icon

Nezvládam 2,5-ročné extrémne ukecané dieťa

28. okt 2025

Ahojte v poslednej dobe materstvo nezvladam. Syn ma teraz 2,5 roka a od momentu ako otvori rano oci sa mu usta nezatvoria ani na sekundu, brble ale ze noonstop, ked nerozprava tak si spieva. Pri vsetkom pri vsetkych aktivitach stále nieco rozprava, spieva si a aj vykrikuje.
Ja viem ze by som mala byt vdacna a stastna ze mam zdrave spokojne a stastne dieta. Takze si to aj vycitam ze mam taketo pocity. Ale su dni ako dnes ked by som si uz po 2 hodinach rano najradsej napchala stuple do usi.
A ano deti v jeho veku su aj ukecane ale teda co mame par kamosov v jeho veku tak niektorych fakt pocujem povedat ze jednu vetu za hodinu. A uz teda mi ich mamy dali aj pocitit ze tomu mojmu sa usta nezatvoria.
Nemyslim ze by mal nejaku diagnozu iba bude proste asi skor taka vesela ukecana povaha. Ale ked pride vecer muz z prace a chce mi nieco rozpravat tak mam chut uz strcit hlavu kdesi.
Mali ste niektora taketo dieta? Nie iba ukecane ale ze extrem ukecane. Kedy sa to trosku tak zmierni?
Uz niekolko dni ma vecer vzdy tak boli hlava.neviem ako ho trosku tak utisit lebo ked aj pripominam a upozornujem tak ziadna zmena.

Strana
z2
janka_266
29. okt 2025

hľadajte škôlku :D nechodíte na žiadne "krúžky" pre deti? lebo áno, veľa detí je takto ukecaných, môj len príde do škôlky a musí všetko porozprávať pani učiteľke :D ale áno, je to náročné, hlavne po celom dni v práci, keď vyžadujú seriózne odpovede :D

jana_eyre_2
29. okt 2025

mám najmladšieho ukecaneho, odmalička bol.. ale ak nekecal tak mal nervy.. čiže u nás to bolo o tom, že buď šťastne rozprával, alebo nervacil a reval.. niekedy som vnútorne vybuchovala, lebo som introvert čo má rád ticho, ale akosi sme to prezili.. prvé dve deti mám tichšie, doma teda aj ukecane a vesele, ale nie taký extrém ako najmladší.. (u neho mám tak trocha podozrenie na adhd, lebo on je veľmi energický a potrebuje veľmi veľa pohybu, nič nerobí vklude . ale nerobí mu to problém v škole tak to zatiaľ nechávam bez diagnózy a nálepky)

teraz má 9rokov, je to lepšie a niekedy keď príde zo školy je dokonca chvíľu aj ticho.. je veľmi obľúbený v kolektíve, učiteľky ho majú veľmi rady pretože obkeca každu blbosť, ako povedala triedna niekedy robí encyklopedicke prednášky 🤪 bude to lepšie keď pôjde do kolektívu uvidíš..

basska_b
29. okt 2025

Daj si sluchatka a eventualne si spievaj tiez 😅 moja kamoska s dvojickami to tak robi. Ale uplne ta chapem. Moja dcera ked odchadzame z domu a ponahlame sa, presne spusti take filozoficke otazky

mimikarol
29. okt 2025

Moja má 10 rokov. Dáaaavno som sa naučila "nepočuť" 😂

basska_b
29. okt 2025

Inak moj syn 2.5 roka nerozpraval a teraz zacal. A kazdu vetu uvadza slovom mama 😆 mama, staviam vezu... mama, "téma"... čo to je? Mama, slniečko na oblohe...

kvoli
29. okt 2025

@anonym_autor ja mám takých dvoch a do toho každých 5 minút mami pozri, mami pozri a ty sa nepozeras, si nevidela, teraz sa pozri😂🤣🤣 a s cudzími by sa najradšej v kuse rozprávali... Je to náročné. Ja nepozerám už ani telku ani rádio nezapinam nech mám aspoň trocha ticha ale je to normálne, neboj sa diagnóza to nieje 🙂daj si magnezko to ta troska uvoľní alebo medovku.

anonym_fdc7f5
29. okt 2025

Poznam 🤣 v elektricke kecala kecala a jedna zlata pani: az kym vecer nezaspi ze ?
Vravim hej 🙄🙄🤪

svokrinjazykmonika
29. okt 2025

@anonym_autor normálne som si dala slúchadlá do uší a pustila hudbu.

arieska
29. okt 2025

užívaj...ja som mala tiež takého. Teraz má 17 a nejdem z neho dostať jednu súvislú vetu...

simca06022011
29. okt 2025

@anonym_autor mozes zacat pozerat po skolke.. 🙂) tiez mam ukecanu babu, proste som ju brala medzi deti.. vykecala sa. A mala som aj sluchatka a mne este cez obed spavala, cize som si aj vtedy ticho uzila :D Ine mamy by som neriesila, kolko z nich je nestastnych, ze im deti v 3rokoch ani nerozpravaju... a myslim teda, ze ani nejake poznamky o tom, kolko syn rozprava nemyslia zle ;)
A inak moja je od malicka naucena aj na to, ze jej kludne oviem, ze teraz trochu klud, mama si ide vylozit nohy :D alebo "pokyny" v zmysle: teraz musim vybavit toto, tak stisime sa :DD

svokrinjazykmonika
29. okt 2025
@basska_b

Inak moj syn 2.5 roka nerozpraval a teraz zacal. A kazdu vetu uvadza slovom mama 😆 mama, staviam vezu... mama, "téma"... čo to je? Mama, slniečko na oblohe...

@basska_b aj moja mala také obdobie. Stále iba mama, mama. Aj keď nič nechcela, len tak sa hrala a zrazu z ničoho nič mama! Som myslela že má Tourettov syndróm. 😂

yanni
29. okt 2025

Haha, mám to doma dva krát. A k tomu všetkému ešte poskakujú, vkuse musia robiť mlynske kolá atd. Obe začali rozprávať v roku, v 1,5 už mleli a odvtedy melu stále. A to majú 10 a takmer 7 rokov. Som rada, že sú cez den v škole a mám tu ticho. A večer v posteli. A to ešte prídu zo tri krát to a hento porozprávať. Ale už som si zvykla. Mladšia bola high need baby. Celé dni doslova prevrieskala. To nebol plač, to bol vreskot. Ťahala som ju po všelijakých doktoroch, no čo ti budem hovoriť, dieťa zdravé ako repa. Keď konečne toto obdobie prešlo, bolo pól roka pokoj a potom….. začala rozprávať 🤣 keď nekecaju, tak hrajú na husliach. A najlepšie obe naraz. Jedna hore, druha dole. Fajnota na entu. Ale aspoň, že už nevrzgaju ako v začiatkoch. Musíš vydržať do Puberty. Potom zavrú na svojej izbe dvere a je ticho. Tak ticho, že ti to aj chýbať začne.

anonym_cb1c24
29. okt 2025

Ja som zvukoplacha, čiže vadia mi hlučný rev, krik, neustále rozprávanie a aj rádio.....pomáhajú štuple do ucha cez deň, počuješ, ale zmiernia silné zvuky

natalka13
29. okt 2025
@viestta

Vydrz pol roka, pojde do skolky, budes mat doma klud

@viestta tak. akurat ucitelky sa budu casto pytat ako to doma vydrzia😂 vlastna skusennost.
ale druhe dieta zas nepovie nic navyse. naj su jednoslovne odpovede.

simca06022011
29. okt 2025

Inak za mna: uzivajte si... pride vek puberty.. a budete nadsene ak deti prehovoria na rodicov viac ako dve vety... :DDD

babydesire
29. okt 2025

@anonym_autor 🤣 jej si zlata,,ale aj toto treba pisat...bude to riadny zivel veru 🤣 No, mam dve deti, stuple som si uz zadovazila, a ano, idem vybuchnut ked vecer este niekto chce aby som "slovne" reagovala ked mi nieco hovori..ja uz nechcem otvorit usta. Pockaj, az pojde do skolky,,to ticho ti prijde upokojujuce, potom zvlastne az nezname a potom ta zacne desit,,prijde domov, zacne sa kecaci maraton, najprv sa potesis,potom sa budes modlit nech uz je rano,,a takto dokola

anonym_b60ea2
29. okt 2025

Mám take dieťa. Má 6 a lepšie to nie je. Rozpráva aj keď si umýva zuby, čo nechápem ako dokáže 🫣 Je to slušný extrém u nás.
Ale áno, je to taký maly veselý extrémne spoločensky a extrovertný človek (opak mna 😅 akurát teda ukecana som bol ako dieťa podobne)

Strana
z2