icon

Plačlivejšie dieťa v prítomnosti otca

monikabotosova
22. sep 2025

Ahojte maminy, neviem ani, ako toto v skratke opísať.. Syn 21m , je od narodenia plačlivé dieťatko. Sú týždne keď plače menej, sú týždne keď viac. Zhruba od 1,5 roka je to lepšie.. ale! Iba keď sme sami. Malý má svoj režim, na ktorý som už zvyknutá a dodrziavam ho, napríklad spánok od 12-14 len doma v posteli. V kočíku mi síce zaspí, no nevie tam tak dobre spať, spi krátko, potom je plačlivy. To dávam len ako príklad toho rezimu. Cez víkend, keď je doma aj otec, tak je malý úplne iný. Plače od rána a úplne za hocičo. Chvíľu sa nedokáže sám zahrať. Venujeme mu všetok čas, aj jeho otec pravdaže. Cez týždeň s ním nemám taký problém, viem pri ňom normálne fungovať, navariť, občas mi dovolí aj upratať, on sa zatiaľ hra sám alebo mu pustím nejakú rozprávku. Chodíme spolu všetci na prechádzky, absolútne nás nepočúva. Znovu, cez týždeň chodíme na prechádzky sami a nemám s ním vôbec problém, počúva ma. Akonáhle nemá niečo dovolené, strašný rev. Ja mu aj cez týždeň zakazujem nejaké veci robiť, trošku pofňuká alebo zamrnčí ale nerobí také záchvaty jak pred otcom.
Keď som mužovi povedala, že toto robí, len keď je aj on doma, tak sa urazil 🙄 Ja nehovorím, že mne vôbec neplače, kdeže, ale to čo robí pri otcovi, som z toho strašne smutná a nešťastná.

Stretli ste sa s tým? Prejde to, však? 🥹
Malý ešte nerozpráva, takže porozprávať sa s ním o tom neviem.

anonym_946eee
23. sep 2025

@monikabotosova ahoj. Čítala som článok kde písali že deti sa zvyknú "napojiť " na slabší článok a podla toho reagujú. Neni náhodou tvoj muž taký ze je menej prísny ako ty? Ze mu viac dovolí? Bude musieť byt zacat viac naladený ako ty a zastávať tvoj režim. Inak sa z toho zblaznite za chvíľu a bude sa to stupňovať.