4-ročný syn všetko ohundre
Baby idem si pre radu, mám dve deti , rovnakú výchovu majú , ale to čo robí môj 4rocny chlapec je strašné , za mesiac teda bude mať 4..
Chodí do škôlky ,žiadny problém tam s ním nemajú ,ale my trpíme doma , nehorázne s ním.vsetko je zle, všetko ohundre ,ideme na výlet ktorý nám kompletne pokazí , naozaj prídeme domov znechutený , ale moja 7rocna dcéra potrebuje aj zážitky ,nemôžeme kvôli nemu sedieť doma .od malička je taký , ale pokiaľ mohol aspoň v kočíku sedieť ako tak sa dalo .doma sa kvoli nemu s mužom hádame , lebo podľa muža nie je normálny , nevie sa chovať( čo je pravda) .
Dostáva aj po riti , ak už je to moc ale to sa potom do takého amoku dostane ,že ešte to je horšie , ak by ste mi chceli týmto smerom chceli radiť , že mu treba capnut ..
Nevieme s ním vydržať🤦 ale ako píšem v škôlke s ním žiadny problém není..ak by bol prvý ,druhé nechcem , nevládzem už
Vsak ho nechaj hundrat, staci povedat "chapem Ferko ze sa ti to nepaci a verim, ze si najdes nieco, co ta oslovi"...
Nesnaz sa za kazdu cenu vyhoviet
Jednoducho mu povedz že ak ešte raz bude na všetko hundrat nikam nepôjde a proste ho necháš s mužom doma alebo s bankou a ty pôjdeš s dcérou sama
Ahoj. Myslim ze v prvom rade by si mala porozmyslat ci nereagujes na synove spravanie prehnane koli svojmu vlastnemu pocitu ukratenia z detstva. Pises ze si to citila ako velmi neferove ze si sa musela prisposobovat bratovi. Myslim ze ten hnev co si mala na brata a na rodicov, sa teraz vyplavuje na povrch a prenasas ho na syna. Proste ina mama co nemala tvoju negativnu skusenost by reagovala na tvojho syna ovela pokojnejsie a teda vas problem nie tvoreny iba synom, ale aj tebou. Nevravim to ako obvinenie, ale ako radu, ze ak vyriesis svoj problem, bude sa ti so synom lahsie pracovat lebo polka problemu bude prec.
A akurat vcera som pozerala toto video od Ireny Kubantovej. Mam ju velmi rada. Mozno pomoze. Velmi zaujimavo tam rozprava o 3 sposoboch hnevu u deti. Je to prepojene s elementami (ohen, zem a vod). Tvoj syn sa hodi na typ hnevu Stagnujuca Voda - dieta knuci, frfle, kvili. Tu stagnujucu vodu treba rozprudit. V momente toho hnevu, sa mama snazi prist na to akym zivlom by sa ta stagnujuca voda dala rozprudit. Pre kazdeho to moze byt nieco ine, nedava tam navod. Najdolezitejsie je ze mama sa na dieta napoji a uvazuje mozgom co urobit. Nehodnoti, nesudi spravanie dietata a zaroven tym ze premysla a pouziva mozog sa nedostane ona sama do vyhrotenych emocii ale zostane kludna.
A tretia vec co ma napadla je to ze v skolke so synom nie su ziadne problemy. No mozno je toho na neho prilis. V skolke sa dokaze ukazkovo ovladat, ale doma sa potrebuje vyventilovat, vypustit paru a byt sam sebou. A vsetka ta nahromadena negativita, ktoru pocituje v skolke (ale nemoze davat najavo) sa z neho vyleje ked pride domov.
Dohodnite sa všetci traja (vy a dcéra), že budete frflať na všetko tiež. Uhrajte to aj na veci ktoré má rád, napríklad na zmrzlinu a keď pôjdete okolo si dnes nedáte lebo je fuj tak nechutná, ani hrať, ani ihrisko lebo všetko je zlé. Povedzte mu, že frflanie je nákazlivé, že ste to chytili od neho. Nemá to má také obdobie vzdoru? Mojkáte sa a objímame sa s ním často? Je si vedomí, že ho máte radi, hovoríte mu to každý deň? Všímate si čo robí dobre a vyzdvihujete to? Skús si všímať čo frflanie spúšťa.

Autorka, neubudne z neho, keď niekam nepojde. Aj my to tak riesime. Keď sa jeden odmieta hneď obliecť, alebo inak štrajkuje, či neposlucha, tak s druhym dietatom ide jeden z rodicov (do pizzerie, na ihrisko, na kolacik, k starym rodičom atd) a druhy rodic zostane s ním doma. Tiež mi to bolo luto, ale potom to druhé dieťa si to aj tak uzije viac, lebo má plnú pozornost a s nikým sa nevadi, takze pohoda aj pre rodica. Ono párkrát to spravíš a to dieťa, čo zostane doma, si uvedomi, že nehovoris len tak do vetra a musí sa trochu polepšiť.