Ako vybaviť školku, keď sa sťahujeme do mesta?

ewel27
4. máj 2012

Baby prosim poradťe mi..som ostala na všetko sama,teda s manželom ale on to vybaviť za mna nemože ☹ Takže asi o mesiac sa sťahujeme do vacsieho mesta a ja neviem ako mám malemu vybaviť školku kedže v septembri mal nastupiť sem do našej dediny..Lenže sa rozhodlo že ideme preč,mám stejto školky do ktorej mal nastupiť vypytať nejaky paprier?.ako mám postupovať ked prideme do mesta ,?za kym mám ist za riaditelkou školy?.a čo vlastne mám povedať ?..možno vam pridem smiešna ale ja som taketo ešte nevybavovala a aj sa zato hanbim:( ostala som na všetko sama neviem jak to zvladnem,a myslite že ho vezmu do školky v meste?..ked nemal tam zapis?..a mám povedať že sme sa teraz sem nastahovali..?..Prosim baby poradťe mi ja už fakt neviem na koho sa obratiť..Ďakujem pekne..

bets
4. máj 2012

ja by som najskor telefonicky obvolala vsetky skolky a informovala sa, ci vobec maju volne miesto a potom si dohodla stretnutie s riaditelkou, alebo aj ist osobne, ale tieto veci riesit priamo s riaditelkou. myslim, ze v aprili vsetky skolky uzatvarali stavy deti na buduci sk.rok. ak je v danom meste nedostatok volnych miest, tak takto dodatocne najst miesto v skolke je dost tazke. este sa da informovat aj v septembri, niekedy sa stane, ze dieta nenastupi, alebo dieta nezvladne nastup do skolky a rodicia ho vezmu zo skolky.
asi by som si ponechala miesto v povodnej skolke az pokial by som nenasla nove miesto. prinajhorsom potom vozit dieta do povodnej skolky a od dalsieho roka skusit riadne podat prihlasku vo vasom meste.
pokial je v meste nedostatok miest v skolkach, beru len deti s trvalym pobytom v danej lokalite.