icon

Aj vaše deti smútia za škôlkou?

20. júl 2024

Syn ide do prvej. Minulý týždeň sme sa rozlúčili v škôlke, už doma prázdninuje. Ale on tak žiali, že sama som z neho prekvapená. Čakala som, že bude smutný, škôlku, aj učiteľky si obľúbil ale naozaj je z toho veľmi nešťastný. Nikdy ho nič takto nevzalo. Je celkovo tichšej povahy, ťažšie nadväzuje kamarátstva, aj v škôlke si dlho zvykal. Asi aj preto to tak ťažšie znáša. Rada by som mu volako pomohla, no čokoľvek mu poviem, nepomáha. Viem, že sú veci ktorými si proste musí prejst a tento smútok z konca niečoho, čo mal rád, je prirodzený ale predsa ma to trápi. Ako to zvládali vaše deti?

personality
20. júl 2024

Môj vôbec.

annm81
20. júl 2024

Tiež mám introverta, ktorému chvíľu trvá nadviazať priateľstvá, ale odchod zo škôlky zvládol veľmi dobre. Teraz už skončil prvý ročník a má nových kamarátov. Leto po škôlke sme mali nabité, tak nemal čas smútiť. Kamarátov zo škôlky mal dovolené pozvať si domov, stretávajú sa aj na ihrisku. Pravidelne chodí do škôlky na návštevu- pred Vianocami sme zaniesli pre učiteľky koláčiky, rovnako na veľkú noc, teraz sa bol pochváliť vysvedčením. Plus keď má školské prazdniny, tiež sa aspoň jedno dopoludnie zastaví (škôlku máme zatvorenú len počas štátnych sviatkov). Učiteľky aj deti ho vždy rady vidia.

V rámci prípravy na školu sme mali nakúpených kopec pracovných zošitov, dostal školskú tašku, hrali sme sa na školu, teda sa na to tešil. Počas letných prázdnin navyše škola organizovala denný tábor, kde sa deti mohli zoznámiť so spolužiakmi aj s učiteľmi a navyše mali aj niekoľko cvičných hodín, kde si v rámci triedy so svojou novou učiteľkou vyskúšali, ako to v tej škole bude vyzerať.

doriiis
20. júl 2024

Moja sa nevedela dočkať,kedy pôjde do školy.Teraz sa nevie dočkať,kedy bude po prázdninách.Rada chodi do skoly

barka1
20. júl 2024

Moj bol oblubeny učitelkami, 4 roky v jednej triede. Rozlucil sa, bez slz, teraz na konci 2.roc. si na školku nespomenie, dufam, že aspoň pozdraví učitelky, ked ich stretne 😁
Doporučovala by som školku nespominat, netiesit, nechodit okolo, občas spomenut školu.
Zide z očí, zide z mysle.

autor
20. júl 2024

@annm81 my tých možností toľko nemáme, bývame mimo škôlky. S kamarátmi sa nemá kde moc stretnúť, mohol by si ich kľudne zavolať aj domov ale nemáme na seba s rodičmi také kontakty. Proste keď nebývame na tom sídlisku, len sme pre neho prišli, pozdravili sa v šatni keď sme niekoho stretli a išli si po svojom. Teda aj to je zle, že si uvedomuje, že kamarátov zo škôlky už možno ani neuvidí. No a s tou návštevou som aj ja rozmýšľala, ze keď pôjdeme okolo ale aj jeho obľúbená učiteľka, práve odchádza do dôchodku.
Na školu sa neteší, nemá rád nové veci. Len dúfam, že keď nastúpi do školy, zapáči sa mu a bude to lepšie.

janickacrazy
20. júl 2024

A je zrelý do školy? Teda jednou z podmienok zrelosti je, že dieťa sa chce učiť nové veci, teší sa do školy. Ja som môjmu chcela dať odklad, ale on sa tak tešil, veľmi chcel ísť do školy. Tak sme ho nakoniec dali a neľutujem.

autor
20. júl 2024

@janickacrazy ide do prípravného ročníka ale nie kvôli psychickej zrelosti ale kvôli iným veciam, má slabú jemnú aj hrubú motoriku, rýchlo sa unaví pri práci a poruchu pozornosti. Ale práve po tejto stránke, že sa chce učiť nové veci nemá problém, len proste si spojil nástup do školy s tým, že kvôli tomu musel odísť zo škôlky. A automaticky školu preto zavrhol ako niečo, kvôli čomu prišiel o kamarátov.

sims122
20. júl 2024

Videla som sem tam na Facebooku ze mamička napíše že dieťa ide tam a tam do školy a do tej a tej triedy, s tým ze hľadá budúcich spolužiakov. Aby sa stretli cez prázdniny a necítili sa potom v triede v septembri samé. Ja som neriešila lebo idú štyria zo škôlky spolu do triedy ale možno by to tiež bola cesta. Ja som dcérke ukazovala fotky zo školy ktoré majú na fb, aby videla co ju čaká, myslím foto z výletov, školskeho klubu, boli sme aj na deň otvorených dverí, ale aj zo škôlky sa chodili pozerať do školy. Takže jej je smutno ale zároveň sa veľmi teší do školy

earlgrey
20. júl 2024

Veď ho kľudne na to ihrisko, kde bývajú jeho kamaráti vezmi. Nie len keď máte cestu okolo. Ja bežne beriem dieťa aj do iného mesta na ihriská, medzi deti. Možno ho to poteší, keď uvidí nejaké deti zo škôlky a zahrá sa s nimi.

panonia
20. júl 2024

Vôbec nie.

babulkomale
22. júl 2024

Naši budú vymýšľať naďalej spolu v prvej triede 😃 chúďa pani učiteľka 😍