icon

Prečo deti utekajú pred mojou dcérou?

3. sep 2025

Mam dcéru 2 a pol roka, zboznuje deti ale je dosť kontaktná. To znamená, že prídeme na ihrisko a najradsej by všetky deti postiskala. Chápem, že niektoré deti to nemajú radi a ja to rešpektujem, lenže každé jedno dieťa pred nou uteká keď sa co i len priblíži. Som z toho taka smutná, že ju proste k sebe nevezmu. Vysvetľujem jej aj, ze nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ho, lebo to nemá každý rad ale nedá si povedať. Ci sú to mladšej, či staršie deti všetky od nej utekajú... ale to aj predtým ako by sa ich snažila objať. Len proste prídeme na ihrisko, vidi nejaké dieta tak ide ku nemu a to dieta hneď otočí.
Mame také ihrisko kde je vyvýšené plošina, mala sa hrala s kamienkami a išla ku trojici deti , tie sa vzápätí rozbehli a vyšli na plosinu, chlapec poznamenal ... dúfam, že sa tu hore nedostane. Ja už ani nemám chuť chodiť na tie ihriska ,lebo všetci sa pekne hrajú ale pred mojou utekajú akoby bola nejaká zrúda. Možno som precitlivela, ale keby moja utekala pred nejakým dieťaťom, tak sa ju skúsim nejak navodiť aby sa pohrala aj stým dieťatkom, samozrejme bez objimaciek ak to nechce. Ale som z toho zúfalá. Bojím sa normálne keď pojde do škôlky, že tam bude z nej taka samotárka.

deedol
3. sep 2025

temu docitam o chvilu, zatial len pridam svoju trosku - moj syn toto neznasa odmalicka a ano, pamatal si tie deti a na ihriskach od nich doslova utekal. a ked ho nahodou nejake zastihlo (mame v okoli asi 2-3 take, ktore aj pozname, teda pozname ich rodicov), tak ich sice neodstrcil, ale stal ako solny stlp a ja som musela zasahovat a "odhanat" to kontaktne dieta, lebo sam to este nevedel. rodicia neriesili vobec, alebo max povedali nieco v zmysle "pusti uz chlapceka". to nestaci. ty mas ako rodic zabranit tomu, aby sa to stalo, ako ti tu uz niekto napisal. pises, ze nie vzdy sa da. no musi sa vzdy dat, lebo slova na tvoju 2,5r este nezaberu, treba to urobit fyzicky. teraz si nepredstavuj, ze ju mas nejako nasilu sklbat alebo co, proste budes pri nej (viac ako doteraz) a ked budes vidieť ze to uz ide urobit, tak ju chytis za jednu rucku, pripadne za obe, upriamis jej pozornost na nieco ine. predstav si, ze to jej objimanie beru tie ostatne deti cca rovnako, ako keby ich bila alebo im trhala hracky z ruky. u nich je to na podobnej urovni. tam by si zasahovala raznejsie, nie? tak musis aj tu, lebo naozaj sa s nou nebude nikto hrat.

bobaas
3. sep 2025
@anonym_autor

@bobaas ja niesom ľahostajná voči pocitom ostatných deti, preto ju usmerňujem, že sa to robiť nema. Týmto naopak trpí moje dieťa. Co bh som teraz dala za to aby bola fakt taka nekontaktna ako všetky vaše deti.

@anonym_autor moje dieťa nie je nekontaktné, akurát sa nenarodio s povinnosťou trpieť maniere iných ľudí.

deedol
3. sep 2025

este dodam, ze na to ihrisko by som chvilu nechodila, ale nie ze uz nikdy, deti rychlo zabudaju. dajte si pauzu zo dva tyzdne, chodte inam a potom skuste znova. nie je to zas ziadna katastrofa, ine deti robia zase ine blbosti na ihriskach 🙂

bobaas
3. sep 2025
@anonym_autor

@bobaas ja niesom ľahostajná voči pocitom ostatných deti, preto ju usmerňujem, že sa to robiť nema. Týmto naopak trpí moje dieťa. Co bh som teraz dala za to aby bola fakt taka nekontaktna ako všetky vaše deti.

@anonym_autor Nesúhlasím. Si totálne ľahostajná, odsudzujúca a hodnotiaca, čo sa týka iných detí. Možno dcérka potrebuje zistiť, že nie všetci prijímajú jej náklonnosť pozitívne a potrebuje trochu "hrknutia" na pieskovisku. Zrejme tvoje vysvetľovanie nezaberá. Skúsenosť je skrátka vec neprenosná. Hlavne pri deťoch.

autor
3. sep 2025
@bobaas

@anonym_autor Nesúhlasím. Si totálne ľahostajná, odsudzujúca a hodnotiaca, čo sa týka iných detí. Možno dcérka potrebuje zistiť, že nie všetci prijímajú jej náklonnosť pozitívne a potrebuje trochu "hrknutia" na pieskovisku. Zrejme tvoje vysvetľovanie nezaberá. Skúsenosť je skrátka vec neprenosná. Hlavne pri deťoch.

@bobaas keby som bola lahostajna nesnažila by som brániť jej v tom co robi.

autor
3. sep 2025
@bobaas

@bobaas ale úprimne, pozri ako aj tie zeny tu zavrhli moje dieťa akoby bola neviem ako hrozna.

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@bobaas ale úprimne, pozri ako aj tie zeny tu zavrhli moje dieťa akoby bola neviem ako hrozna.

@anonym_autor len ti tu napísali, že áno, môže to byť nepríjemne.

bobaas
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ťažko by niekto zavrhol dieťa len v rámci diskusie. Skús porozmýšľať, či to skôr nevyplýva z toho, ako sa tu prezentuješ. Podľa mňa sa robia uzávery hlavne z toho, ako ty komunikuješ. Keď sa takto správaš aj v .konkrétnej situácii, tak sa nečuduj, že mnohé majú skôr skeptický postoj

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si napríklad ako hneď zavrhla mňa, len preto že som napísala, že to robí aj kamaratkina dcéra a aj keď to akceptujem, radšej sa stretávame bez tej dcéry? Čo bola tvoja odpoved? Úplne zavrhnutie.

autor
3. sep 2025
@bobaas

@anonym_autor ťažko by niekto zavrhol dieťa len v rámci diskusie. Skús porozmýšľať, či to skôr nevyplýva z toho, ako sa tu prezentuješ. Podľa mňa sa robia uzávery hlavne z toho, ako ty komunikuješ. Keď sa takto správaš aj v .konkrétnej situácii, tak sa nečuduj, že mnohé majú skôr skeptický postoj

@aurora33 za tým si stojím, žeby som nechcela mat priateľku, ktorá nemusi moje dieťa lebo sa nemôže vyrozprávať.
@bobaas baby ja neviem, ci to citate. Ved som písala čo robím ale tu si idete všetky proti mne.
S dcérou si radšej spravím program bez deti, aby nebolo niektorému druhému dieťaťu ublížene alebo môjmu. Tak majte kľud. 🙂

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@aurora33 za tým si stojím, žeby som nechcela mat priateľku, ktorá nemusi moje dieťa lebo sa nemôže vyrozprávať.
@bobaas baby ja neviem, ci to citate. Ved som písala čo robím ale tu si idete všetky proti mne.
S dcérou si radšej spravím program bez deti, aby nebolo niektorému druhému dieťaťu ublížene alebo môjmu. Tak majte kľud. 🙂

@anonym_autor nemusi, ale akceptuje. A je tej priateľke vždy poruke. Či už s dieťaťom alebo bez. Stavím sa, že aj tvoje kamošky, ak nejaké máš su na tom rovnako.

autor
3. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor nemusi, ale akceptuje. A je tej priateľke vždy poruke. Či už s dieťaťom alebo bez. Stavím sa, že aj tvoje kamošky, ak nejaké máš su na tom rovnako.

@aurora33 predstav si, že nie za nimi nechodi aby ich objimala. Tam to inicuju skôr ony, že ju zoberú na kolienko🙂

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@aurora33 predstav si, že nie za nimi nechodi aby ich objimala. Tam to inicuju skôr ony, že ju zoberú na kolienko🙂

@anonym_autor tak potom nie je až tak kontaktná ako tvrdíš. Za ich deťmi nechodí?

autor
3. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor tak potom nie je až tak kontaktná ako tvrdíš. Za ich deťmi nechodí?

@aurora33 je kontaktna ku deťom, a moje kamarátky sú zatiaľ bezdetne, co som aj písala.

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@aurora33 je kontaktna ku deťom, a moje kamarátky sú zatiaľ bezdetne, co som aj písala.

@anonym_autor aha, to som potom prehliadla. Tak keď budú mať kamošky deti a tvoja bude za nimi neustále doliezat, objímať ich, im to bude vadiť tak uvidis ako sa ti kamarátky preriedia.

autor
3. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor aha, to som potom prehliadla. Tak keď budú mať kamošky deti a tvoja bude za nimi neustále doliezat, objímať ich, im to bude vadiť tak uvidis ako sa ti kamarátky preriedia.

@aurora33 radšej ako bh si mali suskat no príde ta s tou podľa teba,, doliezačkou,,

anonym_49720c
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale tvoje dieta sa naozaj sprava nevhodne. Ty si ta, ktora ju to ma naucit, ze sa to nema. Tie ine deti trpia tym, ze ich chce objimat. Ved sama pises, ze len ju zbadaju a utekaju pred nou. Ak ju nenaucis sa spravat vhodne, tak budu pred nou deti stale utekat a nebudu ju mat radi. A tvoje dieta bude smutne, ze ho deti nemaju radi. Ale bude to len tvoje vina, ze si ju nenaucila co je vhodne.

autor
3. sep 2025
@anonym_49720c

@anonym_autor Ale tvoje dieta sa naozaj sprava nevhodne. Ty si ta, ktora ju to ma naucit, ze sa to nema. Tie ine deti trpia tym, ze ich chce objimat. Ved sama pises, ze len ju zbadaju a utekaju pred nou. Ak ju nenaucis sa spravat vhodne, tak budu pred nou deti stale utekat a nebudu ju mat radi. A tvoje dieta bude smutne, ze ho deti nemaju radi. Ale bude to len tvoje vina, ze si ju nenaucila co je vhodne.

@anonym_49720c ale ja sa o to snažím, neviem prečo si myslíte, že to mám na saláme.

aurora33
3. sep 2025
@anonym_autor

@aurora33 radšej ako bh si mali suskat no príde ta s tou podľa teba,, doliezačkou,,

@anonym_autor toto máš zase odkial? Praveze si aj my povieme že chúďatko, ma to s tou malou ťažké. Ty si ináč strašná povaha.

anonym_49720c
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_49720c ale ja sa o to snažím, neviem prečo si myslíte, že to mám na saláme.

@anonym_autor Lebo 2,5 rocne dieta uz rozumie vetam, ako objimaj mna a tata a babiku a deti na ihrisku neobjimame. Su to jednoduche vety ktorym take dieta uz rozumie. Ak ma ale tvoje dieta oneskoreny vyvin a nerozumie jednoduchym vetam, tak musis pockat kym zacne rozumiet. A do vtedy ju drz pri sebe a vzdy zasiahni a opakuj- neobjimame deti na ihrisku.

autor
3. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor toto máš zase odkial? Praveze si aj my povieme že chúďatko, ma to s tou malou ťažké. Ty si ináč strašná povaha.

@aurora33 prečo myslíš, že ma tvoja kamošku potrebu aby ste ju ľutovali?

anonym_67eb77
3. sep 2025
@anonym_2bda81

A nepríjemné ženám keď deti ich objímajú,waw waw waw
Kks to je diskusia s robotmi????? až mi došli slová,je to každého vec ale veľmi ľudia ochladli hlavne co sa týka detí a je to škoda
I keď reálne vôbec nemám také skúsenosti ako sa tu píše ale verím ze ste také.waw

@anonym_2bda81 objatia mojich blizkych mi nevadia. S mladsim synom sa doma mojkame stale. Ale necitim sa ako robot, ked su mi neprijemne dotyky cudzich ludi, ano aj deti… moje deti to tiez nemaju radi… su preto chladne? Lebo maju radi svoju osobnu zonu a nepaci sa im, ked ich objime niekto, koho nepoznaju? Podla mna je to uplne normalne…

autor
3. sep 2025
@anonym_49720c

@anonym_autor Lebo 2,5 rocne dieta uz rozumie vetam, ako objimaj mna a tata a babiku a deti na ihrisku neobjimame. Su to jednoduche vety ktorym take dieta uz rozumie. Ak ma ale tvoje dieta oneskoreny vyvin a nerozumie jednoduchym vetam, tak musis pockat kym zacne rozumiet. A do vtedy ju drz pri sebe a vzdy zasiahni a opakuj- neobjimame deti na ihrisku.

@anonym_49720c oneskorený vývin má ,navstevujeme aj cvi u nás v meste. Takže viem, že je to o zlozitejsie ale aj tak sa snažím vysvetlovat. Ako som písala, už cestou na ihrisko jej rozprávam, aby nešla hneď objímať iné deti.

elanor
3. sep 2025
@anonym_autor

@elanor podľa je toto veľmi zlý príklad. Deti na ihrisku sa hrajú, zoskupia sa a hrajú sa spoločne ak chcú samozrejme. Tým nechcem ospravedlňovať moju dcéru ako sa správa. Ale sú to predsa deti, tiež sa len učia co smú a nesmú naopak od dospelej osoby.

@anonym_autor tak si to prenes na firemny teambulding. Pracovne sa blizujete, komunikujete, atd., a zrazu ta kolega zacne obliapat.
Pacilo by sa ti to?

autor
3. sep 2025
@elanor

@anonym_autor tak si to prenes na firemny teambulding. Pracovne sa blizujete, komunikujete, atd., a zrazu ta kolega zacne obliapat.
Pacilo by sa ti to?

@elanor ja mam vzťahu na pracovisku dobre, takže by mi nevadilo objatie.

deedol
3. sep 2025

Mohla si aj hned napisat, ze ma oneskoreny vyvoj. V takom pripade jej treba naozaj fyzicky branit v objimani. A nie je riesenie nechodit na ihriska a robit si svoj program, ona sa to musi naucit. Postupne 🙂

elanor
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor naozaj by ti nevadilo objatie od cudzieho chlapa, obliapanie kade tade a hladkanie? vazne?
Nehnevaj sa na mna, ale si vazne vadna, aj cela tato diskusia...

reela
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hah, no ked uz do absurdit sa vedie tato diskusia, tak pridam moju:
O 20 rokov (mozno skor) moj syn uz urcite nebude nekontaktny, vtedy urcite oceni tvoju dcerku ;) ak sa to vtedy neotoci a ona ho neodmietne

autor
3. sep 2025
@elanor

@anonym_autor naozaj by ti nevadilo objatie od cudzieho chlapa, obliapanie kade tade a hladkanie? vazne?
Nehnevaj sa na mna, ale si vazne vadna, aj cela tato diskusia...

@elanor píšem objatie ... nie obliapanie kade tade

janagem
3. sep 2025

Úprimne. Mne príde zvláštne, že si nešťastná z toho, že ani dospeli nemusia dieťa, ktoré sa objíme ako to tvoje. No a čo? Ty nemáš v živote nikoho koho nemusís, no napriek tomu sa správaš normálne, lebo ti ten človek aktívne neubližuje? Nehnevaj sa, ale mám pocit že priveľmi lutujes seba a svoju dcérku. Ako ti bolo x krát povedané , dohováranie nepomôže o to viac, že má spomalený vývin. Tak ako mamina si sadni do piesku vedľa svojho dieťaťa a keď vidíš že sa rozbehne za iným, tak ju chyt a ďalej nepustí. Nie, neubližujes svojmu dieťaťu ani ho netyras - učíš ju. Či ani očkovať si ju nedala lebo ju v jednom momenta pichne včelička abude ju to krátkodobo bolieť?