icon

3,5 ročný syn nechce ísť na karneval. Čo mám robiť?

kajkape
10. feb 2012

Jasné, má vzdorovité obdobie, to som si hovorila na začiatku. Viem, že niektoré informácie musí spracovávať dlhšie, preto som ho "navnadzovala" postupne, ako vždy. Ale jednoducho sa zaťal. Má doma dva kostýmy a nechce ani jeden. V škôlke odmietol robiť masky na tvár a každý deň mi oznamuje, že on na žiadny karneval nepôjde, hraničí to pomaly s hysterickosťou. Nemáte prosím nejaký tip, ako ho motivovať? Som zmierená, že jednoducho v ten deň ostane doma, ale potom bude plakať, že nebol na karnevale. 🙂 🙂 🙂 Jaj, ale minule pripustil, že pôjde, ale on chce byť slimák. Zháňať masku slimáka sa mi veru nechce..mám "skákať tak, ako mi píska?"

Strana
z2
sisaha
11. feb 2012

mozno si nevie predstavit co tam budu robit a preto nechce "trapošiť". Su deti, ktore su viac introvertne.. Celkom mu rozumiem. Ja by som mu pribalila kostym, ktory pripustil ako možný s tým, že by ho mal v skrinke, keby sa chcel zapojiť (aby sa mohol pridať medzi ostatných). Ale urcite by som rešpektovala, keby nechcel.

mv1
11. feb 2012

ak nechce-nech nejde. a nerieš to 🙂

stardust
11. feb 2012

Nevysmievaju sa mu nahodou deti v skolke a preto nechce ist na ten karneval? Ak nie, spomen si, ake ti to bolo, ked ta niekto do niecoho nutil...ako si reagovala? Bolo ti to prijemne?

abbie
12. feb 2012

nenutit ho 😉

matysek412
7. feb 2014

Ani môj syn sa nechce prezliekať do žiadnej masky. Minulý rok bol v škôlke na karnevale ale masku si nedal, mal ju v skrinke. O týždeň majú karneval opäť a znovu si nechce dať masku - žiadnu, dokonca ani policajta alebo hasiča 🙂 🙂
pôjde proste bez masky. Je taký typ, od mala nemá rád hromadné akcie žiadneho druhu. Najprv som mala pocit, že to musím riešiť, keď sa všetky bábätká a malé deti hrozne tešili z pesničiek a divadielok a len moje dieťa revalo na celú miestnosť a vždy sme museli odísť, ale potom som to riešiť prestala.
Nechodíme do kina, nechodíme na divadielka, na karnevaly, na mikuláša, do tanečnej a iné hromadné akcie a hotovo. Ja myslím, že keď to proste nechce, tak nemá zmysel ho nútiť, iba čo ho to rozruší.
Minulý rok v škôlke som videla ako rodičia prehovárali dcérku aby sa prezliekla do masky a silou mocou chceli dosiahnuť aby proste v tej maske bola a nakoniec museli zo škôlky úplne odísť, tak plakala.... Stačilo, keby u proste nechali v škôlke bez masky....

minnie55
7. feb 2014

Nechce ? No tak nech nejde 🙂

anelehka
7. feb 2014

ked nechce tak nechce,naco ho nutit,za rok mozno bude chciet...

Strana
z2