3-ročný syn zabil vrabca, čo to má znamenať?
Ahojte mamicky. Moj syn dnes nahanal maleho vrabca,ktoreho nakoniec zaslapil. Mam z toho traumu a nechapem ci nieco taketo je normalne urobit. Boli sme vonku a zacala nahanat toho vrabceka. Upozorbila som ho nech ho neha na pokoji lebo sa ho ten vrabec boji a aai nema mamicku a nevie este lietat. Vzala som si z vaku vodu na pitie,pozriem na neho a on ho drzal vo vzduchu za nohu a slahol ho o zem a stupil na neho. Prpsim Vas moj syn ma 3 roky a je to normalne slusne vychovane dieta,ktore nikoho nebije vonku a poslucha. Neni hyperaktivny ani neublizuje nasmu psovi. Prosim vas ako si mam definovat toto spravanie. Ked som sa ho opytala preco to spravil povedal ze nechcel som. Samozrejme som ho vyhresila ale som z toho v soku .
@dancul142 Treba sledovať, čo bude robiť ďalej. Pamätám si, ako nám učiteľka rozprávala, že chcela dať kuriatka do kočíka a stále sa hýbali, tak im ako dieťa vytočila krky (umreli)... Spolužiačka dokonca zahrabala nejaké do zeme. A sú to dnes normálni ľudia.
No,ja ti neviem...Poviem iba moj subjektuvny nazor,takze necham na tebe ci ho budes brat za relevantny.Podla mna to nie je len tak, ze stane sa.Neobvinujem vobec teba,zivo si viem predstavit ako sa to stalo,necakala si to,zrazu bolo neskoro a potkm ten sok ze co to preboha spravil.Ja to vsak nevidim tak,ze "hmm,stalo sa".Toto sa nestalo tak ze ho mojkal a mojkal az ho pridusil.On toho vtacika surovo zasliapol a vidim v tom bezcitnost a agresivitu.Necudujem sa ti ze si v soku,ja by som bola tiez.Vobec by som nad tym nemavla rukou.Co by som urobila ja,lebo mne by takato krutost v mojom vlastnom dietati asi spavat nedala,sla by som uplne sama za detskou psychologickou,nejakou dobrou sikovnou a porozpravala jej co sa stalo,co si o tom mysli,ako s nim dalej vo vychove jednat ak ma v sebe taketo sklony.Proste teraz ho vies este ohybat a usmernovat.Uorimne,ja nie som ziadny velky zveromil,na rozdiel od mojej dcery,ale mam z toho zly pocit aj za teba.A podla mna je super od teba ze si nad tym nemavla rukou,ze nad tym uvazujes a pokracovala by som dalej.Podla mna takato krutost v dietati nie je bezna,normalna ani zdrava,treba sa tomu venovat.
@dancul142 ako trojrocne dieta som nase macky bezne tahala za hlavu (drzala im ju pod pazuchou a tak nosila, zatial co oni viseli pridusene ako zle zavesene pradlo) a za chvost vlacila za sebou po dvore (mraucali, ale drzali ako hluchy dvere). Alebo som im drzala nufak v miske s mliekom (akoze nech sa napiju, v realite som ich topila).
Z dnesneho pohladu hodne necitlive a brutalne chovanie.
Teraz mame doma niekolko zvieratiek. Staram sa o ne s laskou, zboznuju ma (psiky, ked mozu, v noci zdrhnu od kazdeho z postele a do rana ich mam pod perinou ja), ani by mi nenapadlo im ublizit, su to moje lasky.
Tazko povedat u vas, ale podla mna z toho vyrastie. Urcite sa s nim porozpravaj. Skus mu to priblizit cez nejaku bolest, co sam zazil. Deti najlepsie chapu taketo prepojenia, ked si vedia pod tym presne predstavit nieco, lebo to uz zazili.
Abstraktny opis ako: “jeho mamicka je teraz smutna” im toho vela nepovie.
Ale myslim, ze z toho vyrastie a toto nebol naznak buduceho psychopata.
Je možné že chcel vidieť čo sa stane a presne ako bolo vyssie písané niekde to videl a zopakoval
@dancul142 Preboha čo ste sa tu už všetci zbláznili??? Veď má len tri roky preboha! Ešte si úplne neuvedomuje, že je silnejší ako nejaký malý vták a môže ho zabiť. Je smutný, sám sa hral a išiel dobrovoľne spať, čiže si to uvedomil a trápi ho to. Treba ho len povzbudiť, že to čo urobil bolo síce škaredé a už sa to nedá napraviť, ale treba sa z toho poučiť a už nikdy nič také žiadnemu tvorovi neurobiť. Vy tu moralizujete ako keby sa to nikomu inému nestalo. Zameťte si najskôr pred vlastým prahom a prestaňte súdiť, na to je tu niekto iný.
Opat hon na carodejnice. Pane boze zeny ste vy normalne?!?? 🤦♀️ Ziadneho psychologa dieta nepotrebuje, pokial sa to nebude niekolkokrat opakovat. Vela deti v tomto veku absolutne nevie vyhodnotit dosledok konania, ucia sa to od nas. Staci pozriet rozpravky agresivne, kde macka nahana mys, trieska o hlavu, hadze kadeco atd. Staci aby to raz videlo, skusa, objavuje. Bohuzial ze to bolo takym nestastnym sposobom. A ty sa netrap prosim ta. Aj mne by to bolo luto, treba sa z toho ale poucit, vela mu vysvetlit, ukazat. Ked si spomeniem co robili nasi spoluziaci v skole, kolko dospelych vedome tyra zvierata, toto ale nie je tvoj pripad. Tvoje dieta ma len tri roky. A nie, nemusis ho sledovat kazdu sekundu a ano, za tu chvilu co sa clovek obzrie dokazu deti neuveritelne veci. Nie ste ziadna vynimka. Na margo dosledkov konania. Pozname pripady ako sa 5rocne deti hrali na Batmana, ci Spidermana a velmi si ublizili, skocili napr z okna a tak podobne. Takze urcite aj mnoho starsich deti este, nechape vsetky dosledky svojho konania. Vy psychologicky poniektore. Katastrofa!!
Ak by sa nieco podobne stalo, riesila by som to so psychologom. Mozno si syncek v tomto veku este nevedel predtsavit dosledky svojho konania (ved nic podobne este nespravil). Ak nebije ine deti, zvieratka atd myslim, ze z neho ziadna hruza nevyrastie. Mamka, ukludnite sa, raz by som sa k tomu vratila presla so synom (co ste uz asi urobili). A viac by som to nerozpitvavala, aby zas nemal traumu aj on "sam zo seba". Ale sledujte ho. A mozno po case by som ho zas vzala k zvieratkam a sledovala jeho spravanie. Pekny dnik
Ahoj. Nečítala som diskusiu. Možno si to naozaj nedal do súvislosti, že keď ho bachne o zem čo sa stým úbožiakom stane. Píšeš, že je inač nekonfliktný a mierumilovný, tak asi to nič nebude, žiaden prejav niečoho čo by ťa muselo znepokojovať. Asi pravdepodobne si v hlave nepomyslel "taak a teraz ťa zabijem" ako som si to predstavila podľa nadpisu 😀 I keď zas na druhej strane vždy sa delikventné správanie prejaví prvý raz. Takže teraz už vie čo spravil s tým vtákom tak už by nič podobné nemal spraviť a ak áno, tak to už bude na zváženie, to už nebude jeho nevedomosť....
A ešte mi nedá, píšem, že teraz vie čo sa stalo s vtáčikom. Ja osobne vysvetlenie "váčika to bolelo a išiel do nebíčka" neuznávam. Podľa mňa 3 ročné dieťa nechápe tejto metafore. Že čo to znamená, že je v nebíčku. Ja by som to svojmu dieťaťu vysvetlila normálne, že vtáčik zomrel a už neuvidí svoju maminku. Takto si už aj 3 ročné dieťa vie predstaviť následok svojho činu.
A teraz na odľahčenie témy... To mláďa vypadnuté z hniezda malo nulovú šancu na prežitie a len by sa trápilo, takže tvoj syn mu to trápenie len skrátil 😀 (samozrejme berte to s rezervou, srandujem)
Napisem aj ja sem sice neviem ti pomoct kebo moja dcera teraz uz 9 r.miluje zvieratka a place vzdy ked vidi nahodou ak niekto ublyzuje zvieratku.Ale ja som zase ostala so zastavenym rozumom ked sa psik tulavy roztraseny prechadzal okolo obchodu v ktorom robim a zovral o kusok chleba a vsetci ju odhanali a chuda fenka sa aj pocikala od strachu az sa jej nohy triasli a taky dva fagani na bycikloch presli okolo nej asi 10r.a kricali ako ju otravia dacim ci poleju benzinom a zapalia.....jooooj taaaak sme im vyplachli zaludok ja aj jeden pan!Uz od mala v nich je agresivita voci zvieratam.A pri tom ten psik siel potom do parku a moja dcera povedala detom ze ona nic neurobi a nakoniec sa snou az do vecera hrali.Myslim ze to rodic bysi od mala dieta ucit lubit vsetky zvieratka.
ja tiez celkom nechapem tie hrube odsudzujuce komentare. take male dieta nerozumie nezvratnosti smrti a ked je aktivnejsie, tak skusa, co sa s cim da. nerozmysla nad dosledkami svojho konania. a este odsudzovat matku, no neviem, vase deti potom asi v zivote nemali uraz alebo ich nic nenechate robit, cim z nich vychovate nesamostatnych jedincov. ale zase, samozrejme, treba to vysvetlit normalne, ako tu niekto spominal, nie povedat, ze je v nebicku, to tiez takemu dietatu povie H.
Bože 3 tak ročne dieťa ... No hrozne 😂 by kopec deti bolo u psychiatra... náš starký ukazoval malej chrobáka ( nemenujem .. krásny veľký).. mala dobehla pozrela a dupla na neho nohou... Zabila ho. Mala som ju dať liečiť? Proste malé dieťa.. spýtali sme sa prečo to urobila, že ho zabila a ze sa to nerobí.... druhý raz sme dali pozor. Teraz sa rozreve aj keď sa nám sliepky pobiju alebo keď pes zožral motýľa... Ani jeden extrém nie je dobrý, či je to bezcitnost alebo prílišná citlivosť na takéto "veci"... Primerane.
@dancul142 no vymyslela by som mu primerany trest. Aky neviem tvoje dieta posud sama..samozrejme vysvetlenie ok. Este ja osobne by som mu nakazala vykopat hrobcek a vtacika pochovat. A samozrejme vyjadrit lutost a este raz poriadne vysvetlenie ze niekomu zobral zivot.. viac pri takom dietati urobit nevies.
@dancul142 Ahoj, hlavne kľud, malému stačí vysvetliť že sa to nerobí. Moja takto skántrila jaštericu, prečo? Noo lebo videla naše malé mača ako ju chytilo a hralo sa s ňou a samozrejme to jašterica neprežila a mača sa hralo a hralo. No a moja hádam nie je horšia tak si chytila tiež a nakoniec rozšlapla. Takže som vysvetlila a bolo. Žiadny psychológ to už akože kde sme za toto? Už trochu preháňajú maminky. A navyše bežnE plieskame doma muchy mucholapkou, prípadne iný hmyz aj pred deťmi, tí ktorí bývajú v dome aj myši a potkany , likvidujeme si doma mravce a položme si ruku na srdce - tie naše ratolesti to občas vidia a určite nerozoznávajú v 3 rokoch že je to iné. Takže hlavne mu to nepripominať a veľa o tom pred ním nehovoriť nech mu to nevŕta v hlave.
@dancul142 otrasné správanie tvoje aj tvojho syna. Môj nemá dovolené naháňať nič ani žiadnemu zvieraťu ublížiť. Od narodenia som ho učila zviera hladiť, chováme andulky aj zajačiky mini. Nikdy žiadnému neublížil. Za toto by môj dostal poriadny trest, ale vlastne si ani neviem predstaviť že by sa to pri mne stalo. Kde si mala oči to nechápem. Nemala si dovoliť ani naháňanie vrabčeka. Je to veľmi smutné a kruté správanie😠
@dancul142
Ja som ako 4 rocna zabila vsetky kuriatka.Zlomila som im krk a este na nich skocila.Potom mi to asi doslo,ze babke sa to pacit nebude,tak som ich poskryvala po izbe.Nejake pod vankus,nejake do kachlovej horiacej pece.Kuriatok bolo 12.Malicke v ohradke.Ako 6 rocna som obkukala ako sa nabija vzduchovka a zastrelila macku.Tesilo ma to,ze som trafila.A este som dala malu macicku do perinky a detskeho kocika.Lenze macicka utekala z perinky,tak som ju tak dotiahla,az som ju udusila.Pol dna som hovorila,ze macicka spi v kociku az zhrozena babka si vsimla,ze macka je mrtva.Dnes macky milujem a nic ine som nezabila.🤗Treba mu to vysvetlit,ze zvieratko ma srdiecko.Urcite ho to prejde.
@dancul142 nemusi to nic znamenat, vsak ma len 3 roky, takym malym detom este nemusi vsetko dochadzat a len zacinaju rozlisovat medzi zivym a hrackou. dolezite je ze si ho za to sprdla a vysvetlila dosledky. riesila by som to dalej, len ak by sa nieco podobne opakovalo dalsie razy a bolo by vyslovene vidno ze sa vyziva v nejakej krutosti
Väčšinou to robia príliš rozmaznané deti mám dve deti ale ani jedno neublížilo a ani neubližuje zvieratám . Keď však takto správa teraz tak čo bude keď bude väčší keď vie ublížiť zvieratám tak v škole nebude mať problém šikanovať deti
Milé maminky, niektoré komentáre tu už fakt sú prehnané. Tá Vaša dokonalosť, dokonalá výchova a dokonalosť Vašich detí je doneba volajúca.A keď už ste také kruté v komentároch tak dúfam že ste vegáni lebo aj to mäsko čo papkáte a papkajú Vaše detičky boli zvieratká milé a nežné a niekto ich len jednoducho a bez srdca zabil aby ste ich mali domka na tanieri. To je ok??
Veď toto je dieťa, robí chyby a bude robiť a chyby robíme aj my dospelý. A niektorí oveľa horšie.
Nasho zas prekvapil minule krtko a chcel ho zaslaliapnut :(

@eliska13 Ukludni sa, ja som iba o jej reflexoch pisala, a ze to ako z hororu. Hyena si jedine ty