3-ročný syn sa pýtal, čo je to intímka
Ahojte. Co by ste odpovedali 3-rocnemu dietatu na otazku: "Mamka, co je to intimka?" Dnes ma syn zaskocil🤭
@terezka2911 pravdu🤗 u nas sa pytala aj na tampon, lebo videla. Snazim sa vzdy co to primerane veku, ked sa pyta…
@kiki68 no mojmu nie, samozrejme pokracovalo to otazkou "a preco to potrebujes " 😀
Môj syn ešte nerozpráva, ale však toto není podľa mňa žiadna otázka na zaskočeníe. Ja by som mu ukázala intimku, a povedala by som, že to používam do nohavičiek, aby som ich nezaspinila tak veľmi. Ak by sa pýtal ďalej, že či sa pocikavam ci co, tak by som vysvetlila, Ze dospelé ženy majú výtok, čo je úplne normálne.
@terezka2911 však pravdu
Moja dcéra tiež dumala načo sú vložky a atď ... Potom si ich dala aj ona 😂
Vadilo jej že mama ty nosis plienky 😂
Teraz má 6 a vie už o všetkom
@terezka2911 však pravdu, v 3r som synovi vysvetľovala už aj menštruáciu -všetkých cicavcov (sestrina fenka akurát mala svoje dni) 😂, jedna vložka nemôže robiť taký problém
Mňa keď sa 4 ročný niečo opýta, tak odpovedám pravdivo, ale primerane jeho veku. Niektoré veci úmyselne dávam pozor aby nevidel (zamykam sa na toalete napríklad), ale už sme mali debatu prečo mám ja veľké prsia a či aj jemu narastú 😀
Úplne normálne vysvetlím.
A v com je problem? Ved ukaz, vysvetli, primerane veku. Mna syn zaskocil ked sa ma v podobnom veku pytal, preco ho ma rano velkeho a tvrdeho 🙂 a ked ma zaskoci nepripravenu, tak kludne poviem, ze velmi dobra otazka a ze porozmyslam, ako mu to vysvetlit... a zistim si, alebo najdem vhodnu literaturu a pod...
"plienka" pre dospelych. toto dieta najlepsie pochopi 🤪
@kiki68 mojej toto vysvetlenie o tamponoch nestacilo, musela ma aj pozorovat pri ich vymene a pytala sa kam si ich to presne davam a preco 😀
@scorpionflower1 tak ako keby sa pyta dalej vysvetlim, mame taku knizku s ludskym telom pre deti 2-7 rokov. Na tom by to islo lahko vysvetlit. Uz si vsima rozdiely, ze muz a zena vyzeraju inak, ale este to riesi iba tou zvedavostou primeranou veku
@terezka2911 kokso, moji toto vôbec neriešia. Dcéra má už skoro 9 rokov a ani raz nepadla takáto téma. Syn má 6 a tiež rieši len ako sa bábo dostane z brucha von, no k menštruácii sme sa ešte nedostali.
@scorpionflower1 tak vystavovat sa pred dietatom, ked si menis tampon, je uz trochu moc 🤦♀️
@scorpionflower1 ked sa ta spyta, ako sa robia deti, tak jej to s muzom rovno predvedies? 🤔
Mna len zarazilo, koľké tú píšete, že trojročným normálne vysvetlite aj menštruáciu 😅.
Tiež mám za chvíľu trojročného, ale však to je ešte také bábo 😁. S ním sa môžem baviť o zvieratách, hračkách a podobných veciach, nie mu vysvetľovať menštruáciu. Neviem si ani predstaviť, čo by mu išlo v tej malej hlavičke 😅.
Ale uznávam, že niektoré deti môžu byť aj veľmi zvedavé a rozumné. Len teda u môjho si to neviem predstaviť 😅. S ním mám iné témy na rozhovor. Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by sa ma opýtal, čo je to intimka 🧐. Odkiaľ by to slovo poznal?
@maribell tak ja ich pouzivam, ked niekedy ideme niekam alebo co, poviem muzovi, este intimky nesmiem zabudnut...a maly hned sa chyta😀 a akoze kks pride mi velmi skoro mu vysveltovat menstruaciu...
@maribell A co je take strasne na menstruacii? Vsak je to normalna biologicka zalezitost. Mojej som povedala, ze dospelym zenam tecie obcas krv z pisulky a nie je to nic nebezpecne a je to normalne. Ja som k dcere vzdy otvorena, vysvetlim jej detskym sposobom o co ide. Ona sa nenecha nikdy odbit, ked jej poviem, ze je este mala na to a vymyslat si nebudem.
@scorpionflower1 nič strašné na tom nie je 😁. Ja som písala iba svoj pohľad, keďže tiež mám doma skoro trojročného a to je teda ozaj ešte bábo. S ním sa môžem rozprávať o tom, prečo na potoku nie sú kačky 😅 a nie menštruáciu mu vysvetľovať, keď ešte ani nevie, čo je to krv 😅.
Ale napísala som, že určite sú aj rozumné a zvedavé deti 😁 len pri mojom si takéto debaty neviem predstaviť.
@maribell moja ti vysvetli ako funguje echolokacia u netopierov a ze niektore netopiere piju krv a pustaju do rany drakulin 🙂 ona je intelektovo nadana (mame to dokazane aj testami), takze sa jej jednoduche vysvetlenia nestacia. Kazde dietatko je ine, ty si ho poznas, to jasne.
@maribell asi z reklamy. Si zober ze su domácnosti kde ide TV nonstop a deti vsetko nasavaju ako spongia. Intimka je to najmenej.
Presne pre toto TV nemame. Pozriem si co chcem na interentovej telke bez uputaviek na hnoj a reklam kde stokrat za den spomenu mykozu a menzes 🤮

@terezka2911 mna sa pytal co je tampon, ma 3 roky o mesiac, tak ze to zeny pouzivaju v urcite dni. A potom zase nepotrebuju. Stacilo mu to zatial 😀