Prečo deti utekajú pred mojou dcérou?
Mam dcéru 2 a pol roka, zboznuje deti ale je dosť kontaktná. To znamená, že prídeme na ihrisko a najradsej by všetky deti postiskala. Chápem, že niektoré deti to nemajú radi a ja to rešpektujem, lenže každé jedno dieťa pred nou uteká keď sa co i len priblíži. Som z toho taka smutná, že ju proste k sebe nevezmu. Vysvetľujem jej aj, ze nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ho, lebo to nemá každý rad ale nedá si povedať. Ci sú to mladšej, či staršie deti všetky od nej utekajú... ale to aj predtým ako by sa ich snažila objať. Len proste prídeme na ihrisko, vidi nejaké dieta tak ide ku nemu a to dieta hneď otočí.
Mame také ihrisko kde je vyvýšené plošina, mala sa hrala s kamienkami a išla ku trojici deti , tie sa vzápätí rozbehli a vyšli na plosinu, chlapec poznamenal ... dúfam, že sa tu hore nedostane. Ja už ani nemám chuť chodiť na tie ihriska ,lebo všetci sa pekne hrajú ale pred mojou utekajú akoby bola nejaká zrúda. Možno som precitlivela, ale keby moja utekala pred nejakým dieťaťom, tak sa ju skúsim nejak navodiť aby sa pohrala aj stým dieťatkom, samozrejme bez objimaciek ak to nechce. Ale som z toho zúfalá. Bojím sa normálne keď pojde do škôlky, že tam bude z nej taka samotárka.
@anonym_autor nezufajte mamička, chápem že vás to mrzí mali sme ten istý problém , vyriešil to až čas. Držím palce
Ja si osobne myslím že je to veľmi pekné že chce všetkých objímať.Ani ja nie som úplne objimacia aké keby prišlo ku mne dieťa a chcelo ma objať bola by som rada.a keby som videla nejaké dieťa ktoré vnímam že chce stále niekoho objímať a mám tam svoje dieťa ktoré možno aj nechce snažila by som sa možno nejak stou maminkou komunikovať možno že vyskúšame trošku objať.mozno pohladkať.
Mám pocit že sme niekde stratili dotyky.
Asi to musíš len vydržať kým trošku pochopí že teda nie každý sa chce.
Ale určite nie hovoriť že nesmieš objímať.🙂❤️
@adela2011 ty by si fakt prehovarala svoje dieta, ktore sa nechce objimat s cudzim dietatom, ze ale no tak, pod to "troska" skusit? preco? co ho tym chces naucit?
Booze ved kup bublifuk, co robi velke bubliny alebo bublinovu pistol. Povedz malej nech chyta bubliny a zavolaj ostatne deti, nech si aj oni praskaju a bude mat kamosov viac nez chces a bude zaujata detmi a bublinami a nikoho neobijme a tiez sa zoznami a zaradi do kolektivu. Dalsi krat kriedy, potom rozdaj chrumky alebo lizatka, ponukni hroznom jablckami...toto su problemy. Nevies zaujat deti? Kompenzuj kontaktonost tym ze vymyslis nekontaktnu hru, pri ktorej sa neda objat ineho a zapoja sa vsetci a jedlo samozrejme. Ak chces kamosky aj ty navrhujem prosecco alebo flasu vina (aj pohare)/cheesecake alebo nieco na co beru zase maminky. 😉
@lenkasarka ja viem, ale proste doteraz jej žiadne dieťa nedalo ani šancu sa skamaratit a ja som z toho už nešťastná.
@anonym_autor skús jej kúpiť mačičku.
Booze ved kup bublifuk, co robi velke bubliny alebo bublinovu pistol. Povedz malej nech chyta bubliny a zavolaj ostatne deti, nech si aj oni praskaju a bude mat kamosov viac nez chces a bude zaujata detmi a bublinami a nikoho neobijme a tiez sa zoznami a zaradi do kolektivu. Dalsi krat kriedy, potom rozdaj chrumky alebo lizatka, ponukni hroznom jablckami...toto su problemy. Nevies zaujat deti? Kompenzuj kontaktonost tym ze vymyslis nekontaktnu hru, pri ktorej sa neda objat ineho a zapoja sa vsetci a jedlo samozrejme. Ak chces kamosky aj ty navrhujem prosecco alebo flasu vina (aj pohare)/cheesecake alebo nieco na co beru zase maminky. 😉
@zanny93 Teba by som rada mala za susedu :D
@anonym_autor ahoj ak sa môžem opýtať že odkiaľ si ? Môj syn má 5 rokov on sa zahrá snáď s každým dieťaťom jemu je jedno či je to chlapec alebo dievča alebo malé alebo veľké dokonca raz na ihrisku bola skupina mamičiek čo mali autisticke detičky aj s nimi sa hral len som mu musela vysvetliť že oni sú trošku iné ako je on nech dáva na ne pozor ale veľmi pekne sa hrali dokonca jedna bola prekvapená že ako sa jej dcérka pekne hrá že to ešte nezažila oni boli v Adeli na pobyte škoda inak by sme sa stretávali nech sa deti hrajú keby si bola z Piešťan tak by sme sa mohli stretnúť a deti by sa určite hrali . Ak si z daleka tak budem držať palce nech si malá nájde čím skôr nejakého -kú parťáka -čku 🙏🙏🫂🫶
Odkiaľ si?
Vieš, okrem toho že to môže byt deťom a dospelým nepríjemne (som taká ja aj dcéra), tak navyše moje dieťa by z toho v istom veku malo pomaly traumu. Vyslovene neznasala objatie iných a k tomu sa bála deti. To by sme mali doma záchvat, ktorý by som musela riešiť nie že hodinu ale pár dni a okrem toho by sa vďaka tomu ešte viac uzavrela voči deťom. U mojej by do istého veku z tvojej dcéra bola uplna panika.
Zažila som to raz tak, že som tomu druhému dieťaťu nestíhal v tom zabrániť a Fu.. nejdem opisovať
A ja som teda velmi podobná. Neznasam objatia cudzích. Prijemne sú mi len objatia našich deti a manžela. Ktokoľvek iný je ďaleko za mojou komfortnou zónou.
Moje deti vedia, že objať majú len toho, koho chcú. A nie preto, že je to napr babička ktorá chce objat ich. Takze tomu rozumejú aj opačne. Naučila som ich, že slovíčko nie (teda ak druhý niečo nechce) musí byt vždy akceptované.
Staršia to má úplne zautomatizovane. Mladšieho stále učíme.
@adela2011 ty by si fakt prehovarala svoje dieta, ktore sa nechce objimat s cudzim dietatom, ze ale no tak, pod to "troska" skusit? preco? co ho tym chces naucit?
@deedol zase len extrem.nepovedala som že by som ho prehovarala.mozno by som len vyskúšala.keby to nešlo.ok v poriadku.boze chraň pre niekoho niečo urobiť že...?
Tak aj vyzerá tento svet.
@zanny93 Tie hry su super. Ale to jedlo uz nie. Neviem, ale ja ucim dieta, ze od cudzich ludi si nema nic na jedenie vziat. A potom pride nejaka cudzia zena na ihrisko a ponukala by moje - zober si chrumku 😄. A teda ani ja by som si od cudzej zeny na ihrisku nezobrala kolacik. A keby pride s poharmi na vino a vinom no neviem co by som so o cudzej zene pomyslela, ale urcite by som s nou na ihrisku nepila.
@deedol zase len extrem.nepovedala som že by som ho prehovarala.mozno by som len vyskúšala.keby to nešlo.ok v poriadku.boze chraň pre niekoho niečo urobiť že...?
Tak aj vyzerá tento svet.
@adela2011 to, ze moze pre druhych nieco urobit, ho ucim v inych situaciach, da sa ich najst dost vela, pri ktorych nemusi druhym poskytovat svoje telo.
@adela2011 to, ze moze pre druhych nieco urobit, ho ucim v inych situaciach, da sa ich najst dost vela, pri ktorych nemusi druhym poskytovat svoje telo.
@deedol čo to je za debilizmus.poskytovat svoje telo.🤦🏼♀️
Objatie decke je poskytovanie tela.?
Panebože kde sme sa to dostali.
Ja nehovorím že to musí vaše dieťa urobiť.
Skôr ja keby som si to všimla...
Možno mňa keby chcelo objať dieťa...
Tak by som ho objala.preco nie?
@janulik2008 áno živú macicku
@tokio22 ak si myslíš že mačka sa bude chcieť mojkat a stiskať vtedy keď drobec tak sa mýliš. Mačka dá jasne najavo kedy nie.
Nie je normálne meniť jedno dieťa, kôli tomu že ostatný sú citovo chladný. Prejavom lásky je: bozk, objatie, pohladenie, úsmev a pochopenie. Je úžasné, že to ľudský tvor v sebe má, vtedy je citovo zrelý. Je práveže normálne, že je vaše dieťa takéto. Nič na nej nemeňte. Zmenia aj ostatné matky svoje deti, ktorým to vadí? Jasné že nie. Chápem, že ľúto vám to byť môže, no vaša dcéra je šťastná už len preto, lebo od vás má dostatok lásky a je schopná ju dávať iným. Výchova, kde nieje objatie a určuje sa osobný priestor od útleho veku, je ako výchova robota. Dnešné zmýšľanie ľudí je naozaj choré. Žiadne dotyky s deťmi, neschopnosť objať aj cudziu osobu, aby jej to dvyhlo náladu...ale keď príde pri nejakú ženu muž, tak dotyky od neho jej už nevadia a to samozrejme nespomínam aj iné činnosti. Pritom vyobjímal toľko žien kým prišiel domov pri svoju ženu, ktorá si drží odstup od detí a učí tak aj deti. Veď to je choré. Ľudia sa menia na zvieratá, ktorý uznávajú dotyk len vtedy, keď sa ide na vec, ale normálne prejavenie citov a ludskej lásky neuznávajú. A ako čítam, je aj úplne zbytočné pýtať si tu rady. Každý radí cudziemu dieťaťu a svoje k lepšiemu nezmení. Potom máme na Slovensku takých citlivých ľudí čo bez váhania strelí do inej osoby, alebo ju bezcitne znásilní. To si asi chránili osobný priestor. Veď čo sa aj čudujem, keď je niekto jedinečný a lepší v niečom ako ostatný, tak ho treba zmeniť, hádam sa na to nebudú ľudia pozerať a chytať z toho depky.
A keď také deti dospejú, tak si budú kompenzovať, čo nemali v detstve. Potom chodia po svete prostitútky, sukničkári, vrahovia a devianti.
A je aj knižka o prejave citov pre citovo chladných, treba si prečítať.
@anonym_autor
@anonym_autor moje baby sú tiež také majú 8 rokov stiskaju objímajú ale oni majú ľahkú mentálnu retardaciu a každý uteká pred nimi nikto ich nemá rád oni sa chcú rozprávať aj túliť s dospelými vy ste odkiaľ?takže povedzte či takým deťom sa dá vysvetliť? majú do toho poruchy spravania adhd
Nie je normálne meniť jedno dieťa, kôli tomu že ostatný sú citovo chladný. Prejavom lásky je: bozk, objatie, pohladenie, úsmev a pochopenie. Je úžasné, že to ľudský tvor v sebe má, vtedy je citovo zrelý. Je práveže normálne, že je vaše dieťa takéto. Nič na nej nemeňte. Zmenia aj ostatné matky svoje deti, ktorým to vadí? Jasné že nie. Chápem, že ľúto vám to byť môže, no vaša dcéra je šťastná už len preto, lebo od vás má dostatok lásky a je schopná ju dávať iným. Výchova, kde nieje objatie a určuje sa osobný priestor od útleho veku, je ako výchova robota. Dnešné zmýšľanie ľudí je naozaj choré. Žiadne dotyky s deťmi, neschopnosť objať aj cudziu osobu, aby jej to dvyhlo náladu...ale keď príde pri nejakú ženu muž, tak dotyky od neho jej už nevadia a to samozrejme nespomínam aj iné činnosti. Pritom vyobjímal toľko žien kým prišiel domov pri svoju ženu, ktorá si drží odstup od detí a učí tak aj deti. Veď to je choré. Ľudia sa menia na zvieratá, ktorý uznávajú dotyk len vtedy, keď sa ide na vec, ale normálne prejavenie citov a ludskej lásky neuznávajú. A ako čítam, je aj úplne zbytočné pýtať si tu rady. Každý radí cudziemu dieťaťu a svoje k lepšiemu nezmení. Potom máme na Slovensku takých citlivých ľudí čo bez váhania strelí do inej osoby, alebo ju bezcitne znásilní. To si asi chránili osobný priestor. Veď čo sa aj čudujem, keď je niekto jedinečný a lepší v niečom ako ostatný, tak ho treba zmeniť, hádam sa na to nebudú ľudia pozerať a chytať z toho depky.
A keď také deti dospejú, tak si budú kompenzovať, čo nemali v detstve. Potom chodia po svete prostitútky, sukničkári, vrahovia a devianti.
@zltasova ???? Preboha to sú názory 🫣
@anonym_autor vysvetliť, že objima sa mamina, ocino, bábina, dedo...nie však cudzí ľudia na ulici. A tak isto aj deti
@zltasova ale cosi. To naozaj treba nutit deti aby sa nechali objimat ked nechcu?
@tokio22 ak si myslíš že mačka sa bude chcieť mojkat a stiskať vtedy keď drobec tak sa mýliš. Mačka dá jasne najavo kedy nie.
@janulik2008 aká panička taká tulivost
@janulik2008 aká panička taká tulivost
@tokio22 to je blbosť. Starám sa o 20+ mačiek, časť z nich je mega tuliva, že ich musíš odtiskat a časť z nich je ochotných si niekedy k tebe sadnúť a jeden musí byť od teba aspoň meter inak ma záchvaty. Potom je časť ktorá maznanie nemá extra rada ale je ochotná to tolerovat. S človekom to nemá absolútne nič.

Ja si osobne myslím že je to veľmi pekné že chce všetkých objímať.Ani ja nie som úplne objimacia aké keby prišlo ku mne dieťa a chcelo ma objať bola by som rada.a keby som videla nejaké dieťa ktoré vnímam že chce stále niekoho objímať a mám tam svoje dieťa ktoré možno aj nechce snažila by som sa možno nejak stou maminkou komunikovať možno že vyskúšame trošku objať.mozno pohladkať.
Mám pocit že sme niekde stratili dotyky.
Asi to musíš len vydržať kým trošku pochopí že teda nie každý sa chce.
Ale určite nie hovoriť že nesmieš objímať.🙂❤️