojročného dieťaťa.

diewcatqoo
14. aug 2025
@oceanahory

@oceanahory vacsinou to je to, ze urobme si surodenca pre starsie, ved to zvladnem... vtedy je este to starsie relativne v pohode, este nie je v takom veku, aby zacalo naplno obdobie vzdoru a tak. A kym sa to narodi, tak to starsie sa zmeni na diablika a uz je to neunosne. Zaroven sa to dieta musi zrazu zacat delit o pozornost - a este ked je to male babatko take, ze visi len na mame, je to pre to starsie ako za trest, tak zacne vystrajat este viac, ziarlit a vynucovat si pozornost...

anonym_bbfc80
14. aug 2025

Mam 2 a pol rocneho syna,ten sa vie tak pekne prehrat na dvore,ze ani neviem,ze ho tam mam.Ked ideme do mesta,drzi ruku a vklude ide a kuka na vsetko a vsetkych taky tichy pozorovatel je z neho.Ale ako nahle su tam s nim starsi surodenci,to stale len skreky,vresky,place.A to uz maju 9 a 13,stale mu robia naprieky,hoci im poviem xy krat vie sa prehrat aj sam,iba staci tam byt,nic viac netreba.Ako by som hral o stenu hadzala.Ale vedia sa s nim aj pekne zahrat,ale aj takto.

abbey1
14. aug 2025
@anonym_autor

Ešte doplním situáciu, mám druhé polročné, zoberiem ho na ten schodík čo sa zapne na kočík, že do obchodu, naschvál toľko pichá do malého až začne jacat a ja som stratená, nenakupene, môžem ísť domov, a potom nič nejem na raňajky, večeru, lebo nie je čo... Keďže sa s ním ani nakupovať nedá. A keď už sa dostaneme do obchodu, tak tam urobí taký ramus, že už na neho chytám nervy

@anonym_autor A teraz mi povedz, prečo máš druhé dieťa, keď nezvládaš prvé? Teraz čakáš od lrvodiddneho zázrak, lebo prišlo druhé dieťa.
Napísať, že nenávidíš svoje dieťa je sakra sila.

oceanahory
Autor odpoveď zmazal
kleopatra114
14. aug 2025

Tvoj jediný problém je, že jedno ma 2! Roky a druhé pól roka. Nerob z neho samostatného tínedžera.

oceanahory
14. aug 2025
@anonym_autor

@oceanahory lebo už som písala , kým bol sám tak mal celú moju energiu, teraz mu polovica nestačí

@anonym_autor Okej...ale s tym si predsa musela ratat. 🤷 Dieta nezmeni svoje priority prichodom surodenca. Zjavne si mala a stale mas skreslene ocakavania.

amonet
14. aug 2025
@anonym_autor

@gejb tak kým bol sám som to dieťa zvládala, teraz tú energiu musím deliť a to jemu nestačí

@anonym_autor ja odporucam terapiu. poporodna depresia sa moze prejavit rozne

anonym_f5b1eb
14. aug 2025

Nato ako o deťoch nič nevieš, si si trúfla na dve v tak krátkom čase? Môj dvojročný vôbec nenosil papučky v studenom byte a mohla som sa aj na hlavu postaviť ešte aj ponožkopapuče dal dole. Musela som mu dávať ponožky pod pančušky inak by pochorel. Nikdy ma ani nenapadlo že je hlúpy a nenávidim ho. Tvoj syn má len dva roky žena jedna. Veď sa mu vyvíja mozog. Čerpá energiu z teba a aj tvoj pokoj. Vaše deti nemôžu zato, že ich máte rok po roku a v hlave prievan. Kľudne pokračuj a deti si zničiš. Máš ešte šancu zachrániť aspoň niečo. Dieťa chce byť s tebou, lebo je maličké a ty si jeho mama. Jediná primárna osoba, ktorú potrebuje prvých šesť rokov najviac. Mi nehovor, že necháš dvojročné dieťa samé sa hrať na dvore!

gejb
14. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ten malý mal 1,5roka keď ste ho dali na druhu koľaj. Na tvojom mieste si naozaj prečítam nejakú kvalitnú knihu. vedela by si, ze mozog sa najviac vyvyija do 3 rokov...to znamená ze sa mu teraz treba najviac venovat ale zaroven aj nasáva tvoju frustraciu a bude si to so sebou niesť celý život.
Zmanazuj si nákupy, požiadaj o pomoc, a najma nečakaj od neho veci ktoré nezvládajú ani staršie deti

aurora33
14. aug 2025
@doriiis

@aurora33 ....však písala,že otec je na misii.Je dlhodobo prec

@doriiis hej neskôr som si to vsimla. Akurát tu správu som prehliadla. Ale tak to urcite vedeli dopredu, že pôjde preč. Nie je to nič neočakávane.

lalala94
14. aug 2025

Ak má 2 roky a máš doma 6-mesačné bábätko, aký máš medzi nimi rozdiel? Možno rok a pol? Alebo ešte menej? Nie si hlúpa, si len sama, unavená, frustrovaná, demotivovaná. Mať doma dve také maličké deti je brutálne náročné a fakt si myslím, že kto to nezažil, tak to nepochopí. Najviac tu samozrejme mudrujú matky, ktoré majú jedno decko. 😀 Máš niekoho v okolí, kto by ti vedel pomôcť? Mamu, svokru? Alebo máte financie na opatrovateľku aspoň na pár hodín do týždňa? Toto sama nedáš, bude to len horšie - budeš viac unavená, nervóznejšia, ukričanejšia a deti to začnú vnímať. Už to, že si sem napísala je fajn, ty si ten problém uvedomuješ. Ak nemáš žiadnu rodinu, ktorá by bola ochotná pomôcť, porozprávaj sa s manželom o tej opatrovateľke.

oceanahory
14. aug 2025
@loliki

@oceanahory Máš pravdu, si hnusná.

@loliki Ano priznavam...ale hnusne je napisat aj to, ze "nenavidim svoje dieta" preto, lebo sa sprava uplne normalne na svoj vek.

vreckovka2
14. aug 2025

Skus sa poradit so psychologickou, poradi ti triky ako s dietatom komunikovat, aby vam to islo lahsie. Avsak to, co popisujes, je u 2 rocnych deti bezne spravanie. Este je malicky. Zaplatila by som si na tvojom mieste aj donasku potravin, upratovanie. Poprosila obcas rodinu, aby deti postrazili, nech mas cas pre seba. Alebo zaplatila opatrovatelku.

amonet
14. aug 2025
@oceanahory

@loliki Ano priznavam...ale hnusne je napisat aj to, ze "nenavidim svoje dieta" preto, lebo sa sprava uplne normalne na svoj vek.

@oceanahory mala si poporodnu depresiu?

oceanahory
14. aug 2025
@diewcatqoo

@oceanahory vacsinou to je to, ze urobme si surodenca pre starsie, ved to zvladnem... vtedy je este to starsie relativne v pohode, este nie je v takom veku, aby zacalo naplno obdobie vzdoru a tak. A kym sa to narodi, tak to starsie sa zmeni na diablika a uz je to neunosne. Zaroven sa to dieta musi zrazu zacat delit o pozornost - a este ked je to male babatko take, ze visi len na mame, je to pre to starsie ako za trest, tak zacne vystrajat este viac, ziarlit a vynucovat si pozornost...

@diewcatqoo Chapem...ja pravdepodobne uvazujem uplne inak.

doriiis
14. aug 2025
@aurora33

@doriiis hej neskôr som si to vsimla. Akurát tu správu som prehliadla. Ale tak to urcite vedeli dopredu, že pôjde preč. Nie je to nič neočakávane.

@aurora33 ....vyzerá,že autorka robila všeličo,len nerozmyslala a nepredvidala.

anonym_402f7c
14. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to si netušila , že keď budeš mať dve deti nebudeš vedieť fať celú svoju pozornosť iba jednému dieťaťu?
Mám dve deti s 15mesačným rozdielom, moje dieťa sa hodilo o zem iba raz, nechala som to tak. Druhý krát to už nespravilo. Netreba to dieťa vláčiť

anonym_bbfc80
14. aug 2025

A ty daj mensie do kocika sadni do altanu a kukaj na starsieho,on ta vidi,prehra sa pekne sam,alebo sa k nemu pridaj.Mensie bude na vzduchu pekne spinkat,pokocikuj,pocicikaj ked sa pobudi.Obed urob nieco rychle,alebo aj chleba a niecim.Daj oboch spinkat a ty s nimi.
Vzdy si lahnem s malym a spime spolu okolo 12tej do 15tej dame.Muz sa len smeje,uz zase si spala.Aj on vie s nami spat ked ma volno,teda zajtra sa takto vymenime.Ja pridem z prace,on vyleze z postele.