6 ročnú mi nechcú vziať do škôlky
Dobry den. chcem sa opytat. mam dcerku ma 6 rokov teda patri do predskolskej triedy. riaditelka nam ani nedala ziadost. dohodli sme sa s nou osobne ze nam malu vezme do skolky teraz v septembri.povedala ze nebude problem. zrazu mi teraz povedala ze pre nu nema miesto a ze ju jednoducho nevezme.. mala mi place doma ze chce ist medzi deti.kedze byvame na dedine ina skolka tu nieje a ja nemam ako sa dostat do inej skolky kedze nemam vodicak a mam este 3 rocneho syna ktory zase nemoze nastupit do skolky kvoli zdravotnemu stavu. chcem sa opytat : Je predskolska trieda povinna? musi mi ju vziat alebo nemusi? aky je to teraz ten novy zakon??? Dakujem za odpovede.
@mikaela28 ak o takom niečom vieš, dala si si prihlášku v riadnom termíne a dieťa ti nezobrali a zobrali deti - Rómov, ktorých matky ani neboli na zápise a spamätali sa až v septembri, máš právo žiadať písomne od riaditeľky aj od zriaďovateľa MŠ vysvetlenie. Osobne so sa nikdy s niečím takým nestretla a to pracujem v materských školách roky a bežne som mala v triede 6-7 Rómov, ale vždy prišli ich rodičia riadne na zápis a aj keď to boli ľudia jednoduchší, nikdy s nimi neboli problémy, skôr naopak, boli veľmi milí a vďační, keď videli, ako ich deti napredujú.
Ja mam iny problem ale ma to nejaku suvislost. Syn bol v skolke ale pre iste problemy som ho vyhlasila lebo sme s priatelom urobily unahlene zavery. Byvame v meste kde je skolka ale ona uz nema volne miesta. Ale v okoli su este3 skolky a maju aj volne mieste ale tam mi hovoria ze si musim vybavit nejaky poplatok od mesta kde byvame ale tam mi zas povedali ze je malo pravdepodobne ze mi to schvalia lebo oni tie prachy potrebuju. Co mam teraz robit poradte. Ja ten poplatok zaplatit nemozem lebo to ma platit stat. Preto nemozem pracovat. Ako mam dosiahnut aby ten poplatok platili skolke?

tonjadabik2. je cigánka, iná odpoved nie je...aj v našej škôlke si cigánky s deťmi naklusali v septembri...!!!!však čo? ony nemusia podávať žiadosť vo februári ako my ostatné!!! ešte aj zaplatené za to dostanú od štátu!!§
a viete čo???, tie decká boli v septembri prijatééé!!§ kým nás odjebúúúú...fúúúj...hnus!!!