icon

Aj u vás sa zatvárajú škôlky?

29. jan 2025

Ahojte, v nasej ostali 4 deti z 10 a riaditelka zatvara skolku. Ze musi.

Ja vam neviem... Vy ako mate?

Strana
z2
saxana000
30. jan 2025

@hrasocek12 nie pojdes normalne na socialku oni v systeme vidia ktore skolky zriadovatel zatvoril.pripadne ti tlacivo skolka potvrdi ked sa opatovne otvori ale peniaze ti vyplatia normalne..

ssnowwhitee
30. jan 2025

@hrasocek12 nie tlačivo je na stránke sociálnej poisťovne,pečiatku dá škôlka a potom ho treba dať potvrdiť aj zamestnávateľovi rovnako ako klasickú OČR.

nikaeli
30. jan 2025

Vieš, ono môže ochorieť aj personál (učiteľky, kuchárky,..), nie iba deti. Ja som so synom už druhý týždeň na OČR, v škôlke sme mali celkom dosť detí, ale chýbalo veľa učiteliek. Syn mal ísť už dnes do školy, od včera majú chrípkové. Škôlky a školy sa zatvarajú aj preto, aby sa nenakazili ďalší, keďže mnohí dnes soplík nepovažujú za chorobu 🙂 a OČR ti dajú, podobne ako keď sa zatvárali školy počas kovidu.

aaadkaaa
30. jan 2025

Preco by ti nedali ocr? Ved mas narok

mimka1402
30. jan 2025

Pod anonymom sa ti ale ľahko uráža, čo? Ty hrdinka.😀 Očr máš narok. Ak nemáš žiaľ tak žeby karma? Za tieto tvoje odpovede? Nezaviď. Je rozdiel či je bežne 7 deti a je rozdiel ak z plnej kapacity triedy 25 deti ostávajú 4 deti. Nie sme opatrovateľky a s počtom 3-4 deti sa aj tak ti zastavuje výučba. Keďže u nás vypadlo kopec kolegýň na PN, tak ano. Potrebuje človek šetriť aj personál a nedať si nakaziť ešte aj tých pár, ktoré neochoreli. Ja nikde nevyplakavam, to že ty nevieš čo aktuálne robiť je žiaľ tvoj problém, že máš dieťa a nevieš čo s ním, a nie kvôli tebe nebude otvorená škôlka. 😀 Na to si zaplať opatrovateľku keď ho nemáš kam dať. A je rozdiel súkromná a štátna, neviem či nerozumieš ani jednoduchej matematike, alebo len stále chceš arogantne si stať za svojím. Vždy sa zatváralo pri malom počte detí počas chrípkového. 4 deti z 25 je naozaj málo, neviem v akom sne ty žiješ, keď to berieš ako krivdu, ale žiaľ. 😀

nelka93
30. jan 2025

A ty si myslíš, že učiteľky sa rozhodli samé od seba, že tu škôlku zavrú? Áno 4 deti v triede sú málo.

martina87
30. jan 2025

Áno aj u nás cely týždeň zavretá ms skolka

zuzana76
30. jan 2025

mas narok na OCR

jana_eyre_2
30. jan 2025

My sme mali zavreté týždeň pred vianocnymi prázdninami, keď sa po prázdninách chodili do školy 4ri dni a zase sa zavrelo na 5dni 🤪 všetci zamestnaní rodičia boli veľmi "Happy" a ja som ďakovala za to, že robím len ranné a o 11 som doma.. teraz už je otvorené a stále je veľká chorobnosť.. moji si to odbili pred tým prvým zavretím..

elizabeth175421
30. jan 2025

Ako môžte porovnávať súkromnú a štátnu mš? Súkromná MŠ stojí 350 + eur, aj to som asi začala na najnižšej možnej sume a štátna? 30-60? Podľa toho kde? Vy sa na ti pozeráte len z Vášho pohľadu, tak skúste aj z iného uhla. Názorný príklad. V mš je 80 deti a 3 kuchárky. Deti sú choré a tak do mš príde 20 detí. Budeme platiť 3 kuchárky, keď pre 20 deti dokážu navariť dve? Nie, takže jedna musí zostať doma. Takto málo deti bude 6 dní. Každá kuchárka dostane 2 dni nariadenú dovolenku len preto, lebo prišlo málo deti. Tú dovolenku, ktorú si chce šetriť na prázdniny, aby nemusela v čase zatvorenia mš chodiť a robiť iné veci, ktoré často nesúvisia s jej náplňou práce. Rovnako tak učiteľky. Málo deti = automaticky spájanie tried a tie, čo majú prísť na poobedné dostanú telefonát, nech nechodia, lebo veď prišlo málo deti, nariadená dovolenka. Argument, že maju dovolenky dosť ani neskúšajte. Učitelia maju 90% dovolenky striktnne určenej, kedy ju musia mať a ak sú plné stavy deti a maju nejaký den deň navyše, tak často ju ani nedostanú. Neviem, či by sa Vám páčilo, keby Vám niekto povedal, že musíte čerpať dovolenku, lebo veď vašu prácu stihne kolegyňa. Asi nie.

scila
30. jan 2025

My máme od utorka zavretú školu.

Strana
z2