icon

3 ročný syn vôbec nepočúva, odporuje a je hyperaktívny

katka159
9. mar 2011

Prosím Vás chcela som sa spýtať na názor, náš malý bude mať v máji 3 roky a absolútne nepočúva ,stále odporuje, nechce sa obliekať, neuveriteľne kričí a najhoršie je keď mu niečo nieje po vôli alebo mu niečo zakážem a nedovolím tak začne revať , všetko okolo neho lieta a všetkých pľuje. Je to normálne na jeho vek alebo by som mala vyhľadať odborníka pretože už nepomáha ani vysvetľovanie, ani napomínanie a už ani facky.
Rozhodla som sa to dať aj ako diskusiu pretože by som rada aj zistila názore iných báb a dúfam že mi tému neuzamknú

ela2710
10. mar 2011

@katka159 no znelo to ako po tvari . kedze facky...ak je to tak tak beriem spät...ale tak sme to pochopili asi vsetky

katka159
autor
10. mar 2011

@katecameron
@luciferova tak ale u toho chcalan M potom zlyhala vychova a rodičia ako možu malemu povedat že je k....t tak to v živote ...a ten pripad dobreho dietata poznam moja sesternica v 3 rokoch kde ju posadil tam stala priklad mama sa stretla s koleginou rozpravali sa asi hodku na ulici a mala stala pri nej až potom teta povedala že prečo stale stoji pri nej a ona na to že jej nepovedala že môže sa ist hrat .....tak taky moj malý nieje to by som ho musela privazat retazama...
a tie facky už som to pisala ako nejsu na denom poriadku to je tak raz za meiac až ked ma uplne vytočí že už sama neviem čo mam robiť.... ☹

katka159
autor
10. mar 2011

@ela2710 ja sa mu snažim najskor vysvetliť potom upozorniť ale ked nič nepomaha tak dostane na prdel...po lici dostal asi 2 krat v živote....viem že som to debilne napisala...

katecameron
10. mar 2011

@katka159 neboj on s toho vyrastie ale baby ti celkom dobre poradili ze treba urcit hranice velakrat je to tazke cudzím detom sa lahsie urcuju hranice ale svojim je to tazke nevedomky im ublizujeme ked tieto hranice deti prekrocia no zial podla mna sme vacsina mamiciek rovnake ze deckam dovolíme aj to co by sme nemuseli 😉 a stymi rertazami to je dobre aj ja adetto svoje deti tie behaju vsade a ked sa to niekomu nepaci tak nech si trhne nohou ved su to deti ani my sme mozno neboli ine

bodka13
10. mar 2011

@katka159 Katka zvládneš to,určite ti psychologička poradí ako na tvojho drobca 😉
...a s tou "dudulou" radšej pomaly 😉 ...môj starší syn bol dudlový závislák 😀 😀 😀 doma sa ich vždy povalovalo aspoň 5 😠 😀 odučili sme sa až pri nástupe do škôlky(mal 3 roky) a doma sme už mali malého bračeka...skúšali sme to aj pred tým,ale nejako ho nič nemotivovalo,tak sme to nechali tak 😒 ale obmedzili sme to,že hneď po zobudení išla dudula spať pod vankúš a nesmel ju vybrať skôr ako pôjde na obed spať 🙂 a potom do večera zase bez dudla,nedostal ju ani keď sa za niečo hneval 😉 ....až v škôlke pochopil,že dudel je pre "krpcov" takže celý deň bol bez nej hoci prvý týždeň ťažko v škôlke zaspával(mrnkal im tam ☹ ) a pani učiteľky chceli dudel povoliť 😠 😠 😠 lebo že keď je naň naučený,ale som sa s nimi porozprávala a všetko bolo v pohode,podporovali mňa aj malého v boji s dudlom 😀 ...asi dva týždne bola prvá cesta zo škôlky rovno k vankúšu s úsmevom skontroloval,či ho tam dudlisko čaká no a zhruba za mesiac mu nechýbal ani na noc 😉
...neviem či tvoj malý pije ešte s dudlovej fľaše 😕 ...tam som si postavila hlavu a fľašu som mu jednoducho v 3 rokoch z jedného dňa na druhý zobrala...lenže odvtedy asi do 5-6rokov nevypil mlieko,ani granko ☹ nepomáhali ani finty so slamkou,či jupíkovou fľašou
Držím palce a teším sa ako nám napíšeš,že všetko zvládate 😉 🙂 🙂 🙂

katka159
autor
10. mar 2011

@katecameron vieš aj malého je plný dom s stale lieta kolom dokola ja som na to jeho spravanie bola zvikla a nevadilo mi to nejako ale až ked jeho krsná povedala že to nieje normalne že tak reve a kriči tak potom som to začala pozorovať a zaujimať sa....

katecameron
10. mar 2011

@katka159 a krsna ma kolko deti a v akom veku

katecameron
10. mar 2011

lebo ja mam pocit ze najmudrejsie su tie ktore ziadne deti nemaju 😀 😀

katka159
autor
10. mar 2011

@bodka13 ja mu zasa tu dudulu neberiem nejako drsno snažim sa ho premluviť asi rok nech ju zahodime ale stale nič a presne ako hovoriš aj mi ju mame na postielke a len ked ideme spinkat ju ma...ja som ho teraz motivovala tým Tomašom ale nezabralo tak uvidime možnaže to zabere za mesiac....

bodka13
10. mar 2011

@katka159 🙂 ideš na to dobre,len potrebuješ veľmi veľa trpezlivosť 😉 neboj aj ja som veľakrát plakala od zúfalstva,že si neviem poradiť s 2-3 ročným krpcom ☹

katka159
autor
10. mar 2011

katecameron ....malého krsna ma jedno dieta a to 13 mesčne narodilo sa im po 11 rokoch manželstva nemohli mať dotedy ale on je taka učebnicova maminka malý nemoho do roka pomaly žiadnu sladkost ani brumika nič ochutene len tie nemasne neslane jedla, nemôžeš ho vodiť za ruku a ani ho posdiť nechcela že to neprospieva chptici a za ruky sa nema vodiť že je to škodlivé, asi malý preto ešte nechodí len sa plazí....

katecameron
10. mar 2011

@katka159 no tak to hovorí za vsetko nech povie co je normlne ked bude mat 3male deti vo veku 5 3 a 1rok 😀 😀 😀 zmení vsetky nazory ale nic proti nej nema este ziadne skusenosti podla mna

katka159
autor
10. mar 2011

@katecameron som toho istého názoru 😲

katecameron
10. mar 2011

@katka159 teraz kus od temy ale mne sa stalo obdobne ked sa mi narodila prva dcera mm tetka 45rocna stara dievka ma velice chcela poucat o kojení nema dieta tak co ona moze vediet o kojení a o porode tak asi tak vysmiala som sa jej do ocí ze ona je ta posledna ktora mi bude davat rady o kojení a vychove detí kedze ziadne neporodila a tym padom ani nevychovala toto vysostne nenavidím a este som mala kamosku ktora vtedy este bezdetna ohvarala jednu svoju susedu s 2malickymi detmi ze ako furt revu tie jej deti ake su ZLE ze revu cele dni ale ja som jej povedala ze pockaj ked budes mat ty deti no ona nato ze jej take nebude a neboj teraz ma ona iba 1dievcatko a take uvrestane a stazuje sa mi ako na nu svokra nadava ze ma ZLE dieta nevychovane atd....ako niekto moze povedat na1rocne decko ze je zle a nevychovane? 😕 😕 😕 😕 tak toto ja nepochopím asi nikdy

bodka13
10. mar 2011

@katka159
@katecameron z takýchto múdrych ľudí si netreba nič robiť 😉 vypočujte si,ale jedným uchom dnu a druhým von...ja tiež hovorím,že na každého raz príde 😉

katka159
autor
10. mar 2011

@katecameron vieš čo krsna kým nemala malého tak nič nehovorila ale ked sa narodil a prisli sme k nej aj krsný ako napr. mal rok dostal auto velke na vozenie malý má také dve motorky jednu sme im aj požičali a ked sme prisli tak povedal že aby to malý nezničil že je to do 20 kg a že on ma 21kg a ako vysvetliš 3 ročnemu decku že sa s tým hrat a ani voziť nemôže potom mu tam teda dovolil sadnut ale len na oko lebo už asi na mne videl že som nasrana, mala som sto chuti sa otočiť a ist preč...ja viem malý je kazisvet všetko čo dostane za par dni ma potom on je po otcovi do všeteho sa musi pozret ako to funguje ...

simi251
10. mar 2011

@katka159 Katka, drzim Vam palce. Urcite Vam to pomoze a budete stastnejsi cela rodinka. A nic si z toho nerob, ze parkrat ustupis. Ved si len clovek a milujuca maminka tak je jasne ze ta dvojhodinovy plac presvedci. 😝 Vychova je velmi zlozita vec. Ale to pochopi asi len ten, kto si tym prejde. A niekedy je viac problemov s inteligentnym a zivym dietatom s potrebou stale nieco poznavat a riesit ako s dietatom ktore sedi tam kde ho posadis a a svoj sve. Takze hlavu hore a uvidis, ze o par rokov sa budete na tom vsetkom spolu smiat. Teda aspon ja si tak hovorim. 😀

katka159
autor
10. mar 2011

baby dneska sa od rana držim vašých rád a ešte nebol ani jeden krik až na to že tatko nechal na stole kofolu a on si chcel upyt tak som mu to vysvetlila že ma svoju detsku a bolo po kriku že mu dam jeho lebo ta je bakana .....som s toho strasne potešená.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

winona24
10. mar 2011

ahojte....
@katka159 ďakujem ešte raz za info a vytvorení témy...dočítam Vás večer v kľude...teraz to nejde....

ono je sranda ako si človek predstavuje (kým ešte nemá vlastné deti) ako ich bude príkladne vychovávať...ako som vždy pozerala na mamičky,kt.cirkusujú deti...že ako je to možnééé....že si nevedia s nimi rady.... 😀 😀 heh..až kým sa mi nenarodilo vlastné dieťa... 😅 😅 😅

ja nemôžem povedať,že by som mala zlé dieťa...jednoducho toto je kritický tretí rok....skoro všetky detičky si tým prejdú...a naozaj je to len o tom,že skúšajú čo si môžu k rodičom dovoliť...a je len na rodičoch ako určia hranice....a to chce naozaj veľa trpezlivosti.... 😔

ešte k tej mojej story čo som písala v otázke....to bol vtedy taký začarovaný týždeň...aj dni dozadu mi naty robila cirkusy ... a vyvrcholilo to na tých trampolínach...nespoznávala som ju...bola by som sa na to vykašľala a nechala ju revať koľko chce....ale von bolo asi -10,ona spotená a ja som ju nemohla ani len obliecť...nič...len vrieskala...hádzala sa o zem....všetky decká a rodičia na ňu pozerali....ani po dobrom...ani odpútavanie pozornosti...ani podplácanie....nič nič nič...prvý krát mi niečo až také vyrobila....hanbila som sa a bolo mi do plaču...a ako píšete...bitka to nevyriešila...skôr naopak...a k tej "facke"...bol to len taký "lízanec"...nič silné...no i tak ma to doteraz mrzí,lebo viem,že to nebolo vôbec správne.... 😔 😔
jedno však viem...že v prípade,že sa podobná situácia zopakuje,budem sa maximálne snažiť zachovať si chladnú hlavu a riešiť to ináč....

ach jo....vychovávať dieťa je asi tá najťažšia úloha.... 😅

winona24
10. mar 2011

v pôvodnej otázke píše @katka888 o terapii objatím....

dokonca aj to som vtedy vyskúšala...a nič.... 😔

http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1803/te...

a aj tu na MK je téma

https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/terapia-pevnym-objatim-2/

katka159
autor
10. mar 2011

@winona24 tak to ani ja nemôžem povedať že by bol nejaký extremne zlý da sa s ním aj zahrat aj je dobrý ale niekedy je to dosť hrozné 😖 ...najhoršie je to snad ked je nás viac doma alebo ked pride našteva niekedy sa až hambím 😕 ....ale zasa ked sme sami tak niekedy neviem ani že ho mam a da sa s nim všeličo aj praviť už aj uvariť lebo mi pomaha.... 🙂

winona24
10. mar 2011

@katka159 ale aj Naty je zlatá...šikovná...rozumná...zahrá sa pekne sama...ale keď ju občas chytí rapel...no konec...ale ich to prejde.... 😉 😉

simi251
10. mar 2011

Ja uz mam sice velkeho skolkara, skoro skolaka, takze ziadne klasicke obdobie vzdoru ale vypozorovala som velku suvislost medzi takymito prejavmi a obdobim typickych skolkarskych virusov. Niekedy este neboli ziadne vonkajsie prejavy a dieta bolo aj tak zle. A za dva dni, sopliska ako svet. Ved aj deticky maju dni ked sa necitia dobre akurat, ze to nevedia definovat. Takze len vela trpezlivosti.

macekovam
10. mar 2011

@katka159 ahoj🙂 bud si ista ze ked mu vsetko dovolis tak ti prerastie cez hlavu... 😖 😖 😖 a ak si s nim vacsinu dna sama tak to bude cim dalej tym horsie...ty si mama a ono je len dieta...to ze mu ty nieco povolis ked on zacne revat berie tak ze to co spravil je spravne a je to cesta ako sa to ma ked to chce dosiahnut...treba ho nechat vyvrieskat 😉 a riesenie ktore bude aj pre neho mu ponuknut az vtedy ked sa ukludni....nie pocas reho najvacsieho...len aby pre boha stichol 😖 😖 😖 na mieste je autoritativne spravanie este pred vyhrotenim situacie...ty si prenho aj mama ktora polaska,pohladi ale musi vediet rozoznat ze uz staci....,,mama sa hneva...

macekovam
10. mar 2011

@winona24 neviem co sa da dosiahnut terapiou objati....no..treba skusit...ale keby som mala svoju rozcertenu dveru objimat tak by vyvadzala este viac...a naviac by asi aj kopala...a keby ma tym pluvancom o ktorom sa tu pise trafila tak neviem neviem...to je moja achilovka...

macekovam
10. mar 2011

@katka159 ja som cumel prestala davat po troch mesiacoch...a synovi ma rok ho davam len sem tam...ale ani ho nepyta...jednoducho ho vyhod...povedz mu ze sa stratil a napisete jeziskovi aby doniesol novy.......skus...alebo este mi napadlo...mu ho pokazte..tak aby to nevidel oddelte cumlaciu cast od tej druhej... a potom ho skusajte akoze opravit...a ono to akoze nepojde...nech aj oco skusa aj ty...potom ho nejako provitorne spojte a skuste mu ho dat...este aj cumlaciu cast pokazte..prederavte..a fakt to zahrajte ze to straaasne chcete opravit....a ked bude revat tak povedzte ze napisete jeziskovi nech donesie novy alebo ked pojdete do tesca tak akoze kupite novy...a vsetky ostatne cumle vyhod ak ich mas viac...a ked toto vydrzis ak aj zacne plakat tak vydrzis... 😎

katka159
autor
10. mar 2011

@macekovam neviem či ta terapia objatim plati aj pre tak velke deti pri 1 ročných sa to asi da to som aj ja robila ked reval tak sa skor uklidnil ale teraz ved by mna dokopal a ked sa ho chcem len v tom revu dotknut a zobrat ho tak kope a rozhadzuje veci okolo seba a pluje...tak neviem neviem.... 🙂

katka159
autor
10. mar 2011

@macekovam tak to neviem ja som to skušala a reval 2 hodinky v kuse a už som nemala nervy a kebyže poviem že ho pojdeme kupit tak by ma určite poslal že ho mam ist hned kupiť...zatial vyjednavam chcem ho vymeniť za niečo tak uvidime ako uspejeme.....naštastie sme sa dohodli že bude dudať len ked bude v posteli a bude ležať.....

macekovam
10. mar 2011

@katka159 ja terapiu objatim...neuznavam... 🙂

bodka13
10. mar 2011

@macekovam každé dieťa je iné...čím menšie dieťatko,tým lepšie sa odučí od dudla 😉 ...starší syn bol dudlový a mladší ho odmietal,alebo ho iba nosil v ručičke🙂
@katka159 Katka musí iba skúšať...to s tým pokazeným dudlom nie je zlý nápad 😉 lenže u nás nefungoval ☹ dudel sme nemuseli ani pokaziť rozpadol sa sám a aj tak sa nevedel rozlúčiť s tou umelou časťou-najskôr to všetko hodil do koša a potom to potajomky vybral,zaspával tak že si hrkal s tou "karičkou"(vyumývanou vo vriacej vode),či ako to nazvať 😀 ...ale nový sme už nekúpili 😉 🙂