Prečo deti utekajú pred mojou dcérou?
Mam dcéru 2 a pol roka, zboznuje deti ale je dosť kontaktná. To znamená, že prídeme na ihrisko a najradsej by všetky deti postiskala. Chápem, že niektoré deti to nemajú radi a ja to rešpektujem, lenže každé jedno dieťa pred nou uteká keď sa co i len priblíži. Som z toho taka smutná, že ju proste k sebe nevezmu. Vysvetľujem jej aj, ze nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ho, lebo to nemá každý rad ale nedá si povedať. Ci sú to mladšej, či staršie deti všetky od nej utekajú... ale to aj predtým ako by sa ich snažila objať. Len proste prídeme na ihrisko, vidi nejaké dieta tak ide ku nemu a to dieta hneď otočí.
Mame také ihrisko kde je vyvýšené plošina, mala sa hrala s kamienkami a išla ku trojici deti , tie sa vzápätí rozbehli a vyšli na plosinu, chlapec poznamenal ... dúfam, že sa tu hore nedostane. Ja už ani nemám chuť chodiť na tie ihriska ,lebo všetci sa pekne hrajú ale pred mojou utekajú akoby bola nejaká zrúda. Možno som precitlivela, ale keby moja utekala pred nejakým dieťaťom, tak sa ju skúsim nejak navodiť aby sa pohrala aj stým dieťatkom, samozrejme bez objimaciek ak to nechce. Ale som z toho zúfalá. Bojím sa normálne keď pojde do škôlky, že tam bude z nej taka samotárka.
Úprimne. Mne príde zvláštne, že si nešťastná z toho, že ani dospeli nemusia dieťa, ktoré sa objíme ako to tvoje. No a čo? Ty nemáš v živote nikoho koho nemusís, no napriek tomu sa správaš normálne, lebo ti ten človek aktívne neubližuje? Nehnevaj sa, ale mám pocit že priveľmi lutujes seba a svoju dcérku. Ako ti bolo x krát povedané , dohováranie nepomôže o to viac, že má spomalený vývin. Tak ako mamina si sadni do piesku vedľa svojho dieťaťa a keď vidíš že sa rozbehne za iným, tak ju chyt a ďalej nepustí. Nie, neubližujes svojmu dieťaťu ani ho netyras - učíš ju. Či ani očkovať si ju nedala lebo ju v jednom momenta pichne včelička abude ju to krátkodobo bolieť?
@janagem som nešťastná z toho ako ju k sebe deti nechcú. Neviem, myslím, že by to trápilo každú maminu, keby och dieta ostatme deti odmietali. Nič no, len sa obrnit 🙂
@janagem som nešťastná z toho ako ju k sebe deti nechcú. Neviem, myslím, že by to trápilo každú maminu, keby och dieta ostatme deti odmietali. Nič no, len sa obrnit 🙂
@anonym_autor lenže ty máš spôsob ako to zmeniť. Len je to chvíľkovo bolestivé, ale dobre do budúcnosti - presne ako to očkovanie.
@anonym_autor lenže ty máš spôsob ako to zmeniť. Len je to chvíľkovo bolestivé, ale dobre do budúcnosti - presne ako to očkovanie.
@janagem pracujeme na tom.
Ja viem, že to nie je sranda, ale to robíš to pre ňu a aj pre seba. Uvidíš ako sa naučí a bude hrať potom - len fakt zmeňte ihrisko tam, kde ju ešte decká nepoznajú, a drž ju od hladkania, objimania.
Joooj, ale zase až tak to neprezivaj, mala musí byť ináč zlatá, tak ma rada deti, no a čo? V pohode z toho vyrastie a prejde to vekom, a nebude aspoň ustrachana v škôlke. Neboj sa, určite nepôjde maturovať tak, že bude každého v autobuse objímať 😅 Proste deti sú aj také, prirodzene, robí to z čistej radosti a spontánne, a čo? Upozornis ju, odputas pozornosť a hotovo.. možno si nájdete na Tom ihrisku podobne naladeneho kamoša či kamošku a už nebude sama. Nie že teraz prestanes s ňou chodiť po vonku. Môj je zas totálny posera, hanbí sa ešte aj pred batolatom, nemysli si, že je to lepšie.. môžem pri ňom sedieť v piesku ešte aj teraz a už je predskolak 🙄 ale keď si k nemu niekto čupne, tak vo väčšine prípadov vstáva a končili sme..
Joooj, ale zase až tak to neprezivaj, mala musí byť ináč zlatá, tak ma rada deti, no a čo? V pohode z toho vyrastie a prejde to vekom, a nebude aspoň ustrachana v škôlke. Neboj sa, určite nepôjde maturovať tak, že bude každého v autobuse objímať 😅 Proste deti sú aj také, prirodzene, robí to z čistej radosti a spontánne, a čo? Upozornis ju, odputas pozornosť a hotovo.. možno si nájdete na Tom ihrisku podobne naladeneho kamoša či kamošku a už nebude sama. Nie že teraz prestanes s ňou chodiť po vonku. Môj je zas totálny posera, hanbí sa ešte aj pred batolatom, nemysli si, že je to lepšie.. môžem pri ňom sedieť v piesku ešte aj teraz a už je predskolak 🙄 ale keď si k nemu niekto čupne, tak vo väčšine prípadov vstáva a končili sme..
@oblecenie99 ma rada deti ale nieje to pre mňa no a čo, keď ju preto tie deti odmietajú. Verím, že to bude časom stále lepšie a lepšie.
@anonym_autor neviem či má takú potrebu, ale namiesto ohovárania ako si to tu ty mylne napísala ju skôr medzi nami tak polutujeme.
@aurora33 kamarátka roka, naozaj. 🙂
Nech príde za mnou ja ju vyobimam❤️,ja sa rada obimam,aj môj 6rocny je taký a môj muž až príliš,najviac ma obima keď varím v kuchyni,dobre že mi niečo neprihorimoj 17rocny sa už objímať nechce moc a chýba mi to
@oblecenie99 ma rada deti ale nieje to pre mňa no a čo, keď ju preto tie deti odmietajú. Verím, že to bude časom stále lepšie a lepšie.
@anonym_autor to, ci bude casom lepsie, mas ale v rukach ty. Robia to aj 7r deti, ked ich nikto neuci o osobnom priestore.
@anonym_autor hej neohovaram svoju kamarátku. A som s ňou. Takže ano. Suhlasim s tebou, som teda sme kamarátky roka.
@aurora33 iba ľutujes to aké má dieťa parádne🙂
Nech príde za mnou ja ju vyobimam❤️,ja sa rada obimam,aj môj 6rocny je taký a môj muž až príliš,najviac ma obima keď varím v kuchyni,dobre že mi niečo neprihorimoj 17rocny sa už objímať nechce moc a chýba mi to
@megan777 juuj ona rada, je to taku tulkacik🙂
@anonym_autor Tak vidíš aj v tejto diskusii, koľko je introvertnych deti (môj je tiež taký). Všímam si to už roky na tych ihriskach, každý sa stará len o seba a to svoje.. Plno deciek, a pri každom jednom stojí jeden rodič (vedľa, pod ním keď je na preliezke, na preliezke, v piesku sa ledva pomestime všetci). Každý proste rieši "svoj biznis" alebo ako to nazvať. Tie staršie automaticky tvoju obchádzajú, lebo to robia tak všeobecne, najmä taký 5, 6 ročný nevie ako reagovať na 2 ročnú.. môj by sa pred ňou možno ešte aj skryl 🤦 ale tiež to netreba brať k srdcu, on je extrémny v tomto.. teba štve že od malej sa otočia, mňa ako matku na opačnej strane ihriska by zas možno štvalo, že sakra, zase ide preč, ešte aj to dvojročné je spontannejsie a kontaktnejsie ako on...
Myslím si, že z toho určite vyrastie (takým mojkacikom, a tuliacou sa doma určite zostane, len už bude vedieť a poznať hranice) a možno práve pre takúto otvorenejšiu povahu si raz nájde viac kamošov aj v škôlke a škole.
@aurora33 za tým si stojím, žeby som nechcela mat priateľku, ktorá nemusi moje dieťa lebo sa nemôže vyrozprávať.
@bobaas baby ja neviem, ci to citate. Ved som písala čo robím ale tu si idete všetky proti mne.
S dcérou si radšej spravím program bez deti, aby nebolo niektorému druhému dieťaťu ublížene alebo môjmu. Tak majte kľud. 🙂
@anonym_autor ale ty si ides stále svoje, áno zabraňujes ale chceš presvedčiť všetky mamičky normálnych deti (schválne nepíšem nekontaktné-príklad - to že nemám napríklad rada dotyky iných neznamená, že nemám rada dotyky svojho muža automaticky). Doslova sa urážaš pre všetko, kde ti vyjadria kúsok pochopenia, naopak keď ti úkazu tu druhu stranu, hneď útočíš, že teda už nepôjdeš ma ihrisko nikdy, ku žiadnym deťom. Niektoré ti tu dali fakt skvele rady, aspoň ja som si ich zobrala, že keď náhodou určite takýmto spôsobom skúsim na syna, ty ale vôbec noc z toho nemáš. Prišla si si vlastne povedať, že tvoje dieťa by mali všetky deti rešpektovať, lebo je malé a neviem čo. Uč ju, fyzicky zábran, nesed len tak , že júj to je zlate chce objímať detičky. Ak by si toto konzistentne robila tak za mesiac máš pokoj. Nie si asi rázna. Neviem. Určite sa niečoho z tohto chytíš, čo som napísala. Kebyže môjmu synovi toto robí dieťatko, keď sa učí len chodiť -takže by ho mohla dosť ohroziť keďže nie je vôbec dobry chodec…. pekne mamičke ja vysvetlím, ako si ma korigovať dieťa.
Si citlivá na svoju dcéru, ale nikto nie je povinný znášať niekoho kto ke ako lepidlo.
@anonym_autor ale ty si ides stále svoje, áno zabraňujes ale chceš presvedčiť všetky mamičky normálnych deti (schválne nepíšem nekontaktné-príklad - to že nemám napríklad rada dotyky iných neznamená, že nemám rada dotyky svojho muža automaticky). Doslova sa urážaš pre všetko, kde ti vyjadria kúsok pochopenia, naopak keď ti úkazu tu druhu stranu, hneď útočíš, že teda už nepôjdeš ma ihrisko nikdy, ku žiadnym deťom. Niektoré ti tu dali fakt skvele rady, aspoň ja som si ich zobrala, že keď náhodou určite takýmto spôsobom skúsim na syna, ty ale vôbec noc z toho nemáš. Prišla si si vlastne povedať, že tvoje dieťa by mali všetky deti rešpektovať, lebo je malé a neviem čo. Uč ju, fyzicky zábran, nesed len tak , že júj to je zlate chce objímať detičky. Ak by si toto konzistentne robila tak za mesiac máš pokoj. Nie si asi rázna. Neviem. Určite sa niečoho z tohto chytíš, čo som napísala. Kebyže môjmu synovi toto robí dieťatko, keď sa učí len chodiť -takže by ho mohla dosť ohroziť keďže nie je vôbec dobry chodec…. pekne mamičke ja vysvetlím, ako si ma korigovať dieťa.
Si citlivá na svoju dcéru, ale nikto nie je povinný znášať niekoho kto ke ako lepidlo.
@katusik456 všetky deti sú normálne, ci majú radi dotyk alebo nie. Ja ich v žiadnom prípade neskatulkujem, ani som doteraz nevravela ze by boli nejaké deti nekontaktne, len sa to tu začalo písať. Samozrejme ,že rady som.si zobrala k srdcu, preto som.to tu aj napisala. Ja som pri dcére, hráme sa spolu akonahle chce ísť niekam.inam idem za nou. Nieje to u nás tak ako väčšina maminiek, že si sadnu na lavičku a deti sa hrajú samostatne. To, že som citlivá na svoju dcéru je pre mňa normálne, ved ona je môj najväčší dar.
@anonym_autor ??? Ty si dobre mimo
@aurora33 asi áno, lebo mi nepríde normálne ľutovať ženu, ktorá má zdravé dieťa, len preto, že sa rado objíma.
@anonym_autor no ja by som jej dieťa nechcela. Takže ju lutujem. A nielen ja.
@aurora33 neboj, ani to dieta by ta nechcelo za matku.
taketo nechapanie socialnej interakcie a hranic je typicke pre neuro divergentne deti
ako je na tom s porozumenim s recou atd ?
treba na tom len pracovat a trpezlivo nastavovat hranice a dodrziavat pravidla
vysvetlovat citat tu knizku co ti odporucili na zaciatku predvidat a zabranovat neziaducemu spravaniu ak nerespektuje ideme domov z ihriska, a dodrzat to
Akože toto nemyslite vážne, autorkino dieťa nieje agresor a nič v zlom ale vaše reakcie su ostré pre niečo co je prejav pozotivnej naklonnosti a to že nemá ešte v tom hranice ok naučí sa ale tieto reakcie ako keby iné deti pichala do oka nožničkami 😅kks deti sa aj bijú hasteria a my nehovorte ze to sa nestalo a to potom ako reagujete ma dieťa?ze to je úplne za opicami vyvoj?ci uz ste tak zvyknutí na negativne cinnosti medzi deťmi tak tie pozitívne vám prídu tak extrémne?
taketo nechapanie socialnej interakcie a hranic je typicke pre neuro divergentne deti
ako je na tom s porozumenim s recou atd ?
treba na tom len pracovat a trpezlivo nastavovat hranice a dodrziavat pravidla
vysvetlovat citat tu knizku co ti odporucili na zaciatku predvidat a zabranovat neziaducemu spravaniu ak nerespektuje ideme domov z ihriska, a dodrzat to
@anonym_62b052 niečo rozumie, niečo nie. Rec je slabá, povie len mama ahoj mnam a par zvieratiek. Denne sa učíme hrou, snažím sa ju nabádať aby sa rozhovorila. Doteraz som ju slovné napominala, ak som stihla chytila za ruku. Budeme teda odchádzať, keď k tomu pride 🙂
Akože toto nemyslite vážne, autorkino dieťa nieje agresor a nič v zlom ale vaše reakcie su ostré pre niečo co je prejav pozotivnej naklonnosti a to že nemá ešte v tom hranice ok naučí sa ale tieto reakcie ako keby iné deti pichala do oka nožničkami 😅kks deti sa aj bijú hasteria a my nehovorte ze to sa nestalo a to potom ako reagujete ma dieťa?ze to je úplne za opicami vyvoj?ci uz ste tak zvyknutí na negativne cinnosti medzi deťmi tak tie pozitívne vám prídu tak extrémne?
@anonym_2bda81 Poztitivne? Keby ides po ulici a cudzi clovek ta zacne objimat tak to je pozitivne? Takto isto to aj tie deti citia a je im to velmi neprijemne. Ved preto pred jej dietatom utekaju. Vysvetlujeme jej tu, ze musi s tym nieco robit a ucit svoje dieta dookola, ze to je nevhodne.
@anonym_62b052 niečo rozumie, niečo nie. Rec je slabá, povie len mama ahoj mnam a par zvieratiek. Denne sa učíme hrou, snažím sa ju nabádať aby sa rozhovorila. Doteraz som ju slovné napominala, ak som stihla chytila za ruku. Budeme teda odchádzať, keď k tomu pride 🙂
@anonym_autor mozno kej urobit bezpecne miesto kde moze objimat velkeho maca ci inu plysovinu a tak dostat von to napatie co v sebe ma (si zober zeby si ty sa zrazu ocitla medzi eskimakmi nerozumies im nechapes co sa deje) ona hlada uistenie bezpecie ale nespravnym sposobom
@anonym_2bda81 Poztitivne? Keby ides po ulici a cudzi clovek ta zacne objimat tak to je pozitivne? Takto isto to aj tie deti citia a je im to velmi neprijemne. Ved preto pred jej dietatom utekaju. Vysvetlujeme jej tu, ze musi s tym nieco robit a ucit svoje dieta dookola, ze to je nevhodne.
@anonym_49720c ale veď deti sa učia tak ako ked sa pobijú pohasteria posticuju a vyobjimaju vypusinkuju
@anonym_autor
@anonym_autor ja ti poviem moju skusenost s mojimi 3 detmi, vek 6,5; 4,5; 2,5. Kazdy krat, co prideme na ihrisko su inak naladeni- niekedy sa hra kazdy z nich sam, niekedy spolu, niekedy je jeden nastvany/urazeny a podobne. A v kazdej situacii ak by k nim prisla tvoja dcerka tak by sa spravali inak. Ak by prezivali nieco narocne tak by naozaj odisli, starsi vacsinou neinklinuju k mladsim (chlapci), moj 2,5r by sa chvilu bavkal ale potom by utekal nahanat holuby. 4,5r dcera by sa pristavila na dlhsie ale tiez by si potom isla svojou cestou. Deti v tomto veku su este povacsine “sebecke” a neriesia ostatnych mladsich. Ani doma sa starsi nehraju vzdy s tym mladsim. Takze ono to nemusi byt nejaka averzia alebo antipatia, len detska jednoduchost ze mozno maju nieco rozohrate, rozbehnute a su myslou v hre.

@anonym_autor hah, no ked uz do absurdit sa vedie tato diskusia, tak pridam moju:
O 20 rokov (mozno skor) moj syn uz urcite nebude nekontaktny, vtedy urcite oceni tvoju dcerku ;) ak sa to vtedy neotoci a ona ho neodmietne
@reela lenže ja neviem co za extfem si predstavije Elenora. Porovnava dospelého človeka s 2 a pol ročným dieťaťom....