icon

Ach tá škôlka, ako ho navyknúť

silvia610
20. sep 2018

Ahojte maminy bolo to tu už asi 100x ale predsa sa opýtam ..malý začal chodit do školky zo začiatku to bolo fajn no mám pocit že adaptačný čas má úplne opačný efekt ako by mal mať, čím dlhšie chodí drobec do školky tým vačšie problemy ráno robí doteraz sa tešil a to tam má začať od pondelka aj spávať je tu nejaká mamina ktorá to má podobne??

evitka83
20. sep 2018

@silvia610 asi vacsina z nas 🤣 my sme mali adaptacny proces 2 mesiace, kym si dcera zvykla. Ale ja som mala moznost ju kedykolvek vziat odtial. Moja dcera funguje ako psik na odmeny 😁 ked prisla aj ked odisla nieco dostala. Postupne sa to redukovalo, ked zacala byt partacka s detmi aj ucitelkami.

janickacrazy
20. sep 2018

@silvia610 No niektoré deti sú zo začiatku v pohode a ked zistia, že tam musia chodiť stále, tak sa začnú búriť a vymýšľať. Moj tiež začal teraz od septembra, ale už druhý týžden je chorý, takže tá naša adaptácia sa nejak sťažila. Ja som sa dohodla s učiteľkou, že celý tento mesiac bude chodiť len doobeda a potom sa uvidí. Nedá sa aj u vás tak dohodnúť?

eririka
20. sep 2018

Prvé týždne sú také uplakané, ale potom si zvyknú ! Treba ich odovzdať učitelkám, a otočiť sa a odísť ! Potom sa ukludnia a je všetko v pohode !!!

silvia610
autor
20. sep 2018

@janickacrazy dalo by sa len od 1.10 nastupujem do práce a bola by som rada ak by si to spinkanie aspon ten týždeň vyskúšal ked som ešte doma.. tiež sme boli chorý po 2 dňoch v školke takže nič moc a ešte k tomu aj nastupoval neskor(od 13-teho)

silvia610
autor
20. sep 2018

@eririka snažím sa to tak praktizovat len ked sa mi pri prezuvaní zavesí na krk je to trocha ťažšie.. problem je podla mňa aj v tom že tam ešte nemá kamarátov nikoho nepozna keďže chodí do susednej dediny kvoli nedostatku miesta u nas

janickacrazy
20. sep 2018

@silvia610 aha, no tak to už nemáte veľa času, moj tiež chodí inde ako bývame, lebo u nás ho nevzali, tiež tam nikoho nepozná, v tom by som problém nevidela, len to chce trochu času, skús mu dať niečo, aby mu nebolo smutno, moj chodí s obľúbeným plyšákom, učiteľka má našťastie pochopenie

montemotherone
20. sep 2018

@silvia610 problém je v tom, že je v novom priestore, s novými ľuďmi a novými pravidlami, a bez teba 🙂 patríš medzi 99% rodičov ktorí to prežívajú. Nie je to problém, je to jednoducho takáto situácia, proces ktorým musíte prejsť. Niektoré deti plačú aj po 2 mesiacoch, niektoré aj po roku! U väčšiny je to ale len pri rannom príchode a za chvíľu zabudnú na domov a žijú svoj škôlkarsky život. Zaradia sa, skamarátila sa, spoznajú sa s novými deťmi aj novými dospelákmi vo svojom živote. Ruku na srdce, keby sme my dospelí mohli, nerevali by sme každé ráno keď ideme do roboty? 😉

silvia610
autor
20. sep 2018

@janickacrazy plyšak funguje aj u nás našťastie s tým učiteľka tiež nemá problém.. viem že si tým musíme prejsť tak ako aj vačšina rodičov len som asi potrebovala počut aj iný názor

siska53
11. okt 2018

@silvia610 to chce cas,nasa ma 6 a stale rano vymysla,potom je ok.

janinque
11. okt 2018

@silvia610 U nas bol dost velky problem s adaptaciou, bola som uz zufala... Po asi dvoch mesiacoch placu som narazila na nejake forum, kde odporucali tuto knizku: https://www.verbarium.sk/index.php?route=produc... ... Zacali sme si ju doma citat, malemu som vysvetlovala, co robi Kubko v skolke, ze VZDY pre neho pride maminka... A "zazrak" - maly prestal plakat a teraz sa do skolky dokonca tesi :D ..prave som ju pozicala jednej maminke v skolke, kde chodi aj moj drobec a mala so syncekom rovnaky problem a podla jej referencii takisto zabera 🙂 tak snad pomoze aj u vas ;)

silvia610
autor
11. okt 2018

@janinque ďakujem za radu už sme pokročili aspoň na úroveň že len večer počuvam ako nejde do školky rano (podla mna sa mu nechce vstavat) a ešte rano trocha vymyšla ale inak ide už v pohode aj do triedy ide bez plaču