icon

Adaptácia dieťaťa do škôlky vo veku 2 a trištvrte roka

7. máj 2025

Ahojte. V septembri dcéra nastupuje do spádovej škôlky. Bude mať presne 2 a trištvrte roka . Pýtam sa len mamičiek, ktoré v obdobnom veku dieťa do škôlky dali - či to zvládli v pohode , či sa adaptovali , alebo to bolo pre ne ešte proste skoro . Ďakujem a pekný večer ešte 🙂

dzulli1980
7. máj 2025

Moja dcéra v takom veku nastúpila, ona to zvládla v pohode, domov odtiaľ nechcela chodiť ... to skôr ja som s tým mala problém, zo začiatku som furt revala, keď som ju tam nechávala 😀

7lenka11
7. máj 2025

Naša ide v rovnakom veku. Neviem, čo ma čaká, ale v okolí mam kopec deti, ktoré začali so škôlkou ako 2,5ročné. A väčšina to zvládla s nepotrebovala žiadny odklad ani nič podobné.
Nejde o vek, ale skôr o samotnú vyspelosť dieťaťa, schopnosť zvládať odlúčenie a byť v kolektíve. To všetko zistíš, až keď dieťa reálne do tej škôlky príde. (To mi povedala moja známa- učiteľka v Mš).

vevebono
7. máj 2025

Moj prvorodeny išiel mal dva roky a dva mesiace. Ťažšie som to zvládala ja ako on

lienka.7
7. máj 2025

@autorka dôležité je dcérku na to pripraviť. To je alfa omega všetkého. Cele leto sme my chodili okolo skolky, rozprávala som jej, že tam bude chodiť, hrať sa s deťmi, akú tam majú super smyklavku😊 a bude mať kamarátky...nemala najmenší problém. Jedine tam nechcela spinkat, to som ju nenutila. Spala, až keď mi sama povedala (pyzamko a vankúšik mala v skolke). A prišlo to úplne same, ze mi ráno len povedala, že dnes už bude aj spinkať. Pre istotu som bola dohodnutá s učiteľkou, ze keby niečo, zavolá a ja prídem. Ale nebolo už treba. Drzim palce ✊🍀

danielahamar
7. máj 2025

Zvládli

mariska1989
7. máj 2025

Mam deti na jar takže boli mladšie ako tvoje a všetko v pohode a však každé dieťa je iné

mikadooo
7. máj 2025

Môj syn to nezvládol, dva týždne sme skúšali, potom mi ho vrátili, že to proste nejde. Potom nastúpil ešte raz, až po dovŕšení 3r., potom už bol ok). Ale tak každé dieťatko je iné 🤷.

petamich
7. máj 2025

Nas mal 2.5 a zvladol to absolutne bez problemov 🙂 on ale bol presne to dieta, ktore skratka bolo pripravene.

amelie22
7. máj 2025

Podľa mňa je to individuálne. Moja má 2,5 a podľa mňa je už dávno zrelá na škôlku, rapoce mi básničky, pesničky, stále by niečo malovala, strihala, deti má rada, nemá problém byť s cudzými... o mesiac a dačo sa jej narodí súrodenec, každý mi hovorí nech ju nechám doma, aby nenosila choroby, ale popravde si myslím, že by sa jej už oveľa viac páčilo v školke ako sedieť doma s mamou a novorodencom...
Akurát včera sme boli na zápise, hneď chcela ísť so škôlkarmi obedovať, kukala čo a ako, zvedavá, páčilo sa jej tam. Oproti nám sedelo dievčatko, o niečo staršie, vyhúkané, ustráchané, mamička nešťastná, že ju musí zapísať lebo už jej končí RD a musí do roboty... Bolo vidno, že sú na tom rozdielne. Ale samozrejme, to neznamená, že naozaj sa dcére nakoniec bude v škôlke páčiť a bude tam chcieť chodiť, ale myslím si, že zrelá už je.

zoe_2
8. máj 2025

Syn isiel ked mal dva roky prve dva dni bol trochu rev ale potom parada pacilo ss mu a nechce odchadzat. Zalzei od dietata nas je strasne sociálny

zuzanockamt
8. máj 2025

Zvládlo to v pohode. Jedno malo 2,5, druhé presne 2 roky. Boli plače na začiatku, ale zvládli sme. No je to aj o nastavení rodiča, ja som chcela veľmi pracovať, inú možnosť som nepripúšťala.

mogaa
8. máj 2025

Je to individuálne...záleží od konkrétneho dieťaťa a hlavne od toho na aké učiteľky natrafí....to je gro...2 učiteľky majú na starosť 20detí a aj to časť dňa je s nimi len 1....takže tá starostlivosť je v rámci možností a k tomu patria pády, klbčenie medzi deťmi, branie hračiek a podobne....

konikkon
8. máj 2025

Moja nastúpila presne v tomto veku a zvládla to bez väčších problémov. Ona bola veľmi vyspelá, rozumná, o škôlke sme sa veľa rozprávali a tešila sa tam. Aj napriek tomu sa stalo, že ráno 2x plakala a niekoľko týždňov mala doma zhoršené správanie, kedy si potrebovala ventilovať nahromadené emócie počas dňa. Nič vážne, skôr bežné. Učiteľky ju tiež veľmi chválili. Ja som vedela, že to zvládne a že je na škôlku pripravená, inak by som ešte počkala, no ona sama už potrebovala kolektív detí.

tiika
10. máj 2025

Dcerka išla v rovnakom veku. Zvladla to ako-tak. Pripravovali sme sa. Najťažšie bývalo lúčenie, na to nebola zvyknutá, nedalo sa pripraviť, keďže sme ju nemali kam inam bez nás dávať.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
dory11
13. máj 2025

Záleží od dieťa od toho ako vyspelé ( citovo aj vzťah a tak ).
Poznám dieťa ktoré nebolo okej stim ani 2,5 rokoch ani 3 rokoch ms proste nezvládla a len revala .
Keď prerušili tak od ďalšie. Septembra nastúpila už ako 3,5 ročná a úplne to bolo o ním.
Poznám a dievčatko čo nastúpili 2,5 roku a tiež hneď bola okej