icon

3-ročný syn zabil vrabca, čo to má znamenať?

dancul142
7. júl 2019

Ahojte mamicky. Moj syn dnes nahanal maleho vrabca,ktoreho nakoniec zaslapil. Mam z toho traumu a nechapem ci nieco taketo je normalne urobit. Boli sme vonku a zacala nahanat toho vrabceka. Upozorbila som ho nech ho neha na pokoji lebo sa ho ten vrabec boji a aai nema mamicku a nevie este lietat. Vzala som si z vaku vodu na pitie,pozriem na neho a on ho drzal vo vzduchu za nohu a slahol ho o zem a stupil na neho. Prpsim Vas moj syn ma 3 roky a je to normalne slusne vychovane dieta,ktore nikoho nebije vonku a poslucha. Neni hyperaktivny ani neublizuje nasmu psovi. Prosim vas ako si mam definovat toto spravanie. Ked som sa ho opytala preco to spravil povedal ze nechcel som. Samozrejme som ho vyhresila ale som z toho v soku .

podkovickaa
7. júl 2019

@liv1
A ty si cim bola dopovana ked si davala mlieko ?

meluela
7. júl 2019

@liv1 presne tak .. trojrocneho pomaly z vrazdy obvinia a plna chladnicka masa z utyranych zvierat kupeneho v akcii a dovezeneho kamionmi tisice kilometrov, vajec z klietkoveho chovu a mlieko za 20 centov plne hnisu zo zapalenych vemien

ivi2891
7. júl 2019

Mi nejeme kupované v obchode ale máme všetko domáce nakoľko chováme broilerky kurence na mäso aj sliepocky máme na vajíčka dokonca aj zajace a okrem toho chováme aj rôzne papagáje . Ale keď rezeme kurence. tak deti to nesmú vidieť stalo sa že to zbadali a plakali jeden celý deň ja neodsudzujem matku ale zrejme bude sa s ním o zvieratkách mala rozprávať čo sa smie a čo nie

podkovickaa
7. júl 2019

@ivi2891
To som este nepocula,aby decka na dedine plakali ked aa zabijalo.Tie deti to beru ako sucast zivota.Ked bude mat zvierata aj nadalej to.um sekerky a noze na zabijanie date den ich osemnastin???
Mne skor tvoje dieta pride precitlivene.

krasnysen
7. júl 2019

@dancul142 neriesila by som to, synovi si vyhresila, vysvetlila, nechcel to urobit. Take dieta este nevie posudit dosledok svojho cinu. My ako deti sme porobili kadeco, este aj starsi sme o nieco boli, vtedy nam rodicia tak za zadkom nestali, ako stojime my teraz za ich zadkami. Urobili sme, nikto ani o nicom nevedel, ani nas nevyhresil a zijeme a vieme, ze sme vtedy ako deti urobili zle a teraz konáme uplne inak...na ziadnom z nas to nezanechalo nasledky... dnesna doba je len o psychologoch... ak sa nieco okoliu nepozdava, sup s detmi k psychologovi... vsak uz pomaly kazde druhe dieta v mojom okoli beha psychologovi... nam volakedy bud zakazali, jednu po zadku dali a neexistoval psycholog... ale to sme uz boli starsi.... 3rocne dieta nevie aky dosledok z jeho cinu vyplynie... nechajme ho zit a ucit sa na vlastnych chybach... mam 7rocneho syna a tiez sem tam este nevie, co cim spôsobí...

ivi2891
7. júl 2019

@podkovickaa my bývame v meste v Komárne len v časti kde sú rodinné domy z mojimy deťmi chodievam veľmi často do prírody a učím ich ľúbiť zvieratá a okrem toho druhí rok bývame v dome a chováme zvieratá tak je to pre nich nezvyčajné . Ani ja to nerobím rada ale tie potraviny z obchodu to sú samé otravy

simca06022011
7. júl 2019

@podkovickaa nie sú precitlivele, tie deti majú k tým zvieratám ( hlavne menšie) vzťah, vymýšľajú im mena, starajú sa, koľko krát rok nám behajú po dvore s nimi.. Je to normálka. Áno dospelí to neberieme len tak... Nie to ešte to dieťa... Patrí to k životu, vedia že sa budú zabíjať, ale aj tak sú z toho smutne. U nás neexistuje aby deti obzerali zabíjanie zvierata. Napr ja som ako 7 ročná videla zabíjať prasa a do mňa roku nik bravcovinu nedostal... A zabíjačkové "špeciality" a klobásy a pod. To len som cítila a žalúdok v krku...

ivi2891
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
7. júl 2019

@podkovickaa tiež som ako dieťa sa nemohla pozerať na zabíjačku a zabíjanie zvierat. Niektoré deti sú citlivejsie, niektoré až necitlive. Úžitkové zviera chované na mäso by napriek všetkému mali mat dôstojný život a rýchlu smrť. Niektoré historky, ktoré som počula o zabíjani zvierat boli fakt hrozne. Deti treba učiť vážiť si každý život, aj zvieraci.

judar
7. júl 2019

Šialené.. hlavne že mamička sa prizerala ako sa z jej 3 ročného sunka stane na chvilku psychopat...aj nabudúce sa nezabudni prizerať...u niektorých detí takto nastane fakt bezcitný skrat že to vedie aj k horším veciam

abbey1
7. júl 2019

Trojročné dieťa skutočne nie je také malé, aby si neuvedomovalo, že spôsobuje utrpenie. Určite malo dostať riadne vypucovany žalúdok a dôrazne vysvetlené, prečo sa také veci nerobia. Opakovane by som sa k tomu vrátila pár dňoch, aby som sa uistila, že dieťa to len tak nepustilo z hlavy a vzali si ponaučenie. Nad takým správaním nemožno mávnuť rukou s ospravedlnením, že ide o malé dieťa.

ghostsgirl
7. júl 2019

Podla mna 3 rocne dieta si tiez uz uvedomuje, ze to co robi je zle. Nehovorim, ze nemoze nastat nejaky skrat, presne ak ma nieco odpozerane z priblblych rozpravok, ale urcite by som nad tym len nemavla rukou, ze vtacika to bolelo a uz je v nebicku. Razne by som dala dietatu najavo, ze spravil hroznu netolerovatelnu vec, ktora sa nebude opakovat. Jasne, ze nerobit teraz dramu a hned brat dieta k psychiatrovi, ale urcite poriadne sledovat a neustale vysvetlovat a byt na pozore. Lebo ja vidim obrovsky rozdiel medzi tym ked tu niekto pisal, ze topil macku v mlieku a zasliapnutim. Tam predpokladam umysel, ze chcel macku nakrmit a decko neodhadne situaciu, ale rozdupanie, tam si myslim, ze neslo o hru ani neodhadnutie situacie. To je nepekna agresia a treba to utnut v zarodku. Cize je fajn, ze to riesis. Vela vysvetluj a pozoruj spravanie.

rachelkk
7. júl 2019

Niektoré matky ,ženy nemajú čo robiť tak ta tu riadne zdeptaju. Podla mňa sa netráp. Stávajú sa nehody . Viac sleduj čo malý pozerá v telke. Ja napríklad telku s malou skoro vôbec nepozeráme. Hlavne hlavu hore ;)

danushik
7. júl 2019

netrap sa... ma 3 roky.. staci si pozriet Toma & Jerryho, a to je rozpravka.. a pri dnesnych programoch v telke? Videl to, zopakoval... dolezite je mu to vysvetlit..hlavne pozoruj ako sa bude spravat dalej... kup mu zvieratko.. chodte na farmu.. do utulku... vsimaj si prejavy a az potom ries psychologov...

0silvia0
7. júl 2019

@rachelkk ved píše, že telku nepozerá...

katkabg
7. júl 2019

@podkovickaa sa mas cim chvalit teda

pribinak
7. júl 2019

@podkovickaa je rozdiel zabiť, aby sme mali mäso na jedenie a prezili sme a zabiť len tak pre zábavku a z nudy
To sa neda porovnávať
Aj zvieratá zabíjajú, ale aby prezili, nie len tak z pasie
Mame doma psa, ked bol syn maly, bolo jedno ci mal rok alebo dva, zle mu robit nesmel.

podkovickaa
7. júl 2019

@katkabg
Ja sa nechvalim.Je to fakt.Vyrastala som na farme a rodicia my nestali 24 hodin za ritou.Nemali sme ani telefony,notebooky a ani telku.Napriek vsetkemu som 11 rokov posobila v misii a pomahala.Teraz popri praci posobim ako dobrovlnik pre jedno zdruzenie ktore pomaha.
Skus sa ty pozriet na seba co si vykonala prospesne ty mozno za posledny rok okrem toho ,ze si si kupila Nota Bene a mozno ani to nie.
Tu je tolko plytkych a pokryteckych zien ktore najdalej kde si dovidia je spicka ich mozno plastikoveho nosa,az to boli.

squirrels
7. júl 2019

@maciatkoe Pozrite si Dobrého synčeka (1993) s Culkinom... 😨

abbey1
7. júl 2019

@podkovickaa Chvalis sa, čo prospešné si urobila a píšeš o pokrytectve. Pozri sa však na agresiu a odsudzovanie aj vo svojich príspevkoch. Moje dieťa je dlhodobo dobrovoľne vegetarián, v živote vedome zvieratám neublížilo ani jedno z nich, ani ja v detstve. Dodnes zvieratám pomáhame, ako sa len dá. Stojím detom za zadkom, možno viac a možno dlhšie, ako sa niekomu zdá normálne. Napriek tomu majú svoju hlavu a sú samostatné. Nikto mi nikdy do očí nepovedal, že som j... Až tu na MK sa nájdu anonymné ženy, ktoré kľudne druhé hanlivo označia ako j...bio matky.

0silvia0
7. júl 2019

@podkovickaa mne rodicia tiež nestali za ritou, ale tebe asi mali, lebo vzduchovka malému dieťaťu do ruky nepatrí, mohlo to skončiť oveľa tragickejsie, keby si si vystrelila oko sebe alebo niekomu inému, asi by si inak pisala🤨

podkovickaa
7. júl 2019

@0silvia0
Musis davat pozor.To je cele.

podkovickaa
7. júl 2019

@abbey1
No vidis a napriek tomu nevies co z nich raz vyrastie.

abbey1
7. júl 2019

@podkovickaa ??? Myslíš z mojich detí? Nejako som nepochopila, ale nevadí. Ja mám v tomto svedomie čisté.

podkovickaa
7. júl 2019

@abbey1
Zatial.Nikdy nevies...

abbey1
7. júl 2019

@podkovickaa Už mám jedno dospelé a dospelé sú i deti mojej sestry, ktoré som vychovala a teda už si dovolím posúdiť, aki ľudia sú z nich.

podkovickaa
7. júl 2019

@abbey1
V dospelosti zivot nekonci...

abbey1
7. júl 2019

@podkovickaa Fajn, chceš sa baviť o reinkarnacii? Či čo riešiš? Ty tie biomatky sveta nepoznáš a označuješ ich hanlivo a seba vychvaľuješ. Tak nechápem, čo teraz splietas. Radšej budem dieťaťu stať za zadkom, akoby malo strieľať mačky. Asi toľko k téme.

silvike
7. júl 2019

@dancul142 Ja by som tiež asi ostala šokovaná, ale ked je syncek inak uplne v pohode mierumilovny, nebije inych a nie je aj inokedy nejaky agresivny tak si myslim, ze to bolo len take skratove konanie, napadlo ma, ze ci to nebolo len nieco ako reflex, ked napr. chytil toho vrabceka a ten ho nejako pazurikom zaskrabol a syn to necakal, nejak ho to prekvapilo, zabolelo, tak ho hned odhodil a zaslapol, ako ked napr, po Vas nieco lezie tak nepozerate na nic, len to rychlo strasiete zo seba a snazite sa udupat, ci pavuk, ucholak a ine havede...tak skratka ci to nemohlo byt len take nieco. A v kazdom pripade by som to vobec neposudzovala ako poniektore zeny ze chlapec si uz uvedomuje a pod.....no neuvedomuje si to az tak vsetko, hlavne tie dosledky, naozaj na to este nema ani vek ani skusenosti. A fakt kopec deti ako tu aj niektore zienky naznacili robili zvieratkam vselico ine, ale ani nie ze z krutosti ale z neuvedomovania si dosledkov a co to vlastne robia. Myslim ze je vsetko ok, hlavne preto lebo syncek bol smutny a to je podla mna klucove v tomto pribehu, siel si sam lahnut, sameho ho to trapilo a mozno aj prekvapil seba sameho co urobil, ze zabil vrabceka, mu to potom docvaklo, uz by som to nejako s nim neriesila, mozno urobila obycajne krmitko z pet flase pre ostatnych vtacikov a zavesili by sme to niekde ako take male "odskodne", pre synov lepsi pocit z toho vsetkeho. Alebo by som u vecer precitala nejaku rozpravku o nejakych vtacikoch kde sa nieco najprv zle stalo ale potom sa vsetko dobre skoncilo, skratka nieco take podobne vymysliet aby to nebolo uplne presne o synovi ale nieco akoze podobne aby sa v tom pribehu nasiel, resp.aby tam nakoniec ten fiktivny chlapcek urobil nieco dobre tomu vtakovi, nejak ho zachranil, alebo inak mu pomohol....neviem teraz tak presne ale skratka asi rozumiete co chcem povedat 🙂 Ja si tak stale nieco pred spanim vymyslam a akoze je to o uplne inych detoch ale v podstate sa tam ti moji nejako vzdy najdu 🙂 a je to vzdy take poucne s dobrym koncom v dobrom vyriesene 🙂

0silvia0
7. júl 2019

@podkovickaa jaj, akože 6-ročné decko má dávať pozor, to je celé? Keď nedá pozor, tak smola, či ako si to myslela? Keby si niekomu ublížila vzduchovkou, tvoji rodičia nesú za teba zodpovednosť, ani to nevadí? Mám pocit, že neriešiš veci do hĺbky, a vzduchovka a 6-ročné dieťa a zastrelená mačka - to je dosť veľký problém a táto záležitosť sa plytko ani brať nedá, pretože z takejto ľahkovážnosti sa veľmi ľahko mohla stať rodinná tragédia.