Prečo moja 2,5-ročná dcéra všetko vylieva?
Ahojte, máme 2,5r dcéru a poslednú dobu všetko vylieva. Teda nie všetko ale stáva sa to často. Má v poháriku trochu vody ? Vyleje na zem. Ide si vyliať nočník ? Vyleje na zem. Prázdny kelimok od jogurtu ? Pobucha ho aby sa vylial zvyšok. Všetko náročky samozrejme. Skúšali sme.po dobrom vysvetľovať. Zakázať niečo. Ukázať jej že kde.moze vylievať atď. Robí to ďalej. Vo všetkom inom je bezproblémové dieťa, neviem čo ju na tomto fascinuje. Robili to aj vaše deti ?
@simona20201309 dávame. Sú dni kedy je aj 2-3x denne vo vani. Alebo jej dovolím napustiť si umývadlo a prelievať tam. Do tej vane ale ide vždy keď si pýta a aj ja jej ponúkam. Aj jej to vždy poviem keď vyleje že ako sa to môže. Ale napríklad aj keď je vo vani, tak často naberie vodu do pohárika a vyleje z vane von na zem
Tak v tom pripadne presne opačne- nepôjde ani do vane ani do umývadlá. Bude si pýtať? Nie... za trest. 2,5r musí pochopiť. Toto by som tolerovala 1rocnemu bábätku...aj tomu by som už hrozila a zvýšila ton
Pochopím ak dieťa vyleje nechtiac, ale schválne keď vie, že sa to môže len vo vani a v umývadle? Bud vás cvičí alebo proste nechápe?
@simona20201309 už aj to sme skúšali, aj sme vyhodili pohárik pred ňou že keď nevie ako sa s ním správne hrat. Ale vymyslí si niečo iné. Napríklad ten jogurt začne vylievať ten, alebo vyleje naschvál z polievky, alebo z fľaše na pitie. A zas nedá sa zobrať všetko. Proste akoby ju úplne fascinuje že to spraví. Pritom vo všetkom inom si nechá vysvetliť, počúvanie, rešpektuje, s deťmi pekne funguje atď
@simona20201309 myslím si, že nás cvičí. Neverím že nechápe po tom všetkom. Bolo už aj také, že poviem jej nevylej to a o 10 sekúnd vidím ako zámerne otočí pohar a vyleje. Akože nerobí to 20x denne ale stane sa to niekoľko krát do týždňa. Samozrejme keď to spraví nechtiac, to mi nevadí
😆to je číslo. Tak jedine ustriehnut a zakročiť včas a vydržať. Urcite ju to do 15tky prejde 😆
Ešte by som skúsila dat jej handričku nech po sebe utrie (ale na moju by toto 100% neplatilo...práve naopak... brala by to ako program č.2)
@simona20201309 ona utrie, vlastne keď píšeš ono to tak začalo. Utrieť to ju bavilo najviac. Vyliala nechtiac a chcela utrieť ona. Tak utrela. Už nebolo čo tak vyliala naschvál aby mala čo utrieť. A takto nejak to postupne išlo časom ďalej 😅
🤩 herečka
Určite z toho vyrastie. Aj naša malá kadejaké obdobia. Našťastie ju prešli všetky zatiaľ. Momentálne má obdobie robenie uzlikov kde sa dá 🫣. To fakt naštve keď sa ponahlas a nevieš si obuť botasky, alebo jej nevieš dat z hlavy dole klobúk... lebo...

Preto jej urob prilezitost. Daj jej vodu, poháriky, naberacky (idealne na záhradu, alebo na balkon), misticky.... hodinu nebudeš vedieť o tom ze mas dieťa...
Nech si prelieva a vylieva. Keď sa toho nabaži a prejde ju to